Zdravím, byl by někdo ochoten poradit a uvést na pravou míru jak to je s touto problematikou ? Stěhujeme se na statek,6 ha luk, políčka na záhumenku, koňská technika tu je... teplokrevník na silnější noze(s nějakým staříčkem aby nebyl sám, ale toho ted neřeším) by tu byl co platný ovšem již zatahaný tak maximálně patnáctiletý aby si aspoň nadělal sena... byl by někdo schopný takového koně v polsku poptat, najít, prý tam chodí koně kvůli zbytečnějším důvodům na jatka... nechci sedřít žádného chudáka ale zachránit koně co by šel na nůž zbytečně v tom smyslu že je to již pro někoho dnes neekonomický ač zdravý selský tahoun... děkuji za reakce, rady.Lukáš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já koním určitě nerozumím tak, abych chtěla něco zachraňovat, z Polska natož. Ano, jsou lidé, kteří umí přivézt odtam plňase, araba nebo begana- a dobrý.Já to určitě nejsem, to bych mohla zajet k panu Absolonovi .
Mluvila jsem s účastníkem tohoto zájezdu, koně dělá, i tažáky, zapřahá... závěr byl:koně strašný a drahý, koně nebrat-cajky-jo, to je jiná, cajky jo, atmosféra trhu zajímavá a s trochou opatrnosti stála za vidění. U inzerátu je kontakt, třeba by byla organizátorka ochotná se podělit o zážitky.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/2916334/zajezd-na-konsky-trh-do-polska/
Koupila bych tady, na koně se jela opakovaně podívat, dala poptávku na bazoš a ptala se koňáků z okolí, leccos do inzerce nejde nebo jde, ale má to ale...
Anna 144

XXX.XXX.150.59
Pro tažáky jezdí právě do Polska. Zkuste nějaký trh, nevím odkud jste, ale každou poslední sobotu v měsíci je trh Pietrowice - snad se to tak píše kousek od Opavy. Nebývá tam koní hodně, ale tažáci tam jsou a pokud máte nějakou konkrétní představu, tak jsou ochotni Vám takového koně sehnat. Důležité je umět handlovat. Koně mají nadsazenou cenu a oni očekávají, že budete o ceně handlovat. Dá se tam pořídit i poměrně levně. Koně jsou tam většinou zatahaní.