dakota88

XXX.XXX.2.56
mgtka
napsal(a):
Jdu pro inspiraci, máme jen dva koně, ale i tak se s chystáním dost udrbeme a plánujeme rodinu, takže celé balíky nebudu moct (teda doufám) v zimě koulet.
Tak zvažujeme nákup nějakého malotraktoru nebo něčeho podobného, na co by se daly přidělat vidle. Můžete mi s tím poradit?
Díky.
Vse se odviji od toho jakou mate predstavu o cene. Lepe receno kolik muzete dat.Pak muzeme napsat nejake typy
Já osobně bych šla do Bobíka (UNC nakladač) nevím tedy jestli se dá v bazaru koupit kolem 150tis, nicméně pomocník je to velký. Naložíte do lopaty balík, hnůj, písek, překážky, vodu v barelech, pokud jsou k němu i vidle tak není problém vykydat rovnou bobkem. Teda, pokud není velká vrstva hnoje a při troše šikovnosti, se to dá i lopatou. Jediná velká nevýhoda, je, že zatáčí smykem. Pokud mate zpevněný povrch, tak není problém. Celkem dost toho vyjede a moc nežere
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsme původně chtěli jít do malotraktoru, byli jsme kvůli tomu i na Zemi živitelce, oběhali tam všechny prodejce, udělali si představu co se nabízí, přemýšleli jsme hlavně nad Kubotou a Belarusem, no nějak jsme si nebyli jistí, že ty naše cca.350kg balíky budou s nimi manipulovatelné, takže jsme nakonec šli raději do staršího Zetoru 5211, s pořizovačkou 150 tis. Nakonec jsem úplně spokojená, je to víceúčelový dříč, zvládne všechno, bránujeme, mulčujeme, taháme s ním i dřevo z lesa a přitom to není vůbec velká kraksna, zatím je i bezporuchový .
Ale také bych byla ráda za zkušenost, pokud tu někdo manipuluje balíky s malotraktorem, s jakým typem a jak je spokojený.
Https://stroje.bazos.cz/inzerat/74271857/Zemedelsky-traktor-DF304-na-SPZ-vykon-30-Hp-4x4.php
A na něco takového by se daly dodat vidle?
Co myslíte?
cerysek
napsal(a):
Traktor RS 09. Dávali jsme 30 000. Kupovali jsme hlavně kvůli balíkům. Vidle jsme museli přidělat. Hydrauliku to má. Oře to, bránuje, seče trávu, obrací seno a hlavně zvedá balíky. Jo a také nabírá do lžíce kobližky.
Díky za dobrý tip:)
Kouknem na to...i když bych na první pohled teda neřekla, že to umí i něco jiného než jet.
Tohle je kapesní kloubový nakladač vymotá se to na pětníku a nekecne to na prvnim měkym place výrábí to více značek trošku záleží co by si chtěla tahle miny velikost je do břemene max 1t.

Fešák , ať dobře slouží !

To jsou takové ty malé radosti, o kterých koňařka s "normální" ženskou těžko pokecá...
Gratuluji k úlovku a ať dlouho pomáhá!
kayecek

XXX.XXX.118.20
Já si taky udělala radost, vymazlila pro svůj komfort, ale zjistila jsem, že mi je k ničemu a rok jen stojí na dvoře. Ale asi si jsme souzeni, když ho teď prodávám, nikdo ho nechce
kayecek

XXX.XXX.118.20
Na to, co jsem chtěla, stačil. Loni jsem s ním přejela republiku, a i na místě jsem najezdila přes 200 km a vše v poho. Každej má jiné požadavky. Změnila se doba, vyhodila jsem lidi, na závody se vykašlala, tak proč by mělo stát na dvoře, třeba někomu poslouží. Třeba ne, who knows.
Nojo, ale pokud má člověk tažné auto (jakože koňák většinou má), tak přívěs z druhé ruky za sedmdesát tisíc udělá úplně stejnou službu. Tak nač kupovat dodávku za dvojnásobek, navíc takovouhle unavenou... Jasně, až mi někdo za tyhle peníze nabídne originálního Theaulta, ale tak o sci-fi se nebavíme, že?
kayecek

XXX.XXX.118.20
Ano, koňák většinou má, já třeba nemám, a nemám ani řidičák na tahání přívěsu, tak proto Jsem ráda, že až budu taky "unavená", že mně už nikdo nebude chtít
mgtka
napsal(a):
Tak už je doma
Pěknej.! Můžu se zeptat kde se shání? A kolik má koní?
Koukám na podobné, cena je kolem 160-180 s nakladačem. U nás došlo k rozhodnutí, že to tak dál nejde. Jsme sedření z manipulace s balíkama a navíc parner chytil plotýnky a je dost radikální. Takže buďto technika nebo žádní koně, tak pro to něco dělej.. Do těch 150 tis bych asi šla.
kayecek
napsal(a):
Ano, koňák většinou má, já třeba nemám, a nemám ani řidičák na tahání přívěsu, tak proto Jsem ráda, že až budu taky "unavená", že mně už nikdo nebude chtít
Máte ho ještě? Zajímalo by mě jak je řešený, že by jste mě poslat fotky ? Děkuji. A možná bych o něj měla i zájem.
kayecek

XXX.XXX.118.20
monka
napsal(a):
Máte ho ještě? Zajímalo by mě jak je řešený, že by jste mě poslat fotky ? Děkuji. A možná bych o něj měla i zájem.
Ne, už je prodaný.
monka
napsal(a):
Pěknej.! Můžu se zeptat kde se shání? A kolik má koní?
Koukám na podobné, cena je kolem 160-180 s nakladačem. U nás došlo k rozhodnutí, že to tak dál nejde. Jsme sedření z manipulace s balíkama a navíc parner chytil plotýnky a je dost radikální. Takže buďto technika nebo žádní koně, tak pro to něco dělej.. Do těch 150 tis bych asi šla.
Ahoj,
na vývodu kardanu má 17 koní, jinak motor 20.
Koupili jsme za 150k a sehnali jsme od soukromého člověka i když je po česku pár firem, které se specializují na dovážení těchto malotraktorů z japonska(např. RVR agro).
Akorát ten balík i s velkým závažím vzadu je tak docela řekla bych na hranici únosnosti a je to docela koza, takže na nerovnostech se musí velmi opatrně, aby se nepřevrátil. Chce to cit a rozum.
Děkuji za reakci. Zatím koukáme po inzerci. Ty ceny se dost různí, asi to nechce uspěchat. Půjdem se nejdřív podívat, jak to funguje. Můj chlap se právě bojí, aby se to nepřevracelo, jak se zvedne balík do výšky. Je to přece jen velká páka. Určitě ho potěší, že to jde
Já bych ještě toužila po mulčovačí, strašně se nalopotíme s nedopasky. Máme každej jednu sekačku, takže sekáme oba, člověk necítí prsty od těch vibrací..
Mulčovač máme taky ještě letos v plánu:) dá se koupit funglovka za 20k.
Balík do výšky zvednout klidně, ale jen na místě. Pokud převážet tak pokud možno těsně u země a jakmile se stroj nakloní, tak honem položit na zem jako "pátou nohu".
Taky mám v plánu koupit ochranný rám i když jsem zatím nevykoumala kde. Pokud se to bulne tak jen na bok a nezapučí to řidiče.
Ahoj, vím že je to stará diskuse, ale taky jsme toto řešili. Nejlepší je stejně traktor s čelňákem. Dáte na něj spousty nářadí...jehly na balíky, paletovací vidle, lopatu, třeba na hnůj a o dalších strojů jako sekačka, obracák, mulčovač, ani nemluvím. Jak to tak čtu, tak všichni řešíte finance - což se nedivím, bylo to u nás podobný. Stačí v pohodě starej Zetor, díly jsou a umí to na vsi každej druhej opravit. Pokud jste někde v nížině, stačí traktor bez předku (přední náhon). Pokud máte kopce, nebo jste na horách, jako my, musíte mít holt předek a to je řádově o sto tisíc dražší. Takže starej zetor s čelňákem cca.150.000 s předkem cca.250.000 a víc. Nebo pak nějakou zahraniční značku, např. John Deere, asi tak stejně starej, ale o kousek levnější a taky myslím lepší. Jen se lidi bojí cen náhradních dílů, což není pravda - stačí projet třeba e-bay. Ten malotraktor, co zde zadavatelka koupila je určitě fajn a velká změna, ale stejně asi časem skončí u klasickýho traktoru. No vlákno je rok staré, tak jestli to milá paní, či slečno čtete, napište prosím, jak to dopadlo - jen ze zvědavosti
Mějte se fajn - koním a traktorům zdar