Dobry den,
Ma nekdo z Vas cerstve zkusenosti se sedlem od Balouna? (na gelovych polstarich)
Vazne uvazuji o jeho koupi. Ziji v Australii, takze napasovani na kone neni mozne, ale pan Baloun tvrdi, ze je schopen napasovat podle fotek s velkou uspesnosti. Mam 6ti leteho konika frisaka x quarter horse, ktereho jsem pred nedavnem koupila a momentalne jezdim na Kentaur Elektra, komora 2. Kentaur mu jakz takz sedi, ale chci spis vsestranejsi GP s hlubsim posedim. Za mesic jedu domu do CR a sedlo pak povezu sem do Aus.
Laka me prave flexibilni kostra a fakt, ze sedlo je schopne se koni prizpusobit i kdyz presvali atd. Ma nekdo z Vas cerstve zkusenosti, prosim? Na internetu jsem nasla neco pozitivniho a taky negativniho, ale spis starsi prispevky...
Diky za cenne rady!
pesi

XXX.XXX.248.194
No, doporučuji třeba tuto výživnou diskuzi http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1329602
Já Balouna mám, koni sedí, to je pravda, a pro mne je pohodlné.
Je ale málo využívané, slyšela jsem že při intenzivním ježdění dloho nevydrží.
Vybírat sedlo dnes, už bych do něj znovu nešla.
A to přizpůsobení se koni není tak horké, když kůn hodně opadl tak nesedělo, prostě to odporuje fyzikálním zákonům, takže taková tvrzení berte s rezervou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám sedlo od Balouna na fríském valachovi už dva roky. Protože má záda hodně široká (mohutný barokní typ), nemohla jsem dlouho na něj žádné drezurní sedlo sehnat, tak jsem kontaktovala p. Balouna. Dopředu jsem mu poslala fotky, protože jsem chtěla sedlo již používané a tedy levnější. P. Baloun přijel a první sedlo, které na něj hodil, sedělo. Zkoušeli jsme jich ještě víc, ale nakonec jsme se vrátili stejně k tomu prvnímu. Takže ano, dokáže napasovat sedlo podle fotek. Sedlo používám intenzivně po celé ty dva roky a vypadá stále stejně, a to nebylo úplně nové. Mírně ošoupaná barva je pod třmenovými řemeny, ale opravdu nepatrně. Prohlížela si ho i známá sedlářka, protože slyšela, že jsou z nekvalitní kůže. A sedlo pochválila, že kůže je kvalitní. Ale to se možná může lišit kus od kusu a já jsem měla štěstí. Pro mě je velice pohodlné a valášek je s ním naprosto spokojený. Takže za mě doporučuji, já bych neměnila. Hodně lidí bylo nespokojené s jednáním p. Balouna. Já osobně si stěžovat nemůžu. Bez řečí počkal, až si vyzkoušíme s dcerou více sedel a to jsem mu nepřinesla žádný velký obchod, protože jsme nekupovali nové sedlo. Dodatečně jsme ještě kupovali od Balouna jezdeckou dečku s gelovým posedlím a ta je taky úžasná.
Tráva12

XXX.XXX.44.117
Měla jsem "neosedlatelného" koně a jediné sedlo, které jsem za skoro rok zkoušení na něj dostala, aby vyhovovalo i jemu, i mně, bylo sedlo Baloun. Koník pod ním chodil pěkně, za 5 let používání ho nikde nijak neotlačilo, neodřelo (kontrolováno každých 6 měsíců fyzioterapeutkou). Těch 5 let jsem používala sedlo 6x týdně a rozhodně nemůžu říct, že by to sedlo bylo nějak zničené nebo viditelně více oježděné, než jiná sedla v sedlovně. Po 5 letech jsem si koupila opět Balouna, ale speciál, který jsem měla skoro 2 roky. Opět spokojenost moje i koňova.
Koně jsem pak prodala i se sedlem, nyní mám koně s úplně jinými rozměry a na něj mám "obyčejné" klasické sedlo. Myslela jsem, že můj zadek pozná rozdíl, ale poznal kulový. Když jsem si z Balouna přesedla do sedel mých kamarádek (různé Kentaury, Kiefery, Prestige...), tak se mi všechna sedla zdála hrozně tvrdá, nepohodlná a moc nad koněm. U mého současného sedla (nutno říci, že poměrně drahého) se cítím úplně stejně "v peřince", jako u Balouna. To mě překvapilo.
Mínus u Balouna byl fakt, že jsem měla sedlo s barevnou linkou a ta linka pouštěla barvu do podsedlovky, když se kůň hodně potil. Jinak jsem na žádné mínus nenarazila.
Plusy byly nízká váha a fakt, že kůň potřeboval vysoko komoru nad kohoutkem a max.17 posedlí a do tohoto jediného jsem se vešla pohodlně (vtipné je, že nyní mám 18ku posedlí a je mi úplně stejně přesně, přestože když byly sedla vedle sebe, tak to Balounovo vypadalo jak na poníka :D ).
Takže za mne - byla jsem 7 let spokojená s Balounem, nyní jsem stejně tak spokojená s jiným sedlem. Asi kdybych neměla špatně osedlatelného koně, tak bych neměla potřebu Balouna kupovat.
Nedělala bych z Balouna něco extra, je to prostě jen další možnost, co dát koni na záda
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste ho zadat i do vyhledavače. Tady se taky několikrát řešil.
Ano, mám 2,5 roku Baloun na hucula, protože na něj žádné kvalitní sedlo nešlo sehnat a toto opravdu celou dobu perfektně sedí a to jeho záda vypadají v každém ročním období jinak :) (respektive co máme tohle sedlo, tak si osvalení drží mnohem lépe celoročně).Jezdíme pravidelně 70 km výlety, skáčeme parkury a sedlo sedí jak ulité, kůň pod ním naprosto spokojený, moje zadnice taky. A z tohoto důvodu mám 3 měsíce druhého Balouna, na mladou shagya arabku a rozhodně nelituji. Co se týče kůže, tak ta dostává záhul od větví v lese, déšť, sníh... a krom mírného vyblednutí je naprosto v pořádku.
Za mě doporučuji