Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2017 21:34
Aaam

XXX.XXX.117.12

Jedná se o kobylku kterou si mám dovést. Když jsem se na ni jela podívat tak už kulhala a paní která jí prodáva mi řekla že kulhá proto, že dlouho nejezdila a pak ji vzali na 20 km vyjížďku. Ale už je to přes měsíc a pořád nepřestala kulhat. Když tam byl kovář ji ostrouhat kopyta tak našel otlačeniny na kopytě, pak tam byl vet.ji naočkovat a odčervit a ten nedokázal přijít na to proč kulhá. Píchl jí několik injekcí ale ještě pořád nepřestala kulhat.

6.6.2017 21:39
Aaam

XXX.XXX.117.12

Prosím o radu, jestli někdo má s nečím podobným zkušenosti tak prosím napište.

6.6.2017 21:50
Íháček

XXX.XXX.152.250

Pokud o ni mate opravdu zajem tak bych nechala udelat rentgeny a zavolala jineho veta ktery udela poradne vysetreni. Nepisete jak je stara ani jak zatezovana ale muze to byt vazny problem kvuli kteremu treba nebude ani na jezdeni. Rozhodne je lepsi investovat do predkupniho vysetreni nez si privezt sekacku na travu ktera je zadarmo draha.

6.6.2017 21:58
Aaam

XXX.XXX.117.12

Je ji 15 let a paní má ještě jednoho koně a na ní už nemá čas a skoro vůbec na ni nejezdí jen ji někdy půjčuje kamarádům na vyjížďku.

6.6.2017 22:00
koně

XXX.XXX.205.252

Aaam napsal(a):
Jedná se o kobylku kterou si mám dovést. Když jsem se na ni jela podívat tak už kulhala a paní která jí prodáva mi řekla že kulhá proto, že dlouho nejezdila a pak ji vzali na 20 km vyjížďku. Ale už je to přes měsíc a pořád nepřestala kulhat. Když tam byl kovář ji ostrouhat kopyta tak našel otlačeniny na kopytě, pak tam byl vet.ji naočkovat a odčervit a ten nedokázal přijít na to proč kulhá. Píchl jí několik injekcí ale ještě pořád nepřestala kulhat.

Pokud vám prodávající klidně sdělí, že kobylu, která jakou dobu nechodila, vezmou z fleku na vyjížďku, ze které zchromne, tak jděte od toho.
Navíc, chce prodat, ale nemá ani snahu problém řešit.což je taky dost divné.Kobyla může být "pouze" otlačená, nebo má chycené šlachy, vazy, atd. atd. Problémy pohybového aparátu dokážou být nekonečné.
Nepíšete, jak je kobyla stará, na co ji chcete vy.
Ale prodejce je evidentně věci neznalý, takže bůhví, co ještě s kobylou dělali či nedělali za hurá akce.Které na ní mohly nechat následky.A ty se pak vyvalí časem, až u vás

6.6.2017 22:02
Aaam

XXX.XXX.117.12

Já chci kobylku na rekreační ježdění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2017 22:07

Aaam napsal(a):

No tak k čemu vám bude kulhavec?

6.6.2017 22:08
koně

XXX.XXX.205.252

No, tak na kulhavé kobyle toho moc nenajezdíte, tudíž znova radím, vyberte si rovnou jiného koně

6.6.2017 23:01

Aaam napsal(a):

Niekto vás chce prqvdepodobne oklamať, buďto si nájdete iného koňa, alebo si ju aspoň dajte prehliadnuť kvalitnému veterinárovi, ktorý vám povie viac o jej zdravotnom stave. Krívajúci kôň sa nekupuje, pokiaľ ho nekupujete s tým, že o krívaní viete a nevadí vám.

7.6.2017 08:13

Znám jednoho koně, který vždy na začatku prce kulhá, a musí to rozchodit (cca 5min). Ví se, proč kulhá.
Možná to prostě bude mít napořád. A nebo to má třeba taky z toho, že ji nějaký naznalec tahal na 20km vyjížďku po měsíci nicnedělání...

7.6.2017 13:34
sovicka

XXX.XXX.13.106

Aaam napsal(a):

Vykašlete se na to a hledejte si jiného koníka, taky byste si mohla dovést jen sekačku na trávu. Na kulhajícím koni se nejezdí. Navíc když veme někdo, koně co skoro nic nedělá, jen tak na 20 km vyjížďku, tak to taky není dobrá vizitka péče o koně, bůhví co má koník na noze za problém...

Přidejte reakci

Přidat smajlík