Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2017 12:06
ameed

XXX.XXX.248.64

Byl někdy někdo z vás na jezdeckém dnu v Kladrubech nad Labem?Stojí ta akce za to?

7.6.2017 12:15
ameed

XXX.XXX.248.64

Případně pokud někdo může doporučit nějakou akci, kde je pěkná podívaná a stojí za to na ni jet, nemyslím teď dostihy nebo parkury, myslela jsem spíše akce typu jezdeckého dne, dámského dne nebo třeba western...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2017 13:23

Jezdecké dny v Kladrubech i ve Slatiňanech vždy stojí za to. Program bývá hodně pestrý. Rozhodně doporučuji navštívit.

7.6.2017 13:28
ameed

XXX.XXX.248.64

Dříve ano, pak nějáký čas nebyly, tak jestli si nepohoršili s kvalitou, ale věřím, že ne:)...letos už asi nestíhám, ale třeba za rok, jestli budou.Jednou jsem byla na dámském dnu ve Slatiňanech a ten byl také super...princezny na krásných zvířatech...

7.6.2017 13:51

Mistrovství ČR v jízdě v dámském sedle se letos pořádá v Hradištku v termínu 1.-2.7.2017.

7.6.2017 13:59
ameed

XXX.XXX.248.64

Hradišťku u čeho?

7.6.2017 15:43

Hradištko u Sadské

http://mcrds.webnode.cz/.

ŽKna

7.6.2017 16:06
ŽKna

XXX.XXX.248.239

Letos je jezdeckej ve Slatiňanech zrušený.

Jinak za mě nejsou špatné Slavnosti koní v již zmiňovaném Hradištku 27.8.

7.6.2017 18:22
koně

XXX.XXX.205.252

My jezdíme na závody spřežení, Nebanice u Chebu.
Naprosto luxusní podívaná, soutěžící na úrovni, opravdu super strávený víkend

7.6.2017 18:25

To je zajímavé vlákno.

Za sebe musím říct, že jsem byla nesmírně zklamaná (velmi mírný výraz) prezentací, kterou jsem měla možnost shlédnout na Národním festivalu hospodářských zvířat v Brně letos v květnu.

Zůstala jsem asi 2 hodiny a občas nestačila žasnout. Slušné (a jistě složité na přípravu) bylo "koňské divadlo" Mrazík. Ještě slušná byla jízda na hudbu (jako čtverylka?) dvou dospěláků na téma Hrabě Drákula. Nic extra nepředvedli, ale měli kostýmy, tak to bylo pro oko pěkné.
Divácky zajímavá byla prezentace přirozené komunikace, kdy si paní vytáhla i někoho z publika a jemu koník taky chodil pěkně. A k tomu komentovala a vysvětlovala. Pěkně provedené.

Ale k tomu proložené něčím tak vesnickým, že člověku zůstával rozum stát! :(

Postarší paní s koněm na parelce bez sedla si přinesla plastovou židličku, na ní stojíc ho nejdřív pohonila v klusu kolem sebe. Pak na něj z té židličky nasedla a oklusávala kolem dokola arény. V jednu chvíli nacválala, ale vypadala, že spadne, tak zas přešla do klusu a to bylo celé představení...

Druhé byla (tak 10letá?) holka s poníkem - ta jen běhala dokola, občas uprostřed zastavila a po poníkovi něco chtěla - jednoduché cviky ve smyslu "dát pusu" nebo snížit hlavu... donucovala si to taháním za ohlávku kam ho chtěla, protože jí absolutně ignoroval... tak zas několikrát dokola oběhla arénu, zastavila a zas zkoušela, zda to půjde... nešlo...

Už jsem se odnaučila porovnávat české show s tím, co jsem potkala v zahraničí.
Ale když proboha lezu před lidi na národní výstavě, tak musím vědět (a hlavně organizátor si musí být jistý!), že je čím se prezentovat. Je tam spousta laiků a i pro ně byla tato čísla nejenže nezajímavá, ale hlavně nepochopitelná a VELMI amatérská... dál už jsem neměla chuť na to koukat, radši jsem šla na výstavu krav... tam měli zvířata alespoň nazdobená a poslušná...
Nejsem žádný extra jezdecký machr, ale čtverylky jsme jezdili od cca 14 let v oddíle každé "Vánoční ježdění" - cviky dle svých možností, počet lidí ve středně velké hale do 10 ks koní, na hudbu, co jsme si vybraly a sestříhaly...byla za tím spousta dřiny a cca měsíc neustálého nacvičování, aby to k něčemu vypadalo. Ale nestalo se, že by to nedopadlo úspěchem.
Vycvičit poníka na pár základních "cirkusových kousků" dokáže pod dohledem dospělého dítě už tak cca od 6-7 let. Aby takhle stará holky nebyla schopná s koněm dělat vlastně vůbec nic jiného než naklusat a zastavit (ostatní se nepovedlo), mi přišlo taky úlet. Člověk ví prd, co za tím je (třeba to nebyla ta, co ho cvičila a poník byl cizí, takže na ní kašlal, ale pochybuji...), ale tak možná radši udělat nějakou náhradu někým z dalších účinkujících - bylo jich tam desítky - než prezentovat takovéhle vesnické štěky...

Tedy si ráda na nějakém zde doporučeném jezdeckém dni spravím chuť. Takže i já děkuji za tipy

7.6.2017 18:28

Heh...pardon za román

7.6.2017 19:18
ameed

XXX.XXX.219.25

Haha, romány jsou v pořádku:)...Jezdecké dny v Kladrubech byly vyhlášeny, Kladruby všeobecně mají hodně akcí, přes rok-třeba Den koně, ten je také ok, ale jak to vypadá teď, to nevím...přikládám foto z dámského dnu ve Slatiňanech...pokud se to načte teda...

7.6.2017 19:21
ameed

XXX.XXX.219.25

A daty jsem prosím našla něco z Kladrub.

7.6.2017 21:07
loufan

XXX.XXX.111.1

Letos jsme navštívili den starokladrubského koně v kaladrubech a byla to úžasná podívaná. Doporučuju podívat se na equitv na videa. Opravdu SUPER akce a špičkový program.

7.6.2017 21:31
konarka13

XXX.XXX.228.22

loufan napsal(a):
Letos jsme navštívili den starokladrubského koně v kaladrubech a byla to úžasná podívaná. Doporučuju podívat se na equitv na videa. Opravdu SUPER akce a špičkový program.

Mohu se jen přidat, bylo to luxusní.. , jezdecké dny v Kladrubech i ve Slatiňanech také vždy perfekně připraveny...doporučuji, tento víkend chci zajet na Chlaˇase do Lanškrouna, také jsem slyšela pěkné reference, na začátku července chovatelský den Tlumačov, atd..

7.6.2017 21:37
konarka13

XXX.XXX.228.22

A v Brně mě program taky trochu zklamal, ale chápu že je to výstava všech hospodářských zvířat a ne jenom koní..., ale pěkná podívaná byla na paní Źivnovou a jejího španěla...

8.6.2017 06:40
ameed

XXX.XXX.248.64

Chovatelský den Tlumačov jo?Jaký je tam program?Alespoň přibližně tedy.

8.6.2017 07:28
konarka13

XXX.XXX.228.22

ameed napsal(a):
Chovatelský den Tlumačov jo?Jaký je tam program?Alespoň přibližně tedy.

Zkuste jejich stránky, ale bude to přehlídka plemenných koní plus ukázky různých vystoupení...

8.6.2017 07:45
ameed

XXX.XXX.248.64

Díky moc, mrknu:).

8.6.2017 21:34
LuciKub

XXX.XXX.139.13

Nevíte náhodou někdo jestli na veletrhu PROPET v Brně (24.,25.6.) budou i věci pro koně? Díky moc :).

8.6.2017 22:07
konarka13

XXX.XXX.228.22

LuciKub napsal(a):
Nevíte náhodou někdo jestli na veletrhu PROPET v Brně (24.,25.6.) budou i věci pro koně? Díky moc :).

Obávám se že ne http://ikatalog.bvv.cz/propet/_fexc8046&nom=0.

8.6.2017 22:25
Tedysek

XXX.XXX.42.153

Mám hloupý dotaz. Na těch fotkách má kůň od tlamy dvě "vodítka". Proč? Zjevně to jedno má zahaknute za sedlo. Teoreticky si myslím že to je pro to aby jakoby nahrbil krk a koukal dolů. Ale to nejde udělat nějak pro pohled laika nenásilně? Nebo to je nenásilné? Omlouvám se za asi hloupý dotaz. Eventuálně pokud se vám nechce psát, napište mi prosím jen pod jakým heslem to můžu vygooglit. Děkuji moc. :)

9.6.2017 07:26

Vygoogli si "uzda" Je to běžné uždění pro drezurní práci s koněm na vyšší úrovni. Patří pouze do velmi zkušených a jemných rukou. Ta dvě "vodítka" jsou dvoje otěže od dvou udidel, které má kůň v hubě zároveň. Na internetu o tom najdeš mraky informací.

9.6.2017 08:01
Tedysek

XXX.XXX.46.100

Diky moc. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík