Co říkáte na taková kopyta?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2017 19:15
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.248

Dobrý den, ráda bych znala váš názor na stav kopyt jedné kobylky. Vůbec se mi nelíbí. Kobylka není moje. Jedná se o koně, kterého si u mého souseda ustájila jedna slečna. Dle majitelky byla kopyta dělaná před třemi týdny. Podle mě lže až se jí od pusy práší! Slečně se nedá vůbec nic říci, neb vše dělá nejlépe a je nejchytřejší a ostatní jsou neschopní a hloupí. Koncem tohoto týdne jim tam posílám svého kováře ať chce nebo nechce. Je to po dohodě se sousedem, na jeho náklady. Nikdy jsem kopyta v takovém stavu neviděla, ale obávám se, že se jedná o mnohem větší problém, než si slečna připouští. Kobylka nekulhá.

komba

8.6.2017 19:19
komba

XXX.XXX.162.250

Predpokladam, ze foto jste poridila tak, ze jste bez dovoleni vlezla do sousedovy ohrady, ze?

komba

8.6.2017 19:20
komba

XXX.XXX.162.250

Mam pocit, ze si tu jen s nekym chcete vyridit ucty

8.6.2017 19:22
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.248

Do sousedovo ohrady mám svolení vlézt kdykoli se mi zlíbí. Stejně tak on do mojí.

8.6.2017 19:25
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.248

komba napsal(a):
Mam pocit, ze si tu jen s nekym chcete vyridit ucty

Pocit máte špatný. Nikoho nejmenuju a nefotím celého koně. Chci vědět, jestli je možné, aby kopyta vypadala takhle tři týdny po strouhání.

8.6.2017 19:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Krutak1FlE napsal(a):
Pocit máte špatný. Nikoho nejmenuju a nefotím celého koně. Chci vědět, jestli je možné, aby kopyta vypadala takhle tři týdny po strouhání.

Ne. To je spíš tak šest neděl.

8.6.2017 19:56
anobbona

XXX.XXX.84.98

Ano je to možné a dokonce mohou vypadat i hůř. Se+ete se do čeho je vam kulový, kopyta sice nejsou ideálně upravené, ale aby jste kvůli tomuhle podnikala " hurá akce, já jsem zachránce " je fakt k výsměchu. Jestli postupujete opravdu tak jak píšete, potřebovala by jste vy i soused ručně stručně vysvětlit, že tohle není Vaše starost.

8.6.2017 20:18
Krutak1FlE

XXX.XXX.136.129

anobbona napsal(a):
Ano je to možné a dokonce mohou vypadat i hůř. Se+ete se do čeho je vam kulový, kopyta sice nejsou ideálně upravené, ale aby jste kvůli tomuhle podnikala " hurá akce, já jsem zachránce " je fakt k výsměchu. Jestli postupujete opravdu tak jak píšete, potřebovala by jste vy i soused ručně stručně vysvětlit, že tohle není Vaše starost.

Díky za odpověď. Nechtělo se mi vypisovat celou situaci, ale asi by to chtělo. Tak ve zkratce: soused je původní majitel kobyly (starý pán) a slečna má kobylu v bezplatném pronájmu. Nejspíš už ji na sebe přepsala, to nevím. Každopádně ji dostala v dobré víře zdarma a soused jí poskytuje azyl, kdykoliv potřebuje. V době, kdy je u něho platí veškeré náklady, včetně kováře. Byla jsem požádána o pomoc, tak jsem pomohla. Kobylu znám dlouho a takhle nikdy její kopyta nevypadaly. Souseda mám ráda, a tohle mě rozčílilo.

8.6.2017 21:28
Svatava

XXX.XXX.70.17

sisi58 napsal(a):
Ne. To je spíš tak šest neděl.

Tohle je cirka šest neděl.
Soudím, že ty lyže na fotkách zadavatelky vypadají, že na ně nikdo nesáhl tak tři čtyři měsíce.

8.6.2017 21:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Svatava napsal(a):
Soudím, že ty lyže na fotkách zadavatelky vypadají, že na ně nikdo nesáhl tak tři čtyři měsíce.

Možná dýl

8.6.2017 21:40
Krutak1FlE

XXX.XXX.150.42

Svatava napsal(a):

To si myslím taky. Vím, že fotky nejsou ideální. Má tam rozštěpy, které nejsou v trávě vidět. Něco už se odlamuje samo. Mám pocit, že kopyta jsou dělaná jen v době, kdy je tady. Naposledy tu byla před pár měsíci. Kouká se mi na to hrozně.

8.6.2017 22:07
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak na té jedné mi to připadá jako buldočí nos, možná je to jen fotkou? Na jiné se ta stěna zase prolamuje. Takové "zachránkyni" by bylo nejlépe koně sebrat.

8.6.2017 22:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rohovina roste na jaře rychleji než v jinou roční dobu. Nikdo tu neví, jak vypadala kopyta dřív. Nemají bůhvíjaký tvar, ale na KVS to taky není.
A pokud kovář kobylu vystrouhá o víkendu, tak nechápu, proč se tu o tom vůbec píše.
Kruťák, chcete pochválit?

8.6.2017 22:59
koně

XXX.XXX.205.252

Krutak1FlE napsal(a):
Dobrý den, ráda bych znala váš názor na stav kopyt jedné kobylky. Vůbec se mi nelíbí. Kobylka není moje. Jedná se o koně, kterého si u mého souseda ustájila jedna slečna. Dle majitelky byla kopyta dělaná před třemi týdny. Podle mě lže až se jí od pusy práší! Slečně se nedá vůbec nic říci, neb vše dělá nejlépe a je nejchytřejší a ostatní jsou neschopní a hloupí. Koncem tohoto týdne jim tam posílám svého kováře ať chce nebo nechce. Je to po dohodě se sousedem, na jeho náklady. Nikdy jsem kopyta v takovém stavu neviděla, ale obávám se, že se jedná o mnohem větší problém, než si slečna připouští. Kobylka nekulhá.

Docela dost narostlé, slečna si asi plete týdny s měsíci
Pokud to kovář, byť na náklady souseda opraví, asi není co řešit.

8.6.2017 23:33
jednorožecAmálka

XXX.XXX.63.154

Nemůžou být třeba přichvácený? Napište pak, co říkal o víkendu kovář.

9.6.2017 06:06
Krutak1FlE

XXX.XXX.137.41

sisi58 napsal(a):
Rohovina roste na jaře rychleji než v jinou roční dobu. Nikdo tu neví, jak vypadala kopyta dřív. Nemají bůhvíjaký tvar, ale na KVS to taky není.
A pokud kovář kobylu vystrouhá o víkendu, tak nechápu, proč se tu o tom vůbec píše.
Kruťák, chcete pochválit?

smajlík KVS nikdo volat nechce. Chci pomoct a ne skodit. Chci vedet, zda je tohle mozne, nebo slecna taha stareho pana za nos (a za penezenku). Dokud ji mel v peci on, kovar k nam jezdil nastejno (co 7 tydnu) a takhle to nevypadalo.

9.6.2017 07:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Krutak1FlE napsal(a):
smajlík KVS nikdo volat nechce. Chci pomoct a ne skodit. Chci vedet, zda je tohle mozne, nebo slecna taha stareho pana za nos (a za penezenku). Dokud ji mel v peci on, kovar k nam jezdil nastejno (co 7 tydnu) a takhle to nevypadalo.

Však už pomůžete a ano, je to možné, i starý muž je muž a za mladou holkou se rád ohlédne. Určitě ho ona dokáže tahat za nos spíš, než jeho stejně starý kamarád.
Chce to výtku, ultimátum apod. Kůň nijak zvlášť nepotřebuje jezdce. Pokud má pán prostředky na chov koně a Vy dohlédnete na welfare, bude vše ok i bez holky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2017 07:46

Krutak1FlE napsal(a):

Asi tých 7 týždňov úplná pravda nebude, každopádne by ma viac znepokojovala tá noha na poslednej fotke, kopyto vyzerá ako schvátené a možno by nebol odveci aj rtg kopytnej kosti.
A či ho ťahala za nos uvidíte po víkende za 7 týždňov. Spravte si fotky pred a po strúhaní.

9.6.2017 08:52
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi tých 7 týždňov úplná pravda nebude, každopádne by ma viac znepokojovala tá noha na poslednej fotke, kopyto vyzerá ako schvátené a možno by nebol odveci aj rtg kopytnej kosti.
A či ho ťahala za nos uvidíte po víkende za 7 týždňov. Spravte si fotky pred a po strúhaní.

No podle slečny jsou tohle kopyta dělaná před třemi týdny. Hádat se nebudu, jen chci, aby se daly do pořádku. Kobylu si odvezla v zimě. Do té doby byla v ustájení u souseda, ke kterému jezdil kovář po sedmi týdnech. Jezdil k němu i ke mě současně a dělili jsme se o náklady na dopravu. Proto to vím. Pak si kobylu odvezla a přivezla jí cca po pěti měsících s takovýma kopytama s tím, že jsou dělaná tři týdny zpět a kovář se bude volat za měsíc. Já mám svého objednaného na dnešek, případně zítřek (ještě si potvrdíme) a po domluvě se sousedem půjde i k němu na tuhle kobylku.

9.6.2017 08:57
ameed

XXX.XXX.248.64

Tak ne každcý kůň má kopyta jako jiný kůň, jsou i problémová kopyta, některá rostou rychleji, některá méně...toto nelze objektivně soudit...

9.6.2017 10:00
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Slečna tomuto pánovi cca před půl vrátila již jednu kobylu s tím, že už jí nechce. Kobylu vrátila schvácenou a půl roku se dává do kupy a ještě nemá vyhráno. Proto jsem ve střehu.
Tahle druhá s kopytama problémy nikdy nemívala. Chodila vždy bez problému na boso.
No tak uvidím co kovář, tady se to asi opravdu špatně posuzuje.

kotlina

9.6.2017 12:27
kotlina

XXX.XXX.162.250

Tohle je o nicem, tady nic nevyresite. Promluvte si se sousedem nebo s majitelem kone uz se v tom stracim, ale urcite vam nepomuze si tu stezovat a psat.

Nadruhou stranu nechapu co resite, nemam rada lidi stourali

kotlina

9.6.2017 12:29
kotlina

XXX.XXX.162.250

Vy tu delate rozruch kvuli obycejnym kopytum tak se kouknete na tyto na obrazek a vydela jste kopyta divokych koni

proste relax a klid - zrejmne patrite k zachranarum co hned musi do vseho kecat.

9.6.2017 12:36
ameed

XXX.XXX.219.25

Slečna nebo paní se jen chtěla zeptat na názor, jak dlouho si zkušení lidé, co sem chodí mysli, že ta kopyta nebyla udržována, tak ji nenapadejme.Pravda, šlo se jen zeptat, poslat foto a finito, ale tak chtěla popsat situaci no booože, však o nic nejde, kůň na to zřejmě nezemře, nekulhá, tak proč napadat autorku, že jo...diskuze je tu volná každý může zadat vlákno dle svého uvážení, když člověk ví, poradí, když neví, nereaguje a je to:).

9.6.2017 12:39
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

ameed napsal(a):
Slečna nebo paní se jen chtěla zeptat na názor, jak dlouho si zkušení lidé, co sem chodí mysli, že ta kopyta nebyla udržována, tak ji nenapadejme.Pravda, šlo se jen zeptat, poslat foto a finito, ale tak chtěla popsat situaci no booože, však o nic nejde, kůň na to zřejmě nezemře, nekulhá, tak proč napadat autorku, že jo...diskuze je tu volná každý může zadat vlákno dle svého uvážení, když člověk ví, poradí, když neví, nereaguje a je to:).

Díky smajlík

9.6.2017 12:40
koně

XXX.XXX.205.252

Krutak1FlE napsal(a):
Slečna tomuto pánovi cca před půl vrátila již jednu kobylu s tím, že už jí nechce. Kobylu vrátila schvácenou a půl roku se dává do kupy a ještě nemá vyhráno. Proto jsem ve střehu.
Tahle druhá s kopytama problémy nikdy nemívala. Chodila vždy bez problému na boso.
No tak uvidím co kovář, tady se to asi opravdu špatně posuzuje.

Myslím, že byste se na souseda, jeho kobyly a dívčiny měla vykašlat.
Celkem chápu, že je vám koní nějakým způsobem líto.Ale bohužel, nemůžeme pomoci všem, co by to potřebovali
Soused může svá zvířata půjčit každé mořkobylce, která na něho mrkne, a vy s tím opravdu nic nenaděláte.Maximálně si pokazíte, dosud dobré, sousedské vztahy.
Pochopila jsem, že máte své koně, tak se zkuste soustředit na ně a nežádaně neřešit situaci vedle.

9.6.2017 12:44
ameed

XXX.XXX.219.25

Rádo se stalo.

Jarka.H

9.6.2017 12:46
Jarka.H

XXX.XXX.162.250

koně napsal(a):
Myslím, že byste se na souseda, jeho kobyly a dívčiny měla vykašlat.
Celkem chápu, že je vám koní nějakým způsobem líto.Ale bohužel, nemůžeme pomoci všem, co by to potřebovali
Soused může svá zvířata půjčit každé mořkobylce, která na něho mrkne, a vy s tím opravdu nic nenaděláte.Maximálně si pokazíte, dosud dobré, sousedské vztahy.
Pochopila jsem, že máte své koně, tak se zkuste soustředit na ně a nežádaně neřešit situaci vedle.

Souhlas

Neregistrovaný uživatel

9.6.2017 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Úplně přesně vidím sebe na vašem místě. Jak mi je jedno když zvíře něco potřebuje a majitel mu to nedá.To se mi ještě nepovedlo a asi ani nepovede.

9.6.2017 12:56
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Je mi celkem jedno, co si tady kdo myslí o mě.
Holce už "odešli" dva koně, dalšího má na utracení, ten neudělá krok, jednu kobylu vrátila schvácenou a tuhle přivezla takto. To je velká smolařka...
Koně miluje, to je bez debat. Jsou samá mašlička a třásnička, jsou nažraní a voní po heřmánku.

Soused mě požádal o pomoc, jsem ochotna ji poskytnout, pokud je to v mých silách. Nemůžu udělat víc, než zajistit kováře. Sama se mezi ně montovat nebudu, nemám na to ani čas.

Prostě mi vadí, že z dobrého člověka dělá blbce a nepřijme od něho radu. Mezitím místo kopyt řeší barvy mašliček.
A jsem stále přesvědčená, že toto nejsou kopyta dělaná před třemi týdny.

9.6.2017 13:59
22verunka

XXX.XXX.142.225

Holky notak. Ja sem ted byla u nas na pouti. Dva ponicci tam vozili deticky. Kopyta vypadala jeste o dost hure nez ty nq obrazku nahore. No a vzhledem k tomu ze uz jsem takova povaha a zrejme tomu pomohlo i par koktejlu sla jsem se pana zeptat slusne kdy jim naposled upravoval kopyta. Nejdrive ze me delal blbce ze 4 tydny zpet atd... ve finale z nej vypaslo ze naposled pred cca pul rokem. Jeden byl dle me i schvacenej. A ne jednou. Tak jsem mu rekla svuj nazor. Zda si ho vzal k srdci ci nikoliv netusim. Nakonec z nej vypadlo ze ani nevi co to s chvaceni je a ze ma kone jen na tyto akce.kone ma celorocne za barakem na zahrade a tot vse. Takze opravdu nejde pomoci vsem zviratum ikdyz by se vlovek rozkrajel.

9.6.2017 14:01
22verunka

XXX.XXX.142.225

A zvire at uz psa kone kocku muze mit kazdej kdo ho zaplati. Kvalita zivota nikoho nezajima. Respektive jen velmi male procento lidi. Jako zreba meifi, hippi atd.

9.6.2017 16:03
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Neposlouchejte ty negativní komentáře​, pokud je váš soused ochoten vás vyslechnout, tak mu řekněte svůj názor, kopyta nechte zkontrolovat kovářem a zeptejte se ho na názor co by se dělo kdyby se nestrouhalo další měsíc. Jestli má ta holka takovou minulost a s tímhle koněm to jde úplně stejně do háje, tak tu holku žeňte svinskym krokem pryč. Koni bude 100x líp na pastvině u vašeho souseda, než v rukou někoho kdo se o něj nehodlá starat.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2017 16:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Samozřejmě by bylo mnohem pohodlnější se obrátit a nevšímat si toho..Jenže to dělá většina lidí a pak to vypadá jak to vypadá.Ničeho se nebojte vykopat díru dva metry je za chvilku kdyby paní nechtěla poslechnout.

9.6.2017 17:02
ameed

XXX.XXX.219.25

Přesně, zničit důkazy o existenci není problém

9.6.2017 17:03
Svatava

XXX.XXX.70.17

ameed napsal(a):
Tak ne každcý kůň má kopyta jako jiný kůň, jsou i problémová kopyta, některá rostou rychleji, některá méně...toto nelze objektivně soudit...

Troufám si tvrdit, že korektně upravované kopyto po třech (a ani po šesti) týdnech takto nebude vypadat nikdy. Bez ohledu na to, jak rychle roste.
Chápu zadavatelku, že se chtěla utvrdit ve svém dojmu, že ta kopyta nebyla dělána řadu měsíců, a v tomto názoru se s ní shoduji.

9.6.2017 17:20
ameed

XXX.XXX.219.25

To já také, ovšem když člověk nezná okolnosti, co je to za koně, jaké má nebo nemá problémy, pak jsem tím jen chtěla říci, že se těžko posuzuje ale jinak souhlas, takto vypadající kopyta nebyla dělána delší dobu, teda pokud nemá dotyčná kováře, který kopyta nikdy nedělal

9.6.2017 21:13
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.248

blackmyday napsal(a):
Neposlouchejte ty negativní komentáře​, pokud je váš soused ochoten vás vyslechnout, tak mu řekněte svůj názor, kopyta nechte zkontrolovat kovářem a zeptejte se ho na názor co by se dělo kdyby se nestrouhalo další měsíc. Jestli má ta holka takovou minulost a s tímhle koněm to jde úplně stejně do háje, tak tu holku žeňte svinskym krokem pryč. Koni bude 100x líp na pastvině u vašeho souseda, než v rukou někoho kdo se o něj nehodlá starat.

Děkuji. Jme dobří přátelé a vzájemně si vypomáháme když je třeba. Koně měl jako děti a kvůli svým zdravotním problémům se rozhodl je darovat šikovné holce, která to ocení. Bohužel mu vstoupila do cesty tahle, která to s ním koulí jak potřebuje. Navykládala mu pohádky o tom, jakou smůlu má na koně, když o dva přišla a jednoho invalidu má doma. Pána se jí zželelo...
Kdykoli jí na něco upozorní, tak holka vymýšlí kde co, uráží se a hroutí se.

S kovářem jsem to probírala, zdají se mu taky přichvácená, o víkendu přijede a začne na tom pracovat. Doufám, že u toho slečna alespoň bude a že jí to pořádně vysvětlí. Z toho by si mohla něco odnést. První vrácenou kobču už si pán nechá na dožití, ale tuhle si zase holka odveze. Tak doufám, že odjede alespoň proškolená.

Hodím sem verdikt kováře.

11.6.2017 21:33
Krutak1FlE

XXX.XXX.158.20

Zjištění kováře - kopyta neviděla kováře cca 5 měsíců. To by odpovídalo poslední péči u původního majitele. Stěna prolomená a přední kopyta evidentně přichvácená. Potvrdí se ještě po pár týdnech, až rohovina poporoste. Přerostlou rohovinu odstranil, rozštěpy z větší části odřezal, vše nešlo. Další strouhání doporučeno max.po šesti týdnech. Paní majitelka přítomna nebyla.

Accuracy

13.6.2017 10:03
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Chudák kobylka.
Ale co čekat, když ji soused dá takové holčině... Teď je otázka, co dál. Jestli je ta kobyla skutečně právně její, tak se stejně nic dělat nedá. Leda koupit, pokud bude chtít prodat...
Když dávám/prodávám/pronajímám zvíře, prověřím si, ke komu jde!

13.6.2017 11:25

Lidi napovídají cokoli, aby dostali, co chtějí. A když bylo to slušné zvíře za takhle výhodných podmínek, tak tím spíš... Škoda poctivých a důvěřivých lidí, kteří dojíždějí na tyhle nemorální typy... (jsem to ale napsala asertivně a nevulgárně...až se sama sobě divim ).

13.6.2017 15:21
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Taky si říkám co dál. Pro tentokrát jsme jí trochu ulevili. Ale obávám se, že to nemá řešení. Zeptám se, zda už jí na sebe přepsala. Pokud ano, nezbyde nám, než jen přihlížet. Neznám nikoho, kdo by jí chtěl odkoupit. Soused jí právě ze zdravotních důvodů daroval. Na starou kobylku dostal nabídku ode mě, že si jí může dát na dožití k nám a docházet k ní dle svého stavu.

Accuracy

13.6.2017 15:33
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Krutak1FlE napsal(a):
Taky si říkám co dál. Pro tentokrát jsme jí trochu ulevili. Ale obávám se, že to nemá řešení. Zeptám se, zda už jí na sebe přepsala. Pokud ano, nezbyde nám, než jen přihlížet. Neznám nikoho, kdo by jí chtěl odkoupit. Soused jí právě ze zdravotních důvodů daroval. Na starou kobylku dostal nabídku ode mě, že si jí může dát na dožití k nám a docházet k ní dle svého stavu.

Tak to před Vámi klobouk dolů.
A jestli pán darovat musel v časovém presu, tak to je skutečně nesmírně nešťastná konstalace. Ale zas - ta holka odrovnala tři koně, jednu kobylu pánovi už vrátila ve špatném zdravotním stavu, co ho vedlo darovat koně zrovna této ženské? Na inzerát prodám za dvacet tisíc by měl zájemců, že by je vidlemi mohl přehazovat. Ale to stojí čas, jestli si to nemohl dovolit a zbavit se koně prostě musel a hned... Kdyby aspoň pronajímal.
Co teď s přichvácenou kobylou a šiblou majitelkou? Na KVS to není, pokud má co žrát, tak to řešit nebudou oni ani nikdo jiný. Udělat jí ostudu nebo tak je k ničemu, když už má takovou minulost a zjevně ji to netrápí. Nevím, fakt je to celé špatně.

13.6.2017 19:31
blackmyday

XXX.XXX.33.80

A je prodaná? Jediný dokument dokazující vlastnictví je kupní smlouva, přepis v registru koní nic nedokazuje. Pokud je teda podepsaná smlouva, tak už s ní nic nenaděláte.

14.6.2017 08:16
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

On říkal, že ho napadlo dát inzerát. Ale dvacet tisíc mu nestálo za to, že by nevěděl, co s kobylama je, kdyby si je někdo odvezl někam daleko. Chtěl, aby si je vzal někdo, kdo to ocení a nebude z daleka, aby je mohl jezdit navštěvovat. Proto přistoupil k darování. Obě kobylky byly tou dobou provozuschopné. Stará kobylka byla na vožení dětí a krokovky, mladá absolutně zdravá a plná energie. Na ježdění pohodlný dámský koník velmi dobře přiježděný.
Tuhle nešťastnici mu doporučil známý. Holka nastoupila, koně oblejzala, pusinkovala, šišlala na ně, vozila jim dobroty... Když se rozhodoval, tak ho ubulela. Vyloženě předvedla hysterák a litovala se, jaká je smolařka na koně... A to je jí 26.
Bohužel důvěřoval doporučení známého a její báchorky jí sežral i s navijákem.
Teď poznal, co je skutečně zač.
No řeknu vám, že jsem si včera musela dát panáka.
Soused se u mě zastavil. Vůbec mu nebylo dobře. Sám vznesl obavu z toho, že kobylka dopadne stejně, jako ti před ní. Holka přijela, na kobylu celou dobu řvala, když jí něco chtěl říct soused, seřvala i jeho, nakydala na něho hromadu špíny, nezajímalo jí co kovář, vůbec nepoděkovala za péči, sbalila kobylu a vypadla.
Kupní smlouvu nemají. Ale přepsanou jí už má. Nevím, jak se rozhodne dál. Nechci ho do ničeho tlačit, ale svůj názor mu řeknu.
Tento týden se madam chystá utratit toho zmrzačenýho.

Jarka.H

14.6.2017 08:26
Jarka.H

XXX.XXX.162.250

Jako majitelka klisny si holcina muze se svym konem delat co chce a vy stim nemuzete nic udelat pokud ona nechcetakze nechapu tuhle diskuzi tady si maximalne muzete postezovat a tim si treba ulevit ale konikovi tim nepomuzete.

Accuracy

14.6.2017 09:19
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Krutak1FlE napsal(a):
On říkal, že ho napadlo dát inzerát. Ale dvacet tisíc mu nestálo za to, že by nevěděl, co s kobylama je, kdyby si je někdo odvezl někam daleko. Chtěl, aby si je vzal někdo, kdo to ocení a nebude z daleka, aby je mohl jezdit navštěvovat. Proto přistoupil k darování. Obě kobylky byly tou dobou provozuschopné. Stará kobylka byla na vožení dětí a krokovky, mladá absolutně zdravá a plná energie. Na ježdění pohodlný dámský koník velmi dobře přiježděný.
Tuhle nešťastnici mu doporučil známý. Holka nastoupila, koně oblejzala, pusinkovala, šišlala na ně, vozila jim dobroty... Když se rozhodoval, tak ho ubulela. Vyloženě předvedla hysterák a litovala se, jaká je smolařka na koně... A to je jí 26.
Bohužel důvěřoval doporučení známého a její báchorky jí sežral i s navijákem.
Teď poznal, co je skutečně zač.
No řeknu vám, že jsem si včera musela dát panáka.
Soused se u mě zastavil. Vůbec mu nebylo dobře. Sám vznesl obavu z toho, že kobylka dopadne stejně, jako ti před ní. Holka přijela, na kobylu celou dobu řvala, když jí něco chtěl říct soused, seřvala i jeho, nakydala na něho hromadu špíny, nezajímalo jí co kovář, vůbec nepoděkovala za péči, sbalila kobylu a vypadla.
Kupní smlouvu nemají. Ale přepsanou jí už má. Nevím, jak se rozhodne dál. Nechci ho do ničeho tlačit, ale svůj názor mu řeknu.
Tento týden se madam chystá utratit toho zmrzačenýho.

Kupní smlouvu nemají.

Co to znamená? Jestli kupní smlouva není a nebyla, je kobyla úředně sousedova. Smlouva se sice dá uzavřít ústně, ale to by musela ta baba prokázat.

14.6.2017 09:39
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Vážně, pokud není podepsaná kupní/darovací smlouva, tak kobyla není její. Přepis v registru koní/průkazu koně není doklad o vlastnictví!
A zákony vymýšlel nějaký blbec, je hezké že se kůň dá reklamovat nespokojeným kupcem, ale jako živé zvíře by se mělo dát vzít zpět nespokojeným prodávajícím právě v takovýchto případech.

kotlina

14.6.2017 09:54
kotlina

XXX.XXX.162.250

Muzete se zlobit jak chcete ale ustni smlouva se musi ctit dle zakona a tudiz je kobca jeji

Zadny doklat n ato mit nemusi, ano kdyby prodavaji chtel je lehke smlouvu ustni spochybnit, ale tady zrejmne prodavajici nechce je rad, ze uz se o kobcu nemusi starat asi ma svych starosti dost a kupijici tady tedy obdarova kone vratit nechce takze neni co resit

dva roky zpatky jsme prodali kone po 5tydnech jsme ho chteli zpatky, nelibilo se nam jak je s konem zachazeno v treninku ale nic jsme nezmohli kone nevratili a soudit se kvuli koni za 25tis nemelo smysl nehodlam zrujnovat rodinu.

Accuracy

14.6.2017 10:22
Accuracy

XXX.XXX.1.187

kotlina napsal(a):
Muzete se zlobit jak chcete ale ustni smlouva se musi ctit dle zakona a tudiz je kobca jeji

Zadny doklat n ato mit nemusi, ano kdyby prodavaji chtel je lehke smlouvu ustni spochybnit, ale tady zrejmne prodavajici nechce je rad, ze uz se o kobcu nemusi starat asi ma svych starosti dost a kupijici tady tedy obdarova kone vratit nechce takze neni co resit

dva roky zpatky jsme prodali kone po 5tydnech jsme ho chteli zpatky, nelibilo se nam jak je s konem zachazeno v treninku ale nic jsme nezmohli kone nevratili a soudit se kvuli koni za 25tis nemelo smysl nehodlam zrujnovat rodinu.

No to jo, s tím souhlasím. Ale do soudu dost možná nepůjde ani ona, možná by stačilo soudem jen pohrozit.
Ústní smlouva se prostě v případě sporu musí prokázat a pokud nemá ta ženština svědka, bude nahraná.
Je otázka, jestli do toho pán půjde. Ze zdravotních důvodů koně daroval a handrkovat se o kobylu prostě může být mimo jeho možnosti. Pak by byl konec.

14.6.2017 11:32
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

No myslím, že soudně to řešit nebude. Je špatný z toho, jak se zmýlil v úsudku. A to mu na zdraví zrovna nepřidá. Já se ze svého titulu nemám co víc vměšovat. Pokud jsou u něho, vypomůžu jak můžu. Ale jak je (jí) odveze, už víc nemůžu.

Ještě vidím jistou naději v tom, že by mohla dostat přes prsty ve stáji, kam jí odvezla. Jelikož se s pronajímatelem pozemku u baráku, kde je měla, pohádala (tak jako s každým) a nedohodli se na dalším pronájmu, našla ustájení v nedaleké sportovní stáji. Toho, jak se chová a co dělá si nelze nevšimnout.

Kdyby náhodou někoho něco napadlo, hoďte sem jakýkoliv dobrý nápad. Já vyčerpala veškeré slušné cesty. A konfliktu s takovou psychopatkou nepůjdu.

14.6.2017 12:01
jari

XXX.XXX.84.149

Být vaším sousedem, tak bych požadoval vrácení darovaného koně pro neplnění smluvních darovacích podmínek, které byly ústně tak jako celá darovací smlouva stanoveny. Jeliž bylo jeho zájmem, aby se koník dostal do dobrých rukou, tak jej neprodal ale daroval za podmínky, že příjemce daru se bude o koně řádně starat.
Tato darovací podmínka byla nenaplněna (viz "kopyta" svědci podkovář, schvácení), proto od smlouvy odstupuje od samého počátku.

14.6.2017 12:17
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

jari napsal(a):
Být vaším sousedem, tak bych požadoval vrácení darovaného koně pro neplnění smluvních darovacích podmínek, které byly ústně tak jako celá darovací smlouva stanoveny. Jeliž bylo jeho zájmem, aby se koník dostal do dobrých rukou, tak jej neprodal ale daroval za podmínky, že příjemce daru se bude o koně řádně starat.
Tato darovací podmínka byla nenaplněna (viz "kopyta" svědci podkovář, schvácení), proto od smlouvy odstupuje od samého počátku.

Děkuji!

smoulik7

14.6.2017 12:28
smoulik7

XXX.XXX.162.250

Kobca proste dojela na to, ze jeji predchozi majitel ted jiz pravdepodobne nic resit nechce a nebude

coz je velka skoda, protoze tady jde o ziveho tvora co se nemuze branit a predchozi majitel by mel zabojovat, myslim, ze konikovi to dluzi.

pesik

14.6.2017 12:34
pesik

XXX.XXX.248.194

Na základě čeho ji ta holka na sebe přepsala?
To si může každý přepsat na sebe libovolného koně bez jakéhokoliv dokladu o nabytí vlastnictví?

smoulik7

14.6.2017 12:37
smoulik7

XXX.XXX.162.250

Je nechapu kdyz ji nic nepodepsal tedy ani ne zmnenu majitele - jak ji mohla nechat prepsat ve Slatinanech do prukazu, protoze na to musi byt podpis predchoziho majitele.

Je mozne ze tam podskrabla jeho podpis a n ato by ji slo dostat

ale to je ono bude to predchozi majitel resit?

pravdepodobne nebude a to je spatny

14.6.2017 12:47
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Pokud se něco nezměnilo, tak když má v ruce průkaz koně, může ho na sebe přepsat.
Taková kauza se řešila i v TV - koník v ustájení, majitel ustajovateli svěřil průkaz koně, ten koně prodal a nový majitel nechal přepsat na sebe... Podrobnosti si nepamatuji, ale s průkazem to šlo.

Zkusím s ním ještě promluvit, zda zváží dostat kobylku zpět. Zajdu k němu o víkendu. Trochu ho podezřívám z toho, že se bojí její reakce. Jenou říkal, že si kdysi (nevím z jakého důvodu) chtěla sáhnout na život.

smoulik7

14.6.2017 12:52
smoulik7

XXX.XXX.162.250

Tak jasne ze zkusi vsechno mozne, brecet a psych. se hrouti a vyhrozovat sebevrazdou takovehle lidi znam.

A oni presne vedi, ze ten majitel do konfliktu nepujde a nebude chtit radsi nic resit a doplati na to zase jen ten kun.

Takze nez si porodite kone ujasnite si jestli se za nej kdyz to bude potrebovat postavite a nebo jestli je vam milejsi vas klid.

smoulik7

14.6.2017 12:53
smoulik7

XXX.XXX.162.250

Omlouvam se naseptavac v mobilu mi tam v textu dela bordylek

14.6.2017 15:58
Svatava

XXX.XXX.70.17

To, že průkaz není dokladem o vlastnictví, je v něm přímo napsáno, holka si mohla nechat přepsat co chtěla, jméno v průkazu opravdu vůbec nic neznamená.
Doporučuji sousedovi poradit se s právníkem, za jakých okolností může od darovací smlouvy ustoupit. Bude určitě zásadní, zda u jejího uzavření byli svědci.

Neregistrovaný uživatel

14.6.2017 16:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Svatava napsal(a):
To, že průkaz není dokladem o vlastnictví, je v něm přímo napsáno, holka si mohla nechat přepsat co chtěla, jméno v průkazu opravdu vůbec nic neznamená.
Doporučuji sousedovi poradit se s právníkem, za jakých okolností může od darovací smlouvy ustoupit. Bude určitě zásadní, zda u jejího uzavření byli svědci.

Přesně tak..Jediným dokladem o vlastnictví koně je platná smlouva.

14.6.2017 17:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

pesik napsal(a):
Na základě čeho ji ta holka na sebe přepsala?
To si může každý přepsat na sebe libovolného koně bez jakéhokoliv dokladu o nabytí vlastnictví?

No ano.
Já volala jen kvůli nějaké nejasnosti a když jsem řekla, o jakého koně jde, paní se mě zeptala, jestli chci kopii PP poslat nebo se stavím
Tak jsem ji vysvětlila, že mám originál a ať mi laskavě sdělí, kdo chtěl kopii na mého koně! To mi říct nechtěla.
Takže žádný problém s přepisem, vystavením nového PP a pod. Jak na tom úřadě zjistí, že podpis prodávajícího není falešný?! Nezjistí a ani zjišťovat nebudou. Kvůli koni za milion snad, ale kvůli koni za 20000, - ? Blbost.

14.6.2017 17:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Krutak1FlE napsal(a):
Pokud se něco nezměnilo, tak když má v ruce průkaz koně, může ho na sebe přepsat.
Taková kauza se řešila i v TV - koník v ustájení, majitel ustajovateli svěřil průkaz koně, ten koně prodal a nový majitel nechal přepsat na sebe... Podrobnosti si nepamatuji, ale s průkazem to šlo.

Zkusím s ním ještě promluvit, zda zváží dostat kobylku zpět. Zajdu k němu o víkendu. Trochu ho podezřívám z toho, že se bojí její reakce. Jenou říkal, že si kdysi (nevím z jakého důvodu) chtěla sáhnout na život.

Pokud nechce řešit sám, může si za sebe sjednat zástupce. Zdůvodní zdravotním stavem. Zadarmo by to nebylo, ale když dotyčná blbka nemá žádný papír, mělo by to jít mimosoudně. Snad jako občanskoprávní spor?

14.6.2017 23:57
koně

XXX.XXX.205.252

Krutak1FlE napsal(a):
No myslím, že soudně to řešit nebude. Je špatný z toho, jak se zmýlil v úsudku. A to mu na zdraví zrovna nepřidá. Já se ze svého titulu nemám co víc vměšovat. Pokud jsou u něho, vypomůžu jak můžu. Ale jak je (jí) odveze, už víc nemůžu.

Ještě vidím jistou naději v tom, že by mohla dostat přes prsty ve stáji, kam jí odvezla. Jelikož se s pronajímatelem pozemku u baráku, kde je měla, pohádala (tak jako s každým) a nedohodli se na dalším pronájmu, našla ustájení v nedaleké sportovní stáji. Toho, jak se chová a co dělá si nelze nevšimnout.

Kdyby náhodou někoho něco napadlo, hoďte sem jakýkoliv dobrý nápad. Já vyčerpala veškeré slušné cesty. A konfliktu s takovou psychopatkou nepůjdu.

Pokud se dotyčná psychožena zase vrátí i s kobylou, což je pravděpodobné, jak píšete, tak ať se dobrák děda zkusí oprostit od jakéhokoli kontaktu s ní.Zavře, zamkne, nevyleze, nebude komunikovat.Má li zabezpečený dvůr, nebo pozemek, tak ať tam kobylu nechá a psycho mu snad i s kobylou přes vrata nepřeleze, co?
Nebo, když ona kobylu jednoho dne zase vrátí, prostě ji převést jinam.K někomu, koho ta osoba nezná.Na pár dnů či týdnů.Dokáže li se děda neprořeknout před plačící mladicí, pak by byla naděje, že dá pokoj.Třeba půjde okouzlovat jiného staříka se zdravějším a míň zanedbaným koněm
Jinak je to opravdu situace na pytel, ofiko soudně řešit je asi hloupost.Za tu dobu by kobyla mohla stejně na péči té osoby umřít a zbytečně by soused platil.

15.6.2017 11:30
peggi16

XXX.XXX.41.2

blackmyday napsal(a):
Vážně, pokud není podepsaná kupní/darovací smlouva, tak kobyla není její. Přepis v registru koní/průkazu koně není doklad o vlastnictví!
A zákony vymýšlel nějaký blbec, je hezké že se kůň dá reklamovat nespokojeným kupcem, ale jako živé zvíře by se mělo dát vzít zpět nespokojeným prodávajícím právě v takovýchto případech.

A k tomu právě slouží tzv. výhrada zpětné koupě. Lze sjednat v kupní smlouvě, samozřejmě nejlépe písemné. V následných sporech leží důkazní břemeno hlavně na žalobci a pokud neprokáže tvrzené, má velkou smůlu, i kdyby měl pravdu.

15.6.2017 11:32
peggi16

XXX.XXX.41.2

jari napsal(a):

Jenže to by musel prokázat, případně mít svědky, nejlépe více svědků. Bez papíru se prokazuje těžko...

15.6.2017 11:34
peggi16

XXX.XXX.41.2

Accuracy napsal(a):
No to jo, s tím souhlasím. Ale do soudu dost možná nepůjde ani ona, možná by stačilo soudem jen pohrozit.
Ústní smlouva se prostě v případě sporu musí prokázat a pokud nemá ta ženština svědka, bude nahraná.
Je otázka, jestli do toho pán půjde. Ze zdravotních důvodů koně daroval a handrkovat se o kobylu prostě může být mimo jeho možnosti. Pak by byl konec.

Holčina k soudu nic dávat nebude, proč by dávala? Koně má přece ona.

16.6.2017 08:06
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud už tam kobyla není, nic moc s tím už bývalý majitel nezmůže (pochybuju, že se bude s ústní smlouvou soudit). Pokud by holčinu napadlo mu jí tam zas frknout, prostě bych jí následně oznámila odstoupení od smlouvy a jí zatrhla vstup na pozemek - pak by se musela soudit ona na vydání koně, do čehož velmi pravděpodobně nepůjde.

16.6.2017 08:54
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

jazzinka napsal(a):
Pokud už tam kobyla není, nic moc s tím už bývalý majitel nezmůže (pochybuju, že se bude s ústní smlouvou soudit). Pokud by holčinu napadlo mu jí tam zas frknout, prostě bych jí následně oznámila odstoupení od smlouvy a jí zatrhla vstup na pozemek - pak by se musela soudit ona na vydání koně, do čehož velmi pravděpodobně nepůjde.

Já myslím, že je více než pravděpodobné, že mu tam dříve nebo později zase přistane.
Buď se v současném ustájení s někým pohádá a odejde odtud ve zlém, nebo kobylu dodělá a přiveze jí schvácenou, nepojízdnou na vykurýrování.
Doufám v tu první variantu.

16.6.2017 17:42
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pokud mu už pomáháte, tak pokud se kobylka zase dostane do jeho péče, co mu pomoci s inzerátem? Pokud je to mladý koník, tak si majitele snadno najde.

16.6.2017 19:18

Nojo, jenže ne v popisovaném stavu :(
Nejdřív bude potřeba investic a péče, aby se dostala do stavu takového, aby se dala prodat za odpovídající cenu a ne za cenu koňské zanedbané trosky

Škoda, že vás to nenapadlo hned, jak přišla, že už jí nikam nepustíte... teď už je pozdě bycha honit...

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Krutak1FlE napsal(a):
Já myslím, že je více než pravděpodobné, že mu tam dříve nebo později zase přistane.
Buď se v současném ustájení s někým pohádá a odejde odtud ve zlém, nebo kobylu dodělá a přiveze jí schvácenou, nepojízdnou na vykurýrování.
Doufám v tu první variantu.

Přesně takovou pacientku znám.Bývalá majitelka mojí kobči.Vydírat uměla dokonale..Taková jestli nastoupila na toho pána jak píšete, bude to těžké.Nastrčí do hry děti, koně a bůh ví co ještě a bez sebemenších výčitek jen aby dosáhla svého..Mě tak vlastně teď napadá že jsem potkal toho psychopata za kterého jsem zde byl označen já nedávno.

16.6.2017 21:57
Krutak1FlE

XXX.XXX.131.0

Nejdřív bude potřeba investic a péče, aby se dostala do stavu takového, aby se dala prodat za odpovídající cenu a ne za cenu koňské zanedbané trosky

Škoda, že vás to nenapadlo hned, jak přišla, že už jí nikam nepustíte... teď už je pozdě bycha honit...

Mate pravdu. Necekala jsem, ze se vse odehraje tak rychle. Holka nerikala, ze ji tak najednou sbali a odveze. Pan ji chtel promluvit do duse a poucit o tech kopytech... Prijela a pry nestihl rict pul slova. Jecela na nej, jecela na kobylu, jecela na prepravce, nic ji nezajimalo, nalozila kobcu a byla pryc. Musim ho presvedcit o tom, ze musi brat nejvetsi ohledy na zdravi svoji vymazlene kobci a ne na psychicke rozpolozeni te labilni nany.

16.6.2017 22:04
Krutak1FlE

XXX.XXX.131.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přesně takovou pacientku znám.Bývalá majitelka mojí kobči.Vydírat uměla dokonale..Taková jestli nastoupila na toho pána jak píšete, bude to těžké.Nastrčí do hry děti, koně a bůh ví co ještě a bez sebemenších výčitek jen aby dosáhla svého..Mě tak vlastně teď napadá že jsem potkal toho psychopata za kterého jsem zde byl označen já nedávno.

No asi tak. Rozchod s klukem, tou dobou dva mrtvi kone, nemocna babicka... Ta holka pujde pres mrtvoly... A to bohuzel doslova.

16.6.2017 22:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak dá se to zohlednit na ceně. Je otázka, kdo by se přihlásil a jestli by to nebylo z bláta do louže.

17.6.2017 07:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Tak dá se to zohlednit na ceně. Je otázka, kdo by se přihlásil a jestli by to nebylo z bláta do louže.

Co mám zkušenost, co koním nejvíc pomůže se spravit, je klid a volnost pohybu, koňský parťák vítán.Tím se navodí koni podmínky, ve kterých je mu dobře, což se následně projeví na chuti do života.
Léčení utrpěných škod je samozřejmě nutností, ale jak je psáno"Ve zdravém těle, zdravý duch!" v dnešní šílené době tedy naopak.
Pokud má pán výběh, ze kterého by kobylka nějaké koně viděla, byla by opečovávaná a hýčkaná, určitě by se spravovat začala.
A pod dozorem krutačky a kopytáře by šly spravit i kopýtka.
Pak bych se poohlédla po novém majiteli.

17.6.2017 07:53
chex

XXX.XXX.209.50

Zad: ještě by to chtělo vidět celkový postoj koně. Vypadá, že má strmé spěnky, taky může být po schvácení. Dále záleží, kdo mu ta kopyta upravuje. Třeba jsou opravdu dělaná před 3 týdny, akorát ne tak, jak by měla. Pokud je kůň na trávě, tak mohou kopyta růst opravdu velmi rychle (ne toto za tři týdny po pořádné úpravě ovšem).

Přidejte reakci

Přidat smajlík