liv72

XXX.XXX.66.84
Aká komora sedí na haflinga ? 4-5?
liv72

XXX.XXX.66.84
Normálne som sa spýtala tak nemusíte byť hneď hnusná Takéto reči si nechajte pre seba
liv72
napsal(a):
Normálne som sa spýtala tak nemusíte byť hneď hnusná Takéto reči si nechajte pre seba
Zeptáte se na naprostou hovadinu...
Jak jako máme vědět, jaký má váš hafling záda? Ptáte se na internetu na věc, kterou byste ale v zásadě měla vědět, nebo zjistit osobně... Jsou tady lidi, co jezdí na haflingovy na kterého napsaujou komoru č.2, další co jezdí v komoře číslo 3, jiným sedne 4 a jiným 5, a někteří maj koně s lavorem, na kterého nenapasujou nic co není šitý na míru.
Tak víte co? Pokud envíte, jaké sedlo dát koni na záda, tak vůbec neřešte sedlo na haflinga, protože toho haflinga byste si fakt neměla pořizovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jaká bota sedí člověku? Velikost 40 nebo 41?
I v rámci jednoho plemene jsou velké rozdíly ve stavbě těla. U haflingů to platí dvojnásob. Navíc i velikostně stejně označené komory sedel u výrobců jsou jinak velké. K tomu hraje roli typ komory, úhly kostry, tvar kostry u lopatky, šířka páteřního kanálu, typ polštářů, délka sedla... Výběr sedla jen podle komory vede obvykle k nesedícímu sedlu...
kotlina

XXX.XXX.162.234
Pozvete si odbornika, nejlepe nekoho kdo pasuje sedla a budete mit jasno a nemusite to resit na netu, kde vam bez fota stejne poradit nemuzeme ono i podle fota muzeme rict jen odhad takze asi tak no
liv72
napsal(a):
No kallisto byla trochu sarkastická (a jak já se občas musím ovládat, abych nebyla:), ale vystihla podstatu problému.
S tím ti prostě takto nikdo nemůže zodpovědně poradit - i kdybys dodala fotky, tak to pořád bude velmi orientační odhad, bez fotek čisté hádání.
Hafling může mít dvojku i pětku a to správná šířka komory není zdaleka to jediné, co musí sedlo splňovat, aby padlo.