Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2017 19:38
smiles

XXX.XXX.154.10

Dobrý den chci se zeptat jaké RTG by jste doporučili při koupi ročního hříběte. Díky.

25.6.2017 20:03
chex

XXX.XXX.209.81

U ročka bych asi nedělala rtg, pokud má čistý pohyb. I s ohybovkama bych byla opatrná. A když už, tak pozor na špánky.

25.6.2017 21:20
smiles

XXX.XXX.154.10

A dá se poznat už třeba podotrocholoza z rtg?

26.6.2017 21:08
chex

XXX.XXX.209.81

smiles napsal(a):
A dá se poznat už třeba podotrocholoza z rtg?

Roček nemá ještě ani dorostlé klouby. Podotrochlozu skoro na stopro mít nebude. ALe čeho by si vet měl všímat při prohlídce - úzké patky (budoucí problém s chrupavkami), strmý postoj (budoucí problém s klouby), křivý postoj zadních (špánky), určitě zkuste pohyb po tvrdém (kulhání - čipy)... chce to určitě veterináře, i na ročka. Pokud ale hříbě vyrůstá ve vhodných podmínkách, má dostatek prostoru k volnému pohybu, nikdo ho nelonžuje a nepracuje s ním v kruhovce, pak bych se asi moc nebála.

27.6.2017 15:30
smiles

XXX.XXX.154.10

chex napsal(a):
Roček nemá ještě ani dorostlé klouby. Podotrochlozu skoro na stopro mít nebude. ALe čeho by si vet měl všímat při prohlídce - úzké patky (budoucí problém s chrupavkami), strmý postoj (budoucí problém s klouby), křivý postoj zadních (špánky), určitě zkuste pohyb po tvrdém (kulhání - čipy)... chce to určitě veterináře, i na ročka. Pokud ale hříbě vyrůstá ve vhodných podmínkách, má dostatek prostoru k volnému pohybu, nikdo ho nelonžuje a nepracuje s ním v kruhovce, pak bych se asi moc nebála.

Takže v tomto případě jsou rtg bezpředmětné?

27.6.2017 16:49
liva

XXX.XXX.179.115

Moje známá kupovala ročka před x lety a RTG si dělat nechala. Hříbě stàlo hodně peněz a tak chtěla mít jistotu. A navíc při ceně za hříbě byla navíc cena za RTG v podstatě mizivá.

27.6.2017 18:59
smiles

XXX.XXX.154.10

liva napsal(a):
Moje známá kupovala ročka před x lety a RTG si dělat nechala. Hříbě stàlo hodně peněz a tak chtěla mít jistotu. A navíc při ceně za hříbě byla navíc cena za RTG v podstatě mizivá.

Mluvila jsem z vetem a ten mi řekl to samé co Chex.

27.6.2017 19:42
chex

XXX.XXX.209.81

liva napsal(a):

No, moc nevím, co tam mohl vet vidět... ale budiž smajlík

27.6.2017 20:55
liva

XXX.XXX.179.115

Chtěla ho, měla ho...
Ono celé to hledání vhodného koně byla celkem anabáze.
Známá měla v podstatě neomezené finanční možnosti a o ceně nesmlouvala, takže se chovatel snažil max. vyhovět...

27.6.2017 22:32
smiles

XXX.XXX.154.10

Chápu :) já taky před koupí nechci nic ušetřit. Testy na dědičné choroby mám hotové. Ještě přemýšlím o jaterních.

Přidejte reakci

Přidat smajlík