Přeji pěkný den, tohle bude asi trochu netypický dotaz, ale ráda bych znala názor i ostatních, nejlépe lidí přímo z dostihového prostředí. Od mala jsem tíhla ke koním a hlavně dostihům, samozřejmě po tom co rodiče projevili nesouhlas s jakýmkoliv podporovním mé osoby, tak jsem šla za prvním chlapíkem s tažákama a motala se u něj, jezdit zvládám, ale jsem zvyklá na tlačivější koně, ne na koně dopředné, jako dostiháci bývají, měla jsem možnost jednoho jezdit, ale nesedlo to, protože nikdo neměl na mě čas a potřebovala bych tím pádem si zvykat hlavně, takže jsme to vzdali a já nadále byla kochací jezdec, pořád mě to ale táhne se o ty koně starat, pozorovat ostatní při práci a třeba mít i tu šanci se dostat někdy do sedla. Ovšem nevím, jestli mi už není moc, přeci jen mám 19 a budu studovat vysokou a ani nevím jak to bude s časem, počtám tak 2-3x týdně by to šlo, má to cenu se o něco pokoušet? Nebo to nechat plavat a neřešit to? Popřípadě nějaké stáje které zkusit zkontaktovat v okolí Brna? Děkuji za odpovědi... :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za pokus nič nedáš, ale počítaj s tým, že nikde v dostihovej stajni nebudú mať čas na to, aby ťa niečo učili, alebo aby ti dali čas na zvykanie si s koňom. Kone majú obvykle presne naplánovaný tréningový týždeň, takže nejaký priestor na to, že dnes pôjdem iba na krokovku a zajtra skúsim aj poklusať, to zrejme mať nebudú. A ešte by som pripomenula celkom dôležitý aspekt- váha.
Veľa aktívnych ľudí z dostihové prostredia sem nechodí, takže by som to skúisla na FB, v niektorej z dostihových skupín.
janag

XXX.XXX.128.11
Bohužel s žádnou přímo dostihovou stájí nemám zkušenost. Ale pokud byste chtěla v tom prostředí být, určitě by Vás někde jako čističe, vodiče, krmiče vzali. Třeba byste postupně mohla začít sedat na prověřené mazáky, všechno je jen o lidech a o domluvě. Za zeptání nic nedáte.

Věděla bych v okolí Prahy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Podle mě se věnuj řádně studiu, pokud studuješ něco smysluplného a pak se rozhoduj.Profi dostiháci makají už od dětství a můžu tě ubezpečit, že dosáhnout jejich kondice může trvat několik let a nebo taky nikdy.Jinak mě se ten sport nelíbí..Sedmiletý kůň je na tom kolikrát hůř hlavně s pohybovým aparátem než 18-ti letý hobby koník.Jejich krmení je podle všech zásad pro koně nevhodné.Ber to jako názor člověka koně milujícího, který se dostal do profi dostihové stáje.Někdy mě to pěkně "sere".

Jo a nebo mě napadá, zkusit se porozhlédnout po zahraniční stáži na prázdniny. Pěkně si vyděláš a podíváš se za hranice. To můžu jen doporučit. Podíváš se do prostředí, které v Čechách nejspíš nenajdeš... Vím, o čem mluvím
Tak já nechci jezdit, to jenom kdyby prostě ta možnost byla, tak nepohrdnu, mi na koních vždycky nejvíc chybí ta práce a ty koňské bytosti, rajťákem být nechcu, na to nemám, ačkoliv těžkotonážník nejsem, ale ráda se nadlábnu, prostě i kdyby jenom kvůli zkušenostem, kdyby někdo věděl o dostihovce v Brně, tak bych byla ráda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
ortefarza
napsal(a):
Tak já nechci jezdit, to jenom kdyby prostě ta možnost byla, tak nepohrdnu, mi na koních vždycky nejvíc chybí ta práce a ty koňské bytosti, rajťákem být nechcu, na to nemám, ačkoliv těžkotonážník nejsem, ale ráda se nadlábnu, prostě i kdyby jenom kvůli zkušenostem, kdyby někdo věděl o dostihovce v Brně, tak bych byla ráda
Jo takhlee. Zkus dostihovou stáj Zhoř (Brno venkov)a řekni jim co si řekla nám tady.Hlavně nezapomeň zdůraznit, že máš ráda práci u koní a nejraději zdarma.
Takový lidi opravdu uvítají snad všude.
PS: Vítej v klubu.