Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2017 01:05
trudik

XXX.XXX.99.182

Zdravím,
Mám takový nápad, ale nevím, zda by o to byl zájem (je to pro jednoho človíčka, ale jde spíš o celkovou podstatu).
Uvažuji nad koupí poníka, kterého bych nejezdila, jsem už přeci jen dost vysoká (175 cm), ale napadlo mě jej nabídnout do pronájmu nějakému dítku. Platilo by si ustájení (nebo rodiče), takže by byl jako jeho (jezdil by jej pouze jeden jezdec), pouze papírově by byl můj. Ale měla bych podmínku, že jej na poníkovi budu trénovat já. Nejsem žádný začátečník, o koních něco vím, několik let mám licenci jezdce a jak to bude možné, chtěla bych si udělat i tu cvičitelskou. Trénování mě baví a tímto bych mohla někomu dát příležitost se rozvíjet.
Samozřejmě bych ho podporovala v závodění a pokud by chtělo občas zajít pod jiného trenéra nebo na soustředění, tak bych jej taky podpořila, ovšem za jeho finance, jelikož by šlo o osobní rozvoj. Za trénink by mi nic neplatilo, byl by normálně součástí nájmu, který by obsahoval pouze částku za ustájení.
Já sama, když jsem začínala skákat, jsem toužila po tom, moci mít něco, jako toho svého koníka, jenomže naši neměli až takové finance na vlastního koně a tak mi jednoho pronajali, což je podstatně nižší částka. A takovou možnost chci dát i já někomu jinému.
Problém je pouze v tom, že momentálně se mi bude měnit místo pobytu a tak bych musela zajít do jedné stáje (vím, kde tam je, podmínky se mi líbí apod.) jestli tam nemají někoho, kdo by o to stál, pokud ne, hledala bych nejspíš přes inzerát.
Uvažovala bych o nějaké dlouhodobější smlouvě, kdy by si jezdec mohl poníka vyzkoušet třeba už při koupi (už jen z důvodu, že já ho asi zkoušet nemůžu že), pokud by chtěl.
Otázkou zůstává jestli si myslíte, že je to proveditelné a našla bych jezdce za takovýchto podmínek.
Děkuji za odpovědi.

23.7.2017 09:56
trudik

XXX.XXX.99.182

.

23.7.2017 23:21
samik49

XXX.XXX.78.43

Tak záleží, co to bude za poníka, v jaké lokalitě, jaké máte zkušenosti s trénováním.. kvalitní poník, vhodný pro dítě, něco stojí. O takového určitě zájem bude, ale zas za předpokladu, že máte zázemí a nejlépe už nějaké odtrénované děti.. Dneska děti o nějaké "plácání se" zájem nemají, spíš rychlý postup na závody a nejlépe snadno získané mašle. (Což nesoudím, ale je to fakt - žádný rodič nechce vidět, jak se jeho dítě na koni trápí nebo z něj padá a žádné dítě nechce dřít, aby pak na závodech bylo bez šance.. a koní už je dneska hodně, takže je z čeho vybírat).

24.7.2017 07:53
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Podle mně je to naprostý nesmysl.

24.7.2017 09:51
koně

XXX.XXX.205.252

Zvláštní pojetí
Poníka, který není pro vás, vy pořídíte.Pak už ho bude komplet platit někdo jiný.Vy ho budete trénovat, zatím bez cvičiteláku.
Myslím, že tohle je celkem utopie.Musela byste i mimořádně padnout do oka hlavně s rodiči plátci a taky s dítětem.Vzájemné sympatie a ochota k placení by pak musely přežít i krizové situace, v případě nepojízdnosti poníka či výpadků a nezájmu dítěte, atd., atd.
Poníkovi i to nejnadšenější dítě odroste a budete shánět další klienty.
Být vámi, udělám si pod nějakou korektní jezdeckou organizací cvičitelák. Chcete li tuhle funkci opravdu vykonávat, pak budete velmi žádaná.Obzvlášť, bude li toto zdarma.
Většina dívčin co dneska "trénuje" o ničem jako je cvičitelák v životě neslyšela

24.7.2017 11:24
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Třeba najdete, ale z mého pohledu, pokud už mají rodiče na to platit ustájení a veškeré výdaje s tím spojené, dále platit výjezdy na závody a soustředění, pak už budou mít i na poníka a raději ho koupí, než aby si do všeho nechali kecat majitele bez finanční účasti. Moje oblíbená hláška Evy Holubové" Neživíš, tak nepřepínej!" Tady to bude platit dvojnásob.
Asi by bylo něco jiného, pokud by to byl poník se super výkonností, jezditelný i mírně pokročilými / takže za XY desítek tisíc/ a vy pak trenérka s licencí, zkušenostmi a výsledky...

24.7.2017 13:16
polárka.15

XXX.XXX.45.253

A ještě takový dotaz - ty budeš jezdit na čem?

24.7.2017 18:10
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Cena poníka je v tom to nejmenší a přeci si nenecham zkazit dítě takže mu pořídim adekvátního koně a nenecham se omezovat názorem někoho cizího když už nesu veškeré náklady tak jako tak.

Tynus1234

25.7.2017 11:29
Tynus1234

XXX.XXX.59.54

Nic proti, ale sama mám zkušenosti z pronájmů s tím, že mě bude trénovat majitel. Vydržela jsem nejvíc tři hodiny, protože zaplatím si nemalé peníze za pronájem, aby mi majitel kecal do všeho. A vím, že je touha trénovat a udělat si cvičitelák, ale co jsem já obešla několik podobných nabídek na pronájem, tak jsem docela kvetla. Protože chtít trénovat, je bohužel něco jiného než doopravdy něco umět předat. A bohužel za sebe můžu říct, že individuální práce s koněm byla o dost přínosnější a zábavnější pro oba, než bezduché kroužení po jízdárně pod dohledem "trenéra". Vím, že tohle nemusí být váš případ, a že jsou lidé bez licence, kteří trénují lépe než většina s licencí dohromady, ale za mě osobně já bych od toho dala ruce pryč. Jen pro zajímavost, předpokládejme, že máte pokročilého jezdce, jak by vypadala hodina na jízdárně?

29.7.2017 17:11
trudik

XXX.XXX.99.182

Tynus1234 napsal(a):
Nic proti, ale sama mám zkušenosti z pronájmů s tím, že mě bude trénovat majitel. Vydržela jsem nejvíc tři hodiny, protože zaplatím si nemalé peníze za pronájem, aby mi majitel kecal do všeho. A vím, že je touha trénovat a udělat si cvičitelák, ale co jsem já obešla několik podobných nabídek na pronájem, tak jsem docela kvetla. Protože chtít trénovat, je bohužel něco jiného než doopravdy něco umět předat. A bohužel za sebe můžu říct, že individuální práce s koněm byla o dost přínosnější a zábavnější pro oba, než bezduché kroužení po jízdárně pod dohledem "trenéra". Vím, že tohle nemusí být váš případ, a že jsou lidé bez licence, kteří trénují lépe než většina s licencí dohromady, ale za mě osobně já bych od toho dala ruce pryč. Jen pro zajímavost, předpokládejme, že máte pokročilého jezdce, jak by vypadala hodina na jízdárně?

Jde o to, co už bereme pod pokročilého jezdce, ale dejme tomu, že zvládá koně ve všech chodech, tak aby s ním vzal roha z jízdárny . Ukázka z normální hodiny, kdy by se nepřidávaly nové cviky, jistě bych jezdce chtěla naučit i alespoň nějaké cviky z vyšší drezury, ale tam jde už o to, jak dobře jezdec jezdí a toto níže, považuji za to, co by měl perfektně zvládat než jde dál.
Vykrokování na dlouhé otěži, obklusat kolečko a vzít koníka na otěž, velké kruhy a diagonály v kroku i klusu, přechody, ohýbání (od stěny ke stěně, kruhy, malé kruhy, změny kruhů, změna směru na diagonále i na kruhu, zmenšit a následně zvětšit kruh) aby byl koník uvolnění. Cval, prodloužení, zkrácení na stěnách, kruhy. Opět trénování přechodů, které by měly být co nejrychlejší. (Krok - klus, klus - cval, cval - klus, klus - krok, krok - cval, cval- krok, klus - zastavení, atd.) vyklusání na delší otěži a vykrokování. (Samozřejmě by se to různě prolínalo, např. přechody na stěně, pak kruh a změnit směr apod.).

29.7.2017 17:17
polárka.15

XXX.XXX.115.110

trudik napsal(a):
Jde o to, co už bereme pod pokročilého jezdce, ale dejme tomu, že zvládá koně ve všech chodech, tak aby s ním vzal roha z jízdárny . Ukázka z normální hodiny, kdy by se nepřidávaly nové cviky, jistě bych jezdce chtěla naučit i alespoň nějaké cviky z vyšší drezury, ale tam jde už o to, jak dobře jezdec jezdí a toto níže, považuji za to, co by měl perfektně zvládat než jde dál.
Vykrokování na dlouhé otěži, obklusat kolečko a vzít koníka na otěž, velké kruhy a diagonály v kroku i klusu, přechody, ohýbání (od stěny ke stěně, kruhy, malé kruhy, změny kruhů, změna směru na diagonále i na kruhu, zmenšit a následně zvětšit kruh) aby byl koník uvolnění. Cval, prodloužení, zkrácení na stěnách, kruhy. Opět trénování přechodů, které by měly být co nejrychlejší. (Krok - klus, klus - cval, cval - klus, klus - krok, krok - cval, cval- krok, klus - zastavení, atd.) vyklusání na delší otěži a vykrokování. (Samozřejmě by se to různě prolínalo, např. přechody na stěně, pak kruh a změnit směr apod.).

A Vy máte výkonnost jakou? A na čem chcete trénovat na cvičitelák?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2017 19:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle by mohlo platit v případě, že budete mít ponyho "učitele". Charakterního ponyho s výkonností, na kterém se děcko opravdu něco naučí, zažije ty "správné pocity" a může ho vzít na zzvj, závody, i jen tak do terénu. Zároveň vy byste musela být dostatečně přesvědčivá, co do zkušeností a schopnosti vést smysluplně výcvik koně i jezdce.
Hotový, charakterní, nezkažený pony ale něco stojí, sehnat ho je problém a přiježďovat ho stále také musí i někdo zkušený, nejen že se na něm bude vozit jen dítě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík