Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Amálka1234

7.8.2017 15:15
Amálka1234

XXX.XXX.9.219

Dobrý den, koupila jsem si koně(WBPR,6let), je velice šikovný, ochotný, učenlivý.. bohužel bývalá majtelka na něj moc tlačila.. obsedly ho dali na něj sedlo a uzděčku a on to nezvládl, začal vyhazovat a lekat se (né moc pouze v začátku) dali mu trenérku a to to jestě zhoršilo.. momentálně s ním pracuji za země je velice šikovný.. před týdnem jsem na něj sedla na jízdárně jen na ohlávce a bez sedla.. byl velice hodný ale potom se lekl a začat cválat já to sice useděla.. tak jsem ho nechala..2 dny zpátky jsem na něj sedla opět na jízdárně :) tentokrát vyhodil...a to už jsem neuseděla.. narazila jsem si rameno, koleno i bok takže ortéza na rameno doktor řekl že 14 dní nic nedělat rozhodně nesportovat.. ale nemůžu nechat koně 14 dní bez péče.. šla jsem za ním a ruku rozhíbala... už je to v pořádku.. takže 1. otázka zní.. jak pracovat s takovýmhle koněm? aby to bylo příjemné jak jemu tak mně..2. otázka.. udělali se mu podlomy na obou předních nohou..je 24/7 bahno nebylo.. četla jsem že je hlavní higiena.. nohy mu čistím každý den.. je nějaký "prostředek" jak to uklidnit ? díky vám všem že jste si přečetli tuhle slohovku :) přeji hezké dny :).

7.8.2017 16:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Podívejte se na toto, něco k podlomům.
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1320821

Určitě se najde někdo, kdo poradí i s ostatním.
Já mám na vás jen jednu technickou připomínku.
Věděla jste, že koník je problémový a nevezme si na něj na ježdění sedlo a uždění?
Teď koník ví, že vás může kdykoli sundat. Nazlobíte ho a poletíte.
Hodně jste si to zkomplikovala.

7.8.2017 18:25
kivus

XXX.XXX.114.213

Já jsem měla koníka, který semtam při nacválání něco zkoušel... dařilo se mi to usedět... jednoho dne jsem ho půjčila kamarádce, která mi ho semtam jezdila... ona to neuseděla, spadla, zlomila si obratel - řešila jsem rychlovku atd. a tím pádem se koník pásl a pohodička, neměla jsem čas ho řešit, bála jsem se o ni... od té doby při každém nacválání učinené peklo, takže jsem povolala trenérku, dala na sedlo poutko na držení a dělaly jsem nacválání na lonži, pokaždé ródeo jak cyp - člověk už fakt nesmí spadnout. časem to vzdal a přestal to dělat... ale já jsem mu už nevěřila, mám 2 děti a chci pohoda ježdění a ne jen čekat, co bude venku vyvádět. Zbavila jsem se ho a mám klid a koně kterému zase můžu věřit.

7.8.2017 22:00
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Amálko nic proti aly když na to nemáš nelez na něj a posad nekoho kdo se dobře pobaví a vysvětlí mu že u tohohla se maximálně nadře ale nijak mu to nepomůže ono obsedání a přiježdování koní chce přeci jenom jezdce a musíš si přiznat že jsi zatim pořád začátečník.

8.8.2017 09:01
ameed

XXX.XXX.248.64

Proč si člověk, který nemá zkušenost koupí problémového nebo mladého koně?
Dá se najít kůň vyrovnaný, hodný a bez zlozvyků...prostě pro začátečníka...kliďas...

8.8.2017 11:20
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Rada? Koně vrátit - pokud bude budoucí majitel férový, pokud ne, tak ho prodat jinam a nebo začít NAPROSTO od začátku pod DOZOREM zkušeného. Kromě vodění z výběhu, do výběhu a péče okolo něj.

Pěkně jste si ale natentila na hlavu, kde jste dala holka rozum

8.8.2017 12:51
jesie

XXX.XXX.145.142

Amálka1234 napsal(a):
Dobrý den, koupila jsem si koně(WBPR,6let), je velice šikovný, ochotný, učenlivý.. bohužel bývalá majtelka na něj moc tlačila.. obsedly ho dali na něj sedlo a uzděčku a on to nezvládl, začal vyhazovat a lekat se (né moc pouze v začátku) dali mu trenérku a to to jestě zhoršilo.. momentálně s ním pracuji za země je velice šikovný.. před týdnem jsem na něj sedla na jízdárně jen na ohlávce a bez sedla.. byl velice hodný ale potom se lekl a začat cválat já to sice useděla.. tak jsem ho nechala..2 dny zpátky jsem na něj sedla opět na jízdárně :) tentokrát vyhodil...a to už jsem neuseděla.. narazila jsem si rameno, koleno i bok takže ortéza na rameno doktor řekl že 14 dní nic nedělat rozhodně nesportovat.. ale nemůžu nechat koně 14 dní bez péče.. šla jsem za ním a ruku rozhíbala... už je to v pořádku.. takže 1. otázka zní.. jak pracovat s takovýmhle koněm? aby to bylo příjemné jak jemu tak mně..2. otázka.. udělali se mu podlomy na obou předních nohou..je 24/7 bahno nebylo.. četla jsem že je hlavní higiena.. nohy mu čistím každý den.. je nějaký "prostředek" jak to uklidnit ? díky vám všem že jste si přečetli tuhle slohovku :) přeji hezké dny :).

Zkušení koňáci vždycky tvrdí, že pokud kůň začne zlobit, vrátit se na začátek všeho. Takže znovuobsedání. Ne však kýmkoliv, ale rozhodně zkušenou osobou, která se tomu přímo věnuje.

Pokud koníka chcete a nehodláte ho prodávat nebo vracet, tak jedině takhle z něj uděláte jezditelného koně. Čím víc ho budete drtit a ujišťovat ho v tom, že když vyhazuje, zbaví se práce, tím víc si zavíráte dveře.

Někdy se prostě stane, že na koni se jezdit nedá...dočasně...pak existují další věci, kterými můžete upevňovat svoji pozici u koně. Například správné vodění (nesmí předbíhat, skákat na záda), nesmíte krmit z ruky (někteří dominantní koně to berou jako ujištění své pozice)...a další a další "drobnosti".

8.8.2017 12:56
polárka.15

XXX.XXX.45.253

A na nejistého a vyjukaného koně sedout bez udidla a bez sedla, to je pokus o sebevraždu

13.8.2017 21:35
lexi7892

XXX.XXX.168.130

Chudák kůň. Pořídit si koně a nevědět jak se o něj starat a co s ním dělat, to je fakt pecka prodejte ho někam kde mu budou rozumět a budou se o něj umět postarat tak jak se má.

17.7.2018 17:26
anonymous1234

XXX.XXX.43.7

Ahoj všem, chtěla bych Vám poděkovat za všechny ty komentáře, která když jsem si před rokem četla, tak jsem toho koně chtěla prodat, ale neudělala jsem to, je to přesně rok a je to nejlepší kůn, a vychovaný mnou... Na jízdárně ochotný, skáčeme 120 a s rezervou, jezdíme bez sedla, na vyjíždkách klidas, prostě milionový kůn, a stačilo si vybudovat důvěru, na které stále pracujeme, ale začátky jsou těžké... a díky všem tě koměntářům, které mě odrazovali, tak ted se tomu akorát směju (AMÁLKA1234) https://www.instagram.com/gambi_the_horse/ tady nám můžete sledovat :).

17.7.2018 17:27
anonymous1234

XXX.XXX.43.7

XXX.XXX.43.7
Ahoj všem, chtěla bych Vám poděkovat za všechny ty komentáře, která když jsem si před rokem četla, tak jsem toho koně chtěla prodat, ale neudělala jsem to, je to přesně rok a je to nejlepší kůn, a vychovaný mnou... Na jízdárně ochotný, skáčeme 120 a s rezervou, jezdíme bez sedla, na vyjíždkách klidas, prostě milionový kůn, a stačilo si vybudovat důvěru, na které stále pracujeme, ale začátky jsou těžké... a díky všem tě koměntářům, které mě odrazovali, tak ted se tomu akorát směju (AMÁLKA1234) https://www.instagram.com/gambi_the_horse/ tady nám můžete sledovat :).

17.7.2018 20:15
ameed

XXX.XXX.219.25

Tak to je jedině dobře, jsem ráda, že to dopadlo dobře a vše se urovnalo.Přesto, souhlasim s většinou, že začátečník by měl pořizovat klidného koně... Protože někdy to zkratka dobře nedopadne.Takže já bych zase az tak nesmala

17.7.2018 21:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Někteří mají i štěstí.
Tedy myslím tím samozřejmě koně.

18.7.2018 11:24
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Super, pro koně to dopadlo dobře... snad už půjde vše správnou cestou... jo a neber to osobně a útočně, ale nejdříve získej stabilitu, pak skákej bez sedla, prosím tě za toho koně.

18.7.2018 17:23
akscha

XXX.XXX.112.233

Po projít fotek mě napadá jedna věc - co je vlastně tak super pravidelnem ježdění bez sedla? A teď nemyslím nijak zle na autorku, ale spíš obecně. Měla jsme za to, že ježdění bez sedla je spíš vyjimecne zpestreni/dočasná nouzovka, ale žádný extrabenefit to nemá (jezdce tlačí kohoutek a pater, kone sedací kosti).

18.7.2018 21:49
ameed

XXX.XXX.219.25

akscha napsal(a):
Po projít fotek mě napadá jedna věc - co je vlastně tak super pravidelnem ježdění bez sedla? A teď nemyslím nijak zle na autorku, ale spíš obecně. Měla jsme za to, že ježdění bez sedla je spíš vyjimecne zpestreni/dočasná nouzovka, ale žádný extrabenefit to nemá (jezdce tlačí kohoutek a pater, kone sedací kosti).

Tak to už je asi každého věc, na svém koni, at si každý rajtuje, jak mu vyhovuje...

Přidejte reakci

Přidat smajlík