Pure Power Dunnit - 5 panel test

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Agatha

11.8.2017 22:33
Agatha

XXX.XXX.94.8

Zdravim. Zajimalo by mne, jestli nekdo tusi, jak vysel koni Pure Power Dunnit 5 panel test. Vsude se clovek docte, at si zjisti, jak test dopadl, takze predpokladam ze to je katastrofa. Navic se nikde vysledek testu neda dohledat. Mam po nem konika, tak by me zajimalo, co od toho cekat. Diky moc vsem za odpovedi.

kayecek

12.8.2017 10:36
kayecek

XXX.XXX.118.20

A Dunnit ještě žije? Já myslela, že už ne. Taky mám po něm koně, měla jsem dva, a ano, nic moc.

Agatha

12.8.2017 18:30
Agatha

XXX.XXX.94.8

Nežije, co jsem zjistila. Jak to myslíte, že nic moc?

kayecek

12.8.2017 20:33
kayecek

XXX.XXX.118.20

Nic moc od toho nečekat.

Agatha

12.8.2017 21:38
Agatha

XXX.XXX.94.8

Jak to myslite? Po vykonnostni nebo zdravotni strance?

kayecek

13.8.2017 08:12
kayecek

XXX.XXX.118.20

Slyšela jsem to od více lidí. Kobylu mám od 2,5 let, teď jí je 10. Má křivý nohy, kopyta nejsou úplně dobrý, a je alergická na prach, a tloustne ze vzduchu. V 6ti letech jsem jí prodala, z podmínek pořád na vzduchu s menší prací do podmínek skoro pořád box zadekovat a tréning tréning tréning, i na hale. Za rok a půl mi ji slečna vracela, že jí diagnostikovali "geneticky dané astma", že nesmí být v boxu, kde se dusí a nedá se na ni jezdit. Její sestru jsem dala na jatka, protože "se to nedalo", kde zjistili nefunkčnost jater a plic, ale to bylo selhání lidského faktoru. Nicméně kobyla měla nohy ještě křivější, úplně se jí sbíhaly špičky. Nicméně mně její osud poučil v tom, že si na kobyly játra dávam raději bacha, což už se jednou vyplatilo. Mam ještě jejího syna, ten má také křivý nohy, kopyta vcelku dobrý, pod sedlem si občas zakašle, spíše ne jaře, když je hodně pylu. Po kobyle z jatek jsem měla ještě kobylku, tu jsem uspávala ve 4 letech pro těžkou alergii, ta se projevila na kůži, kobča v poslední fázi nemohla ani chodit. Co a jak moc je po Dunnitovi nevím, nohy prý každopádně.

pesik

13.8.2017 11:35
pesik

XXX.XXX.248.194

A proč jste množila koně u kterých je evidentně minimálně exterier měl z chovu vyloučit? A jaký byl otec jejich hříbat?

kayecek

13.8.2017 12:51
kayecek

XXX.XXX.118.20

Proč se dnes všechno možné připouští čímkoliv?
Nepotřebuju se omlouvat, zjistila jsem to až po připuštění, kdy byly hříbata dávno na světě a jedna klisna po smrti, hříbata jsem chtěla pro sebe. Otec hříbat má test v pořádku.

Agatha

13.8.2017 20:29
Agatha

XXX.XXX.94.8

Dekuji za odpovedi, ale stale nemam odpoved na hlavni otazku - jak dopadl Dunnitovi 5 panel test?

14.8.2017 10:01
vet.

XXX.XXX.199.63

Odpověď na vaši otázku neznám, ale navrhnu jiný postup řešení. Pokud chcete po tomto hřebci koupit potomka, nechejte si stanovit/žádejte od majitele 5 panel přímo konkrétního koně (mohl podědit něco i po matce). Pokud se jedná o připuštění (nevím jestli je to možné, jestli mají třeba mražené semeno někde v kryo-bance... ?), pak bych se pídila po výsledku testů u majitelů. Pokud neposkytnou, tak nebrat...

kayecek

14.8.2017 10:29
kayecek

XXX.XXX.52.4

Na test se budete muset asi zeptat přímo majitelů, pokud je lze na netu dohledat.

14.8.2017 14:13
Izamartina

XXX.XXX.166.89

Ahojte, Pure Dunnit Power (Pavošek) už nežije.
Taky mám po něm kobylu. S polyssacharide storage myopathy. Laicky řečeno sval.problémy, vytuhnutím při zátěži nebo při stresu, kolik.příznaky...)

Kdybyste někdo chtěli kontakt na majitelku hřebce, napište mi svůj email. Jsem s ní v kontaktu.

S pozdravem

Martina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík