Poprsník na fixaci sedla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Poprsník

12.8.2017 22:42
Poprsník

XXX.XXX.148.138

Dobrý den,
potřebuji poradit s výběrem poprsníku. Mám kulatou kobylu bez kohoutku a přetáčející se sedlo. Netočí se sice nijak extrémně, ale ráda bych ho poprsníkem přece jenom lépe zafixovala. Předpokládám, že se mám dívat spíše po pětibodových. Jaké poprsníky používáte? Díky.

titto

13.8.2017 06:37
titto

XXX.XXX.39.20

Měla jsem jich dost, nějaký tříbodový, ty jak tušíte jsou celkem k ničemu. Nebudu řešit, že sedlo, které pasuje, se nepřetáčí, to tu jistě taky zazní :)
Takže k otázce...mám zkušenosti převážně s KT palermo a KT leon, za mě leon vypadá bezvadně, ale lepší mi přijde palermo, je takový pružnější a nepotí tolik koně, každopádně sedlo mám padnoucí, ale v zátěži prudkých kopců a skoků obstály oba :).

13.8.2017 21:54
-šumák-

XXX.XXX.166.30

Mám tříbodový Equila a spokojenost :) padnoucí sedlo se při nečekaných úprcích na tom mém sudu bez kohoutku pootočilo, žádná tragédie pro člověka co to čekal ale příjemné to taky nebylo :D s poprsákem mnohem lepší Ted máme jiné sedlo- zatím není dopasované takže se trochu přetáčí a při skákání a vyhazování popojede dopředu (koni nevadí, proto jezdíme ale budeme v nejbližší době dopasovávat- čekáme na sedláře :) bez poprsáku se sedlo pootočilo o dost- dost na to aby to jezdce řádně rozhodilo ale na bok nesjede, skákat jsme přestali a vyhazování se snažíme předcházet takže sjíždění vynechám... S poprsákem jsem sedlo fixovala tak, že sedlo pootočím jen a pouze když nasedám ze země(což nedělám), jinak se sedlo při ježdění hne max o 2-3cm když dělá bordel... ale zase mě celkem pomáhá zapínat podbřišník do prvních dvou zápinek a ne do krajních... tohle je ale takový můj experiment, který mi ovšem trošku pomáhá (žádný zázrak)

Cintronek

14.8.2017 10:47
Cintronek

XXX.XXX.154.67

Dobrý den, moc si nedokážu představit jak poprsák zabrání otáčení sedla doleva/doprava. To by muselo být uchyceno tak 10ti body na za komuru a podbřišník. Nebo by musel být utažený tak nafest, že zabrání pohybu ramen/plecí

14.8.2017 11:51
azo

XXX.XXX.224.26

Cintronek napsal(a):
Dobrý den, moc si nedokážu představit jak poprsák zabrání otáčení sedla doleva/doprava. To by muselo být uchyceno tak 10ti body na za komuru a podbřišník. Nebo by musel být utažený tak nafest, že zabrání pohybu ramen/plecí

Ale jo, pomůže. Zkušenost s Palermo od Kentauru pozitivní.

14.8.2017 11:52
azo

XXX.XXX.224.26

azo napsal(a):
Ale jo, pomůže. Zkušenost s Palermo od Kentauru pozitivní.

A nemusí být na fest.

14.8.2017 14:10
-šumák-

XXX.XXX.166.30

Mám tenhle http://www.equila.cz/poprsniky-a-martingaly/poprsnik-3-bodovy.html
A utažený ho fakt nemám... Jako sedlo se hne ale opravdu jen k kousek...

Jumanggee

14.8.2017 14:32
Jumanggee

XXX.XXX.162.234

Mam honebni poprsak - kozeny za 550 Kc a uz ho mam 5let neni nic lepsiho

Poprsník

14.8.2017 23:31
Poprsník

XXX.XXX.148.138

Díky za reakce, objednala jsem nakonec pětibodový od Kentauru. Od poprsníku nečekám, že se sedlo nehne ani o milimetr, nenasedám ze třmenu ale z vyvýšeného místa. Jen nechci skončit při nějakém nečekaném úskoku čerstvě obsedlé 4leté WPBR koule s přetočeným sedlem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík