Juujinek

XXX.XXX.162.234
Pojdte si pokecat o cem chcete
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ničím.Měla jsem ročku oslíka teď jsou ji 2 a nechala jsem ji u matky asi 1.5 roku. Celý den je a byla na pastvě a teď už je větší než matka.
konik33

XXX.XXX.39.4
Jak vaši koně reagují na cizí lidi? Např. když si je jde cizí člověk chytit, vyčistit, vzít pod sedlo..? Řeší změnu ošetřovatele/jezdce, nebo jim je to vcelku jedno? Máme už několik let A1/1, a ten pokaždé změnu jezdce/ošetřovatele hrozně řeší. Někdo říká že to je u A1/1 normální, někdo zase že to normální není.Jak to máte vy? :).
konik33
napsal(a):
Jak vaši koně reagují na cizí lidi? Např. když si je jde cizí člověk chytit, vyčistit, vzít pod sedlo..? Řeší změnu ošetřovatele/jezdce, nebo jim je to vcelku jedno? Máme už několik let A1/1, a ten pokaždé změnu jezdce/ošetřovatele hrozně řeší. Někdo říká že to je u A1/1 normální, někdo zase že to normální není.Jak to máte vy? :).
Mám taky A 1/1, ustájenou v komerčním ustájení v rodinném duchu. Tudíž se o koně stará stájnice a děti z klubu zjednodušeně. Takže s nimi manipulují více méně děti a puboši, případně stájnice a jen já, nemá vůbec s ničím problém, je zvyklá prostě. Pracuju s ní jenom já, nikdo cizí s ní nic nedělá, takže na to vyvedení pár metrů do výběhu a z výběhu domů za krmením, vyčistit, problém není žádný. Když mi pomáhají na závodech, tak to stejné, žádný problém. Je to vždy kus od kusu, podmínek, které těm koním nastolíme a tím, jak se k nim chováme a vychováme si je. Když jsem jí kupovala jako 3leťáka, tak na ní jezdili děti (i tříletá holčička ven), majitelka, takže má takový režim dá se říci většinu svého života .
Já teď spíš bojuji s jiným "problémem". Celý život jsem u koní jezdila v klasických pevných třmenech - případně v těch zešikmených gumách. Nikdy mi to nevadilo, čím stárnu, tak samozřejmě i to tělo reaguje jinak než před 10-15ti lety. Asi před cca 7mi lety jsem si koupila plastové - obyčejné, všichni je vychvalovali, jenže být zvyklá většinu života na těžké kovové - nezvykla jsem si prostě a šly z domu, koupila jsem si levné kloubáky - chvíli to bylo super, nemohla jsem si stěžovat. Začala jsem víc trénovat, kobyla narostla do dospělosti a tak jsem začala zas závodit. Najednou mě z těch klasik bolely kotníky, tak jsem je prodala a koupila jsem si Sprenger HS Balance. Vrněla jsem si jak kotě na dece u krbu, mám je asi 3 roky - co se týká kvality, je to naprostá bomba! Ani za ty roky intenzivního užívání na nich není nic poznat, jsou pořád jako nové (takže za ty peníze se opravdu vyplatí), krásně drží nohu ve správné pozici, přitom jí dává dostatečný prostor na potřeby, takže ztratit třmen je celkem nadlidský úkol, přitom v kolizi je noha okamžitě volná, takže svoji funkci bezpečnosti a přitom kloubového odlehčení plní na 100% a co je v popisu výrobce, tak je pravda.
JENŽE.
Začalo se mi stávat, že tím, jak cválám, klušu, mám váhu v patách, ve správné pozici, to kotník přestává nějak dávat, bolí tak, že doskáču kombinace a okamžitě vytahuju nohu ze třmenu a musím jí dát pauzu - pouze a jen pravá noha, levá je naprosto OK. Stejně tak se mi stává, že mi i brní (přitom je to taky širokonášlapka), takže když to není potřeba, vytahuju nohy, říkám si, že jezdím dlouho, mám "vygrajdané" kotníky, ale i tak mě celkem děsí, jak mám ten pravý "volný". Není to tak dlouho cca 2 měsíce, kdy jsem jezdila, všechno OK, docválávala jsem dlouhou stěnu s tím, že na krátké udělám přechod do kroku, zasedla jsem, ale v tu ránu, jako bych ten kotník měla gumový "sekl se mi" nebyla jsem schopná ho nijak použít, takže okamžitě jsem se chytala sedla, kobylu brzdila hlasem a fakt jsem málem letěla, okamžitá ztráta balancu (ani bych nevěřila, že to "blbý" kotník zvládne). Stává se Vám něco takového?
Nemusíte říkat, že si mám prodloužit řemeny, mám je tak akorát pohodlné, dostatečně dlouhé na propouštění nohou (o dírku delší a už mám pomalu drezurní), ve skokových třmenech jezdím jen když je to nutné,.

Pno to možno nebude problém v strmeňoch, ale v tom kotníku. Ten by som riešila primárne, možno by stačila napr ortéza.
Juujinek

XXX.XXX.162.234
napsal(a):
Pno to možno nebude problém v strmeňoch, ale v tom kotníku. Ten by som riešila primárne, možno by stačila napr ortéza.
Od malicka mam spatne kotniky - kazdou chvilku podvrknute a spatna kolena - koleni vazy.Pomohla mi kvalitni kloubni vyziva.taky me vzdy brneli hrozne az bolestive kotniky a vazne nepomohlo mnenit trmeny ani delku pomohla kloubni vyziva, ale kvalitni.
Juujinek

XXX.XXX.162.234
Jinak me koniky nikdo jiny neodchyti ani nenalozi takze se nemusim bat, ze je nekdo ukradne
polárka.15
napsal(a):
Trmeny menit nehodlam, proto se ptam na zkusenosti.
Já mám kotníky ok, ale poslední měsíc se mi něco děje s pravým kolenem. Není na něj spolehnutí. Na koni v terénu poněkud otravné.
Kloubní výživu mám, nikdo mi ovšem neřekl, že bych jí měla brát po polévkových lžících.
New Yorker

XXX.XXX.162.234
sisi58
napsal(a):
Já mám kotníky ok, ale poslední měsíc se mi něco děje s pravým kolenem. Není na něj spolehnutí. Na koni v terénu poněkud otravné.
Kloubní výživu mám, nikdo mi ovšem neřekl, že bych jí měla brát po polévkových lžících.
Trošku se ztrácim, kdo vam tu doporučil brát ji po lžicích
New Yorker

XXX.XXX.162.234
Máte už tip na Vítěze Velké Pardubické?
New Yorker
napsal(a):
Trošku se ztrácim, kdo vam tu doporučil brát ji po lžicích
Beru normálně a nic moc výsledek.
Pomohlo by, kdybych brala takové množství, jako se vejde na polévkovou lžíci, místo toho doporučeného množství? Jinak, pokud budu brát víc než je doporučeno, bude to víc pomáhat?
New Yorker

XXX.XXX.162.234
Mě kamarádka co dělá triatlon doporučila - tekutý doplněk stravy Gelmodel obsahující hydrolyzovaný kolagen a ještě další a vážně pomáhá, ale nechci dělat reklamu.
Když jsme u těch vyklechtaných kloubů, mě bere pro změnu kyčel Taky bych neviděla jinou pomoc, než nějaké ty kloubní výživy, pokud možno nejintenzivnější.
Případně tedy u kotníku či kolene k tomu bandáž, nebo ortézu.
Je fakt, když jsem zamlada jezdila s vyvrklým kotníkem, bandáž dost pomohla.
Na kolena zas teplo, návleky jako se kdysi nosily na aerobic, jenže je dát přes koleno.Nevypadalo to esteticky, ale bylo to účinné.Teď už určitě bude k dostání nějaký jiný materiál, než pletené pruhované, od babičky
Abych se neplácala jen v nemocech, tak ročky krmím normálně ovsem.Trochu, aby si kousali.Kulatý je málokterý z ročků od velkých koní, protože pořád rostou.
Naše koně by asi odvedl každý, kdo by přišel s nějakou mňamkou.Jediná ponice je k cizím dospělým méně důvěřivá.Těžká kobyla se zas preventivně tváří, jako že sežere rovnou i člověka.Při její figuře se jí každý raději vyhne.Ty by nám možná zůstaly

Ženy, nájdite si dobrého fyzioterapeuta. Ja som sa tak dávala do poriadku v zime, kyčle, panva, koleno, všetko celé zle. Chodila som asi mesiac 1-2x týždenne, potom ešte začiatkom sezóny aspoň raz za mesiac a teda trpím až teraz, posledný cca mesiac. Ale aj to iba kvôli tomu, že som u neho asi 3 mesiace nebola, moja blbosť. Určite sa tým nevyrieši všetko, ale u mňa je napríklad problém v bedrách z toho, že som krivá. Takže keď ma on zrovnal, sedela som opäť na koni rovno a nejaký čas sa bolesti neobjavovali.
New Yorker

XXX.XXX.162.234
Koleno mám bohužel po autonehodě a lepší už to nebude, ale pořád říkám díky bohu za to jak to aspoň je teď
některé věci mám zase z ůrazu, když jsme spadli s kobčou do skoku, rameno a kyčel.Fyzio nepomohlo, prý jen výměna kloubu, ale do toho nejdu mamina byla a je to jště horší
navíc koňáci jsou drsoňové tak si nebudu stěžovat
polárka.15
napsal(a):
A jak dlouho to jíš? Čekám na výplatu a jdu objednat.
Vlastně ani nevím. Od loňska? Určitě po úrazu pravidelněji, ale já jsem na sebe trochu bordelář.
Beru tohle: https://www.fitness4u.cz/nutrend-flexit-gelacoll-180-kapsli/?gclid=EAIaIQobChMI8reouc_11QIVFF8ZCh0QlQ3qEAQYASABEgI-PfD_BwE.
napsal(a):
Ženy, nájdite si dobrého fyzioterapeuta. Ja som sa tak dávala do poriadku v zime, kyčle, panva, koleno, všetko celé zle. Chodila som asi mesiac 1-2x týždenne, potom ešte začiatkom sezóny aspoň raz za mesiac a teda trpím až teraz, posledný cca mesiac. Ale aj to iba kvôli tomu, že som u neho asi 3 mesiace nebola, moja blbosť. Určite sa tým nevyrieši všetko, ale u mňa je napríklad problém v bedrách z toho, že som krivá. Takže keď ma on zrovnal, sedela som opäť na koni rovno a nejaký čas sa bolesti neobjavovali.
Mate pravdu, urcite by si hlavne mely nechat diagnostikovat co ty bolesti vyvolala.
Segru nesnesitelne bolel palec na noze, nart a kycel. Pul hodiny trvalo, nez to jaks taks rozesla.
Duvod? Problem s bederni pateri, jako u Vas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
"To vážně nikdo takhle nemá s koněm? Do nikoho se nenavážím, ale jen by mě zajímalo je tu někdo takový vůbec na ifauně?"
Má, ale tohle nikoho nezajímá. Je potřeba probírat úplně jiné věci, než že je s koněma fajn. Sice mi moji koňové nepomáhají s čištěním, protože je nečistím, nemění se mnou seno za mrkev, protože jim necpu tuny mrkve, mám k tomu své důvody, ale je pro mně nejdůležitější, aby neměli důvod se neusmívat. Tudle jsem byla u známého, který si koupil nové koně do lesa, a prej potřebujou rajťáka a zajezdit, říkám nepotřebujou, dyť jsou takhle spokojený. S mým parťákem, dejž mu pámbůh lehkou hlínu, jsme se na procházky nachodili, dva roky za mlada, a na starý kolena pak sem tam taky, když ještě mohl dobře chodit, a sem tam i zbytek času. Dělalo mu to radost, ale i ježdění mu dělalo radost, protože mohl být se mnou, dělal to pro mně. Přesto mne šmahem odsoudili, že jsem ho utrápila, v deseti letech už měl být po smrti, a podle posledního čtení tady na ifauně jsem udělala vše úplně blbě - bez zkušeností jsem si puberťačka koupila odstávče hřebečka a měla ho několik let samotnýho. Dneska mám pohled na koně úplně jinde než před těmi 20ti lety, a jsem svýma názorama sto let za opicema a nezkoumám poslední výzkumy, dám radši na pohled z okna, ale nemyslím si, že by naše tehdejší postupy a práce byly úplně k ničemu. Jen nebyl internet, aby se dalo nechat si poradit s naprosto neznámými lidmi, my se bavili mezi sebou přímo, a v případě nouze hledali pomoc u těch, o kterých jsme si mysleli, že umí.
Tolik k tomu, Meifi, někdy nemá smysl svůj postoj psát lidem, který ho jen znehodnotí. Mějte se. Káťa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"To vážně nikdo takhle nemá s koněm? Do nikoho se nenavážím, ale jen by mě zajímalo je tu někdo takový vůbec na ifauně?"
Má, ale tohle nikoho nezajímá. Je potřeba probírat úplně jiné věci, než že je s koněma fajn. Sice mi moji koňové nepomáhají s čištěním, protože je nečistím, nemění se mnou seno za mrkev, protože jim necpu tuny mrkve, mám k tomu své důvody, ale je pro mně nejdůležitější, aby neměli důvod se neusmívat. Tudle jsem byla u známého, který si koupil nové koně do lesa, a prej potřebujou rajťáka a zajezdit, říkám nepotřebujou, dyť jsou takhle spokojený. S mým parťákem, dejž mu pámbůh lehkou hlínu, jsme se na procházky nachodili, dva roky za mlada, a na starý kolena pak sem tam taky, když ještě mohl dobře chodit, a sem tam i zbytek času. Dělalo mu to radost, ale i ježdění mu dělalo radost, protože mohl být se mnou, dělal to pro mně. Přesto mne šmahem odsoudili, že jsem ho utrápila, v deseti letech už měl být po smrti, a podle posledního čtení tady na ifauně jsem udělala vše úplně blbě - bez zkušeností jsem si puberťačka koupila odstávče hřebečka a měla ho několik let samotnýho. Dneska mám pohled na koně úplně jinde než před těmi 20ti lety, a jsem svýma názorama sto let za opicema a nezkoumám poslední výzkumy, dám radši na pohled z okna, ale nemyslím si, že by naše tehdejší postupy a práce byly úplně k ničemu. Jen nebyl internet, aby se dalo nechat si poradit s naprosto neznámými lidmi, my se bavili mezi sebou přímo, a v případě nouze hledali pomoc u těch, o kterých jsme si mysleli, že umí.
Tolik k tomu, Meifi, někdy nemá smysl svůj postoj psát lidem, který ho jen znehodnotí. Mějte se. Káťa.
Já mám z těch lichokopytníků takovou radost když je vidím, že to zřejmě přenáším na ně. Třeba z práce mám taky nějaký starosti ale jak jsem u koní, tak jde všechno stranou.
Pokud mají někteří problém svého koně chytit ve výběhu, tak já se jich spíš nemůžu zbavit někdy. Oška je taky u nich vlastně denně, ale prostě nevím..Nějak jestli to ze mě ty koně cítí a ta nálada jim zřejmě vyhovuje? Je fakt, že je mám rozhodně raději než lidi.To já ale tak mám i se psem a asi i s žirafou ale tu naštěstí nemám.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám z těch lichokopytníků takovou radost když je vidím, že to zřejmě přenáším na ně. Třeba z práce mám taky nějaký starosti ale jak jsem u koní, tak jde všechno stranou.
Pokud mají někteří problém svého koně chytit ve výběhu, tak já se jich spíš nemůžu zbavit někdy. Oška je taky u nich vlastně denně, ale prostě nevím..Nějak jestli to ze mě ty koně cítí a ta nálada jim zřejmě vyhovuje? Je fakt, že je mám rozhodně raději než lidi.To já ale tak mám i se psem a asi i s žirafou ale tu naštěstí nemám.
Tak ošetřovatelka okolo nich dělá, ale asi nemá čas na to se u nich zastavit na delší dobu a budovat si nějaký vztah, nebo se pletu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Až jim bude ošetřovatelka cpát horem dolem mrkev, tak u n bude stát celý stádo, a to je při práci poněkud nežádoucí, nehledě nato, že jste asi nezažil, co koně ve větším počtu dokážou, když jim nosíte do výběhu pamlsky.
Tak co vy na to? Úmysl, klikař, nebo jen blbec?
https://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ale ty komentáře pod tím jsou výživné. Mě se hrozně líbí jak většina hned hájí toho koně..Nebyl bych jiný."Koule" toho "kašpara" nahoře jsou mi zcela jedno. Musí to být hrozně hodný koník k jeho škodě bohužel.
Dotaz
napsal(a):
Tak co vy na to? Úmysl, klikař, nebo jen blbec?
https://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM.
Už jsem to někde komentovala, budu se opakovat.
Dle mého je jezdec bohatý sponzor, amatérský jezdec, kterému sponzorovaní půjčili koně. Koník to zvládá, jezdec si zazávodí a všichni jsou spokojení.
Tento postup jsem totiž zažila, a myslím, že i většina absolventů jezd.oddílů, na vlastní kůži.
Jezdkyně(většinou jsou to ženské) má výhody i když není nejlepší. Proč? Většinou je to buď hezká tvářička, vstřícnost popř. vlivný nebo bohatý tatík.
Tu to budou peníze.
Ovšem schopnost jezdce se vrázit vždycky zpět do sedla je obdivuhodná. Co si mohl odpustit, je ta rána bičem, uprostřed parkůru.K ničemu to nebylo nutné.
Dotaz
napsal(a):
Já jsem z něho zmatená. Chvíli vypadá, že umí jít s pohybem a sedí tam tak nějak normálně, ale ty skoky jsou zase druhý extrém. Nechápu, jak se do takových pozic dostává. Je mi záhadou, proč se někdo takto ztrapňuje na veřejnosti. Nešlo přece jen o nějaké vystoupení, sázku?
Mám podobný pocit.
Hned ze začátku je vidět, že jezdí a ne špatně. Než tedy začne skákat. Já třeba skákat neumím, asi bych někdy taky takto letěla, ne skákala, ale takto by snad neskákal ani úplný začátečník. Což ten člověk určitě není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Jsou tam další videa kde skáče zcela normálně..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Https://www.youtube.com/watch?v=BXiZkIE7G10
Teda normálně zcela né, ale určitě lépe než v tom původním videu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli je to tentýž člověk, tak si ze všech, tím prvním videem, udělal pěknou srandu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A je to určitě ta samá osoba?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
A je to určitě ta samá osoba?
Snad jo. Ruku do ohně bych samozřejmě za to nedal.

Pokiaľ si dobre spomínam, na videu je jazdec póla, ktorý nikdy neskákal a toto je nejaká stávka. Ale či je to naozaj pravda, to neviem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Https://www.youtube.com/watch?v=yttF2-W7kdo
Já spíš jsem "odborník" na věci drbavé. Jezdectví nerozumím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Https://www.youtube.com/watch?v=CUz6OzUb4Xo
Hehee.Tohle mi poslala "kámarádka".Prej bacha abys takhle nedopad u těch koní.