Uz nekdo z Vas resil dilema odchodu z dosavadni prace kvuli zviratum? Respektive kvuli financim, aby jste svym milackum mohli doprat vice? Nemyslim jen kvalitnejsi jidlo, vystroj..mysleno spise treba nove ohrady, vystavbu sedlovny apod...byli jste nekdy ve firme x let, se vsim spokojeni, dobre vedeni, super kolektiv, ale penize proste na houby? A cim vic jste premysleli do budoucna (napr. chtit barak, motorku, luxusni dovolenou ) o sobe a o zviratkach (nove drevene ohrady, uprava prijezdove cesty, prikoupeni pozemku..), tim vice jste vedeli, ze potrebujete vic penez a nechcete, aby vetsinu nakladu tahla vase draha polovicka?
Mam moznost odchodu do lepsi prace, za lepsi penize a s vice volnem nez nyni..ale nedokazu dat vypoved, protoze ty lidi tu mam rada a bojim se noveho..je to ma prvni prace od skoly,9 let na jednom miste, pritom ale vim, ze proste ty penize jsou potreba, ze je vsechno drazsi a drazsi..resil jste nekdy nekdo neco podobneho?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Čanko těžko radit..Musíte Vy vědět co bude lepší.Já osobně žiji jiným stylem, který většina populace nepochopí a radit proto moc nemůžu.Ovšem vždy si nechte zadní vrátka protože nikdy nevíte na koho a nebo na co narazíte v novém zaměstnání.Lidi jsou dnes hodně zlí a mohou se nakonec cítit vaším příchodem ohroženi na své pozici.Dnes velmi častý jev a moje kamarádka tuhle zkušenost nedávno prožila.Nic moc hele. Tak opatrně.Vám bych zrovna nic takového nepřál protože jste fajn "nick".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Canko resila a nekolikrat. Zatim to zvladas a vsecko je super. To je moc fajn. Ale nikdy nevis kdy se ti neco posere. A pak bohuzel ty finance budou sakra chybet. S partnerem je vam skvele ale ani tam to nemusi byt happy az do konce zivota. Za me pokud se nova prace jevi slusne sla bych do toho. Bl bci v praci se prekousnout daji. Ja si ve fabrice poradila i s managerem tak ze vsici cumeli a to jsem byla radovy delnik
Je to smutne ale v soucasne dobe se to bez penez neda. Kdybych ja mela lepsi praci nemusela jsem prodavat kobylu... ani jednu z tech co jsem mela. Nemusela jsem resit dat pryc psy po rozchodu, neb jsem. Nemohla vybirat z mnoha bytu. Nemusela bych prodat celej chov hadu neb bych mela na placeni najmu prostor pro ne. Kdyz zustanes bude ti fajn ale jednou ti to zacne chybet, a pak uz na lepsi pozici bude pozde. Pokud muzes tak ber.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nesháním práci, ale prachy. Upřímnost nadevše.
Ja vim, ty prasule dneska jsou proste potreba a bez nich to proste nejde, to vime vsichni..a kdyz pak prijde v mesici necekana udalost, jako koupe boticek pro kobylu za skoro 5000, - kc, nestacim pak valit oci..ale pro zvirata udela proste clovek vsechno...jenze urcita pohoda v praci je taky dulezita, aby se tam clovek nezblaznil a chodil tam aspon jakz takz s chuti...
Vim to, ze nejlepsi krok je odejit a kort ted, kdyz mam tak dobrou nabidku, ale nemuzu se vubec rozhoupat a do pondeli musim byt rozhodnuta..prace je to dobra, nebudu tak uhonena jako ted, kolektiv taky vypadal dobre..akorat na tu pozici, kam nastupuju, jsou samy chlapy..ale tak vddouci je mlada zenska, tak snad bych si s ni rozumela, i kdyz jsem takovy jelito
canka
napsal(a):
Ja vim, ty prasule dneska jsou proste potreba a bez nich to proste nejde, to vime vsichni..a kdyz pak prijde v mesici necekana udalost, jako koupe boticek pro kobylu za skoro 5000, - kc, nestacim pak valit oci..ale pro zvirata udela proste clovek vsechno...jenze urcita pohoda v praci je taky dulezita, aby se tam clovek nezblaznil a chodil tam aspon jakz takz s chuti...
Vim to, ze nejlepsi krok je odejit a kort ted, kdyz mam tak dobrou nabidku, ale nemuzu se vubec rozhoupat a do pondeli musim byt rozhodnuta..prace je to dobra, nebudu tak uhonena jako ted, kolektiv taky vypadal dobre..akorat na tu pozici, kam nastupuju, jsou samy chlapy..ale tak vddouci je mlada zenska, tak snad bych si s ni rozumela, i kdyz jsem takovy jelito
Nevím jestli je to pravidlem, ale s chlapama se dělá líp...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vubec se prace s chlapama nebojte :)
Delam prakticky jen s chlapama, zenskych je v me profesi pomalu a sice na me vsichni cumi, ale predevsim mi znami a kolegove me doslova chrani, pomahaji mi atd.
Naopak mi celkem vyhovuje, ze nikdo nikoho nedrbe, nepomlouva a kdyz je neco spatne, rekne se to na rovinu :).
napsal(a):
Vubec se prace s chlapama nebojte :)
Delam prakticky jen s chlapama, zenskych je v me profesi pomalu a sice na me vsichni cumi, ale predevsim mi znami a kolegove me doslova chrani, pomahaji mi atd.
Naopak mi celkem vyhovuje, ze nikdo nikoho nedrbe, nepomlouva a kdyz je neco spatne, rekne se to na rovinu :).
Přesně. Kdybych mohla, šla bych zpátky mezi chlapy. A pokud je to práce, kde je člověk míň udřenej, má víc času a platově na tom bude líp, není proč váhat.
Kolektiv je super věc, když si sedne, ale to se může změnit ze dne na den a rozhodně to není vše. Držím palce
Muj problem je, ze jsem takova drzka, co vzdycky rekne, co si mysli, bez ohledu na nasledky A taky mam problem se vstavanim .Ale tak to uz je muj problem a musim si to vyresit sama, je to jen v hlave..pri vstavani mi nepomuze ani noha hozena z postele, ani shozena perina, proste spim dal .V tehle praci mi me neustale pozdni prichody toleruji, je mi jasne, ze jinde to takhle nefunguje..zaspim jednou, fajn..zaspim podruhy a nazdar ..ale zase opravdu chci, abych mela na to moje zverstvo vic casu a hlavne vic tech penez..pokud rikate zeny, ze chlapy jsou na praci lepsi, tak snad by byli v pohode, i kdyz jsem jeste takovy skoro 30-ti lety mlade zastydnuty rozumem nekde v 16- ti .
Cstmr:Mohu se zeptat, jestli to neni teda tajemstvi, co delate?
canka
napsal(a):
Muj problem je, ze jsem takova drzka, co vzdycky rekne, co si mysli, bez ohledu na nasledky A taky mam problem se vstavanim .Ale tak to uz je muj problem a musim si to vyresit sama, je to jen v hlave..pri vstavani mi nepomuze ani noha hozena z postele, ani shozena perina, proste spim dal .V tehle praci mi me neustale pozdni prichody toleruji, je mi jasne, ze jinde to takhle nefunguje..zaspim jednou, fajn..zaspim podruhy a nazdar ..ale zase opravdu chci, abych mela na to moje zverstvo vic casu a hlavne vic tech penez..pokud rikate zeny, ze chlapy jsou na praci lepsi, tak snad by byli v pohode, i kdyz jsem jeste takovy skoro 30-ti lety mlade zastydnuty rozumem nekde v 16- ti .
Cstmr:Mohu se zeptat, jestli to neni teda tajemstvi, co delate?
To bude dobrý
Jen to vstávání pořešit
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesháním práci, ale prachy. Upřímnost nadevše.
To je moc hezky napsano, tak uprimne .Nezbyde mi, nez vsazet z meho uboheho platu kazdy tyden Eurojackpot a doufat, ze jednou ty miliony vyhraji a postavim si ten vysneny dreveny srub s obrovskou drevenou ohradou, krasnym rybnikem s piskovym vstupem do vody a v te ohrade mi bude behat to me male cerne konske prasatko,5 miniponiku a jeden paintak
Někdy se stává, že u dlouholetých zaměstnanců zaměstnavatel jaksi usne na vavřínech... Po devíti letech - a kor teď - je klidně možné, že bereš mzdu, za jakou by někdo nový ani nenastoupil.
Inu... mzda má být taková, aby to zaměstnavatel unesl a zaměstnanec byl spokojen. Nejsi -li, co mu to říct? Žes dostala nabídku za tolik a tolik a že ty peníze potřebuješ - tedy jestli ti přidá, nebo holt jdeš...?
O dvou kůrkách chleba všude, a nejsi-li zvyklá na změny, bude to v první době dost těžké.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Z jedné strany, změna je život.
Asi bych tohle všechno narovinu řekla svému dosavadnímu šéfovi.
Řekni, že jsi dostala nabídku jít jinam za lepší peníze, že je ti líto odcházet po tolika letech, že tam máš všechny moc ráda a jsi spokojená a práce tě baví, ale že o tom z důvodu vlastnění koní, které jsou opravdu nákladným koníčkem uvažuješ. Řekni mu, že budeš ráda, pokud byste se domluvili na zvýšení mzdy, ale pokud ovšem ne, že to pochopíš, ale že budeš muset odejít. Buď upřímná a uvidíš, řeknu to v práci, tak jak tady nám.
Dnes je takový problém sehnat zaměstnance (vlastní zkušenost, mám firmu), že si ještě myslím, že ti šéf rád přidá, pokud tam není rozdíl třeba deset tisíc.

Canka: Jezdim s kamionem :).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čanko těžko radit..Musíte Vy vědět co bude lepší.Já osobně žiji jiným stylem, který většina populace nepochopí a radit proto moc nemůžu.Ovšem vždy si nechte zadní vrátka protože nikdy nevíte na koho a nebo na co narazíte v novém zaměstnání.Lidi jsou dnes hodně zlí a mohou se nakonec cítit vaším příchodem ohroženi na své pozici.Dnes velmi častý jev a moje kamarádka tuhle zkušenost nedávno prožila.Nic moc hele. Tak opatrně.Vám bych zrovna nic takového nepřál protože jste fajn "nick".
Jakým jiným stylem života? :).

napsal(a):
Canka: Jezdim s kamionem :).
Měla jsem pocit, že "žijete s koňmi" a provozujete je jako svou živnost... to se asi nedá skloubit s tímhle zaměstnáním, ne?
Jak píšou holky, zkus naběhnout na šéfa, pokud ti nepřidá, jdeš za lepším, třeba na to bez mrknutí kývne a ve svý práci máš zas jistotu budoucnosti (na krach to nevypadá).
Parta v práci je důležitá, ale jestli se nová skládá z postpubertálních chlapů, ty si omotáš kolem levýho palce u nohy
Dneska se sefem budu v praci mluvit, ale problem vidim v tom, ze letos uz nam pridavali, ale co je 1000, - kc hrubeho ze..na vyplate to nebylo temer videt..vi, ze mam zajeci umysly a snazi se mi uz od zacatku roku pridavat premie, takze v tomhle na nej memuzu nic rict..bez tech premii by to byla uplna tragedie.. sam mi rekl, ze vi, ze prace je ted tolik, ze si musi dobry lidi udrzet za kazdou cenu, ale co se tyce penez, msllim, ze na to bude ve firme maly pan..ale dnes mu to vylicim..je pravda, ze tahle prace diky ma sve vyhody (msm prave stesti na to vedeni), takze prave me neustale pozdni prichody toleruji, protoze vi, ze mam zvirata a chodim rano pred praci krmit..dovolenou dostanu lusknutim prstu kdykoliv si reknu..mam kratky/dlouhy tyden, stravenky,13.plat na Vanoce, coz se taky hodi..ale chodim domu utahana, boli me nohy a od ty doby, co delam tuhle praci (je to velky hypermarket), tak uz ani nechodim mezi lidi, protoze uz ty nenazrany Cechy nemuzu ani videt ..
Nabidli mi praci jako ridicka retrucku(VZV), protoze na nem mam praxi x let, v mensi nemecke firme, ranni/odpoledni, cili 8- mi hodinove sichty, z toho pri odpolednich jeste 3 dny volna, pri ranni 2 dny volna..jidlo je zdarma, plne hradi zamestnavatel..prispevek mesicne na dojizdeni a pri nemarodeni (za tech 9 let jsem v praci marodila jen jednou a nikdo to neocenil), premie a slusny nastupni plat..jenze je to denne tam a zpatky skoro 50 km..a co kdyz mi kazdy mesic ty premie nedaji, a pak zase nevim, jestli se to vyplati..
No proste mi to v ty hlave neskutecne srotuje, nechci proste udelat chybu..kolegove na me od vcerejska smutne koukaji, co jsem jim to rekla, premlouvaji me, ze beze me to uz nebude ono, ze jsem takovy smisek..no byla jsem z nich nameko, ale oni mi ucty nezaplati ze..
Musim to do zitrejsiho rana rozhodnout, to uz mi budou volat z te druhe firmy..je to fakt tezky..
kayecek

XXX.XXX.118.20
S chlapama se asi dělá líp, ale nesmí to být bábovky. to jsou potom horší, jak ženský. Já jsem jen s chlapama dělala několikrát, a spíše to bylo dobrý. Jeden byl ritolez, tak to stálo za to, to donášení, ale jinak to šlo. Zato kancelářský ženský se tvářily jako kamarádky, ale opak byl pravdou. Taky mám sen o srubu jako Vy, už strašně dlouho, takže uběhlo dost času na to, bych pochopila, že se nikdy nesplní . Mně by stačilo bydlet v lese, ne u hlavních silnic a ve vesnici, kde jste pro obyvatele jen levnou a vstřícnou pracovní silou. Od nás jezdí lidi do Prahy 100 km denně, tak bych v tom neviděla problém. Blbý máte, jestli nejste moc otevřená změnám. Mně tohle třeba vůbec nevadí, několikrát jsem se stěhovala, práci jsem měnila taky několikrát, i když ve své podstatě jen jednou, ty změny byly v rámci jednoho zaměstnání. Mně zas spíše moc nevyhovuje stereotyp, a ty změny s přibývajícím věkem nesmí být moc zásadní jako třeba změna partnera a podobně. Pokud jste mladá, změny Vám otevřou možnosti a obzory, jen se jich nesmíte bát. Samozřejmě pořádně zvážit, ale někdy je třeba holt riskovat. Já třeba dnes lituju, že jsem nešla na chvíli do zahraničí. Na druhou stranu bych třeba nepotkala manžela. Prostě vše má svá pro a proti a osud je někdy velmi vtipný
Jezdit s kamionem jsem chtěla už od mala Ale dneska bych to už nedala. Stačí, když jedu na Moravu těch 400 kilometrů, to je po cestě pražáků, že sirka musí uši ucpávat...
Od nás jezdí makat do Německa snad půlka vesnice Plat maj až 3x větší než v Čechách. Na druhou stranu známa dělala v německym hotelu, jen 4x týdně na 8hod, plat skoro 30.tis, vydržela tam rok, protože kolektiv byl nesnesitelnej...
Držim palce při rozhodování.
Ale když vydržíš v Německu dva roky, budeš mít pak VÉÉÉLKÝ příspěvky na děti ).
kayecek
napsal(a):
S chlapama se asi dělá líp, ale nesmí to být bábovky. to jsou potom horší, jak ženský. Já jsem jen s chlapama dělala několikrát, a spíše to bylo dobrý. Jeden byl ritolez, tak to stálo za to, to donášení, ale jinak to šlo. Zato kancelářský ženský se tvářily jako kamarádky, ale opak byl pravdou. Taky mám sen o srubu jako Vy, už strašně dlouho, takže uběhlo dost času na to, bych pochopila, že se nikdy nesplní . Mně by stačilo bydlet v lese, ne u hlavních silnic a ve vesnici, kde jste pro obyvatele jen levnou a vstřícnou pracovní silou. Od nás jezdí lidi do Prahy 100 km denně, tak bych v tom neviděla problém. Blbý máte, jestli nejste moc otevřená změnám. Mně tohle třeba vůbec nevadí, několikrát jsem se stěhovala, práci jsem měnila taky několikrát, i když ve své podstatě jen jednou, ty změny byly v rámci jednoho zaměstnání. Mně zas spíše moc nevyhovuje stereotyp, a ty změny s přibývajícím věkem nesmí být moc zásadní jako třeba změna partnera a podobně. Pokud jste mladá, změny Vám otevřou možnosti a obzory, jen se jich nesmíte bát. Samozřejmě pořádně zvážit, ale někdy je třeba holt riskovat. Já třeba dnes lituju, že jsem nešla na chvíli do zahraničí. Na druhou stranu bych třeba nepotkala manžela. Prostě vše má svá pro a proti a osud je někdy velmi vtipný
Jezdit s kamionem jsem chtěla už od mala Ale dneska bych to už nedala. Stačí, když jedu na Moravu těch 400 kilometrů, to je po cestě pražáků, že sirka musí uši ucpávat...
Tak neni to o tom, ze bych se vyslovene bala zmeny, co se tyce prace..spis budu muset upravit harmonogram pece o zverstvo..ted pres leto to bude uplne v klidu a pohode, to je dlouho videt, to se o to s chlapem podelime, protoze je na zivnosti a chodi domu v normalni dobu..ale pres zimu to bude horsi, protoze na zimu chodi jezdit pluhem a stridave ma 12- tky pres den a pres noc+pohotovost..takze kdybych mela jiny sichty, musela bych to zaroven nejak skloubit s tou peci pres zimu..ale tak vsechno je jen o zvyku..slo by to..
Ten srub mit taky nikdy nebudu, taky bych ho chtela na samote..ale snit o nem muzu..rano otevrit okna a videt tam past se ore..posnidat na verande a kochat se konskyma prdkama .
Co se tyka tech chlapu, museli by hlavne vydrzet, ze jsem strasne upovidana, a nevim, jestli by to psychicky dali
ustulina
napsal(a):
Od nás jezdí makat do Německa snad půlka vesnice Plat maj až 3x větší než v Čechách. Na druhou stranu známa dělala v německym hotelu, jen 4x týdně na 8hod, plat skoro 30.tis, vydržela tam rok, protože kolektiv byl nesnesitelnej...
Držim palce při rozhodování.
Ale když vydržíš v Německu dva roky, budeš mít pak VÉÉÉLKÝ příspěvky na děti ).
Tohle je sice nemecka firma, ale tady v Cechach, konkretne v Kadani..to jsem asi blbe napsala..co se tyce Nemecka, tam bych sla makat hned a nepremyslela bych, ale co jsem odmaturovala, tak jsem nemecky nezbleptla ani slovo, takze nemecky uz vubec neumim...
Se sefem jsem mluvila, je to zabity..dalsi penize muze pridat az pristi rok a zase jen 1000, - kc..ze ma mzdove naklady, co musi dodrzet a ty ma na tento rok vycerpane..a pry me nepusti, at s tim nepocitam..ze pry si to mam rozmyslet, ale na dohodu me nepusti...
Dej mi s tema detma pokoj .To ty uz mas vek..holka tikaji ti biologicky hodiny .Me nic netika
kayecek

XXX.XXX.118.20
Samozřejmě, taky záleží na tom, jak moc se "chce" člověk o ty zvířata starat. Já jsem se kupříkladu včera nestarala vůbec. Máte vodu? Jo. Ohrada bije? Jo. Tak se tu mějte. Život je o prioritách, o ničem jiném. A k těm dětem - jestli Vám nic neříkaj ve 30ti, mno, přeju pevný nervy do budoucna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
S chlapama ve skladu budes mit naprostou pohodu. To ti klidne zarucim. Z fabrik co znam a ze jich je, meli ve skladu chlapi nejlepsi party. Pruser je kdyz je nekde vic zenskejch. To pak zacinaj pomluvy drby atd.

napsal(a):
Měla jsem pocit, že "žijete s koňmi" a provozujete je jako svou živnost... to se asi nedá skloubit s tímhle zaměstnáním, ne?
To nevim, jestli si me s nekym nepletete :) mam jednoho sveho kone ustajeneho ve staji asi 15 km od domu, ziju na sidlisti a mam jen papouska a rybicky. Kone jako zivnost s timto zamestnanim urcite nelze delat, je to casove narocna prace.

canka
napsal(a):
Tak to je opravdu neobvykla prace pro zenskou .Jak to skloubite s konema?
Jezdim trasy jen kolem komina, denne se vracim, i kdyz obcas se stane, ze den dva spim jinde.
Uz se blizi vecer a ja jsem stale na mrtvem bode..rano mi budou volat od nas i z ty druhy fiemy, a ja se ne a ne rozhoupat..sepsala jsem si znovu + a - u obou praci a stejne me to nepomohlo..navic mi tu ty kolegove davaji citove fakt zabrat .
Kayecek: Ja u zvirat travim vetsinu dne, kdyz mam volno, takze jsem proste zvykla byt furt s nima...takze kdyz prave musim do prace a musim udelat jen to nejnutnejsi, tak to pro me neni pravy orechovy..
Leithian:Je pravda, ze chlapy asi takovy drbny nebudou, spis jak by reagovali na jedinou jesterkarku v tymu
Chicago

XXX.XXX.162.234
Kamardka ma idelani praci - dela 5hodin denne a dostava 35tis mesicne pracuje v jedne rodine u koniku - prijde nakrmi a vykyda a hotovo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Uz se blizi vecer a ja jsem stale na mrtvem bode..rano mi budou volat od nas i z ty druhy fiemy, a ja se ne a ne rozhoupat..sepsala jsem si znovu + a - u obou praci a stejne me to nepomohlo..navic mi tu ty kolegove davaji citove fakt zabrat .
Kayecek: Ja u zvirat travim vetsinu dne, kdyz mam volno, takze jsem proste zvykla byt furt s nima...takze kdyz prave musim do prace a musim udelat jen to nejnutnejsi, tak to pro me neni pravy orechovy..
Leithian:Je pravda, ze chlapy asi takovy drbny nebudou, spis jak by reagovali na jedinou jesterkarku v tymu
Vítej v klubu Čanko. Dá se to s koňem vypracovat do takové dokonalosti, že pak už dokonce musíte jezdit každý den.Trošku mám "závisláčka" kobylku. Ovšem je to oboustranné tak nám to nevadí.Ještě že valach a ta stará sice vyhlížejí kde jsem, ale chovají se aspoň přiměřeně jako "koně".
canka
napsal(a):
Uz nekdo z Vas resil dilema odchodu z dosavadni prace kvuli zviratum? Respektive kvuli financim, aby jste svym milackum mohli doprat vice? Nemyslim jen kvalitnejsi jidlo, vystroj..mysleno spise treba nove ohrady, vystavbu sedlovny apod...byli jste nekdy ve firme x let, se vsim spokojeni, dobre vedeni, super kolektiv, ale penize proste na houby? A cim vic jste premysleli do budoucna (napr. chtit barak, motorku, luxusni dovolenou ) o sobe a o zviratkach (nove drevene ohrady, uprava prijezdove cesty, prikoupeni pozemku..), tim vice jste vedeli, ze potrebujete vic penez a nechcete, aby vetsinu nakladu tahla vase draha polovicka?
Mam moznost odchodu do lepsi prace, za lepsi penize a s vice volnem nez nyni..ale nedokazu dat vypoved, protoze ty lidi tu mam rada a bojim se noveho..je to ma prvni prace od skoly,9 let na jednom miste, pritom ale vim, ze proste ty penize jsou potreba, ze je vsechno drazsi a drazsi..resil jste nekdy nekdo neco podobneho?
Canko, v prvé řadě bych to neřešila jako změnu práce "pro zvířata", ale pro sebe. Je rozdíl ve financích opravdu takový, aby se vám to vyplatilo? Máte spočteno, kolik peněz projezdíte do práce navíc? 50 km není žádná hrůza, ale nějaké peníze už do toho dáte. Navíc je těch 50km po dálnici nebo po okrskách? To je u dojíždění taky zásadní rozdíl v čase.
Dál bych řešila asi typ smlouvy - máte nyní na dobu neurčitou a jistotu práce na XX let? Nová práce slibuje taky smlouvu na neurčito? Netočí se v nové práci příliš často zaměstnanci za nové?
A co směny - máte nyní nebo v nové práci směny o víkendu? Nevadí vám to? Co se týče nového kolektivu, tak bych se zase až tak nestrachovala. Asi bych zbytečně nevyzvedávala chlapský kolektiv jako ten jedinný správný, protože to je prostě kus od kusu ale rozhodně bych kolektiv nebrala jako to jedinné, co by mě v práci drželo. I váš stávající kolektiv/šéf byl kdysi nový...
Dejte vědět, jak jste se rozhodla

Čanko, ráda bych Ti poradila něco použitelnýho, ale stejně si to budeš muset rozhodnout sama.
Já bych asi šla do změny. Raději zariskuji, než ustrnout na mrtvym bodě
Jinak... ráda se řídím moudrem, že "všechno, co se děje, je dobře". Ať se rozhodneš jakkoli, něco Ti to přinese Hodně štěstí!
PS: Holky, jak teď lovím nemovitost pro naše další "podnikání", tak jsem právě narazila na velký nový srub (po nějakém umělci), v malé chatové osadě uprostřed lesů, přímo před barákem je krásná udržovaná zahrada a přes cestičku (ne silnice) navazuje velká louka lemovaná stromy... věřím, že tohle by bylo vysněné místo kdejakého koňáka.
Já naopak 1) nemám ráda sruby,2) bych se nedokázala odstěhovat na samotu - brzy by mi z toho hráblo.
kayecek

XXX.XXX.118.20
Tak je pravda, že mlejn v jižních Čechách, nebo aspoň statek v jižních Čechách by byl mnohem lepší, než srub. Ale stejně jako muž srub nechce, tak jižní čechy jsou taky pase. Těžko stěhovat 250 hektarů .
Jak jsem psala, život je o prioritách. Chcete-li trávit se zvířaty celý den, je to Vaše volba. Pro mně jsou zase důležitější jiný věci. Koně mně k životu nepotřebujou, poraděj si sami se sebou.
Prostě pořád je to jen na Vás, jak se rozhodnete, co jste ochotna pustit, a co ne. O ničem jiný to není.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vítej v klubu Čanko. Dá se to s koňem vypracovat do takové dokonalosti, že pak už dokonce musíte jezdit každý den.Trošku mám "závisláčka" kobylku. Ovšem je to oboustranné tak nám to nevadí.Ještě že valach a ta stará sice vyhlížejí kde jsem, ale chovají se aspoň přiměřeně jako "koně".
Tak my se s kobylou vidíme každý den, tím, že jí mám na svém..a prostě jsem už strašně zvyklá být u zvířátek..i když mám všechno hotový, prostě si dřepnu ve výběhu s knížkou, čtu si, pozoruji je a jsem spokojená...teda nejlépe k tomu přidám ještě tabulku čokolády nebo sušenku, aby to byla úplná idyla
eenika
napsal(a):
Canko, v prvé řadě bych to neřešila jako změnu práce "pro zvířata", ale pro sebe. Je rozdíl ve financích opravdu takový, aby se vám to vyplatilo? Máte spočteno, kolik peněz projezdíte do práce navíc? 50 km není žádná hrůza, ale nějaké peníze už do toho dáte. Navíc je těch 50km po dálnici nebo po okrskách? To je u dojíždění taky zásadní rozdíl v čase.
Dál bych řešila asi typ smlouvy - máte nyní na dobu neurčitou a jistotu práce na XX let? Nová práce slibuje taky smlouvu na neurčito? Netočí se v nové práci příliš často zaměstnanci za nové?
A co směny - máte nyní nebo v nové práci směny o víkendu? Nevadí vám to? Co se týče nového kolektivu, tak bych se zase až tak nestrachovala. Asi bych zbytečně nevyzvedávala chlapský kolektiv jako ten jedinný správný, protože to je prostě kus od kusu ale rozhodně bych kolektiv nebrala jako to jedinné, co by mě v práci drželo. I váš stávající kolektiv/šéf byl kdysi nový...
Dejte vědět, jak jste se rozhodla
Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že asi zůstanu, kde jsem a počkám,. až se příští rok otevře kousek vedle nás, kde bydlím, nová velká fabrika..jmenuje se to Nexen a má to být obrovské...v dosavadní práci mám právě smlouvu na neurčito, jistotu zaměstnání na x let dopředu, protože žrádlo nekrachne...je to blíž o nějakých 14 km...pracuji i o víkendech, nevadí mi to, za to mám příplatky..+ jsou tu ty stravenky a 13.plat...ale výplata je ve finále prostě na dnešní dobu hov.o..ale teď, když jsme to doma tak všechno počítali...ve finále bych v té nové práci měla cca o 3000, - čistého více..ale pouze pod podmínkou, že dostanu plnou fixní složku...
Díky holky všem, kdo přispěli...holky a meifi tedy, abych tě neopomenula ...po dlouhé domácí poradě tedy zatím zůstanu, kde jsem, budu ještě pár měsíců skučet a budu nakrklá, že tam zůstávám a příští rok to změním...práce je spoustu, snad už najdu něco, u čeho nebudu pochybovat a bude to taková nabídka, která mě donutí odejít hned bez rozmyslu..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Díky holky všem, kdo přispěli...holky a meifi tedy, abych tě neopomenula ...po dlouhé domácí poradě tedy zatím zůstanu, kde jsem, budu ještě pár měsíců skučet a budu nakrklá, že tam zůstávám a příští rok to změním...práce je spoustu, snad už najdu něco, u čeho nebudu pochybovat a bude to taková nabídka, která mě donutí odejít hned bez rozmyslu..
Nemáš za co a opravdu držim palce s tím eurojackpotem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Na nexen jako spasu bych nespolihala. To same co o nexenu si vsichni mysleli i o yankee v havrani a von to zadny zazrak neni. Spis tezkej opak. A vim o cem mluvim tri mesice jsem tam makala. Nexen bude pro zenskou zahul jak prase. Hlavne ovzdusim. Delala jsem v yanfengu tak mam aspon slabou predstavu. Dela tam uz nekdo koho zna osoba me dost blizka. Neslysela jsem o nich zatim zadne zazraky. Treba prekvapi ale hlavne na ne nespolehej. Navic prvni nabory do fabrik jdou z 85% z rad znamych a kamaradu.
Jinak super ze mas jasno a po trapeni
Ja ted dva dny nespala kvuli rozhodnuti jestli na dva mesice od zahranicniho prekupnika zalohovat jedno naprosto uzasne zviratko. Rozum prohral "moment tohle je sa kra ono a musim to mit", dostal zelenou ale ten vikend byl neco jak to tvoje
Chicago

XXX.XXX.162.234
Ve fabrice to zkousela kamoska a po 2mesicich odesla ze zdrav.duvodu odrovnala si slachy
No je pravda, že do fabriky jsem nikdy jít nechtěla...dělat pěšáka u pásu..spíš jsem myslela jít dělat do fabriky skladnici...jenže je pravda, že v dnešní době upřednostňují jako skladníky chlapy, že je to fyzicky namáhavé, ale já nejsem z cukru a makat zvládám...ráda bych šla dělat do zemědělství, to ale není zaplaceno, jak všichni víme...hned bych klidně nastoupila k nám vedle do vesnice do družstva, mám maturitu v oboru, řidičák na traktor, za dojíždění bych dala nic...ale, mladou, holku nechtějí vzít..vždycky upřednostní chlapa..že prý by se tam chlapi nesoustředili na práci..taková blbost .
Jenže co dělat za práci, když máte vystudovaný obor agropodnikání, řidičák na auto a traktor, papíry na VZV a jediná vaše praxe po škole je v debilním obchodě jako prodavač/skladník?
Leithian: Můžu se zeptat, odkud přesně jste? Vy se nacházíte někde blízko mě že? . Tak přiznejte, kde máte koníky
Co se týče Yangfengu, moje známá tam dělá mistrovou a vím, že lidi se tam šíleně točí, protože ten smrad tam nikdo nevydrží..nabízeli mi tam místo na vysokozdvih právě, ale já do toho smradu nechci...dvě moje kamarádky tam dělají taky ve skladu, na expedici, a jsou hrozně spokojený..musel by se člověk dostat jinam než k pásu asi..ale jak píšete, je to asi o známých..
A právě od nás z práce odešla do Yankee jedna, která i shodou okolností bydlí taky tam, kde já a je hrozně spokojená...je to vždycky věc názoru...od nás z vesnice do Yankee jezdí asi 10 lidí...
Ten Nexen...já právě doufala, že po tom, co to tady v okolí všichni děsně vychvalují, jaký to bude terno, bude to taková moje záchrana, kdybych příští rok nenašla nic jiného..
Ano, tenhle víkend byl teda pro moje mozkové závity hrozný záhul, ale zase té radosti, když jsem večer obvolala kolegy a vedoucí, že zůstávám, byl takový hřejivý pocit..
kayecek

XXX.XXX.118.20
Ano, zemědělství není zaplaceno, ale to není z důvodu že by nedali, ale jak to je nastaveno ve státě. My bysme i někoho vzali, ale jsou dva "tábory" lidí. Jedni dělat nechtěj, a druhý chtěj "moc peněz". Taky je to o tom, že když je hezky, tak se maká, když je sezona, není dovolená, a přes zimu si to uděláme sami. V družstvu je to asi jiný, to nevím. O tom, že chtěj na práci jen chlapy zas vím z předchozího zaměstnání. Když člověk dal žádost - ty jsi ženská, co asi tak uděláš - a když mně pak potkali a poznali osobně - jééé proč nejdeš k nám, nám by se to strašně hodilo. Jenže to je o egoismu toho nadřízeného, že nikdo jinej to dělat nemůže než on, nedej bože ženská. Proč do družstva nejdete třeba jen brigádně? T5eba když poznaj, tak Vás vezmou
Mně taky "nadávali", že jsem hloupá, když jdu z tak perfektní práce pryč, ještě když jsem šla na pracák Teď se mám jak prase v žitě Takže někdy když to na začátku nevypadá, dopadne to dobře. Ale rozhodla jste se jistě správně a držím palce do dalších rozhodnutí.
kayecek
napsal(a):
Ano, zemědělství není zaplaceno, ale to není z důvodu že by nedali, ale jak to je nastaveno ve státě. My bysme i někoho vzali, ale jsou dva "tábory" lidí. Jedni dělat nechtěj, a druhý chtěj "moc peněz". Taky je to o tom, že když je hezky, tak se maká, když je sezona, není dovolená, a přes zimu si to uděláme sami. V družstvu je to asi jiný, to nevím. O tom, že chtěj na práci jen chlapy zas vím z předchozího zaměstnání. Když člověk dal žádost - ty jsi ženská, co asi tak uděláš - a když mně pak potkali a poznali osobně - jééé proč nejdeš k nám, nám by se to strašně hodilo. Jenže to je o egoismu toho nadřízeného, že nikdo jinej to dělat nemůže než on, nedej bože ženská. Proč do družstva nejdete třeba jen brigádně? T5eba když poznaj, tak Vás vezmou
Mně taky "nadávali", že jsem hloupá, když jdu z tak perfektní práce pryč, ještě když jsem šla na pracák Teď se mám jak prase v žitě Takže někdy když to na začátku nevypadá, dopadne to dobře. Ale rozhodla jste se jistě správně a držím palce do dalších rozhodnutí.
Zemědělství by mě hrozně bavilo, mám k tomu nejblíže, ale moc tomu nevěřím, že u nás v družstvu ta šance je...respektive byla, když hledali asistentku hlavního agronoma, jenže to já nevěděla a tu šanci prosr.la...dostala služební auto k soukromým účelům, slušný plat, stravenky..je taky mladá, začala studovat dálkově vysokou, tak třeba bude mít pak potřebu odejít za lepším a třeba se chytnu..některé lidi v družstvu znám, jednoho tam mám dobrého známého, kterému když svezu holčinu na kobyle, tak protože má na družstvu určitý roční grant komodit, který si může vyčerpat, dává mi za to třeba slámu zadarmo, ječmen, kukuřici apod...a ten mě vždycky informuje..tak třeba se tam něco blýskne do budoucna
Já se ani nepotřebuji mít jak prase v žitě, jen chci být za práci normálně zaplacená a mít se tak dobře, abych mohla v klidu vzít peníze a jít třeba po čtvrt roce šetření jít koupit dřevo na ohradu
Moc Vám to přeji ale, že se máte jako prase v žitě . aspoń jste ten krok udělala, ne jako já, posera jedna
V téhle situaci si hold začnu šetřit už teď, abych na jaře mohla koupit to dřevo a začít s ohradami . To snad zvládnu našetřit
kayecek

XXX.XXX.118.20
No ono právě když čekáte, až vám někdo něco řekne, tak to je většinou pozdě. Musíte být iniciativní a "otravovat", jinak se v tomhle prostředí nechytáte a to je ve všem. Protože když jednou dojdete, že byste ráda, a ať vám dají vědět, tak se to většinou nestane. A samozřejmě to je o tom, kdo koho kam chce dosadit. Já se taky přestěhovala, vzala práci jinde s tím, že až se uvolní místo, který se uvolnit mělo, tak že mně vezmou. Pak jsem musela vztekle telefonovat a onoho vedoucího "jemně" upozornit, že to místo slíbil mně a ne kolegovi, kterého vzal, načež mi opáčil, že on je potřebnější než já, a to bez školy, bez jazyků... Mno, prostě v tomhle musí být asi člověk neodbytný a jestli si chce polepšit, tak proto něco dělat. Nemyslím to nijak zle na Vás, že třeba děláte málo nebo tak, je to jen moje zkušenost, jak to funguje. Vím, že spoustu lidí "na to nemá", a chápu to. Ne každej je střelec a jde do toho pohlavě. Byla jsem s hochem, pro kterýho bylo podstatný teď mít vše, co je moderní. Při výdělku obou téměř 40 měsíčně zůstávalo pár stovek před výplatou. Ušetřit nešlo, protože nutně potřeboval tohle na traktor, pak tohle na tamto, a to byly sumičky. Musel být internet s telkou za 1200, nová placatá telka (tenkrát stála 25 litrů, to co teď stojí 6) já jsem pro koně to nejdůležitější už měla, takže pro sebe jsem neurvala téměř nic, o nějakých "vylepšovácích" nemluvím. Ale tak bydlela jsem zadarmo, že, prachy šly do společnýho baráku, že, veškerá vynaložená práce taky, že, tak co bych ještě chtěla, no a když jsem se pak vykopla, to bylo keců, jaká jsem hyena nemorální, že vůbec něco chci. Ale byla jsem ráda za tu svobodu, a najednou jsem zas měla peníze, více času, byla jsem spokojenější. Jen udělat ten krok. To je život.
No, pardon, to Vás nezajímá, a není to mířeno tak, že se máte na vše vykašlat, abyste se měla dobře, to vůbec. Jen se někdy člověk holt musí v něčem omezit, aby měl zas něco jinýho. Ono to "prase v žitě" je také vykoupeno zase jinými aspekty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No mě připadá, že sice je dost práce na trhu ale takové té práce jak se přitom hodně hýbe nohama a rukama. O takové bych věděl hned, ale pokud vím tak kancelářské profese jsou dost obsazené.To se mě ptá někdo pořád jestli nevím o práci.Copak o práci bych věděl, ale bolej ručičky, tak to prý ani neshání. Sám s "vejškou" makám v rodinné firmě každou chvíli něco jiného.Občas elektrikařina, tesařina, pokrývač, zámečník, večer obvolám zakázky a dám do kupy věci kolem firmy, prostě ferda mravenec práce všeho druhu.Jo jsem asi fakt trochu divnej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.42
Canko jsem jana. V podstate sestrenka zuzky a markety. Zname se od nich. Canku se pamatuju kdyz ji kupovali ;-) v hrusovanech jsem bydlela a mela sis brat do pronajmu tu moji starsi kinskou co jsem par let zpatky mela
Co se tyce fabrik vim jak to chodi v solaru, v yanfengu jsem delala, v rosu, hitachi, koitu, atd mam vsude zname. I v nexenu mam info jak to zatim vypada. To same fabriky z Lounska. Nikde si nijak zvlast nepolepsis neb vsude je neco. Jinak skladnici se nemaj lip jak lidi u pasu naopak bych rekla kolikrat i hur. I kdyz je to vetsinou fifty fifty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.42
Na pozemku kde mas Canku jsem kdysi mela nacas prvni kobylu ale jinak jsem je mela u Hromady v Bitaku a tu posledni achalu v Tatinny.
kayecek
napsal(a):
No ono právě když čekáte, až vám někdo něco řekne, tak to je většinou pozdě. Musíte být iniciativní a "otravovat", jinak se v tomhle prostředí nechytáte a to je ve všem. Protože když jednou dojdete, že byste ráda, a ať vám dají vědět, tak se to většinou nestane. A samozřejmě to je o tom, kdo koho kam chce dosadit. Já se taky přestěhovala, vzala práci jinde s tím, že až se uvolní místo, který se uvolnit mělo, tak že mně vezmou. Pak jsem musela vztekle telefonovat a onoho vedoucího "jemně" upozornit, že to místo slíbil mně a ne kolegovi, kterého vzal, načež mi opáčil, že on je potřebnější než já, a to bez školy, bez jazyků... Mno, prostě v tomhle musí být asi člověk neodbytný a jestli si chce polepšit, tak proto něco dělat. Nemyslím to nijak zle na Vás, že třeba děláte málo nebo tak, je to jen moje zkušenost, jak to funguje. Vím, že spoustu lidí "na to nemá", a chápu to. Ne každej je střelec a jde do toho pohlavě. Byla jsem s hochem, pro kterýho bylo podstatný teď mít vše, co je moderní. Při výdělku obou téměř 40 měsíčně zůstávalo pár stovek před výplatou. Ušetřit nešlo, protože nutně potřeboval tohle na traktor, pak tohle na tamto, a to byly sumičky. Musel být internet s telkou za 1200, nová placatá telka (tenkrát stála 25 litrů, to co teď stojí 6) já jsem pro koně to nejdůležitější už měla, takže pro sebe jsem neurvala téměř nic, o nějakých "vylepšovácích" nemluvím. Ale tak bydlela jsem zadarmo, že, prachy šly do společnýho baráku, že, veškerá vynaložená práce taky, že, tak co bych ještě chtěla, no a když jsem se pak vykopla, to bylo keců, jaká jsem hyena nemorální, že vůbec něco chci. Ale byla jsem ráda za tu svobodu, a najednou jsem zas měla peníze, více času, byla jsem spokojenější. Jen udělat ten krok. To je život.
No, pardon, to Vás nezajímá, a není to mířeno tak, že se máte na vše vykašlat, abyste se měla dobře, to vůbec. Jen se někdy člověk holt musí v něčem omezit, aby měl zas něco jinýho. Ono to "prase v žitě" je také vykoupeno zase jinými aspekty.
No ja prave nejsem ten typ, co by pro lepsi prachy sel pres mrtvoly a strkal se skrz ostre lokty..tak jako v kazde firme, i u nas se najdou svine, ktere donasi na druhe..a v dobe vyplaty se tvari ocividne spokojene Tady v te praci mi uz nabidli povyseni, ale odmitla jsem to, protoze by to pro me znamenalo vice casu v praci, reseni problemu druhych lidi a jezdeni na skoleni, nekdy i vicedenni...a to je pro me min casu se zviraty a zbytecne reseni problemu i v mem volnu..vidim to u sve vedouci..vim, jak to tam chodi..takze jsem si vlastne tady v te praci podkopla cestu k lepsim penezum sama..tak treba se dockam jednou lepsi prace, ktera me bude i bavit..treba se k tomu zemedelstvi dostanu..a treba taky ne..v nejhorsim pripade skoncim jako nejaka kancelarska pipi, i kdyz to neni nic pro me..
Tak to Vas obdivuji, ze jste s takovym clovekem vydrzela..ja jsem prave spis skromna, co k zivotu nic moc nepotrebuju, jako treba me vrstevnice, ktere chodi na kosmetiku, pedikuru, masaze, zahustovani ras..kupuji tuny hadriku, sminku a vselijakych pitomosti..ja si radsi koupim knizku o konich, nebo novou sitku na seno..kazdy mame hold priority jinde..
Vyberu si ted poslednich 17 dni dovoleny, odpocinu si od rozmysleni, uziju si v listopadu a prosinci davy nenazranych zpocenych Cechu, vyberu 13.plat a po Novem roce se do hledani noveho mista pustim v plne polni...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mě připadá, že sice je dost práce na trhu ale takové té práce jak se přitom hodně hýbe nohama a rukama. O takové bych věděl hned, ale pokud vím tak kancelářské profese jsou dost obsazené.To se mě ptá někdo pořád jestli nevím o práci.Copak o práci bych věděl, ale bolej ručičky, tak to prý ani neshání. Sám s "vejškou" makám v rodinné firmě každou chvíli něco jiného.Občas elektrikařina, tesařina, pokrývač, zámečník, večer obvolám zakázky a dám do kupy věci kolem firmy, prostě ferda mravenec práce všeho druhu.Jo jsem asi fakt trochu divnej.
To znam, jedna ma kolegyne z prace se tam drzi uz docela dlouho, i kdyz nic moc rucickama nedela...furt je marod, jednou zada, pak zase kolena..tak se mi taky sverila, ze chce jit pryc, ale pry rukama delat uz nebude, protoze ji to unavuje
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Canko jsem jana. V podstate sestrenka zuzky a markety. Zname se od nich. Canku se pamatuju kdyz ji kupovali ;-) v hrusovanech jsem bydlela a mela sis brat do pronajmu tu moji starsi kinskou co jsem par let zpatky mela
Co se tyce fabrik vim jak to chodi v solaru, v yanfengu jsem delala, v rosu, hitachi, koitu, atd mam vsude zname. I v nexenu mam info jak to zatim vypada. To same fabriky z Lounska. Nikde si nijak zvlast nepolepsis neb vsude je neco. Jinak skladnici se nemaj lip jak lidi u pasu naopak bych rekla kolikrat i hur. I kdyz je to vetsinou fifty fifty.
Jak je ten svet maly, teda spis jak je ta Ifauna mala ..Tak to ty jsi pak mela toho konika u Evy Holubovsky vid v Deneticich..ma hrebcouna Bukese..a mas ted vubec nejakyho konika? Tu achalu jsem videla na fotkach, kdyz byla v inzerci..nadherny zvire..muselo ti byt strasne lito dat ji pryc..jestli to neni tajemstvi, proc si ji prodala? Jestli nechces odpovidat, samosebou nemusis..
Takze fabriky mas prosle..a stoji to rikas za prd..hm..taky vyhlidka na prd no..jenze me zase prijde (ale nemam samozrejme zkusenost), ze ta fabrika je tady v Usteckym kraji jedina moznost, jak vydelat penize..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Jj, mela jsem u Evy kdysi davno Felonka.
Achala... no zila jsem s ex on me ukecal ze si na ni vemem pujcku pulka pujcky pujde na kobylu druha na jiste moje zdravotni veci. (Ok zuby) no na kobylu bylo zbytek se rozfrcal. Pak sme se rozchazeli a bylo to dost kruty... a me na krku nechal pujcku, kreditku kterou jsem si kvuli nemu brala kdyz menil praci a jeste xtisicovej pruser na mobilu kterej sem ja vul mela psanej na sobe. A do toho doma dva psi, dite a neskutecny sceny vyhruzky atd. Takze psy jsem udala zadarmo a snad se maj dobre. Doufam info o nich nemam , a ja mela par dnu na to vypadnout. A najednou nebyly penize na nic. Kobyla polykala krom ustajka i dost za prikrmy (spesl granule a jecmen plus vetsi mnozstvi sena nez bylo bezny) pronajem kobyly nevysel. A kobyla se prozirala, Andy mi vysla vstric a ustajko jsem ji doplacela pak z prodeje. Rvu kvuli ni jeste ted. Z tech koni co mi prosli rukama byla ta nejvic. Jedine co me utesuje je ze soucasnou majitelku mam na fb v pratelich a kobyla se ma luxusne. A o to jde. Ja uz za ni pak ani skoro nejezdila kdyz se prodavala. Rvala sem pokazdy kdy jsem u ni byla. Uz jen to jak je achal fixovanej na svyho pana a ty jeji smutny ksichty kdykoli jsem odjizdela...
Nj, stava se, bohuzel. Doufam ze podobny veci tu zazije co nejmin lidi. Idealne nikdo. Je to hnus kdyz se ti hrouti zivot. A ne poprvy.
Jinak dneska kone nemam. Nikam nechodim neb nechci jezdit, o to mi nikdy neslo a u cizich koni nejde budovat vztah, nebo spis to nema smysl. Hlavne po Esli... uz jedine achal a nikdo jiny. Kdyz jsem ji prodala poridila jsem si aspon hada... pak se minto rozrostlo, zmenilo... trosku dalsi pruser (jen stehovani) tak to skoncilo tak ze mam 4 tmavky (krajta tmava) pata je na ceste, mozna koupim 6tou a vic zvirat uz nechci. A na vetsi cast zivota mam o mazlicky a zabavu postarano... pres dvacet metru a 200kg zabavy konkretne
to bude jednou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
A co ty? Planujes k Cance dalsiho kone? Nebo zatim nechas soucasny pocet zvirat? ale jestli chces psokone... jdi do achala... kdo poznal nechce jinak
Byla sranda kdyz jsem ji kupovala. Vsichni ty jsi pako, nejsi dobrej jezdec, achal je nervak a hysterka. Ty cholerik... vy se zabijete... no taky ve me hrklo a rikala jsem si ty kr avo cos to vyvedla... hehe a ono to nakonec fungovalo tak naprosto skvele a harmonicky...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jj, mela jsem u Evy kdysi davno Felonka.
Achala... no zila jsem s ex on me ukecal ze si na ni vemem pujcku pulka pujcky pujde na kobylu druha na jiste moje zdravotni veci. (Ok zuby) no na kobylu bylo zbytek se rozfrcal. Pak sme se rozchazeli a bylo to dost kruty... a me na krku nechal pujcku, kreditku kterou jsem si kvuli nemu brala kdyz menil praci a jeste xtisicovej pruser na mobilu kterej sem ja vul mela psanej na sobe. A do toho doma dva psi, dite a neskutecny sceny vyhruzky atd. Takze psy jsem udala zadarmo a snad se maj dobre. Doufam info o nich nemam , a ja mela par dnu na to vypadnout. A najednou nebyly penize na nic. Kobyla polykala krom ustajka i dost za prikrmy (spesl granule a jecmen plus vetsi mnozstvi sena nez bylo bezny) pronajem kobyly nevysel. A kobyla se prozirala, Andy mi vysla vstric a ustajko jsem ji doplacela pak z prodeje. Rvu kvuli ni jeste ted. Z tech koni co mi prosli rukama byla ta nejvic. Jedine co me utesuje je ze soucasnou majitelku mam na fb v pratelich a kobyla se ma luxusne. A o to jde. Ja uz za ni pak ani skoro nejezdila kdyz se prodavala. Rvala sem pokazdy kdy jsem u ni byla. Uz jen to jak je achal fixovanej na svyho pana a ty jeji smutny ksichty kdykoli jsem odjizdela...
Nj, stava se, bohuzel. Doufam ze podobny veci tu zazije co nejmin lidi. Idealne nikdo. Je to hnus kdyz se ti hrouti zivot. A ne poprvy.
Jinak dneska kone nemam. Nikam nechodim neb nechci jezdit, o to mi nikdy neslo a u cizich koni nejde budovat vztah, nebo spis to nema smysl. Hlavne po Esli... uz jedine achal a nikdo jiny. Kdyz jsem ji prodala poridila jsem si aspon hada... pak se minto rozrostlo, zmenilo... trosku dalsi pruser (jen stehovani) tak to skoncilo tak ze mam 4 tmavky (krajta tmava) pata je na ceste, mozna koupim 6tou a vic zvirat uz nechci. A na vetsi cast zivota mam o mazlicky a zabavu postarano... pres dvacet metru a 200kg zabavy konkretne
to bude jednou.
Teda když to tak čtu, tak jsi si už musela svojí dávku smůly na život vybrat takhle mladá . Takže ty sama musíš nejlíp vědět, kolik peněz člověk potřebuje, aby se koníci měli prostě dobře..Třeba zase jednou bude lépe a třeba si ještě koníka pořídíš, nikdy nevíš..Vždyť já taky Čanku měla furt někde ustájenou, furt jen platila, až pak manžel zničehonic zařídil pozemek, postavil přístřešek a Čany byla doma . Nemusím říkat, jak moc tím u mě stoupl v ceně .
S Evčou se právě hodně bavíme, ven spolu teda bohužel nejezdíme, protože je Bukeš hřebec a Eva se bojí, že by ho nezvládla vedle kobyly...ale furt se navštěvujeme, voláme, obě ty naše buřtíky strašně rozmazlujeme, proto si tak rozumíme .
Hele můj sen byl vždycky k Čance pořídit nějakého minishettíka, tak doufám, že to vyjde..nejdřív ale musíme dobudovat to zázemí, ohrady a cestu..čekáme jen na tu změnu územního plánu, jak starosta rozhodne..a hlavně musím sehnat někoho, kdo by nám třeba dal ponclíka na měsíc do pronájmu a pak až prodal, abych věděla, jestli ho ta moje černá můra snese nebo ne..vždyť u Kňavů vycházela jen s Bárou, to byla její máma a s Dášenkou..jinak nikoho nechtěla...v Tatinný zase jen s Karlíkem, takovým malým poníkem, už tam není, ve stádě jinak s nikým..je to s ní těžký..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Njn. Ja si myslim ze to pujde. Nejakyho submisivnejsiho a melo by to byt v poho. No smuly se lepilo dost ale zver cajk, dite cajk a zbytek vem cert. Kone jsem obrecela ale slo o to aby se meli dobre a ne abych je ja sobecky trapila v hroznem ustajku hlavne ze mi zustali. Jednou... nevim, vazne nevim. Chtela bych ale jestli vyjde to co planuji nebude na kone ani cas, ani penize. Mam ted ty hady... az budou dospeli 6zvirat o delce 3-5m a vaze klidne az 60kg jeden bude prd el uz jenom to uzivit... a to nepocitam kdyz budou vejce a povede se treba 60mimin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To jsou hodně nepříjemné zkušenosti Leithian.Musím se vážně už krotit tady..Zapomínám, že né každý může být tak vysmátý jako já a dělat si ze všeho jen srandu.Byl jsem moc dlouho mimo a odříznul se od starostí běžných lidí.Prostě jsem si život zařídil jinak, trochu víc na pohodu.Tak sorry někdy to přeháním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.42
V poho. Tohle nebylo na vas. Bezne to ani neprezentuju neb je to slozity a na dlouho. Ale nestezuju si. Jsem ted sice bez koni, zato jsem se dostala do teraristiky a k hadum. A ziskala nehorazne moc cennych poznatku a zkusenosti... a uz bych ty zmetky moje nedala

Meifi: Od Tebe by se lidi měli učit, jak být trochu nad věcí. Ono někdy nás ty okolnosti života semýlaj, ale často si problémy vytváříme jen ve své hlavě a koukat na věci s odstupem a neosobně je lék na to, se "už brzy zhroutit"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Meifi: Od Tebe by se lidi měli učit, jak být trochu nad věcí. Ono někdy nás ty okolnosti života semýlaj, ale často si problémy vytváříme jen ve své hlavě a koukat na věci s odstupem a neosobně je lék na to, se "už brzy zhroutit"
Třeba u koní..Tam jsem tááákhle mooc nad věcí. Jsem tak nad až jsem mimo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V poho. Tohle nebylo na vas. Bezne to ani neprezentuju neb je to slozity a na dlouho. Ale nestezuju si. Jsem ted sice bez koni, zato jsem se dostala do teraristiky a k hadum. A ziskala nehorazne moc cennych poznatku a zkusenosti... a uz bych ty zmetky moje nedala
Musí být hůř aby mohlo být líp, né? Hůř už bylo, takže teď už bude líp. Hadi náhodou..Proč né?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Jojo... jako konaci vyhrozuji svym hemelkam jatkami tak ja denodenne doma vsem vyhrozuju opasky, botami, ci kabelkou (dle velikosti provinilcu) jen prijde rpdine uchylne kdyz se u krmeni rozplyvam jaky maji apetit a jak jim kraaasne chutna...

Leithi: ono je to těžký, s tím krmením živým... spousta lidí to nechápe, zavrhuje jako perverzní, nemorální... jsem taky bývalý chovatel hadů a zrovna dnes jsem se bavila s velkochovatelem králíků, že mu choděj stálí zákazníci pro baštu svých chladnokrevných miláčků a že tomu rozumím, že je to daleko jednodušší než shánět někde po zverimexech - kde když člověk řekl, že toho potkana má pro hada, tak mu ho nechtěly prodat... Opravdu si rozumný dospělý člověk může myslet, že všichni potkani, co se kde vyprodukují, zůstanou "na mazlíka"?...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Hhippie.
Njn. U me doma to sice chapou ale kdyz jsem prinesla ziveho kralika, jeli vsichni radsi nakoupit. Ale uz si zvykli aspon ze v mrazaku se vali kralici, potkani i mysi nemas nahodou kontakt na toho chovatele kraliku? Siknul by se mi nejaky zdroj. Ten muj potforak dava jednoho tydne a mladez roste rychle... v tomhle smeru zlaty kone (shaneni zradla)

Leithi: SZ.
kayecek

XXX.XXX.118.20
Až budu chlap bez závazků, taky budu nad věcí a vysmátá...

kayecek
napsal(a):
Až budu chlap bez závazků, taky budu nad věcí a vysmátá...
Vysmátá můžete být i jako žena, se závazky a běžnými každenními starostmi, je to spíš o přístupu k životu a lidem .
kayecek

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Vysmátá můžete být i jako žena, se závazky a běžnými každenními starostmi, je to spíš o přístupu k životu a lidem .
A také života a lidí k vám
kayecek
napsal(a):
S tim bych tak uplne nesouhlasila. Je to jen o tom jak se clovek k zivotu stavi ne naopak. Kdo ze sebe dela chudinku tak si bude porad stezovat jak je zivot a lidi na neho zly a tem ostatnim budou lidi ukradeni a problemy vyresi s usmevem, sebere se a pude dal.

kayecek
napsal(a):
Myslím, že každý se v životě potýká s těžkostmi, někdo jich má bohužel naloženo víc, než ostatní, pokud ale čeká jakousi spravedlnost zvenčí, může být brzy ukřivděný, zatrpklý, naštvaný na celý svět a v konečném důsledku tím vším ubližovat sám sobě a to je škoda.
Ani meifi určitě neproplouvá životem úplně bez starostí. Čistě teoreticky, možná jich má víc, než se zdá, ale nepoužívá je jako břemeno a štít a užívá si život takový, jaký je.
kayecek

XXX.XXX.118.20
Ano, zajisté, každý má v životě své starosti a problémy, se kterýma se musí potýkat. Někdo to potřebuje probírat, jiný se s tím popere sám. Není potřeba ze sebe hned dělat chudinku, stačí delší životní etapa pod heslem "má-li se něco pos rat, tak se to zaručeně pos ere" a člověk prostě nemá náladu se usmívat a dělat, že se nic neděje. Někdo je pesimista, někdo optimista. Když bude člověk v prostředí lidí, kterým je vše buřt, nemají starosti a životem si v klídku proplouvají, bude smýšlet a koukat na život jinak než někdo, kdo musí denně řešit nějaký jobovky. Asi tak. Vůbec jsem tím nechtěla říct, že tu někdo nemá starosti, nebo se nepotýká s těžkou životní situací. Jen že za jistých okolností to může být veselejší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Myslím, že každý se v životě potýká s těžkostmi, někdo jich má bohužel naloženo víc, než ostatní, pokud ale čeká jakousi spravedlnost zvenčí, může být brzy ukřivděný, zatrpklý, naštvaný na celý svět a v konečném důsledku tím vším ubližovat sám sobě a to je škoda.
Ani meifi určitě neproplouvá životem úplně bez starostí. Čistě teoreticky, možná jich má víc, než se zdá, ale nepoužívá je jako břemeno a štít a užívá si život takový, jaký je.
No v podstatě na starost mám tři koně, tři děti u kterých nahrazuji tatínka nebo strejdu.Někdy to dá zabrat to stihnout vše.Vždy všechno jenom stačí přizpůsobit a nechtít vše.Teď třeba nákupy do školy dětem něco stojí a já to rád koupím, ale to znamená, že maminka nepojede na další dovolenou.Pokud ano odcházím jako sponzor jinam. Dnešní doba je plná pozlátek třpytivých, ale jsme taky dospělí a né děti.Musím vědět kdy je toho dost.A jinak si tu plácám a pak nacpu do cizího koně takový prachy a pak jí ještě dost draho koupím s určitými podmínkami. Tak mě neberte zase tak vážně.
Zdravím,
tak jsem dospěla konečně do fáze, kdy jsem se rozhodla mou dosavadní práci opustit, trvalo to ještě 2,5 měsíce, ale teď jsem 100% rozhodnutá po dvou posledních výplatách . Plánovala jsem nákup nějakých nových věcí na zahradu ke zvířatům, ale vzhledem k těm ohromným penízkům, co mi můj milovaný zaměstnavatel poslal na účet, jsem z 8 věcí upustila jen na 3 nejpotřebnější, a pomohlo mi to se na 100 % rozhodnout, že tudy cesta nevede...
Kamarádka má 3 koně, dělá, respektive dělala teda ve fabrice, ale taky za mizerný peníze, když musí živit 3 koně, odešla jinam a řekla mi, že je spokojená jako nikdy...to mě motivovalo..
Shodou okolností mi volala ta firma, kam jsem měla nastoupit, zda jsem si to nerozmyslela...takže jsme se dohodli a od 1.ledna konečně odcházím jinam..jdu tedy příští týden ještě na jeden pohovor, ale už teď se mi ulevilo...i kdybych měla vyměnit třeba tři práce, než najdu to pravý ořechový, ale musím už pryč..že bych konečně mohla příští rok splnit plány ohledně dřevěných ohrad a malé stavbičky nebo maringotky jako sedlovnu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jasně čanko..Jste veselá, příjemná holka a to se neztratíte nikde.Hodně moc držím palce ať se zadaří.
Viktora
napsal(a):
Tak to je dobre. Kdyz uz clovek chodi do prace tak z ty vyplaty ma zit, ne jen prezivat. Udelala jsem totez, opustila mou milovanou praci kvuli penezum a ted lituji pouze toho, ze jsem to neudelala driv
Přesně to si pořád říkám, když už makám jak ten blbec, tak ať za to jsem aspoň zaplacená...a doufám, že si budu moci říci to samé, jako Vy..a nejhorší je, že jsem se dneska dozvěděla zase jobovku(a to jsem v práci nebyla jen dva pitomý dny, co jsem měla volno), která člověka ještě víc popudí k tomu, aby opravdu šel..např. to, že nově nastoupený klučina dostal stejný nástupní plat, jako mám já po tolika letech a to nic neumí..a prý na něj musíme být hodný, aby neutekl, takže mu ze začátku nemáme dávat těžkou práci . Tak jsem přemýšlela, jestli si ze mě dělá někdo prd.l, nebo to fakt myslí vážně..a když jsem se o tom bavila s vedoucí, která je pod hlavním vedoucím, bylo mi řečeno:, Ale vždyť za ty peníze můžeme být rádi, že alespoň někdo nastoupí..sice má jen základní vzdělání, ale snad se všechno naučí, teď si nemůžeme vybírat,.
Takže jsem si řekla, že je ale opravdu kurv. na čase, opustit potápějící se loď
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně čanko..Jste veselá, příjemná holka a to se neztratíte nikde.Hodně moc držím palce ať se zadaří.
No pozor Meifi, možná jsem veselá a příjemná, ale taky trhlý prostořeký pako s někdy drsným humorem, co ne každý snese . Takže je otázkou, kdo to se mnou z nových kolegů vydrží, zvláš´t když si někdy nevidím do pusy a řeknu vždycky první, co mám na jazyku . Zrovna nedávno se řešilo na takový naší kolegyální poradě, že nový kolega jaksi zapáchá...a všichni jsme se shodli, že s tím teda musíme něco citlivě udělat . A tak jsem byla vybraná, abych mu to něžně naznačila...prý hlavně citlivě..jenže jak máš chlapovi citlivě říct, že smrdí . Tak jsem za ním zašla, řekla mu, že teda jako vím, že dřív se říkalo, že správný chlap má smrdět, ale že dneska už to v kurzu není, ať se vykoupe, nastříká deodorantem a vypere věci, že to všichni oceníme...no bohužel si asi dovedete představit jeho láskyplnou reakci a jak moc mě teď má rád . A to jsem na něj ještě křičela, když uraženě odcházel, že já bych to ocenila, kdybych smrděla, aby mi to někdo řekl...ale myslím, že to už neposlouchal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Něžně čanko kriste pane. Pepíčku necítíš něco? Ne a ty? Joo tebe ty dobytku.

canka
napsal(a):
Přesně to si pořád říkám, když už makám jak ten blbec, tak ať za to jsem aspoň zaplacená...a doufám, že si budu moci říci to samé, jako Vy..a nejhorší je, že jsem se dneska dozvěděla zase jobovku(a to jsem v práci nebyla jen dva pitomý dny, co jsem měla volno), která člověka ještě víc popudí k tomu, aby opravdu šel..např. to, že nově nastoupený klučina dostal stejný nástupní plat, jako mám já po tolika letech a to nic neumí..a prý na něj musíme být hodný, aby neutekl, takže mu ze začátku nemáme dávat těžkou práci . Tak jsem přemýšlela, jestli si ze mě dělá někdo prd.l, nebo to fakt myslí vážně..a když jsem se o tom bavila s vedoucí, která je pod hlavním vedoucím, bylo mi řečeno:, Ale vždyť za ty peníze můžeme být rádi, že alespoň někdo nastoupí..sice má jen základní vzdělání, ale snad se všechno naučí, teď si nemůžeme vybírat,.
Takže jsem si řekla, že je ale opravdu kurv. na čase, opustit potápějící se loď
Tak náhodně pročítám diskuze a na tohle musím reagovat - to je přesně jak u nás v práci.
Máme tu lidi, co tu makají léta za pořád stejné peníze, už tady tomu rozumí, není třeba je vodit za ručičky, poradí si sami a i ostatním - ale protože chce zaměstnavatel ušetřit a zároveň je teď kritický nedostatek veškerých lidí, tak se nově příchozím nabízí automaticky LEPŠÍ podmínky než těm stávajícím, loajálním zaměstnancům.
Podle mě zaručený způsob, jak se těch loajálních lidí zbavit :) V podstatě tím, že je penalizujete za to, že jsou tak hloupí a zůstávají na stejném místě, když se teď všude nabízí lepší příležitosti. Přece čím déle někdo někde je, tím by se měl mít líp, ne naopak, sakra. Kde je problém, čeští chlebodárci?
napsal(a):
Tak náhodně pročítám diskuze a na tohle musím reagovat - to je přesně jak u nás v práci.
Máme tu lidi, co tu makají léta za pořád stejné peníze, už tady tomu rozumí, není třeba je vodit za ručičky, poradí si sami a i ostatním - ale protože chce zaměstnavatel ušetřit a zároveň je teď kritický nedostatek veškerých lidí, tak se nově příchozím nabízí automaticky LEPŠÍ podmínky než těm stávajícím, loajálním zaměstnancům.
Podle mě zaručený způsob, jak se těch loajálních lidí zbavit :) V podstatě tím, že je penalizujete za to, že jsou tak hloupí a zůstávají na stejném místě, když se teď všude nabízí lepší příležitosti. Přece čím déle někdo někde je, tím by se měl mít líp, ne naopak, sakra. Kde je problém, čeští chlebodárci?
Takže nejsem z jediné blbé firmy v ČR, kde se svým přístupem snaží dlouhodobé zaměstnance totálně nasr.t a donutit k odchodu . Je to smutné, ale je to vážně tak...dříve nám říkávali, když jsme si stěžovali a nebo se nám prostě něco nelíbilo:, tak jdi, támhle máš dveře, čeká za tebou fronta dalších deseti lidí,. A dneska? Klepou se jim prdelky, aby jsme neutekli, protože žádná fronta už opravdu nikde nečeká a nedej bože, aby museli slézt z kanceláře a jít makat rukama za nás, protože lidi prostě nejsou...a když už jsou, tak bez vzdělání, nebo retardi s prominutím...příklad: -mladý kluk, vypadal jakž takž chytře...ale opravdu jen klamal ...do pěti minut si nepamatoval, co má dělat, kam má jít a jestli volal doktorce kvůli vstupní prohlídce...a jako perlička se odpoledne zeptal, jestli přišel do práce ráno nebo až odpoledne ..Kam ten svět spěje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jako na tohle jsem taky zvědavý jak to tady dopadne.Už jsme vyzkoušeli několik zájemců o práci a pokaždé tak den dva a mizí až se za ním práší.Já vím, že řemeslo je práce rukama, ale je ohodnocená velmi slušně a to je jasný že asi střechu nemůžeme udělat z kanceláře a v teple. Lidi musí zkrátka počkat a hned to nebude.Už celý příští rok máme teď plný až k prasknutí.Co mluvím s lidmi od dalších firem, tak taky plno.I takový ti pochybní umělci co jim nesmíte sundat krovy aby to mohli "obšlehnout" jinak jsou nahraní mají dost práce Je to možná sobecké co teď řeknu, ale zaplať bůh za starší padesáti let.Zodpovědnost, ochota
, spolehlivost a já ani nevím co všechno ještě.Moc si jich vážíme u nás a až tihle půjdou do důchodu tak nevím.O ty jestli bych přišel, tak se jdu "zhoupnout" rovnou.
Haha, dobrý téma, mohla bych vyprávět pohádku tisíce a jednu noc Sehnat kohokoliv, kdo by dělal rukama a popřípadě u toho i použil hlavu je dneska příběh na scifi román
Jako když 45letý chlapisko jak hora řekne, že křoviňákem sekat nebude, že ho z toho bolí ruce nebo 20letej klučina má zas problém z přelézáním 1x do hodiny z traktoru do traktoru (jako že na 1 je vlek a na 2 nakladač) nebo když už někoho přesvědčíte, že ty odřezky prken je fakt třeba uklidit, tak si na kolečko naloží 4 kousky, který by moje babička odnesla v kabelce, odveze je 30m a pak má 15min kuřpauzu.
Prostě sranda.
Čanko to nebyl retard, ale přepísk to při balení jointa

Ustulina: haha, to jste trefila hřebíček na hlavičku!
Taky jsem toho názoru, že sehnat chlapi, co by uměli dělat rukama a používali u toho mozek je fakt nad lidské úsilí... každopádně se občas zadaří. Já to mám o to těžší, že se u mě jedná nárazově o nějaké činnosti. Jinak si vše zvládám dělat sama - od obstarávání zvěře, po stavění přístřešků a opečovávání výběhů :)
Ale, to musím říct, že se mi na zač.léta stalo něco neuvěřitelnýho! Jeden titulovanej mladej floutek...sice neuměl vzít do ruky kladívko, ale protože ho to mrzelo, že není zručnej, protože ho táta od mala k ničemu nepustil a chtěl se něco naučit, u mě byl na týden na pracovní dovolené a za tu dobu si osahal kdejaký nástroj. A... přátelé... POUŽÍVAL U PRÁCE HLAVU! Nádhera dělat s někým takovým. Škoda, že není po ruce častěji. Za takového pracanta ráda připlatím na hodinovce. Ale bohužel...
ustulina
napsal(a):
Haha, dobrý téma, mohla bych vyprávět pohádku tisíce a jednu noc Sehnat kohokoliv, kdo by dělal rukama a popřípadě u toho i použil hlavu je dneska příběh na scifi román
Jako když 45letý chlapisko jak hora řekne, že křoviňákem sekat nebude, že ho z toho bolí ruce nebo 20letej klučina má zas problém z přelézáním 1x do hodiny z traktoru do traktoru (jako že na 1 je vlek a na 2 nakladač) nebo když už někoho přesvědčíte, že ty odřezky prken je fakt třeba uklidit, tak si na kolečko naloží 4 kousky, který by moje babička odnesla v kabelce, odveze je 30m a pak má 15min kuřpauzu.
Prostě sranda.
Čanko to nebyl retard, ale přepísk to při balení jointa
Ty se tomu smejes, ale uz i vyhulence jsme tu meli .A ten kdyz doplnoval kecupy do regalu, tak jim zpival .
Nesmis ty chlapy takhle prepracovavat, musis pekne nezne a pomalu, udelat jim kavicku, prinest popelnicek a upect domaci buchty .Treba pak makat budou
peggi16
napsal(a):
Čanko, také se připojuji s gratulací, udělala jste dobře. Člověk chodí do práce kvůli penězům, ne kvůli kolektivu (i když i na tom záleží). Já se průběžně taky dívám na pracovní nabídky, protože současná práce a přístup vedení mě moc nenaplňuje, resp. od nového roku to bude na ho...
Dekuju moc..strasne se mi ulevilo, kdyz vim, ze uz jen mesic a pul a pujdu pryc...
Dneska se na me usmalo stesti, ani jsem tomu nemohla verit..volali mi z jedne firmy, kde jsem byla na pohovoru na skladnici, a nabizeli zde pro me az moc neuveritelny plat, super podminky s je to kousek od baraku, ze me prijali...kdybych nesla zitra do prace, tak se snad vozeru jak prase, a to nepiju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
To se Vám taky stává, že nic nic, a pak najednou více věcí? Jak u práce, tak třeba u koní, nebo ve vztahu? Mně to někdy přijde skoro jako pravidlo Samozřejmě Vám to přeju, je to nesmírná úleva.
K tomu chlapovi jako hora a sekání křoviňákem, já jej docela chápu, když sekám celý dopoledne, tak pak už odpoledne nic neudělám, i oběd mám problém uvařit, protože mně to neskutečně unaví. Na ruce je to vážně blbá práce na dlouhou dobu.
S tím zpíváním kečupům jste mne pobavila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Zpívat kečupům. Se Vám nedivím, že jdete pryč. Opravdu jenom kvůli penězům?

Coudas: upřímně - Ty i já (a asi i spousta dalších dam zde) jsme asi na fyz.práci lépe stavěné než "běžné" ženy, ale prostě ženské tělo toho nesnese tolik co by mělo snést mužské, ne? Taky dělám s kdečím, křoviňák nevyjímaje, každopádně se z toho taky dokážu oddělat za dvě tři nádrže. Kort když jde třeba o libovky typu zlatobýl (máme ho tu všude) ve výšce po mou bradu nebo průseky dalšími zarostlými nálety propletenými šípky a ostružiním... na některé věci jsou holt ty chlapi potřeba. Nebo si pak musíme umět dát oraz a ne sundat kšandy, jet vyzvednout děcka ze školy a stoupnout si k plotně, aby měl manžel teplou večeři!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se Vám taky stává, že nic nic, a pak najednou více věcí? Jak u práce, tak třeba u koní, nebo ve vztahu? Mně to někdy přijde skoro jako pravidlo Samozřejmě Vám to přeju, je to nesmírná úleva.
K tomu chlapovi jako hora a sekání křoviňákem, já jej docela chápu, když sekám celý dopoledne, tak pak už odpoledne nic neudělám, i oběd mám problém uvařit, protože mně to neskutečně unaví. Na ruce je to vážně blbá práce na dlouhou dobu.
S tím zpíváním kečupům jste mne pobavila
Tak to je uplne presne Coudas, to mate uplnou pravdu..v jednu chvili se zda, ze je vsechno uplne na prd, nic se nedari, a clovek si rika, kolik smuly jeste snese..a pak bum, behem jednoho mesice se clovek dozvi a vyskytne se tolik dobrych veci, ze je to k neuvereni, ze se na nej stesti obratilo
Jsem rada, ze jsem Vas pobavila..kdyz pak ten zbytek kecupu odvazel, zaparkoval to do chladaku s mlekem, rekl, ze kecup se musi vychladit na topinku a nekam odesel Jeste ten den dostal vypoved chudak..mel proste svuj happy svet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Coudas: upřímně - Ty i já (a asi i spousta dalších dam zde) jsme asi na fyz.práci lépe stavěné než "běžné" ženy, ale prostě ženské tělo toho nesnese tolik co by mělo snést mužské, ne? Taky dělám s kdečím, křoviňák nevyjímaje, každopádně se z toho taky dokážu oddělat za dvě tři nádrže. Kort když jde třeba o libovky typu zlatobýl (máme ho tu všude) ve výšce po mou bradu nebo průseky dalšími zarostlými nálety propletenými šípky a ostružiním... na některé věci jsou holt ty chlapi potřeba. Nebo si pak musíme umět dát oraz a ne sundat kšandy, jet vyzvednout děcka ze školy a stoupnout si k plotně, aby měl manžel teplou večeři!
Ano, bylo to myšleno ve smyslu, že když dělám dopoledne s křoviňákem, tak odpoledne už toho moc nenadělám, takže ani ten chlap by pak asi nebyl zrovna použitelný. Na práci, myslím. Jak je to s mužským a ženským tělem nevím, to je asi na zamyšlení, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlela. Já jsem to vždy brala, že na to buď fyzicky mám, nebo nemám, ale jestli jsem na to stavěná jako ženská... spíš mi to vždycky přišlo jako jakýsi předsudek, že ženský se na chlapskou práci nehoděj. Že by známé výjimky potvrzující pravidlo? Ale jak říkám, kdybych to třeba probrala s doktorem, nebo nad tím více popřemýšlela, třeba bych došla ke stejnému názoru, jako Ty.
Dát oraz, to já umím. Když se mi nechce, ani párem volů...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
canka
napsal(a):
Tak to je uplne presne Coudas, to mate uplnou pravdu..v jednu chvili se zda, ze je vsechno uplne na prd, nic se nedari, a clovek si rika, kolik smuly jeste snese..a pak bum, behem jednoho mesice se clovek dozvi a vyskytne se tolik dobrych veci, ze je to k neuvereni, ze se na nej stesti obratilo
Jsem rada, ze jsem Vas pobavila..kdyz pak ten zbytek kecupu odvazel, zaparkoval to do chladaku s mlekem, rekl, ze kecup se musi vychladit na topinku a nekam odesel Jeste ten den dostal vypoved chudak..mel proste svuj happy svet
Asi bych takové lidi potřebovala občas potkat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
canka
napsal(a):
Staci rict a muzete prijet na exkurzi .A kdyz budete hodna, tak Vam nase skvele pracovniky dam sebou jako bonus .
Asi by ta občas exkurze stačila. Mně stačí, že bydlím kde bydlím a že mám úžasnou švagrovou