"Překlopené" sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2017 23:15
kikinka00

XXX.XXX.162.158

Ahoj, chtěla jsem se vás zeptat zda nemáte stejný problém a nějaké typy či nápady. \
(Zkrácená verze dole. :D)

Změnili jsme sedlo na koníkovi, protože jsme si všimli "bílých míst" pod nim. Na sedle nevidíme žádné vady, které by to zapříčinily. Koník to sedlo nosil 2 roky bez problémů.
Tak jsme zkusily dvě sedla. První padlo skvěle, ale nastal problém, když koník začal pod sedlem blbnout a sedlo se překlopilo na krk (i s jezdcem samozřejmě). Nejdříve jsme mysleli, že to dělal beránek. Ale když se sedlo vzalo bez beránku, sedlo se překlopilo opět.
Tak jsme zkusili druhé sedlo. Opět skvěle padlo. Jezdilo se v něm asi měsíc - bez problémů (ať koník pod ním "pohopsával" či jel z kopce). Koník pod sedlem blbnul a sedlo drželo jak má. Jednou přišel kopeček dolů a sedlo se opět překlopilo dopředu.

Nevíte proč se to někdy překlopí a někdy zase ne? V čem je chyba?
Rozumím tomu, že řešení by byl podocasník. Nebo víte o něčem jiném?

-

ZKRÁCENĚ
Sedlo se překlápí na krk koně. Nějaké řešení krom podocasníku a jaké jsou příčiny toho překlopení? (Když to sedlo to nedělalo.)

Děkuji všem za rady.

28.8.2017 08:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Bez nějakých fotek je to hádání z křišťálové koule.
Jak může sedlo koni sedět a zároveň se překlápět? Za mě, buď sedlo sedí a nepřeklápí se a nebo nesedí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2017 08:56

Riešením bude nájsť padnúce sedlo.
Niektoré kone, zvlášť tie priestorovo výraznejšie môžu bruchom "vytlačiť" ináč na oko padnúce sedlo dopredu, zvlášt pokiaľ majú naozaj veĺké brucho, ktoré sa im výrazne rozširuje niekde v miestach podbrušníka. Každopádne, riešila som toto vlani s obéznou kobylou, sedlo po nasedlaní na oko sedelo veľmi dobre, netlačilo. Kobyla dostala podchvostník, aby jej neliezlo dopredu, naozaj neliezlo dopredu. Po sezóne som ale biele chlpy našla. Túto sezónu už je trochu štíhlejšia a bez toho brucha jej už sedlá nikam dopredu nechodia.

28.8.2017 09:17
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Nějak nechápu, co to znamená "překlopit" se se sedlem. Jako, že jezdce zadní rozsocha prostě vykopla z posedlí pryč směrem dopředu?

Mám drezurku dělanou na míru mému koni a po nějaké době mě začala zadní rozsocha kopat do zadku byť jsem nepřibrala (sedlo dělané i na můj zadek) a kůň se nijak nezměnil. Tím kopáním do zadku je myšleno, že při silnějším pohybu koně od zádě mi zadní rozsocha narážela do zadku takovým stylem, že mě vyhazovala z rovnováhy, což logicky podstatně zhoršovalo sed a působení na koně... Potom, co mě díky tomu kůň jednou dokázal katapultovat při malinkatém poskočení na jízdárně, které bych normálně skoro ani necítila, jsem to začala řešit se sedlářem a ten mi řekl, že tohle většinou dělají sedla po nějaké době používání ve chvíli, kdy vlivem intenzivnějšího ježdění klesnou kolem přední rozsochy na polštářích vepředu víc než vzadu u zadní rozsochy.
Mohlo se to stát i zadavatelce, pokud tedy obě myslíme to samé... Dejte sedlo zkontrolovat sedláři a případně rovnoměrně docpat.

28.8.2017 09:33
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Sedlo sedí, ale přitom dělá neplechu? To se nějak rozchází... pokud nedáte foto, nedokážu si to ani představit.

28.8.2017 18:26
Maaty

XXX.XXX.48.77

Kikinka00

HALLO, zajímáte se vůbec o to co se vám tady lidi snaží říct?
Proč jste teda toto téma rozdělávala když ho těd uplně ignorujete?!
To Vás o ty fotky mají ostatní prosit?
NE na tohle byste měla ihned reagovat když chcete radu, ne to ignorovat a to se vás má alfi pav doprošovat o lepší vysvětlení?

28.8.2017 18:48

Maaty napsal(a):
Kikinka00

HALLO, zajímáte se vůbec o to co se vám tady lidi snaží říct?
Proč jste teda toto téma rozdělávala když ho těd uplně ignorujete?!
To Vás o ty fotky mají ostatní prosit?
NE na tohle byste měla ihned reagovat když chcete radu, ne to ignorovat a to se vás má alfi pav doprošovat o lepší vysvětlení?

Ne kazdy sedi 24/7 na PC :).

28.8.2017 19:29
kikinka00

XXX.XXX.162.158

polárka.15 napsal(a):
Sedlo sedí, ale přitom dělá neplechu? To se nějak rozchází... pokud nedáte foto, nedokážu si to ani představit.

Jezdili jsme v tom sedle aspoň měsíc a sedlo drželo v pořádku, žádné problémy. A najednou jeden den se překlopilo. Díky bohu se tentokrát nikomu nic nestalo.

28.8.2017 19:32
kikinka00

XXX.XXX.162.158

alfi pav napsal(a):
Nějak nechápu, co to znamená "překlopit" se se sedlem. Jako, že jezdce zadní rozsocha prostě vykopla z posedlí pryč směrem dopředu?

Mám drezurku dělanou na míru mému koni a po nějaké době mě začala zadní rozsocha kopat do zadku byť jsem nepřibrala (sedlo dělané i na můj zadek) a kůň se nijak nezměnil. Tím kopáním do zadku je myšleno, že při silnějším pohybu koně od zádě mi zadní rozsocha narážela do zadku takovým stylem, že mě vyhazovala z rovnováhy, což logicky podstatně zhoršovalo sed a působení na koně... Potom, co mě díky tomu kůň jednou dokázal katapultovat při malinkatém poskočení na jízdárně, které bych normálně skoro ani necítila, jsem to začala řešit se sedlářem a ten mi řekl, že tohle většinou dělají sedla po nějaké době používání ve chvíli, kdy vlivem intenzivnějšího ježdění klesnou kolem přední rozsochy na polštářích vepředu víc než vzadu u zadní rozsochy.
Mohlo se to stát i zadavatelce, pokud tedy obě myslíme to samé... Dejte sedlo zkontrolovat sedláři a případně rovnoměrně docpat.

Ano. Bylo to "katapultování" ze sedla.

Když to sedlo dáme jinému koni, tak ten s tím nemá žádné problémy. Prostě drží jak má. Ale děkuji za radu, zkusíme to. smajlík

28.8.2017 19:41
kikinka00

XXX.XXX.162.158

sisi58 napsal(a):
Bez nějakých fotek je to hádání z křišťálové koule.
Jak může sedlo koni sedět a zároveň se překlápět? Za mě, buď sedlo sedí a nepřeklápí se a nebo nesedí.

Jak jsem spala.. jezdili jsme v tom sedle nějaký čas a sedělo - ve cvalu, při skoku, vždy...

Fotky jsou toho prvního sedla. To druhé nikde nemám zatím.

28.8.2017 19:48
kikinka00

XXX.XXX.162.158

Tady je sedlo, pod kterým se mu začaly dělat bílé chloupky.

28.8.2017 20:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

kikinka00 napsal(a):
Jak jsem spala.. jezdili jsme v tom sedle nějaký čas a sedělo - ve cvalu, při skoku, vždy...

Fotky jsou toho prvního sedla. To druhé nikde nemám zatím.

Nerozumím dnešnímu trendu, podkládat sedla ještě něčím dalším, než jen podsedlovkou.
Zužuje se tím komora, sedlo se zvedá víš nad hřbet koně Pokud sedlo pasuje, stačí podsedlovka.
Chápu, že koník může během roku poněkud měnit osvalení na zádech (delší neježdění, nebo zase intenzivnější tréning). Ale aby měl něco, jako součást sedla stále, tomu fakt nerozumím.

28.8.2017 20:42
kikinka00

XXX.XXX.162.158

sisi58 napsal(a):
Nerozumím dnešnímu trendu, podkládat sedla ještě něčím dalším, než jen podsedlovkou.
Zužuje se tím komora, sedlo se zvedá víš nad hřbet koně Pokud sedlo pasuje, stačí podsedlovka.
Chápu, že koník může během roku poněkud měnit osvalení na zádech (delší neježdění, nebo zase intenzivnější tréning). Ale aby měl něco, jako součást sedla stále, tomu fakt nerozumím.

Beránka jsme mu dávali nějaký čas, kdy měl hodně "otlačená" ty místa od starého sedla. Protože dečka je celkem tenká. smajlík

28.8.2017 21:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

kikinka00 napsal(a):
Beránka jsme mu dávali nějaký čas, kdy měl hodně "otlačená" ty místa od starého sedla. Protože dečka je celkem tenká. smajlík

Ano, dečky jsou pod sedlem jen proto, aby pot a špína neničily sedlo. Jinak se dříve ani dečky nedávaly. Teď se mi to nechce hledat. Na starých fotkách dečky pod sedly nebývaly.

28.8.2017 21:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Našla jsem kpt.Rudolfa Poplera.

28.8.2017 21:33
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Tyto fotky jsou o ničem, když už, tak musíte vyfotit detailně sedlo a záda BEZ podsedlovky.

29.8.2017 07:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
A v dnešní době to zůstalo i v anglii, má to svoji eleganci

http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=21471&picture=horse-rider

http://www.horsedeals.co.uk/detail/driving-first-and-second-pony-mounted-games-pony-lead-rein-and-first-ridden-mountain-and-moorland-pony-and-riding-club-ride-and-drive-91786.

Je to opravdu elegantní, všechna čest. Vypulírovaní koníci, nastrojení jezdci. Krása!
Ale ježí se mi chlupy, když si představím, že hodím sedlo, zespodu látkové ( australské), na koně v režimu 24/7.
I kdybych ho čistila sebelépe, při prvním potu mám všechno vsáklé v sedle.

29.8.2017 08:07
polárka.15

XXX.XXX.45.253

sisi58 napsal(a):
Je to opravdu elegantní, všechna čest. Vypulírovaní koníci, nastrojení jezdci. Krása!
Ale ježí se mi chlupy, když si představím, že hodím sedlo, zespodu látkové ( australské), na koně v režimu 24/7.
I kdybych ho čistila sebelépe, při prvním potu mám všechno vsáklé v sedle.

Mně se děsně líbí ta anglická elegance a noblesa, jak jezdců, tak i těch diváků,... je to prostě jedním slovem nádhera. Potom přijedeš sem na závody, všichni tepláky a koně řvou v červených, růžových odstínech :D :D

Tak ono to holt u všech nejde, tihle všichni mají celokožené a nebo pod sedlo dávají jen beránek - právě z důvodů, které popisuješ :).

29.8.2017 13:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
Mně se děsně líbí ta anglická elegance a noblesa, jak jezdců, tak i těch diváků,... je to prostě jedním slovem nádhera. Potom přijedeš sem na závody, všichni tepláky a koně řvou v červených, růžových odstínech :D :D

Tak ono to holt u všech nejde, tihle všichni mají celokožené a nebo pod sedlo dávají jen beránek - právě z důvodů, které popisuješ :).

To je to pravé slovo! Noblesa!
Nejde o to, vyhrát za každou cenu, jde o to ukázat se s nastrojeným jezdcem a vypucovaným, nacjakovaným koněm. Vše ladí, tón v tónu. Úplně boží jsou závody dětí s koníky a s vodiči. Tam je na co koukat, oblečení dětí a vodičů, poníci a to všechno.Co je boží, že jsou lidi i koně v pohodě. Všechno jak se patří.
Parádně strávený den pro všechny zúčastněné.

29.8.2017 16:56
polárka.15

XXX.XXX.115.110

sisi58 napsal(a):
Nejde o to, vyhrát za každou cenu, jde o to ukázat se s nastrojeným jezdcem a vypucovaným, nacjakovaným koněm. Vše ladí, tón v tónu. Úplně boží jsou závody dětí s koníky a s vodiči. Tam je na co koukat, oblečení dětí a vodičů, poníci a to všechno.Co je boží, že jsou lidi i koně v pohodě. Všechno jak se patří.

Škoda, že je to u nás nereálné

29.8.2017 18:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):

Ano. Jsem přesvědčená, že místo pochvaly by se takto prezentovaní závodníci spíše dočkali posměšků, že nejsou in.

29.8.2017 19:35
balisek

XXX.XXX.131.211

polárka.15 napsal(a):

Bohužel je to odraz celkového nedostatku "kinderstube" ve společnosti. Když lidem přijde normální jít v džínech do divadla, proč by nešli na jezdecké závody v teplácích nebo s růžovou podsedlovkou.

Jsem "stará škola". V 80. letech mě coby dorostenku trénovala stará paní - dáma s velkým D, která pamatovala ještě první republiku. Neexistovalo nasednout na nevyčištěného koně v zablácených botách nebo špinavých rajtkách. A tenhle návyk si nesu do dneška. Jezdecké oblečení a holinky musím mít vždy čisté, vše pořád tahám domů na praní. Převlékám se až těsně předtím než vylezu do sedla, na kydání hnoje a pucování koně mám zvláštní pracovní oblečení a obutí.

Jezdectví je přece mimo jiné o eleganci a noblese. Na jezdce i koně má být hezký pohled, neměli by vypadat, že si zrovna na chvíli odskočili od polních prací nebo z cirkusu.

29.8.2017 21:02
polárka.15

XXX.XXX.115.110

balisek napsal(a):
Bohužel je to odraz celkového nedostatku "kinderstube" ve společnosti. Když lidem přijde normální jít v džínech do divadla, proč by nešli na jezdecké závody v teplácích nebo s růžovou podsedlovkou.

Jsem "stará škola". V 80. letech mě coby dorostenku trénovala stará paní - dáma s velkým D, která pamatovala ještě první republiku. Neexistovalo nasednout na nevyčištěného koně v zablácených botách nebo špinavých rajtkách. A tenhle návyk si nesu do dneška. Jezdecké oblečení a holinky musím mít vždy čisté, vše pořád tahám domů na praní. Převlékám se až těsně předtím než vylezu do sedla, na kydání hnoje a pucování koně mám zvláštní pracovní oblečení a obutí.

Jezdectví je přece mimo jiné o eleganci a noblese. Na jezdce i koně má být hezký pohled, neměli by vypadat, že si zrovna na chvíli odskočili od polních prací nebo z cirkusu.

Mluvíte mi z duše, velký palec hore!

29.8.2017 22:16
helas

XXX.XXX.12.12

sisi58 napsal(a):

Sisi - noblesa fakt není synonymum pro potřebu se ukázat. Jakkoli. Právě naopak!
S noblesou se dá i vrcholově sportovat. Na druhou stranu někdo s úžasně nacajkovaným koněm (podle vkusu kohokoli) a sám oblečen do čehokoli (sebelépe ladícího s čímkoli) nemusí mít noblesu.

Noblesa je prostě stav duše... který se obráží v celkovém projevu. Dáma s noblesou bude i v pytli od brambor pořád dáma s noblesou, například.
Kapku si to pleteš, no... ;-).

29.8.2017 22:32
Terven

XXX.XXX.110.147

helas napsal(a):
Sisi - noblesa fakt není synonymum pro potřebu se ukázat. Jakkoli. Právě naopak!
S noblesou se dá i vrcholově sportovat. Na druhou stranu někdo s úžasně nacajkovaným koněm (podle vkusu kohokoli) a sám oblečen do čehokoli (sebelépe ladícího s čímkoli) nemusí mít noblesu.

Noblesa je prostě stav duše... který se obráží v celkovém projevu. Dáma s noblesou bude i v pytli od brambor pořád dáma s noblesou, například.

Pěkně napsané.

29.8.2017 23:43

balisek napsal(a):

Taky se s tímto stotožňuji.
Pro mě je třeba pořád zažité, co jsme musely používat za povely v oddíle - když jsme dělaly cvičitelák, chtěli to po nás zkoušející taky.. ale kdyby to člověk použil teď, každý by na něj koukal jak na ufona... napadl mě o té "staré škole" totiž povel: "Na můj povel"... prostě když přijde cvičitel na jízdárnu, kde je třeba víc lidí na zemi, tak aby prostě jezdci věděli, kdo je teď jejich trenér... přijde mi to logický, ale zní to dost staromilecky...

Jinak add image na závodech... pro mě je upravenost samozřejmá hlavně tím, že už jsem spíš do drezury, kde se naštěstí stále ta disciplína, elegance a vlastně "usedlost", nosí... asi právě proto jsem byla v naprostém šoku, když jsem se rozhodla zajet podívat na pohárový závod westernových jezdců... špinavé oblečení, často výstroj koní, kterou bych nevzala ani do provozu... vážně jedna VELKÁ ostuda! Z těch 40 dvojic, které se na nástupu prezentovali, byla závodně vybavena tak... osmina?
Líbí se mi, když i na Huberta nebo na nějaké "sranda závody" jsou lidé a jejich koně upravení. Je to přeci takový malý svátek, každá jezdecká akce, tak proč se na ní nepředvést v nejlepším světle?

30.8.2017 07:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

helas napsal(a):

Špatně jsem to napsala.
Ukázat se, neznamená předvádět se, ale předvést se.
Malé dítě se předvádí, šaškuje, aby upoutalo pozornost. Koně a psi se na výstavách předvádějí.
Asi tak.

30.8.2017 07:46
polárka.15

XXX.XXX.45.253

helas napsal(a):

Myslím si, že jste to akorát nepochopila, tady nejde o vzhled.

30.8.2017 08:52

kikinka00 napsal(a):
Fotky těch sedel.

To druhé "kožené" sedlo určite nie je vhodné pre tohoto koňa, má príliš blízko seba sedlové vankúše, čiže tlačí do chrbtice-to možno bude dôvod, preďo lezie dopredu, pohybom ho kôň vytlačí na krk.
To däslo je zbytočne široké vpredu(žeby dokonca vykrokená komora na vysoký kohútuik?), na tento typ koňa to nepasuje, možno z toho biele fľaky- nesedí okolo kohútika, tým pádom tlačí niekde ďalej.
A obe sedlá máte zbytočne vpredu, zakrývajú lopatku, čo obmedzuje koňa v pohybe.

30.8.2017 09:52
sovicka

XXX.XXX.56.229

V prvé řadě by to chtělo vyfotit se sedlem vyfoceným na správném místě, obě jsou nasedkaná příliš vepředu", obě se kotí dozadu, to kožené je ale opravdu špatné, protože má opravdu příliš úzký páteřní kanál, to koni musí vadit.

30.8.2017 11:14
kikinka00

XXX.XXX.162.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To druhé "kožené" sedlo určite nie je vhodné pre tohoto koňa, má príliš blízko seba sedlové vankúše, čiže tlačí do chrbtice-to možno bude dôvod, preďo lezie dopredu, pohybom ho kôň vytlačí na krk.
To däslo je zbytočne široké vpredu(žeby dokonca vykrokená komora na vysoký kohútuik?), na tento typ koňa to nepasuje, možno z toho biele fľaky- nesedí okolo kohútika, tým pádom tlačí niekde ďalej.
A obe sedlá máte zbytočne vpredu, zakrývajú lopatku, čo obmedzuje koňa v pohybe.

Tyhle sedla mu zatím neudělali bílé flaky. To bylo jiné sedlo, které mu už nedáváme vůbec.

Ale děkuji za radu. smajlík

30.8.2017 11:17
kikinka00

XXX.XXX.162.158

sovicka napsal(a):
V prvé řadě by to chtělo vyfotit se sedlem vyfoceným na správném místě, obě jsou nasedkaná příliš vepředu", obě se kotí dozadu, to kožené je ale opravdu špatné, protože má opravdu příliš úzký páteřní kanál, to koni musí vadit.

No vidíte a mně to takhle teda vpředu moc nepřijde. Hlavně ani v realitě. Ani si nemyslím, že by bylo to sedlo tak na lopatce.

Ale děkuji vám taky za názor. smajlík

30.8.2017 11:58
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Podle mě jednoznačně obě sedla k sedláři, obě mají hnuté polštáře pod zadní rozsochou (ty musí být rovnoměrné, když se na ně podíváte zezadu, a to určitě nejsou). Taky bych se přikláněla k možnosti, že sedlo používáním na daném koni v polštářích vpředu kleslo, vepředu je vlivem třmenových zámků zatížené víc než vzadu. Moje nové šlo vepředu dolů při ježdění před docpáním o skoro 2cm, a tím pádem to dělá, co dělá. Prostě je to jasný případ pro sedláře.

Když sedlo vezmete z koně dolů a podíváte se na něho nahaté zespodu, tak polštáře musí být rovnoměrně prostorné po celé délce, musí být stejně vysoké a sedlo musí být rovné. Pokud je tam vidět vychýlení z roviny, pak je pravděpodobně hnutá kostra.

Jinak já osobně nevidím problém v beráncích nebo gelovkách, pokud to koni nevadí a nevytváří mu to nějaký diskomfort. Je jedno, co si o tom myslíte vy nebo ten či onen člověk nebo jak se to dělalo kdysi, důležité je, co na to kůň, ten se musí cítit pohodlně, protože jinak prostě nebude podávat výkon, jaký po něm chceme a de facto to po něm v takové situaci přece ani chtít nemůžeme... Sama mám takového cíťoše na hřbet, že i pod velmi kvalitní drezurní sedlo beru vytrv.podsedlovku z dekuby s všitou gelovou vrstvou a to má drezurku dělanou na míru, sedlo má špičkové polštáře podobné těm z prestige sedel, a je pravidelně kontrolované výrobcem sedla (Ramik Rapstern). Podotýkám kůň je v tréninku na L-drezury, pravidelně se u něho dělá dornovka (= žádné bloky) a jezdit umím dobře. Můj druhý kůň je naopak v tomhle ohledu salámista a nic ve hřbetě neřeší. Je to prostě kůň od koně.

30.8.2017 12:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

To alfi pav
Vlastně píšete totéž, co jsem jinými slovy psala já.
Sedlo musí koni sedět. Dečka je proto, aby se sedlo neničilo. Jsou koně, které by vlastně na zádech žádné sedlo nemohli (a asi neměli mít) bez stopadesáti různých vyfikundací.
Ale pořád je základem pasující sedlo, ať už s dečkou nebo bez ní) a přes to nejede vlak.

30.8.2017 12:08
kikinka00

XXX.XXX.162.158

alfi pav napsal(a):
Podle mě jednoznačně obě sedla k sedláři, obě mají hnuté polštáře pod zadní rozsochou (ty musí být rovnoměrné, když se na ně podíváte zezadu, a to určitě nejsou). Taky bych se přikláněla k možnosti, že sedlo používáním na daném koni v polštářích vpředu kleslo, vepředu je vlivem třmenových zámků zatížené víc než vzadu. Moje nové šlo vepředu dolů při ježdění před docpáním o skoro 2cm, a tím pádem to dělá, co dělá. Prostě je to jasný případ pro sedláře.

Když sedlo vezmete z koně dolů a podíváte se na něho nahaté zespodu, tak polštáře musí být rovnoměrně prostorné po celé délce, musí být stejně vysoké a sedlo musí být rovné. Pokud je tam vidět vychýlení z roviny, pak je pravděpodobně hnutá kostra.

Jinak já osobně nevidím problém v beráncích nebo gelovkách, pokud to koni nevadí a nevytváří mu to nějaký diskomfort. Je jedno, co si o tom myslíte vy nebo ten či onen člověk nebo jak se to dělalo kdysi, důležité je, co na to kůň, ten se musí cítit pohodlně, protože jinak prostě nebude podávat výkon, jaký po něm chceme a de facto to po něm v takové situaci přece ani chtít nemůžeme... Sama mám takového cíťoše na hřbet, že i pod velmi kvalitní drezurní sedlo beru vytrv.podsedlovku z dekuby s všitou gelovou vrstvou a to má drezurku dělanou na míru, sedlo má špičkové polštáře podobné těm z prestige sedel, a je pravidelně kontrolované výrobcem sedla (Ramik Rapstern). Podotýkám kůň je v tréninku na L-drezury, pravidelně se u něho dělá dornovka (= žádné bloky) a jezdit umím dobře. Můj druhý kůň je naopak v tomhle ohledu salámista a nic ve hřbetě neřeší. Je to prostě kůň od koně.

Mockrát vám děkuji :) Určitě se zkusíme optat. :).

30.8.2017 16:17
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Promiňte, ale když je sedlo takto nestabilní, tak nemůžete říct, že padlo skvěle. Stejně tak nemuselo padnout to první, když to došlo až do bílých chlupů.

Ve vašem případě bych zavolala sedláře, sedla mu předložila a nechala si poradit a upravit pro koně to nejvíce vhodné.

30.8.2017 17:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Promiňte, ale když je sedlo takto nestabilní, tak nemůžete říct, že padlo skvěle. Stejně tak nemuselo padnout to první, když to došlo až do bílých chlupů.

Ve vašem případě bych zavolala sedláře, sedla mu předložila a nechala si poradit a upravit pro koně to nejvíce vhodné.

A taky bych si pozvala někoho, kdo tomu rozumí a na 100% ví, jak správně sedlat.
Jinak může být sedlo od nejlepšího sedláře a zlaté a koník bude stejně nespokojený.

31.8.2017 09:38
sovicka

XXX.XXX.56.229

kikinka00 napsal(a):
No vidíte a mně to takhle teda vpředu moc nepřijde. Hlavně ani v realitě. Ani si nemyslím, že by bylo to sedlo tak na lopatce.

Ale děkuji vám taky za názor. smajlík

Podívejte se na poslední fotku, možná vám to nepřijde, ale to sedlo je vepředu strašně moc, to je fakt, ne věc v diskuzi a nemyslím to zle, zakrývá prakticky celý kohoutek a že to omezuje lopatku o tom není pochyb;-) Podbbřišník visí hned těsně za přední nohou, měl by být minimálně na šířku dlaňe za ní. To jak jsou či nejsou sesedlé stranově poslštáře si osobně dle fotky netroufám soudit, neb to může zkreslovat úhel pohledu na fotce, ale jak posoudit zda jsou obě strany stejné psala Alfi pav výše.
Doporučuju shlédnout tyto videa ohledně pasování sedel, nejlepe několikrátsmajlík aby si to člověk vše vstřebatl pokud vládnete aspoň trochu angličtinou:
https://www.youtube.com/watch?v=U2mKz0uP_K8&t=1s.

31.8.2017 09:51
sovicka

XXX.XXX.56.229

sisi58 napsal(a):
A taky bych si pozvala někoho, kdo tomu rozumí a na 100% ví, jak správně sedlat.
Jinak může být sedlo od nejlepšího sedláře a zlaté a koník bude stejně nespokojený.

Jenže kdo takový tu je? Pár dobrých referencí je na tu novou firmu:
http://www.pasujeme-sedlo.cz/spravne-padnouci-sedlo/.

Hook13

31.8.2017 16:24
Hook13

XXX.XXX.162.234

Pro zadavatelku, pokud mate zajem napiste mi na hook13@centrum.cz mam na prodej kvalitni sedlo za prijatelnou cenu a myslim, ze by vam pasovalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík