Jak vyřešit dovoz vody na pastevko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Loolipoop

29.8.2017 10:22
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Ahoj, mám možnost mít koně na vlastních a pronajatých pozemcích.
Problém je ten, že aktuálně jde o ornou půdu za vesnicí a možnost, kde se dá napustit voda, je cca 300m od pozemků, kde by byli koně.

Můžu se tedy zeptat, jak navážíte koním vodu? Mám možnost levněji si sehnat od známého plastové nádrže na vodu 1000l. Ale to neřeší problém s vodou v zimě.

Jak to máte v ustájení / doma vyřešené s vodou? Děkuji :).

29.8.2017 10:42
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Pro kolik koní je třeba tu vodu?Já jí vozila z domova na kárce, nebo v autě, dva 25L barely 2x denně pitné vody z kohoutku, protože moji koně vodu z potoka co mi šla výběhem nikdy nepili i když bylo sebevětší vedro-hold lidé do potoků háží a vpouští cokoli .Voda v plastových nádržích je vhodná dle mne spíše na zimu, určitě ne v létě, ale je to jen můj názor.V zimě nehrozí znehodnocení vody sluncem a teplem.Ovšem je zde pak další otázka, jak budete nádrž plnit.Dovážet několikrát vodu v jednom dni a pak třeba týden nemuset dovážet je také řešení.Vše má své ale.Přeji vám, aby jste to pořešili co nejlépe pro vás i koníky.

Loolipoop

29.8.2017 10:57
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Min. pro 3 koně.
Ty jo, lidi jsou fakt nekuteční... taková škoda potůčku
Zatím to teda taky vidím na to zavážení

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2017 01:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krom mrazů jsou ty 1000l nádrže v pohodě. Jedna stabilně ve výběhu (bacha na to, ať se Ti nezazelená - blbě se to pak čistí a koně z toho vodu už nechtějí...) a jedna na vleku - tu napustit a přepustit hadicí do té stabilní. Tak to děláme my jak pro koně, tak pro ovce

Zimní sezonu mám koně teda stažené k "baráku", kde mám alespoň elektřinu (vodu ne, tu musím právě v zimě dovážet), kde se na ní píchnu s topnými kabely, aby mi nezamrzaly výpustě a dala se voda vypouštět. Dokud nejsou opravdu hodně dlouhé mrazy, voda v nádrži nepromrzne úplně.
Tedy: řešila bych možnost topného kabelu napojeného na solární panýlek nebo kvalitnější autobaterii (nevím voltáž, ale možná bude potřeba koupit ještě převodník, aby to mohlo fungovat - top.kabel bude primárně dělaný na zapojení do klas.el.sítě...).

Loolipoop

30.8.2017 15:52
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Hhippie moc děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík