Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ponikkonik

6.9.2017 08:47
Ponikkonik

XXX.XXX.174.164

Ahoj jdu o radu. Mám mladého (do 10ti let), narozen venku, nikdy neboxovan a nedekovan. NENI to plemeno typu hucul. Jemnější mix.poslrdni dva roky po jakémkoliv delším desti když je venku teplo se mi pak prohýbá v zádech na tlak. Ale všichni mi říkají nedekovat (neplastenkovat) kort teď když je ještě relativně teplo. Je pravidelně ježděn. Budu ráda za názory.

6.9.2017 09:08
liva

XXX.XXX.166.37

Zkuste si představit sama sebe jak by Vám bylo s citlivými zády...
Vykašlete se na názory jiných a kupte koníkovi pláštěnku...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2017 09:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nech všetci tí, čo vám radia nedekovať, stoja s boľavým chrbtom v daždi. Za svojho koňa zodpovedáte vy a keď mu viete takto pomôcť, urobte to a nikoho sa nepýtajte.

6.9.2017 09:35
sovicka

XXX.XXX.2.36

Taky mám valacha s citlivými zády, takový tu deku prostě potřebuje... Když přišel v létě příval, valach se klepal záda samozřejmě prochladlá, naopak starší kobylka byla naprosto ok.
Ono je individuální, tak že pořídit prostě několik pláštěnek pro různá počasí.
Já mám jednu úplně tenoučkou horseware rambo, ta se dá dát i když je teplo...
Koně s bolavými zády nechci, obzvlášt pokud na něm chci jezdit, tak někteří holt vyžadují péči navíc...

Ponikkonik

6.9.2017 12:21
Ponikkonik

XXX.XXX.162.234

Přesně kašlete na lidi a jednejte tak, aby váš koník byl spokojený.Záda mu pěkně držte v teple a dobré je dělat i masáže.

6.9.2017 13:04
Moyda

XXX.XXX.74.8

Přesně tak lehkou pláštěnku, já když v létě zmoknu jdu se převléct protože je mi prostě zima. I v noci kdy mám v ložnici asi 28 C' musím mít přikrytá aspon záda jinak ráno nevstanu. Ted si představte toho chudáka když je z tepla rozpařený a zmokne. Měla jsem valach co když takto prochladl dostal parádní koliku.

6.9.2017 14:27
liva

XXX.XXX.166.37

Ponikkonik napsal(a):
Přesně kašlete na lidi a jednejte tak, aby váš koník byl spokojený.Záda mu pěkně držte v teple a dobré je dělat i masáže.

Ponikkonik, vy odpovídate sama sobě...?

6.9.2017 18:22
lenacia

XXX.XXX.205.245

Ponikkonik napsal(a):
Ahoj jdu o radu. Mám mladého (do 10ti let), narozen venku, nikdy neboxovan a nedekovan. NENI to plemeno typu hucul. Jemnější mix.poslrdni dva roky po jakémkoliv delším desti když je venku teplo se mi pak prohýbá v zádech na tlak. Ale všichni mi říkají nedekovat (neplastenkovat) kort teď když je ještě relativně teplo. Je pravidelně ježděn. Budu ráda za názory.

Loni na podzim měla Sára poprvé problémy se zády. zapršelo a prohýbala se a byla nejezditelná.
Taky sem nechtěla dekovat, měla krásný zimní kožíšek, a celkově pěkně připravená na zimu. Nakonec sem jí deku dát musela, a byl to rozdíl. Měla sem normálně nepromočku s fleece pro odvod potu.
A v zimě sem nakonec propadla výhodám deky úplně . Když pršelo nebo bylo takové to mokré sněžení (že sněží, ale hned to taje), nebo měla kobyla válecí, tak prakticky nikdy nebyla mokrá nebo špinavá (max ma břiše) .
Doporučuju kouknout při koupi na materiál, rozhodně nekupovat z HKM takové ty barevné za cca 1100-1500, - Kč, ten nepromokavý materiál je takový jednolitý a když se trhne, tak se roztrhne komplet velký kus deky. nejlepší materiál co dost vydrží má takové prošité čtverečky na té nepromokavé látce, takže ty různé oděrky apod. bývají menší (vlastní zkušenost, ta jednolitá je po jedné zimě na odpis, tu druhou měla pak skoro permanentně na sobě a má jen asi 3 maličké dírečky- obě jsou HKM).

6.9.2017 19:42
Íháček

XXX.XXX.77.199

liva napsal(a):
Ponikkonik, vy odpovídate sama sobě...?

To je tak kdyz ma nekdo vic nicku a vymkne se mu to z pod kontroly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík