Dobrý den, chci se zeptat na váš názor k přikrmování koně pouze po zátěži. Mám kobylku hucula 14 let, není to ten klasický, těžký, kulatý hucul. Je to spíš tintítko. Ted je pouze na senu, občes nějaké tvrdé pečivo, mrkev atd. Zátěž je tak 3x týdně do terénu cca hodina a půl někdy i něco delšího, ustájená 24/7. Jde mi o to že bych jí chtěla začít přikrmovat, ovšem stáj kde ted je nenabízí krmení a já se tam bohužel každý den nedostanu takže bych jí mohla příkrmovat pouze když tam pojedu. Nemůžu jí tímto nějak ublížit když bude dostávat jen po práci nepravidelně?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ublížiť tym určite neublížite, ale nie som si istá, či to bude mať nejaký efekt.
Skúsila by som ustajňovateľa poprosiť, či by nebol ochotný kobylu prikrmovať-ideálne za nejaký finančný príspevok.
Nepřikrmovala bych. To co popisujete není žádná těžká zátěž a kůň typu hucul, i když bude lehčího rámce, by ji měl bez obtíží zvládnout.U rustikálních plemen je vždy riziko, že budou citliví na zvýšený přísun cukrů a náchylní na metabolické problémy. Příkrmování práci nárazově zvýší hladinu cukrů v krvi a tím zvyšuje riziko metabolické nerovnováhy. Přikrmování bych řešila v případě, že kůň tuto zátěž nezvládal - únava, hubnutí a snažila bych se jej řešit pravidelným přikrmováním jadrem menších porcích během dne.
Hucula jsem nepřikrmovala vůbec, ale je fakt, že když jsem po nem chtěla více záteže, tak tu energii musel nekde vzít, jinak celkove strašný lenoch. V tom připade jsem třeba dala oves ráno a dopoledne šla jezdit, to mělo efekt. JInak u kobyly, teplokrevníkxarab, už 15 let ja davam kremení po ježdení na regeneraci a začla jsem na ní videt změny, hlavne v nasvalení. Jinak energii většinou má, ale chci co ní dostat hlavne minerály a vitamíny, regenerace svalu po ježdení a tak, jinak také žádnou extra práci nemá, i když pod sedlo chodí 5x týdne hodina na jízdárnu, domů spocená nechodí.