Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L72

15.9.2017 18:36
L72

XXX.XXX.66.84

Potrebujem pomôcť ohľadom sedla konkrétne http://www.sedlovna.com/vsestranne-sedla/136-sedlo-pfiff-haflinger.html sedlo ma zaujalo a príde mi fakt super za tu cenu...Je to na haflinga a každý kto má haflinga vie aké je to hľadať sedlo ktoré mu sadne A tak potrebujem názor ľudí ktoré to sedlo maju ako sedí, slúži a či je dobre Prosím Vás komentáre typu kup si wintic wide mi tu nepíšte nie každý má peniaze na tak drahé sedlo...Dakujem a tí čo ho máte alebo ste mali určite fotku do komentára ale najviac ma zaujíma váš názor + a - Našla som ešte ďalšie 2 sedlá ale názory ma odradili konkrétne elt a star haflinger určite môžte aj názory na tie 2 sedlá ale najviac má zaujalo to od pfiff a nemám naňho žiadnu recenziu ďakujem.

15.9.2017 18:59
lenacia

XXX.XXX.211.15

L72 napsal(a):
Potrebujem pomôcť ohľadom sedla konkrétne http://www.sedlovna.com/vsestranne-sedla/136-sedlo-pfiff-haflinger.html sedlo ma zaujalo a príde mi fakt super za tu cenu...Je to na haflinga a každý kto má haflinga vie aké je to hľadať sedlo ktoré mu sadne A tak potrebujem názor ľudí ktoré to sedlo maju ako sedí, slúži a či je dobre Prosím Vás komentáre typu kup si wintic wide mi tu nepíšte nie každý má peniaze na tak drahé sedlo...Dakujem a tí čo ho máte alebo ste mali určite fotku do komentára ale najviac ma zaujíma váš názor + a - Našla som ešte ďalšie 2 sedlá ale názory ma odradili konkrétne elt a star haflinger určite môžte aj názory na tie 2 sedlá ale najviac má zaujalo to od pfiff a nemám naňho žiadnu recenziu ďakujem.

Žeje ta\m název haflinger neznamená že haflingovy 100% sedne... a vzhledem k tomu koliík stojí kvalitní sedla pužívaná a kolik stojí tohle sedlo nové, tak o kvalitě pochybuju.

titto

16.9.2017 09:15
titto

XXX.XXX.39.20

Tohle asi určitě nebudete chtít slyšet, ale opravdu nechápu, že si někdo pořídí koně a nemá na sedlo, které je jedna z nejdůležitější části výstroje a sedla tomuhle podobná koni můžou zničit i zdraví

Nicméně k dotazu: tato sedla jsou lepená ne šitá, takže se za chvíli rozjede do všech světových stran, zvlášť při nasedání trpí každé sedlo, ale tyhle jsou snad vytvořena jen aby vypadala dobře na stojanu v obchodě.Takže třeba za rok aktivního používání, bude sedlo křivé, tím pádem kůň křivý a jezdec totéž. O tom, že se brutálně ošoupe barva od třmenových řemenů ani nemluvim, to je kosmetika, ale mně to třeba vadí.
Za stejné peníze jsem teď kamarádce sehnala kvalitní kožené sedlo Mitas&syn včetně výbavy. Chce to prohlížet inzeráty a počkat si na kvalitní sedlo z druhé ruky a za tu dobu se vám podaří ještě něco přišetřit.

16.9.2017 09:17
lenacia

XXX.XXX.245.11

titto napsal(a):
Tohle asi určitě nebudete chtít slyšet, ale opravdu nechápu, že si někdo pořídí koně a nemá na sedlo, které je jedna z nejdůležitější části výstroje a sedla tomuhle podobná koni můžou zničit i zdraví

Nicméně k dotazu: tato sedla jsou lepená ne šitá, takže se za chvíli rozjede do všech světových stran, zvlášť při nasedání trpí každé sedlo, ale tyhle jsou snad vytvořena jen aby vypadala dobře na stojanu v obchodě.Takže třeba za rok aktivního používání, bude sedlo křivé, tím pádem kůň křivý a jezdec totéž. O tom, že se brutálně ošoupe barva od třmenových řemenů ani nemluvim, to je kosmetika, ale mně to třeba vadí.
Za stejné peníze jsem teď kamarádce sehnala kvalitní kožené sedlo Mitas&syn včetně výbavy. Chce to prohlížet inzeráty a počkat si na kvalitní sedlo z druhé ruky a za tu dobu se vám podaří ještě něco přišetřit.

Já taky neměla na Sedlo, ale dnes se kvalitní stubben sežene za 5 tis.

16.9.2017 10:40
kallisto

XXX.XXX.135.38

Přesně tak, za 200e seženeš kvalitní starší sedlo, netřeba na koně dávat takový shit.

16.9.2017 13:31
Dep

XXX.XXX.37.60

Přesně tak, tohle je zase nějaká Indie z bedny od banánů. Prý jsou kvalitní sedla Pfiff, která pro nej sije Kentaur, ale to je kůže a není za 200e. Mrknete na stránky sedlovna.cz nebo a-sedla.cz. Tam sezenete kvalitní sedo z druhé ruky a ne nějaký kšunt co koni zhuntuje záda.

17.9.2017 10:48
polárka.15

XXX.XXX.44.36

Podivejte se ba www.a-sedla.cz Pavla Vam poradi a sezene vhodne sedlo za adekvatni cenu.

17.9.2017 14:33
iveth

XXX.XXX.225.58

Vůbec, vůbec, vůbec nekupovat. Je to strašné sedlo, Vy to možná nepoznáte, jestli nejste zvyklá na lepší sedla, ja v tomhle sedle jela na vyjížďku a mě málem upadly kyčle, kolena a celkove celý tělo, byla to náročnější vyjížďka v rychlejším tempu, mam velice živou kobylu. U jiných sedel se mi to nestalo, že bych se vyjížďkou tak zřídila. DOporučuji koukat po starších levejších, ale značkových sedel. cca za 5 tis člověk už sežene kvalitní a budete spokojená i Váš kůn bude radši.

17.9.2017 14:37
iveth

XXX.XXX.225.58

Dep napsal(a):
Přesně tak, tohle je zase nějaká Indie z bedny od banánů. Prý jsou kvalitní sedla Pfiff, která pro nej sije Kentaur, ale to je kůže a není za 200e. Mrknete na stránky sedlovna.cz nebo a-sedla.cz. Tam sezenete kvalitní sedo z druhé ruky a ne nějaký kšunt co koni zhuntuje záda.

Sedlo pfif mám doma, je to starší sedlo, co šil opravdu Kentaur, ale to je sedlo uplne o nečem jiném, kostra a tvar jak kentaur, kůže je trošku tvrdší, ale jen trošku, furt je to křeslo pro zadek, bočnice splynou a pekne mi noha zapadne. Mám doma jak pfif od kentauru tak kentaur a kvalitou mi přijdou hodne stejný. Tohle je už největší kepl, co si pfif šije sám. Kamarádka ho má, já ho mela taky a už nidky více. Tvrdé bočnice, to člověk nemá žádný kontakt a nemůžu se v tom usadit, nedá se v tom ani dát pořádne pobídka, jo kdo jezdí styl kop sem, kop tam, tak prosim, ale taky co by na to řekl kůn, kdyby mohl mluvit.

17.9.2017 15:29
konarka13

XXX.XXX.228.22

Měla jsem ho taky na chlaďasku, cca rok nepravidelného ježdění, žádná sláva to nebyla, na kratší vyjíždky budiž, pro nenáročné jako nouzovka, ale jestli chcete mít dobrý sed a pocit z jízdy, poohlédla bych se jinde, vyrostla nám z něho tak šlo dál...

17.9.2017 20:36
nyin

XXX.XXX.180.220

Nebrat, za ty prachy se dá sehnat starší a kvalitní. Já třeba prodávám staršího Hauzra (Hess) s extra širokou komoru. Nedala bych ho z ruky, kdybych měla širokého koně, bohužel pro našeho je široké.

Moje sedlo už má pár let odslouženo, ale krom estetických vad (tu a tam oděrka) mu nic není. Bylo na kontrole u sedláře a akorát se nově docpalo. Dalších X let sloužit bude. Kdežto takovýhle shit můžete za rok pravidelného používání vzít a vyhodit. Po roce ježdění vypadá mnohem hůř než staré kvalitní sedlo, kůže se rozpraská, rozjede se to na všechny strany a navíc se i zkřiví a pak akorát ničí koni záda.

V nabídce na bazoši (a FB a kdekoliv jinde) je nabídka starších sedel dost široká a za cenu do 6 tisíc se dá v klidu sehnat:).

Karmín

18.9.2017 08:47
Karmín

XXX.XXX.42.151

Wintec Wide 8tis - https://www.a-sedla.cz/univerzalni-sedlo-wintec-wintec-wide-rhpv1

s 18 posedlím za 7500 také wintec wide - https://www.a-sedla.cz/univerzalni-sedlo-wintec-wintec-wide-pjkmn

Doporučuji velmi dobřě zvážit sedlo, jaké si koupíte... Co ušetříte na sedle, pak zaplatíte za záda fyzioterapeutovi. Dobré a padnoucí sedlo je základ, už jen v rámci toho, aby i vy jste byla spokojená jako jezdec, protože koně se často nepadnoucímu sedlu brání vyhazováním, zdrháním s jezdcem apod.
Tak ať dobře vyberete :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík