Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jasd

17.9.2017 14:25
jasd

XXX.XXX.181.144

Ahoj, chci si kupovat podbřišník a přemýslím jaký. Chci se tedy zeptat na vaše zkušenosti a doporučení jaký podbřišník vám vyhovuje. Přemýšlím nad Kentaur Dijon nebo Wintec elastic.

17.9.2017 18:35
Lenka03

XXX.XXX.142.113

Zásady které by podle mě měl každý podbřišník splňovat:
- Gumy na obou stranách, nebo úplně bez nich
- Z kůže, popř, s gelem, hlavně ne z provázků
- Na beránky taky pozor, některým koním více uškodí než pomohou (ale některým jsou zase velmi příjemné, je třeba to prostě vyzkoušet)

Kentaur Dijon je určitě skvělý, Wintec elastic jsem ještě naživo neviděla takže nemohu posoudit

18.9.2017 11:11
sovicka

XXX.XXX.2.36

Wintec elastic mám, je to fajn podbřišník. Držela bych se toho, aby byl podbřišník správně dlouhý, pokud má gumy, tak aby je měl na obou stranách (ten wintec elastic ji má třeba chytře zevnitř uprostřed podbřišníku a málo pružnou) nebo bez gum.
Absolutně nesouhlasím s Lenkou výše, provázkový podbřišník pokud je to opravdu kvalitní, z mohérové příze jak má být (žádné umělé provázky), tak je naopak velice kvalitní podbřišník, který dobře rozkládá váhu, koně se podním nezapařují, ale dnes už jsou prakticky nesehnatelné, případně velmi drahé.
Podobně beránkový podbřišník (přírodní beránek) vyhovuje citlivějším koním, svojí měkkostí a dobře saje pot. Ale o provázkový i beránkový je třeba více pečovat, nechechat ztvrdnout od potu, udržovat čistý, aby se nesnižovala jejich funkčnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík