Máte někdo zkušenost s uzavřením pojistky na úraz, otravu aj. koně? Už jste řešili i plnění?
Požádala jsem jednu pojišťovnu o kalkulaci a nabídku, ale přijde mi taková povrchní, nejsou tam přesně specifikovány některé věci a obávám se, že pokud podepíšu, tak taky můžu platit zbytečně...
Děkuji za názory
Kvido46

XXX.XXX.54.161
Měli by vám předložit Pojistné podmínky, tam se dočtete vše potřebné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenacia
napsal(a):
Chtěla sem pojistit... Bohužel je kobyla starší 11 let a takové koně nepojišťují.
U CPP pojistuji do 14 let.
Hodně záleží na tom, jaké využití tvůj kůň bude mít, jaká je jeho cena, tím myslím-vysoko v krvi, závody, drezůra apod.Pokud máš koníka jako já-rekreačního, tak mě bylo kdysi řečeno, že pokud je jeho hodnota 40tisíc, tak roční pojistné je 4000Kč a plnění tam byly vyjímky tuším i ohledně ošetření veterinářem tvým apod.Mám pocit, že pak se musí volat nějaký jejich smluvní lékaři a klinika apod.tam byla taky řešená zvláš´t.Já se na to vyprdla.Dávala jsem si peníze stranou a zaplaťpánbůh jsem nikdy nemusela sáhnout a vybrat je.Äle pokud máš koně s vyšší pořizovací hodnotou, závodíš, apod.tak bych se přímo zeptala v pojišťovně s jejich podmínkama v ruce, že pokud se mi stane to a to, zda když zavolám svého veta jako první pomoc a pak se to bude řešit apod.Jak pojišťovna plní, co platí a neplatí.Je důležité jim dát konkrétní otázku, aby odpověděli.Nenech se ukecat, když ptáčka lapají, tak mu zpívají.Známá měla kdysi nějaké trable a peníze nedostala zpět, co nejdříve zaplatila a chtěla nechat faktury proplatit a pojiš´tovna ji řekla, že nejednala podle podmínek, za kterých plní a měla po prde..
gitule vrtule
napsal(a):
Hodně záleží na tom, jaké využití tvůj kůň bude mít, jaká je jeho cena, tím myslím-vysoko v krvi, závody, drezůra apod.Pokud máš koníka jako já-rekreačního, tak mě bylo kdysi řečeno, že pokud je jeho hodnota 40tisíc, tak roční pojistné je 4000Kč a plnění tam byly vyjímky tuším i ohledně ošetření veterinářem tvým apod.Mám pocit, že pak se musí volat nějaký jejich smluvní lékaři a klinika apod.tam byla taky řešená zvláš´t.Já se na to vyprdla.Dávala jsem si peníze stranou a zaplaťpánbůh jsem nikdy nemusela sáhnout a vybrat je.Äle pokud máš koně s vyšší pořizovací hodnotou, závodíš, apod.tak bych se přímo zeptala v pojišťovně s jejich podmínkama v ruce, že pokud se mi stane to a to, zda když zavolám svého veta jako první pomoc a pak se to bude řešit apod.Jak pojišťovna plní, co platí a neplatí.Je důležité jim dát konkrétní otázku, aby odpověděli.Nenech se ukecat, když ptáčka lapají, tak mu zpívají.Známá měla kdysi nějaké trable a peníze nedostala zpět, co nejdříve zaplatila a chtěla nechat faktury proplatit a pojiš´tovna ji řekla, že nejednala podle podmínek, za kterých plní a měla po prde..
Děkuji za názor, přesně o tohle mi šlo.
Mám jen rekre koně, ještě jsme ani pořádně nezačali závodit a jeho hodnota není závratná. Nicměné vypočítali mi roční pojistné na 6 tis korun, vzhledem k těm vyjímkám...mi to přijde dost.
Děkuji za zkušenost!
jesie
napsal(a):
Děkuji za názor, přesně o tohle mi šlo.
Mám jen rekre koně, ještě jsme ani pořádně nezačali závodit a jeho hodnota není závratná. Nicměné vypočítali mi roční pojistné na 6 tis korun, vzhledem k těm vyjímkám...mi to přijde dost.
Děkuji za zkušenost!
Jojo, já si nakonec prostě jen sjednala pojištění odpovědnosti... a jak se mi to sakra šiklo, když mi ta žlutá kráva vyrvala uvaziště, a potom povalila dřevěnou ohradu.
lenacia
napsal(a):
Jojo, já si nakonec prostě jen sjednala pojištění odpovědnosti... a jak se mi to sakra šiklo, když mi ta žlutá kráva vyrvala uvaziště, a potom povalila dřevěnou ohradu.
Pojištění odpovědnosti mám, to je samozřejmost.Vzhledem ke 2 dětem,3 psům a 4 kočkám prostě nechci riskovat
Jediné, co mě u tohoto pojištění naštvalo, tak pokud si způsobím škodu sama, nebo moje zvíře/dítě na našem majetku, tak nám nedají nic
liva
napsal(a):
Která pojišťovna vyplácí plnění i za škodu způsobenou ustajovateli?
Když můj mlaďoch rozkopal box a já chtěla řešit pojistnou událost, řekli mi v mojí pojišťovně, že když mi koně někdo dobrovolně ustájil, musí počítat s tím, že něco zničí...
To je právě ten problém s pojišťovnami, musíte si dobře přečíst pojistné podmínky u Vaší pojistky.Nicméně pokud ji už máte a vše je v pořádku, tak s tím nemá ustajovatel nic společného...fakt hrozné, jak nechtějí plnit
Čím dál víc jsem přesvědčená žádné pojištění nesjednávat
Po přečtení podmínek by podle mně plnit měli, ale oni si ty podmínky vykládají jinak... A kvůli pár stovkám si právníka najímat nebudu...
Pojišťovna bude 100% plnit, pokud kůň udělá škodu někomu, kdo s ním nemá nic společného.
Např. pokud uteče a na silnici ho srazí projíždějící auto, zaplatí škodu majiteli auta...
Mlaďoch je úžasné zvíře, ale je to kvítí z čertovy zahrádky, takže těch pár stovek za pojistku radši ročně obětuji, protože on by na té silnici nepotkal auto za pár korun, ale za pár mega...

Já jsem si jako čerstvý majitel koně kdysi uzavírala pojistku pro případ smrti a úrazu. Ale je to naprostý nesmysl. To už by musel mít opravdu závratnou hodnotu a i tak nevím, jestli by se to vyplatitlo. Jistě je to pojišťovna od pojišťovny, ale tohle bylo myslím u České a to tak, jak někdo přede mnou nastiňoval:
pokud se koni něco stane, musí ho ohledat jimi uznaný veterinář a pokud se bude něco ošetřovat, tak v té době (cca 5 let zpět) byly pouze 2 smluvní místa, kde bylo možné koně ošetřit - Brno a Heřmaňák. Tedy když si dáme příklad, že bude potřeba udělat nějaké složitější šití, které ale jde udělat v terénu, tak že si na to budu volat odvoz jejich přepravou a platit kliniku a pak se papírovat kvůli proplacení 60 % nákladů (to bylo maximum podílu na uznatelných nákladech), pak je jasné, že ho nechám ošetřit jakýmkoli místním veterinářem s tím, že náklady se nikdy nevyšplhají do tak závratných výšin jako při povinném postupu dle pojist.smlouvy. A to, že mi odvezou koně na kliniku mi nezajistí 100% absenci možných komplikací. Tím chci říct, že terénní vet může odvést svou práci stejně dobře než klinika. Je jasné, že jsou zákroky, kde se bez kliniky neobejdeme, ale zas je otázka, zda je nutné kvůli tomuhle procentu sjednávat tak nevýhodnou pojistku...
liva
napsal(a):
Která pojišťovna vyplácí plnění i za škodu způsobenou ustajovateli?
Když můj mlaďoch rozkopal box a já chtěla řešit pojistnou událost, řekli mi v mojí pojišťovně, že když mi koně někdo dobrovolně ustájil, musí počítat s tím, že něco zničí...
Ta, která je tak hloupá, že nechá rodinného příslušníka udělat svým příbuzným ty nejlepší smlouvy o odpovědnosti co jsou
napsal(a):
Já jsem si jako čerstvý majitel koně kdysi uzavírala pojistku pro případ smrti a úrazu. Ale je to naprostý nesmysl. To už by musel mít opravdu závratnou hodnotu a i tak nevím, jestli by se to vyplatitlo. Jistě je to pojišťovna od pojišťovny, ale tohle bylo myslím u České a to tak, jak někdo přede mnou nastiňoval:
pokud se koni něco stane, musí ho ohledat jimi uznaný veterinář a pokud se bude něco ošetřovat, tak v té době (cca 5 let zpět) byly pouze 2 smluvní místa, kde bylo možné koně ošetřit - Brno a Heřmaňák. Tedy když si dáme příklad, že bude potřeba udělat nějaké složitější šití, které ale jde udělat v terénu, tak že si na to budu volat odvoz jejich přepravou a platit kliniku a pak se papírovat kvůli proplacení 60 % nákladů (to bylo maximum podílu na uznatelných nákladech), pak je jasné, že ho nechám ošetřit jakýmkoli místním veterinářem s tím, že náklady se nikdy nevyšplhají do tak závratných výšin jako při povinném postupu dle pojist.smlouvy. A to, že mi odvezou koně na kliniku mi nezajistí 100% absenci možných komplikací. Tím chci říct, že terénní vet může odvést svou práci stejně dobře než klinika. Je jasné, že jsou zákroky, kde se bez kliniky neobejdeme, ale zas je otázka, zda je nutné kvůli tomuhle procentu sjednávat tak nevýhodnou pojistku...
Ano, toto je v podmínkách i teď. První se musí kontaktovat pojišťovna a ta rozhodne který přijede ošetřit koně popřípadě která klinika. A pak jsou tam navíc výjimky.
Mám oba koně přidané k pojištění odpovědnosti...
Na rozšíření pojistky jsem se ptala, ale pojišťovně se to nelíbilo, takže nic.
Ustajovatel se s rarachem, přes první protesty, smířil, protože jsem majitel, který platí a neprudí.
Box jsme mu upravili, aby odolával útokům a případné škody opravujeme.
Jsem za to ráda, protože bych se stěhovala nerada.
liva
napsal(a):
Mám oba koně přidané k pojištění odpovědnosti...
Na rozšíření pojistky jsem se ptala, ale pojišťovně se to nelíbilo, takže nic.
Ustajovatel se s rarachem, přes první protesty, smířil, protože jsem majitel, který platí a neprudí.
Box jsme mu upravili, aby odolával útokům a případné škody opravujeme.
Jsem za to ráda, protože bych se stěhovala nerada.
Tak bych šla k jiné pojišťovně, případně jim pohrozila že změníš pojišťovnu... takhle sem pohrozila bance, když mi řekli, že budu mít poplatek za vedení účtu 50kč měsíčně... oznámila sem jim, že v tom případě je mi líto ale měním banku, a jak rychle bylo možné mít účet zdarma.