Dobrý den.
Pročetla jsem již kvanta článků, ale pořád nemám jasno. Chci si splnit svůj sen z dětství a potřebuji poradit. Vlastním 4 koně, kterým "pastvu" vozíme. Aktuálně hledám slečny/chlapce, kteří by měli zájem se učit jezdit a pracovat s koňmi. Ovšem chci nabídnout i možnost závodů a aby si pode mnou mohli složit ZZVJ a jezdit oficiální závody. Já mám pouze ZZVJ, časem bych si chtěla udělat alespoň nějaký základní trenérský kurz. Jdu tedy s otázkou. Co je třeba na to, abych mohla založit vlastní jezdecký klub/oddíl, kde by svěřenci mohli jezdit hobby i ofi závody a složit ZZVJ ?
Íháček
napsal(a):
Aby si pod vami nekdo mohl udelat ZZVJ budete potrebovat min.cvicitelskou licenci. Jak je to se zalozenim oddilu v dnesni dobe bohuzel netusim ale ma ho kazdy druhy tak to asi tak slozite nebude.
Děkuji moc :)
Takže myslíte, ze to nebude nějak omezeno množstvím koní nebo pozemků ? Ze by mi třeba řekli, ze mám čtyři koně, tak je mi oddíl k ničemu ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neříkejte mi, že když pogooglíte, tak to nikde nenajdete (nejspíš na ČJF, ne?).
Co já vím, tak minimální počet koní pro založení oddílu (resp. subjektu, pod kterým jsou koně vedeni), byl 6 ks. Ale nebylo podmíněno tím, že musejí být ustájeni v jednom místě u jednoho ustajovatele. Prostě se k vám mohl přihlásit kdokoli z okolí. Za vedení členství se platí poplatky. Nevím, jaký je systém určování jejich výše. Najděte si to na ČJF.cz
napsal(a):
Neříkejte mi, že když pogooglíte, tak to nikde nenajdete (nejspíš na ČJF, ne?).
Co já vím, tak minimální počet koní pro založení oddílu (resp. subjektu, pod kterým jsou koně vedeni), byl 6 ks. Ale nebylo podmíněno tím, že musejí být ustájeni v jednom místě u jednoho ustajovatele. Prostě se k vám mohl přihlásit kdokoli z okolí. Za vedení členství se platí poplatky. Nevím, jaký je systém určování jejich výše. Najděte si to na ČJF.cz
To jsem treba netusila ze je to omezeno poctem koni. Znam par lidi kteri maji treba dva nebo tri kone a zapisovali si staj aby nemuseli na zavodech startovat pod nekym jinym tak jsem mela za to ze to jde ale nijak jsem se o to nezajimala dopodrobna.

Píšu "byl". Je to už drahno let. Proto odkazuji na to, ať se poptáte na ČJF. Nebo pokud na těch jejich mizerně zpracovaných stránkách nemůžete najít potřebné info, tak tam prostě ve všední den zavolejte a poptejte se, v jaké sekci to najdete. Než se tady dohadovat, co si myslíme, jak to je...
napsal(a):
Píšu "byl". Je to už drahno let. Proto odkazuji na to, ať se poptáte na ČJF. Nebo pokud na těch jejich mizerně zpracovaných stránkách nemůžete najít potřebné info, tak tam prostě ve všední den zavolejte a poptejte se, v jaké sekci to najdete. Než se tady dohadovat, co si myslíme, jak to je...
Dobrá, děkuji moc. Kouknu se tam :).
J.Ivkaa

XXX.XXX.161.75
Ahojda já zrovna řeším něco podobného. Dočetla jsem se že to můžu založit jako občanské sdružení, musí se sepsat stanovy a poslat ke schválení. zaregistrovat o.s. na finančáku. a taky nevím jak ty starty, já mám taky jen licenci prozměnu u WRC. Jinak cvičitelák jde nejdřív 3 roky po licenci a nevím jetli i nějakých startech v závodech? Kdyby měl ještě někdo rady jak na to, budu taky ráda.
J.Ivkaa
napsal(a):
Ahojda já zrovna řeším něco podobného. Dočetla jsem se že to můžu založit jako občanské sdružení, musí se sepsat stanovy a poslat ke schválení. zaregistrovat o.s. na finančáku. a taky nevím jak ty starty, já mám taky jen licenci prozměnu u WRC. Jinak cvičitelák jde nejdřív 3 roky po licenci a nevím jetli i nějakých startech v závodech? Kdyby měl ještě někdo rady jak na to, budu taky ráda.
Skvěle. Třeba si navzájem pomůžeme. No já se včera dočetla, ze trenérskou licenci mohu udělat nejdříve v 25ti letech a pod podmínkou, ze moje mateřská stáj dosvedci, ze jsem 5 let jezdila a vzdelavala se.
Iva11
napsal(a):
Skvěle. Třeba si navzájem pomůžeme. No já se včera dočetla, ze trenérskou licenci mohu udělat nejdříve v 25ti letech a pod podmínkou, ze moje mateřská stáj dosvedci, ze jsem 5 let jezdila a vzdelavala se.
Trenerska a cvicitelska licence je rozdil. Na to aby ste mohla delat garanta na ZZVJ vam staci cvicitelska.
Http://www.cjf.cz/files/stranky/vzdelavani/dokumenty-vzdelani/2017_vzdelavani%2520dokument%2520-%2520aktualizace%25201.5.17.pdf podmínky získání Instruktora (dříve cvičitele) a Trenéra
https://www.jezdectvi.org/clenstvi-osoba
podmínky registrace u ČJF.
Iva11
napsal(a):
Tudíž pokud chápu správně. Když chci, aby si pode mnou děcka udělali ZZVJ a poté jezdila oficiální závody, tak mi stačí licence instruktora, ?
A jezdecká stáj registrovaná u ČJF.
A na instruktora složit zkoušky a licence jezdce min.3 roky viz výše.
ZZVJ mohou děti složit za vaši stáj (registrovanou u ČJF) i když jim seženete jiného garanta, (instruktora nebo trenéra ČJF) abyste nemusela dělat instruktora vy.
kallisto
napsal(a):
Http://www.cjf.cz/files/stranky/vzdelavani/dokumenty-vzdelani/2017_vzdelavani%2520dokument%2520-%2520aktualizace%25201.5.17.pdf podmínky získání Instruktora (dříve cvičitele) a Trenéra
https://www.jezdectvi.org/clenstvi-osoba
podmínky registrace u ČJF.
Teď to procitam a ja budu muset chodit na kurz než zkoušky složim ? Nebudu moct se učit u jiného trenéra ?