Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonym000

30.9.2017 10:43
anonym000

XXX.XXX.245.26

Ahoj nevím jestli to taky někdo včera viděl, ale koukala jsem na farmář hledá ženu a chlapi tam po sázce táhli koně po schodech, no chudáci koně, klouzali jim to, si museli dát chuděry dolů

https://www.youtube.com/watch?v=ql_hYp4eNhw 9.minuta

nepochopim, přijde mi to hloupé, nebezpečné a vůči koni bezohledné.

Denisska

30.9.2017 12:27
Denisska

XXX.XXX.169.194

Tohle zrovna vypadá bezohledně a v rámci vyhecování, chudáci koně...
Ale ne vždy je to takové, můj známý má koně naučené chodit po schodech a ti koně to opravdu umí a není to pro ně nebezpečné. (Musí se naučit vnímat své nohy, což většina koní ani neumí).
Jedná se o koníky, kteří navštěvují nemocné lidi a pomáhají jim, proto je to takto naučil a musím říct, že je to i užitečné, když jedete třeba na dvoutýdenní vandr a po dlouhé neznámé stezce narazíte na schody... :).

30.9.2017 13:08
Rita R

XXX.XXX.69.197

Ve videu jde vidět, že to je taková "hurá akce" a ti koně jsou z toho celkem vyjukaní. Na vyjíždce máme jednu trasu, kde se schodům nevyhnem, jsou to ovšem schody široké, ne tak prudké a chodíme pomaloučku, v kroku. Po takhle příkrém schodišti bychom asi taky měli problém.

Myslím, že ve videu je ukázka toho, jak to nemá vypadat.).

anonym000

30.9.2017 13:22
anonym000

XXX.XXX.245.26

Denisska napsal(a):
Tohle zrovna vypadá bezohledně a v rámci vyhecování, chudáci koně...
Ale ne vždy je to takové, můj známý má koně naučené chodit po schodech a ti koně to opravdu umí a není to pro ně nebezpečné. (Musí se naučit vnímat své nohy, což většina koní ani neumí).
Jedná se o koníky, kteří navštěvují nemocné lidi a pomáhají jim, proto je to takto naučil a musím říct, že je to i užitečné, když jedete třeba na dvoutýdenní vandr a po dlouhé neznámé stezce narazíte na schody... :).

Ale asi bez podkov, že? mě přijde že v těch podkovách to musí šíleně klouzat.

30.9.2017 13:26
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

anonym000 napsal(a):
Ale asi bez podkov, že? mě přijde že v těch podkovách to musí šíleně klouzat.

Samozřejmě, železo a kamen dohromady opravdu nejde bych jim dala chlapům bezohledným.Ještě, že se nic nestalo, vypatlanci.

Neregistrovaný uživatel

30.9.2017 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to je hustý.Jednu z těch slečen znám velmi dobře. Já myslel že "kecá" s tím farmářem a ona je to pravda. Proto na mě tak koukali v její stáji. Co jsem zač asi? Teda já mám fakt dar trefit na "exoty" vždycky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2017 13:58

Ještě, že tam nebyl záběr na to, jak odtamtud z těch klouzavých kamenných točitých schodů dostávají ty koně dolů... to by nám nejspíš úplně lezly oči z důlků...

Každopádně, když už jsem to měla zapnuté, skoukla jsem to celé a tedy...slečna, co jela prvně na koni, kterou protáhli na celodenní vyjížďku ve všech chodech... tu jsem fakt litovala. Vím moc dobře, jak dokáže být člověk rozlámaný z hodinové vyjížďky, když ten pohyb nezná a tělo není moc sportovně založené, natožpak když jí kůň všelijak natřásal při cvalu z kopce nebo skákání přes potok... ještě, že měla to western.sedlo - to člověka alespoň podrží... achjo. Vím, že je spousta chlapů, kteří mají ty koně jako prostředek k zábavě, ale mě se to prostě fakt nelíbí

30.9.2017 14:00

Meifi, jsme malá republika, tak je jasné, že kdekdo z nás zná nějakou "hvězdu z TV"

Já taky zírala, když jsem v Robinsonově ostrově viděla kámošku z jízdárny

Neregistrovaný uživatel

30.9.2017 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Meifi, jsme malá republika, tak je jasné, že kdekdo z nás zná nějakou "hvězdu z TV"

Já taky zírala, když jsem v Robinsonově ostrově viděla kámošku z jízdárny

No joo, ale Tobě určitě uvěří, že je to kamarádka .Se s ní "promenáduju" po městě jako by se nechumelilo.To je zase ostuda. Ještě vleze do takový "úchylárny" jako je tohle.Teda jsem zase vyškolený na nějakou dobu.

30.9.2017 14:21

To seš takovej proutník, že Tobě už lidi nevěřej "kamarádky"?

Neregistrovaný uživatel

30.9.2017 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Noo to fakt né, ale dovedu si představit jak mě tam zase prezentovala jako "kamaráda".No dobrý, ale byl to šok.Vůbec jsem netušil že shání chlapa.

30.9.2017 14:58
koně

XXX.XXX.205.252

To přece Meifi zdůrazňuje ve skoro každém svém příspěvku
Jak po něm všechny ženy jdou.Jak ho vidí, hned musí být jejich.Žádné "pouhé" přátelství v jeho případě neexistuje.Každá ho musí mít pro sebe, a to hned.Jo, a taky ještě za ty ženy všechno platí.A poplatí i hříchy z jejich minulosti atd. atd.
Fakt bych ho chtěla vidět osobně.Případně, jeho konto
Zcela nezávazně.V mém věku už bych z něj asi na pr... nepadala, tudíž by se mě nemusel bát

Neregistrovaný uživatel

30.9.2017 16:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Jak po něm všechny ženy jdou.Jak ho vidí, hned musí být jejich.Žádné "pouhé" přátelství v jeho případě neexistuje.Každá ho musí mít pro sebe, a to hned.Jo, a taky ještě za ty ženy všechno platí.A poplatí i hříchy z jejich minulosti atd. atd.
Zcela nezávazně.V mém věku už bych z něj asi na pr... nepadala, tudíž by se mě nemusel bát

Konto pořád dobrý. Je to sice k nevíře, ale stačím doplňovat. Tak co já potřebuji vlastně.Deset-patnáct tisíc vrazím do koní měsíčně a co víc? Ani na nic jiného nemám čas.A mám vlastně tři příjmy.U koní jsem každý den, tak kde bych to utratil?.Hele ale máte pravdu.Nejlepší je naše ošetřovatelka, která je sice dvakrát starší než já, ale nějak má rozum už ve všem, tak je to nejlepší kamarádka od koní moje. Je taková rozumná ve všem i kolem těch koní je tak v klidu hezky.Víte prostě já si k těm koním jedu odpočinout a tisíckrát raději jsem u nich než třeba v nějakém Řecku.Proto ani nikoho nechci na něco vážnějšího.Vím jak by to zase dopadlo.

Neregistrovaný uživatel

30.9.2017 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No a já zase na nějakou dobu mizím. Mějte se.

30.9.2017 17:50
koně

XXX.XXX.205.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Konto pořád dobrý. Je to sice k nevíře, ale stačím doplňovat. Tak co já potřebuji vlastně.Deset-patnáct tisíc vrazím do koní měsíčně a co víc? Ani na nic jiného nemám čas.A mám vlastně tři příjmy.U koní jsem každý den, tak kde bych to utratil?.Hele ale máte pravdu.Nejlepší je naše ošetřovatelka, která je sice dvakrát starší než já, ale nějak má rozum už ve všem, tak je to nejlepší kamarádka od koní moje. Je taková rozumná ve všem i kolem těch koní je tak v klidu hezky.Víte prostě já si k těm koním jedu odpočinout a tisíckrát raději jsem u nich než třeba v nějakém Řecku.Proto ani nikoho nechci na něco vážnějšího.Vím jak by to zase dopadlo.

A pak že nemáte a nemůžete mít kamarádky

anonym000

30.9.2017 19:23
anonym000

XXX.XXX.245.26

Ještě, že tam nebyl záběr na to, jak odtamtud z těch klouzavých kamenných točitých schodů dostávají ty koně dolů... to by nám nejspíš úplně lezly oči z důlků...

Každopádně, když už jsem to měla zapnuté, skoukla jsem to celé a tedy...slečna, co jela prvně na koni, kterou protáhli na celodenní vyjížďku ve všech chodech... tu jsem fakt litovala. Vím moc dobře, jak dokáže být člověk rozlámaný z hodinové vyjížďky, když ten pohyb nezná a tělo není moc sportovně založené, natožpak když jí kůň všelijak natřásal při cvalu z kopce nebo skákání přes potok... ještě, že měla to western.sedlo - to člověka alespoň podrží... achjo. Vím, že je spousta chlapů, kteří mají ty koně jako prostředek k zábavě, ale mě se to prostě fakt nelíbí

No vzhledem k tomu že byli pak rozmlaceny naky dveře, nějaké škody tak to muselo být zajímavé, chudáci, taky mi přijde že to maj jen zábavě a machrování, není tam ten správný vztah :/.

30.9.2017 20:05

Správný vztah je asi dost relativní pojem.
Nikdy jsem tedy nepracovala u koní, které se používali k opravdovému živobytí, ale předpokládám, že ať už se jednalo o kovboje, vojáky nebo mongolské pastevce, tak že ti asi taky až takové vztahy v pravém slova smyslu se svými zvířaty neměli. Prostě je používali k tomu, k čemu byli potřeba.
V novodobém světě je to ale jinak. Koně jsou převážně využívání jen pro naší zábavu. A přijde mi fér, aby se s nimi zacházelo dobře. Cítím, že je prostě něco jiného, když se kůň zraní, protože ho nabrala kráva při nahánění, než když si zláme nohy při překonávání nesmyslných překážek pod ožralým namachrovaným jezdcem...

Možná mě napadá slovo, které mi chybí v mnohých "vztazích" se zvířaty: je to slovo POKORA.

30.9.2017 20:06

Jo, dveře byly rozmláceny, protože se do nich kůň nevešel, když tam vcházeli. Vzal je s sebou sedlem. Je to vidět v záběru.

1.10.2017 06:56
kapička

XXX.XXX.5.211

Ve Film o filmu... Peklo z princeznou je pěkně vidět jak jde kůň po schodech uvnitř historického zámku, ve kterém se pohádka točila. Už si to nevybavuju úplně, vím že kůň je normálně kovaný na všechny 4, do zámku dostal přes podkovy botičky. Jenže to je filmový kůň, ten se na takový věci musí připravit.

1.10.2017 10:45

I kovaní vojenští koně byli naučení zvládat schody a nejen to smajlík
http://www.youtube.com/watch?v=nOyvimZuF5o.

1.10.2017 13:56
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Podle mne je odpověď na celou diskusi jednoduchá- po schodech s koněm ano, ale ne bez přípravy jezdce i koně a hlavně ne ožralej tečka.Navíc co si pamatuju, tak ve většině filmech, které jsem já viděla koně na schodech šli v klidu a nebyli vyjukaní, jako tito.Hold i de-l může mít koně a dělat hovadin- bez uvědomění si možná velmi nebezpečná situace a hlavně možnost úrazu, která je tu vždy i s końmi, kteří vědí, do čeho jdou apod.

Neregistrovaný uživatel

1.10.2017 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):

To už je minulostí, koně. Už jsem "lakomej" jako všichni ostatní. To raději koupím kobyle kilometrovou mrkev, než někomu něco pomáhat.Vážně jsem si myslel, že je dobré někomu s něčím pomoci když jsme "kamarádi".Není a dávám si už "kurva" majzla.Začínám se tu u Vás aklimatizovat.

1.10.2017 22:30
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

To už je minulostí, koně. Už jsem "lakomej" jako všichni ostatní. To raději koupím kobyle kilometrovou mrkev, než někomu něco pomáhat.Vážně jsem si myslel, že je dobré někomu s něčím pomoci když jsme "kamarádi".Není a dávám si už "kurva" majzla.Začínám se tu u Vás aklimatizovat.

mám stejnou zkušenost a dělám to samé

Neregistrovaný uživatel

1.10.2017 22:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zítra vezu do útulku pro pejsky na Kladně spoustu "dobrůtek". A taky ukázat "Bertinku" jak se má.Pejskové ani koně za lidi jací jsou nemůžou, né?

2.10.2017 08:11

Hele, Meifi, ono je to vždycky jen o tom, na koho člověk narazí, resp. koho k sobě svým naturelem a chováním poutá...
Co se útulků týče, tak to já zas radši podpořím nějaký lidský. Nějak tomu sbírání a zachraňování zvířátek nejsem nakloněná. Neříkám pomoc z ulice evidentně zraněnému psovi, který se mohl zaběhnout, ale iliony přemnožených koček v útulcích jsou prostě zbytečnost a nedávno jsem v inzerátu viděla roztrhaného křečka, co někde někdo našel, nechal ho odoperovat a dal do útulku k najití nového majitele...mno, asi si dobročinnost dokážu představit v efektivnějších barvách. Ale každému připadá důležité něco jiného.
Shodou okolností zrovna organizuju ve školce "sbírku" pro jeden stacionář v Kladně (u)

2.10.2017 12:49

Zítra vezu do útulku pro pejsky na Kladně spoustu "dobrůtek". A taky ukázat "Bertinku" jak se má.Pejskové ani koně za lidi jací jsou nemůžou, né?

Doufám, že ne do útulku Pchery? :).

2.10.2017 12:58
ameed

XXX.XXX.248.64

Proč doufáte?

2.10.2017 13:03

ameed napsal(a):
Proč doufáte?

Protože Pchery patří mezi útulky, které psům zrovna dvakrát nepomáhají. Také jsem tam jednou jela v dobré víře darovat granule a už nikdy více.

Na psí diskuzi se několikrát probírali. Třeba se ale už něco ve fungování útulku změnilo (doufám).

2.10.2017 13:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Protože Pchery patří mezi útulky, které psům zrovna dvakrát nepomáhají. Také jsem tam jednou jela v dobré víře darovat granule a už nikdy více.

Na psí diskuzi se několikrát probírali. Třeba se ale už něco ve fungování útulku změnilo (doufám).

Mám stejnou zkušenost s útulkem Plzeň před lety.Od té doby jsem opatrná.

2.10.2017 17:37
ika

XXX.XXX.126.131

Mě to taky dost vyděsilo. Dát začátečníka bez helmy na koně a hned vyrazit takovým vyblázněným tempem mi přišlo strašně nezodpovědný. Byla to pro ně děsná sranda, ale mohlo to skončit neštěstím. Z celkového chování pána a jeho kumpánů jsem si o něm udělala už pěkný obrázek.

2.10.2017 17:45
ameed

XXX.XXX.219.25

No, je pravda, ze vše co pisete me také zarazilo...

Neregistrovaný uživatel

2.10.2017 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kujňa já si pletu Kladno a Kralupy. Tak Kralupský útulek Lesan. Akorát jsem to dnes nestihl, tak až zítra. smajlíkJinak se tam prý opravdu poprali nějak v tom farmáři a prostě co tam může asi vlézt za lidi, ne.?

2.10.2017 17:58
ameed

XXX.XXX.219.25

Fakt jo a ženský s zenskejma nebo kluci?

Neregistrovaný uživatel

2.10.2017 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tady ten "exemplář" mám právě z útulku Lesan.Měla bohužel problém s očičkama, ale náš veterinář to zdárně vyřešil a dneska je to miliónový pesadlo.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2017 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

ameed napsal(a):
Fakt jo a ženský s zenskejma nebo kluci?

Byli nějak "nalitý" všichni, tak se asi neví.

2.10.2017 18:09
ameed

XXX.XXX.219.25

Nějak nality aha aha, to zní... Eee jak to popsat "dospělé" a zvládnuté aneb když tekutiny vyhrají nad hmotou

Přidejte reakci

Přidat smajlík