Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2017 22:27
venisek

XXX.XXX.51.17

Ahoj, máte někdo doma tuhle deku - High neck florenz 1680D HKM? Ideálně fleece a nebo 100g? Nějaká recenze ohledně kvality? :) Dnes jsem zkoušela střihy... Bucas, Kentaur, HKM bez krku, Equitheme nám nesedí... sedělo HKM s krkem a nebo Horsewere rambo... ale vzhledem k ceně za pláštěnku bych se raději obešla s dekou HKM a 1680 D je zajímavá pevnost :).

5.10.2017 06:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám pláštěnku tohoto střihu, stejné značky. Střih HKM pasuje na klasická ČT, tedy festovní jezdecký kůň, žádný anorektik.
Když jsem ji kupovala, měla jsem zato, že to prodloužení na krk bude lepší, než klasické ukončení před kohoutkem. No je a není.
Je pravda, že prodloužení nedře koně na kohoutku i když se deka různě protočí, to je plus. Ale co je otravné, že flís, kterým je deka podšitá, drží na koni příliš a posouvá se spíš dozadu, takže vtahuje prodloužení na krku dovnitř, což způsobuje, že se voda dostává pod deku na plece.
Doporučuji podšívku spíše z klouzavého materiálu, aby deka držela tvar. Otázkou je, jak bude deka držet na koni.
Pokud je jen na nějakou dobu do výběhu a kůň jde na noc do boxu, doporučuji. Pokud je kůň v režimu 24/7 bez toho, že mu někdo deku potáhne dopředu, doporučím, ale s výhradami. I když pořád je to lepší, než deka za kohoutkem a vepředu zařezaná do krku.

5.10.2017 08:48
venisek

XXX.XXX.228.201

Moc děkuji za reakci... koník je kříženec, velký (deka 155), ale užší v plecích... střihově ale deka sedí. Deka bude pouze do výběhu, chodí na noc box, výběh přes zimu tak 8hodin... mají tuhle deku i ve variantě s hladkou podšívkou a 100g zateplením, což bude teplotně tak ekvivalent fleece, takže myslíte, ze by byla lepší? Chtěla jsem koupit bucas power, ale jak píši v úvodním příspěvku, nesedí... :(.

5.10.2017 09:59
hellen

XXX.XXX.187.2

Taky bych šla spíš do té s hladkou podšívkou. Mám přímo High neck florenz a je docela fajn, nikdy nepromohla, ale to prodloužení se opravdu roluje dozadu. Nestalo se mi sice, že by se voda dostala pod deku, nicméně jak se deka sroluje, dost vepředu táhne a koně odírá.

5.10.2017 10:01
venisek

XXX.XXX.228.201

Děkuji, objednám hladkou :).

5.10.2017 10:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ono je to s dekama docela složité.Co pasuje jednomu koni, v tom druhý vypadá jak hastroš. Tedy, že mu to nesedí, ne že nevypadá jako modelka.
Ale pokud má koník na noc box, můžete koupit deku, která se Vám líbí.
Jak jsem psala.Flís táhne dozadu, deka s hladkou podšívkou se může víc protáčet.
To zateplení, co píšete je vlastně ještě pláštěnka.
Při výberu zvažuji toto: jak dlouho bude kůň v dece, kolik je stupňů, zda prší, fouká, jestli je možnost se i s dekou schovat.Pokud je přístřešek, zda se do něj koník dostane. Dále pak, zda je někdo, kdo koukne, zda kůň má deku na zádech nebo ji courá za sebou, a v neposlední řadě i to, jestli nemá stájového/výběhového kolegu TRHAČE. To pak leze do peněz A taky je důležité, kde jste, jestli na jižní Moravě nebo v Krkonoších.A taky, jestli vám koník už nasrstil na zimu nebo máte "peruánského naháče", jako já.
Pokud se rozhodnete koníka dekovat, měla byste mít pláštěnku(nezateplenou), deku se zateplením pro případ např. nemoci a jednu duchnu, tedy tlustou (ta vám vydrží dlouho, není moc používaná).
Já šetřím na tuto:https://www.equimall.cz/podle-vyrobce/bucas/termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g.html
Vyřeší mi většinu problémů(mimo trhání kolegou a o stromy), ovšem je to pálka a je to pro koně v režimu 24/7 ubytovaného na sjezdovce, tedy v horách.

5.10.2017 10:18
venisek

XXX.XXX.228.201

Koníka mam tak trochu naháče... chtěla jsem tu bucas power, ale bez zateplení, tu lehčí než máte v odkazu, jenže v plicích mu je veliká a odjíždí mu na kohoutek :( celou loňskou zimu jsme absolvovali s nezateplenou pláštěnkou EquiTheme Tyrex 1680D... má zespodu jen takovou síťku, nepozorovala jsem žádný diskomfort koně - jen moc nesedí v plecích, deku má na radu veterináře, který říkal max 100g - zimní srst hustá, ale úplně krátká - ledviny minulý říjen ofoukly... koník je nakrmený víc než dost, mohl by být i hubenější... takže spíš jen ochrana vítr, dešť, nema se mu jaký chlup postavit :) v případě nouze největší můžu podvlékat silnější odpocku a nechat ji i ve stáji přes noc... EquiThemka ve stádě přežila bez ztráty kytičky - koník se mezi koně moc neplete...

5.10.2017 13:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

venisek napsal(a):
Koníka mam tak trochu naháče... chtěla jsem tu bucas power, ale bez zateplení, tu lehčí než máte v odkazu, jenže v plicích mu je veliká a odjíždí mu na kohoutek :( celou loňskou zimu jsme absolvovali s nezateplenou pláštěnkou EquiTheme Tyrex 1680D... má zespodu jen takovou síťku, nepozorovala jsem žádný diskomfort koně - jen moc nesedí v plecích, deku má na radu veterináře, který říkal max 100g - zimní srst hustá, ale úplně krátká - ledviny minulý říjen ofoukly... koník je nakrmený víc než dost, mohl by být i hubenější... takže spíš jen ochrana vítr, dešť, nema se mu jaký chlup postavit :) v případě nouze největší můžu podvlékat silnější odpocku a nechat ji i ve stáji přes noc... EquiThemka ve stádě přežila bez ztráty kytičky - koník se mezi koně moc neplete...

Myslím, že to máte dobře vymyšlené.
Mám dva koně, fjorda, ten je v zimě jak medvídek a kobylu s krátkou srstí, která rychle promoká, centimetr chlupů i když hustých, nic neřeší, je to kůň nikoli vydra. Takže bude mít deku.
Uvidíme, jaká bude zima, začalo být chladno nezvykle brzy.

5.10.2017 13:39
venisek

XXX.XXX.228.201

sisi58 napsal(a):
Myslím, že to máte dobře vymyšlené.
Mám dva koně, fjorda, ten je v zimě jak medvídek a kobylu s krátkou srstí, která rychle promoká, centimetr chlupů i když hustých, nic neřeší, je to kůň nikoli vydra. Takže bude mít deku.
Uvidíme, jaká bude zima, začalo být chladno nezvykle brzy.

Taky jsem se te brzké zimy zalekla, ostatní koně dnes už mají srst, my trochu začali línat :D... on by asi přežil zase jen v te pláštěnce, ale jak mu nesedí, tak se dřel a občas škrtil, kdyz mu sjela moc dozadu... máme letos v nové stáji hodně dekovaných koní, tak jsem mě la možnost vyzkoušet, co bude sedět lépe... ta bucas mě zklamala, všude píší, jak pěkně sedí a ja bych mu před krkem prostrčila hříbátko...

5.10.2017 14:07
liva

XXX.XXX.227.60

venisek napsal(a):
Taky jsem se te brzké zimy zalekla, ostatní koně dnes už mají srst, my trochu začali línat :D... on by asi přežil zase jen v te pláštěnce, ale jak mu nesedí, tak se dřel a občas škrtil, kdyz mu sjela moc dozadu... máme letos v nové stáji hodně dekovaných koní, tak jsem mě la možnost vyzkoušet, co bude sedět lépe... ta bucas mě zklamala, všude píší, jak pěkně sedí a ja bych mu před krkem prostrčila hříbátko...

Koním s úzkými plecemi sedí Bucas Freedom nebo Masta.
Bucas vyšší řady Smartex nebo Power jsou díky záševkům na krku vhodné spíš pro širokoplecé koně.
Mám to osobně vyzkoušeno na svých koních a někdy bych byla i vděčná, kdyby našemu APH seděly deky nižší cenové kategorie.
Ty lepší Bucasky celkem lezou do peněz...☺.

5.10.2017 14:15
venisek

XXX.XXX.228.201

A vidíte, ja se chtěla plácnout přes kapsu a prd... ještě ze jsem mela možnost ji zkusit, to bych si pak nadávala...

5.10.2017 14:29
liva

XXX.XXX.227.60

Já se ohledně dek plácám přes kapsu x let..
Ale k původnímu tématu...
Místo HKM bych volila radši Masta nebo Horseware Amigo a pokud chcete vyšší D tkaniny nejsou marné Equitheme Tyrex...

5.10.2017 14:38
venisek

XXX.XXX.228.201

Masta a Amigo mě nepřesvědčili právě kvůli 600D... Tyrex mám na věšáku v 1680D... má dost škrábanců a proto nižší odolnost nechci a současný tyrex moc nesedí :( Vůbec nejsem nadšená z HKM, ale zkusim jí... pujčená na zkoušku nám kolem krku sedla jak ulitá, tak to prostě zkusím... ano, Rambo taky tak sedlo, ale pro dekovaní na mé úrovni mi to přijde jako docela mazec, když chci vlastně jen teplejší pláštěnku...

5.10.2017 17:53
lenacia

XXX.XXX.205.245

Loni jsem začala dekovat, s tím že 24/7 musím nandavat a sundavat deku sama. Po většinu zimy jsem měla jen jednu HKM černou deku s fleece podšívkou (druhá, taky HKM se zničila do dvou týdnů, protože neměla takové prošité čtverečky na té nepromokavé látce).
Letos jsem koupila euroriding stormy, zatím jsem jen zkoušela ale uchvátila mě tak, že hned jak pomalu začnu dekovat a prubnu jak odolná bude ve skutečnosti, tak koupím tu samou ještě jednou.

9.1.2018 11:05
vattunka

XXX.XXX.130.95

Otvírám starší, ale aktuální téma.Prosím poraďte, potřebovala bych nepromokavou deku do 24/7 stačí zateplení 100g na slona 165cm, mám kentaurky s vyvýšeným krkem, ale na takovou velikost nedělají.On má vždy dvě deky, je to starý důchodce a včera jednu zlikvidoval, takže potřebujeme koupit novou náhradní, tu co zničil byla už stará x krát zašívaná, značku nevím, sice bez krku, ale radši bych s krkem, nebo aspoň ty deky co jsou nad krk, ne co se zaříznou do kohoutku.Tu druhou co má teď se kupovala loni to je HKM sports equipment s vyvýšeným krkem, ale moc mě nenadchl ten vrchní matroš, jak už tu někdo zmiňoval nemá ty "čtverečky", tak se víc trhá, ta stará je měla..navíc se opravdu roluje to vyvýšení, což kentaurky nedělají, ideálně podšitá fleece, cena do 2.000kč, máte tipy?díky moc.

10.1.2018 08:11
vattunka

XXX.XXX.147.164

A osobní zkušenost někdo nemá?já se právě bojím té HKM, aby nebyla ta obyč co už máme bez těch čtverečků, co se víc trhásmajlík

10.1.2018 08:21
liva

XXX.XXX.97.87

Tu horní 1200D má u nás ve stáji poník.
Je to takový větší poník s tlustým krkem a dekou velikosti 125.
Ten zvýšený krk se mu trochu hrne do zadu, ale to se hrnou asi všechny zvýšené krky.
Jinak deka zatím vydržela všechny celkem drsné hrátky.
Před touhle dekou měl poník deku 600D a ta se trhala jako by byla z plátna.

10.1.2018 08:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

vattunka napsal(a):
A osobní zkušenost někdo nemá?já se právě bojím té HKM, aby nebyla ta obyč co už máme bez těch čtverečků, co se víc trhásmajlík

Deky Bucas v cenové relaci kolem 6000, - žádné čtverečky nemají. A netrhají se. Pokud chcete kvalitu a nemáte čas neustále předekovávat, doporučuji právě Bucasky. Deky jsou určeny pro teplotu od -25°C do + 13°C (ty nejdražší) a slouží i jako odpocka. Dojezdíte, zadekujete a neřešíte. Třeba tato: https://www.equimall.cz/podle-vyrobce/bucas/termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g.html Je pravda, že i s krkem vás to vyjde skoro na desítku, ale výhody určitě převáží vyšší cenu. Pokud umíte nakupovat na eBay, tak to jste úplně za vodou. Bývají tam za slušné ceny. Jo a dražší Bucasky koním sedí.

10.1.2018 09:46
lenacia

XXX.XXX.159.119

No sem zvědavá dnes si pro bucas jedu, jestli vydrží kousance od znudenyho ročka.

10.1.2018 10:20
vattunka

XXX.XXX.147.164

SiSi:zadání bylo jasné, ten koník není můj, je tu v ustájení, takže prosím opravdu jen odpovědi na zadané téma.jinak všem děkuji.
Právě že ta HKM obyč se trhá jak plátno, takže ta 1200D by už to dělat tedy neměla..nemáme žádného extra trhače, ale ve stádě jsou i hříbata i když si děděk deku hlídá a nenechá sesmajlík..máme tu i stromy a spíš si myslím, že u té poslední nehody možná uklouznul a jak vstával tak si to nějak přišlápl, nevím...

10.1.2018 12:00
konarka13

XXX.XXX.228.22

Tuto pevnější deku hkm mám, ale bez krku, musela jsem ji použít, když mi kobyla nastydla, taky je nonstop venku, a zatím drží, máme ji zatím necelý měsíc, asi bych ten zvýšený krk uvítala, je to lepší.Jinak nedekuju, zkušenost s jinými značkami nemám, ale zatím jsem spokojená, druhou rezervní mám stále nerozbalenou.Kamarádka má tuto http://www.zooprodukt.com/index.php?zbozi_detail=92707, je to ale ta 600, kvalita tomu odpovídá, ale krk má suchý, a deka po dvou měsících užívání taky plní svůj účel, pokud půjdete do hkm, zkuste kouknout sem, mají velký výprodeje, tu 165 tam taky mají, jen ta síla deky tam není uvedena http://www.konikum.cz/nepromokave-vybehove-deky-c671/, další tip http://www.zooprodukt.com/index.php?zbozi_detail=44220 a špatné by nemusely být i tyto https://www.kamir.cz/nepromokava-deka-s-krkem-a-fleecem-horze-supreme-tmave-modra, omlouvám se za tolik odkazů, ale mám je stále uložený od shánění mé deky, tak snad pomůžou.

10.1.2018 12:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

vattunka napsal(a):
SiSi:zadání bylo jasné, ten koník není můj, je tu v ustájení, takže prosím opravdu jen odpovědi na zadané téma.jinak všem děkuji.
Právě že ta HKM obyč se trhá jak plátno, takže ta 1200D by už to dělat tedy neměla..nemáme žádného extra trhače, ale ve stádě jsou i hříbata i když si děděk deku hlídá a nenechá sesmajlík..máme tu i stromy a spíš si myslím, že u té poslední nehody možná uklouznul a jak vstával tak si to nějak přišlápl, nevím...

Ok.

10.1.2018 12:22
liva

XXX.XXX.97.87

vattunka napsal(a):

Ještě existuje HKM Florenz s 1680D, taky se dělá se zvýšeným krkem a je opravdu pevnější něž 1200D.
Cenově vyjde o pár 100 korun dráž... Jen kdyby jste chtěla mít jistotu, že bude držet...

10.1.2018 12:25
vattunka

XXX.XXX.147.164

Liva:tu jsem bohužel nenašla ve vel.165cm, i když je to už trošku nad limit...

10.1.2018 12:59
liva

XXX.XXX.97.87

vattunka napsal(a):
Liva:tu jsem bohužel nenašla ve vel.165cm, i když je to už trošku nad limit...

U prodejců, kteří berou zboží od HKM jde deka objednat a nechat přivézt z Německa.
Aspoň v jezdeckých potřebách kde nakupuji to jde.
Mají tam vždy aktuální HKM katalog a co si tam člověk najde a nemají to, objedají a nechcou za to žádný příplatek.
Ale to už je komplikované...1200D bude stačit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík