Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2017 14:02
pupanec

XXX.XXX.244.137

Dobrý den, mám problém, a po vážném úrazu se nemůžu uprdelit ve svém oblíbeném Stubnu...někdo mi doporučil australské sedlo..má tu někdo zkušenost?Upevní sed?Děkuji..

13.10.2017 14:39
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Záleží na tom, jaký úraz jste utrpěl/a a co tvoří nyní to nepohodlí.Kostrč, kyčel apod.Za mě se sedí ve westernu jak na sedačce v obýváku.Takže mám zkušenosti jen s westernem.

13.10.2017 15:23
pupanec

XXX.XXX.244.137

Převrátil se na mě kůń a rozštípal mi pánev..splátováno, sešroubováno..posléze mě nabourala jalovice a posadila mě na zadel, takže to prasklo vedle planžet..srostla jsem, ale tak na šišato..pánevní ramínka mám na jedné straně pokleslé cca o 2,5cm.a to je ten problém...nemůžu se usadit at dělám co dělám..

13.10.2017 15:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

pupanec napsal(a):
Převrátil se na mě kůń a rozštípal mi pánev..splátováno, sešroubováno..posléze mě nabourala jalovice a posadila mě na zadel, takže to prasklo vedle planžet..srostla jsem, ale tak na šišato..pánevní ramínka mám na jedné straně pokleslé cca o 2,5cm.a to je ten problém...nemůžu se usadit at dělám co dělám..

No a co oslovit sedláře, aby upravil sedlo?Nebo si nechat udělat sedlo na míru?

13.10.2017 15:51
pupanec

XXX.XXX.244.137

Chci nejdřív něco vyzkoušet...proto byla moje otázka směrována na to australské sedlo..

13.10.2017 18:45
koně

XXX.XXX.205.252

Za mě má australák samá pozitiva
Zapadnete, usadíte jak potřebujete a jde se
Je to, podle mě, takový příjemný kříženec mezi anglií a westernem.Není na něm nutná "štábní kultura" jako v anglii, můžete nohy víc natáhnout, víc se povolit, zaklonit, atd.
Na westernu jsem měla pořád pocit, že nemám s koněm příliš kontaktu.Australák samozřejmě není úplně prostupný jako anglie ( i když, jak která ), ale je to o dost lepší.
Jediný problém je váha, je na přenášení mezi stájí a sedlovnou těžký
Známá, která měla po nehodě operaci kyčlí tvrdila, že je na ní příliš široký.
Asi byste si ho měla vyzkoušet.Máte někde poblíž někoho, kdo ho má a byl by ochoten vás v něm nechat projít? Nebo ideálně zapůjčit, na vašeho koně?

13.10.2017 22:24
pupanec

XXX.XXX.49.2

koně napsal(a):
Za mě má australák samá pozitiva
Zapadnete, usadíte jak potřebujete a jde se
Je to, podle mě, takový příjemný kříženec mezi anglií a westernem.Není na něm nutná "štábní kultura" jako v anglii, můžete nohy víc natáhnout, víc se povolit, zaklonit, atd.
Na westernu jsem měla pořád pocit, že nemám s koněm příliš kontaktu.Australák samozřejmě není úplně prostupný jako anglie ( i když, jak která ), ale je to o dost lepší.
Jediný problém je váha, je na přenášení mezi stájí a sedlovnou těžký
Známá, která měla po nehodě operaci kyčlí tvrdila, že je na ní příliš široký.
Asi byste si ho měla vyzkoušet.Máte někde poblíž někoho, kdo ho má a byl by ochoten vás v něm nechat projít? Nebo ideálně zapůjčit, na vašeho koně?

Děkuji za reakci..tady v okolí o nikom, kdo by v něm jezdil nevím.V neděli se jedu na jeden podívat, sice dost daleko, ale jsem domluvená na vyzkoušení..tak uvidím.

14.10.2017 14:52
koně

XXX.XXX.205.252

pupanec napsal(a):
Děkuji za reakci..tady v okolí o nikom, kdo by v něm jezdil nevím.V neděli se jedu na jeden podívat, sice dost daleko, ale jsem domluvená na vyzkoušení..tak uvidím.

To je opravdu nejlepší, zkusíte, uvidíte
Možná, kdybyste napsala odkud jste, třeba by se vám někdo ozval, blíž?U nás takhle byla paní.Taky přes I faunu.
Jinak držím palce.Já už mám australák léta, dávala jsem ho na různé koně a má zvetšelá, dávno nepružná, tělesná schránka je stále spokojena

Přidejte reakci

Přidat smajlík