Ahoj, brzo si pronajmu koně plemene hafling. Je to hříbě a bude mu rok. Četla jsem si několik věcí jak cvičit koně. Ale chtěla bych se zeptat těch, co mají koně, nebo alespoň vědí jak cvičit koně.
Jen pro info:
Je to klisna, bude jí rok a chtěla bych jí na volné ježdění (ne na parkur a ani ne na drezuru) jen cválat a skákat, je to poník plemene hafling.
Pokud máte nějaký postup prosím pište. Děkuji
To je opět zase nějaký vtip, protože jestli to zadavatelka myslí vážně, tak roční hříbě se tahle brzy necvičí. Maximálně co má umět základní návyky( zvedání nohou, nasazování ohlávky, vodění) aby dodržovalo osobní prostor, občas jít s ním na procházku, toť vše asi bych rozhodně bych necvičila typu ustupování koně zádí atd, to je už vyšší level a to se učí koně až ve vyšším věku. Rozhodně hříbě bych nelonžovala. Jestli obsedat, tak až nedříve 3,5 letech (je to pozdní plemeno), ale to až bude umět práci ze země. Hlavně aby bylo ve stádě. Snad to bude zadavatelce stačit.
chromik
napsal(a):
bože to jsem se zase pobavila...
Oba jste to špatně pochopily.. je snad logický že na koni nebudu jezdit hned ale až od 3.. (primitiv co si pořídí zvíře a nenastuduje jak se o něj stará doopravdy nejsem..) chtěla jsem znát pouze cviky jak cvičit hříbě. Tedy takový itinerář jak s cvičením. Kdy začít učit na ohlávku atd.. ale děkuji fríský. Za to chromiku pokud nevíš (evidentně ne) tak prosím nic nepiš. Akorát spamuješ. Děkuji
N.I.C
napsal(a):
Oba jste to špatně pochopily.. je snad logický že na koni nebudu jezdit hned ale až od 3.. (primitiv co si pořídí zvíře a nenastuduje jak se o něj stará doopravdy nejsem..) chtěla jsem znát pouze cviky jak cvičit hříbě. Tedy takový itinerář jak s cvičením. Kdy začít učit na ohlávku atd.. ale děkuji fríský. Za to chromiku pokud nevíš (evidentně ne) tak prosím nic nepiš. Akorát spamuješ. Děkuji
No uprimne po precteni tveho prispevku me napadlo "doufam ze je to jen vtip". Vychovat hribe se z internetu nenaucis. Chce to zkusenosti z praxe a hlavne nekoho kdo ti pomuze protoze u hribat se da zkazit spoustu veci ktere uz nemusi jit nikdy napravit a kun si to ponese cely zivot.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.178
Ten kdo ti pronajme rocni hribe je podle me obycejny.... Protoze to soudnej clovek byt nemuze. Male holsisce co nic neumi nema zkusenej dozor, nema zazemi a nic pronajmout hribe je ta nejvetsi h ovadina co se muze vymyslet.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten kdo ti pronajme rocni hribe je podle me obycejny.... Protoze to soudnej clovek byt nemuze. Male holsisce co nic neumi nema zkusenej dozor, nema zazemi a nic pronajmout hribe je ta nejvetsi h ovadina co se muze vymyslet.
Nejdříve by se hodilo, aby jsi mě znal/a a vybíjel/a si své sluníčkové ego někde jinde ano? Pro tvou informaci jsem ročník 98..Tam kam chodím na brigádu a na koně, koně prodávají již od narození, kůň zázemí má u matky a zkušený dozor? Jsem já. Studuji zemědělskou kde co já vím je i výchova a chov koní. Nuže majitelka hříběte co vlastní chovnou farmu je zkušený dozor též a vystudovanou zemědělskou má taky.. (logicky.. bez zemědělské nemáž oficiální povolení učit lidi na koni.. to by došlo i vám/tobě.) Vzhledem k mé budoucí profesy, musím mít praxi. Tedy svého koně. Pokud k daném tématu nic nevíš/nevíte tak laskavě jděte vybíjet ego někam jinam. Nebo ještě lépe.. jděte se naučit gramatiku Nechci se s vámi hádat.. nemám to zapotřebí. A abych pravdu řekla, je mi z vás/tebe zle.. evidentně v hlavě nic moc nemáš/nemáte. Protože jak říkáte, soudný člověk by to nenapsal..
Íháček
napsal(a):
No uprimne po precteni tveho prispevku me napadlo "doufam ze je to jen vtip". Vychovat hribe se z internetu nenaucis. Chce to zkusenosti z praxe a hlavne nekoho kdo ti pomuze protoze u hribat se da zkazit spoustu veci ktere uz nemusi jit nikdy napravit a kun si to ponese cely zivot.
Pravda. Proto hledám někoho, kdo s tím má praxi. Napsal by mi svůj postup a já bych to poupravila s mím. Mám svůj postup, ale chci vědět jak to chodí u jiných lidí
Chápu, že vám to připadá jako vtip.. ale doopravdy není. Prosím pochopení. Studuji zemědělskou vysokou školu, abych si mohla v budoucnu splnit sny. Již od 15 let sním ó vlastním koni. A teď potřebuji praxi. Konečně si mohu pořídit koně a můj trenér má vlastní postup cvičení hříběte, já také a zajímá mě co ostatní..
Děkuji za pochopení
N.I.C
napsal(a):
Právě že vím... a to tvoje "volné ježdění" a "jen cválat a skákat" mi připomíná nevědoucí osobu.
Ale k věci - není od věci zjistit, co už hříbě umí.
Ohlávka se učí dávat už malinkým hříbátkům. Až ohlávku bez problémů snesou, může se zkusit dát vodítko a vodit např. vedle matky. Pokud je to už roček a nic neumí, je ideální ji to učit v ohradě s nějakým zkušenějším koníkem.
Zároveň je učí i stát, rozejít, couvat, ustupovat - to můžeš cvičit např. i při čištění...
Až bude umět chodit na vodítku, můžete zkoušet jít s druhým koněm ven. Jinak nic moc umět nemusí. Dobré je zvykat ho na auta, motorky, jiné koně, krávy, vodu apod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

N.I.C
napsal(a):
Nejdříve by se hodilo, aby jsi mě znal/a a vybíjel/a si své sluníčkové ego někde jinde ano? Pro tvou informaci jsem ročník 98..Tam kam chodím na brigádu a na koně, koně prodávají již od narození, kůň zázemí má u matky a zkušený dozor? Jsem já. Studuji zemědělskou kde co já vím je i výchova a chov koní. Nuže majitelka hříběte co vlastní chovnou farmu je zkušený dozor též a vystudovanou zemědělskou má taky.. (logicky.. bez zemědělské nemáž oficiální povolení učit lidi na koni.. to by došlo i vám/tobě.) Vzhledem k mé budoucí profesy, musím mít praxi. Tedy svého koně. Pokud k daném tématu nic nevíš/nevíte tak laskavě jděte vybíjet ego někam jinam. Nebo ještě lépe.. jděte se naučit gramatiku Nechci se s vámi hádat.. nemám to zapotřebí. A abych pravdu řekla, je mi z vás/tebe zle.. evidentně v hlavě nic moc nemáš/nemáte. Protože jak říkáte, soudný člověk by to nenapsal..
Co to je za nesmysl ze bez zemedelky clovek nesmi ucit nikoho na koni? :D
Praxi nejlepe nasbiras praci s ruznymi konmi ruznych vekovych kategorii a temperamentu. Vlastniho k tomu nepotrebujes.
Boze to je zas nesmysl tohle tema :D.
N.I.C
napsal(a):
Pravda. Proto hledám někoho, kdo s tím má praxi. Napsal by mi svůj postup a já bych to poupravila s mím. Mám svůj postup, ale chci vědět jak to chodí u jiných lidí
Jenze na tohle postup neni. To chce prave tu praxi aby clovek poznal na co je kun pripraveny a jak s nim postupovat, protoze kazdy kun je jiny a nejde jet se vsema podle nejakeho navodu jak si predstavujes. Praxi ziskas tim ze se budes ucit od zkusenych kteri uz vi co delat s hribetem ale ne pres net. To ze ma nekdo zemedelku neznamena vubec nic. Teorie a praxe jsou naprosto odlisne veci a to co se uci ve skole muze byt v realite uplne jinak. Dobre vychovat a nasledne obsednout a prijezdit hribe neni prace pro zacatecnika. To uz chce opravdu zkusenosti, protoze i kdyz se to muze zdat snadne muze nastat tolik problemu, ktere pokud nevyresis spravne udelas z kone nevyrovnaneho zkazeneho magora. V nejhorsim pripade i nebezpecneho.
To ze ti to tu lidi pisou neni proto ze by si chteli na tobe neco vybijet nebo zvedat ego ale proto ze vi co se vsechno muze stat a jak to muze dopadnout. Kombinace zacatecnik a hribe je cesta do pekel i kdyz to treba sem tam nekomu vyjde dobre tak tech opacnych pripadu je bohuzel daleko vic.
N.I.C
napsal(a):
Ahoj, brzo si pronajmu koně plemene hafling. Je to hříbě a bude mu rok. Četla jsem si několik věcí jak cvičit koně. Ale chtěla bych se zeptat těch, co mají koně, nebo alespoň vědí jak cvičit koně.
Jen pro info:
Je to klisna, bude jí rok a chtěla bych jí na volné ježdění (ne na parkur a ani ne na drezuru) jen cválat a skákat, je to poník plemene hafling.
Pokud máte nějaký postup prosím pište. Děkuji
Když to vezmu postupně.
Koně se učí a posléze trénují. Cvičí se pes.
Čtení je bezva věc, bohužel ne vše, co je psáno, je i pravda.
Ten, kdo se o hříbata dobře stará, bude mnohem lepším zdrojem znalostí, než kniha.
Nerozumím, proč by si měl normální člověk pronajímat roční hříbě. Chápu staršího koně na ježdění, ale co s ročním hříbětem, když ještě ke všemu není moje?
Pojem volné ježdění vidím poprvé.
Nechcete koně na parkůr, ale chcete skákat? Přes kaluže?
Chcete cválat. No pokud byste vše dělala tak, jak se má, nejdčív byste si na té klisničce zacválala tak za 3 roky a to tak půl kruhu v kruhovce a to ještě na lonži.
Hafing není poník. Hafling je pony.
Obávám se slečno, že nevíte, do čeho se chcete pustit. Jak tu psalo více lidí, můžete víc pokazit než dokázat.
Nejspíš se naštvete, ale téměř totožný případ jsem sledovala v sousedství. A víte jak to dopadlo? Z krásného hříbátka haflinga je zákeřná kousavá mrcha, kterou nikdo v okolí nechce ustájit mezi svými koňmi, natož aby ji někdo koupil. Tohle zvíře půjde na jatka, protože mu není pomoci.Je to zabiják.
napsal(a):
Co to je za nesmysl ze bez zemedelky clovek nesmi ucit nikoho na koni? :D
Praxi nejlepe nasbiras praci s ruznymi konmi ruznych vekovych kategorii a temperamentu. Vlastniho k tomu nepotrebujes.
Boze to je zas nesmysl tohle tema :D.
Argh... Ne nesmí, ale není to úplně oficiální
Každopádně, na koních jezdím již 17 let.. takže nějaké ty zkušenosti mám. Problém je ten, že jsem koně jen obsedávala. Ne trénovala. S, vyježděním, zkušenosti mám. Pokud kůň s něčím na zádech měl problém, chytla jsem to já .. abych nemusela odpovídat na otázky samostatně udělám to takhle:
Proč si chci hříbě pořídit teď? Když mu je 1 rok?
Jde o to, že hříbě má velice, ale velice dobré geny. Povahu má dokonalou. Když se hříbě narodilo, pár měsíců potom si o ohradník roztrhlo břicho. Nemělo šanci na přežití nebýt veterináře. Toto hříbě, stálo čtvrt milionu. Pak, se cena snížila na 90k což je dokonalá cena. O hříbě, ale nebylo zájem, tak ho chtěli dát na jatka. (Buď Jako hříběcí maso - něco jako telecí atd.. anebo utratit) Hříbě mělo břicho zašité, ale tím se snížila jeho cena i kvalita. Vzhledem k tomu že je hříbě teď skoro v pořádku, chci si ho pronajmout dřív, než ho utratí.
K studii se mi hodí malé hříbě. Zapomněla jsem dodat, že hříbě, až bude dospělé půjde stejně možná k prodeji.. Nyní si ho jen pronajmu. Také skákat přes překážky neznamená parkur. Proto vás laskavě prosím, aby jste sem psali POKUD JSTE NĚKDY NĚJAKÉ HŘÍBĚ TRÉNOVALI tak jak. Myslím tím v kolika letech jste začli a co jste dělali+ reakce hříběte.. ano? Děkuji..
A je jasné že si uvědomuji že ho mohu zkazit. Ne, pokud to bude učení hrou. Radši to ještě jednou zopakuji..
Proto vás laskavě prosím, aby jste sem psali POKUD JSTE NĚKDY NĚJAKÉ HŘÍBĚ TRÉNOVALI tak jak. Myslím tím v kolika letech jste začli a co jste dělali+ reakce hříběte.. ano? Děkuji..
Hribe je zivy tvor ne nejaka vase studie stylem pokus omyl. To ze jezdite 17 let na veci nic nemeni. Je sakra velky rozdil ucit jezdit sebe a ucit kone. A je uplne jedno jestli je to hrou nebo nejak jinak zkazit se da tak nebo tak. Rozhodne vam tady nebudu vypisovat navod jak ucit hribe, protoze jak uz sem psala zadny neni a urcite byste si vybrala to co se vam hodi aniz byste tusila co delate. Radim vam najit si na to nekoho kdo vam poradi co a jak a hlavne kdo vam bude pri ruce a ne jenom na netu. A hlavne kdo ma zkusenosti ne jenom zemedelku.
Íháček
napsal(a):
Hribe je zivy tvor ne nejaka vase studie stylem pokus omyl. To ze jezdite 17 let na veci nic nemeni. Je sakra velky rozdil ucit jezdit sebe a ucit kone. A je uplne jedno jestli je to hrou nebo nejak jinak zkazit se da tak nebo tak. Rozhodne vam tady nebudu vypisovat navod jak ucit hribe, protoze jak uz sem psala zadny neni a urcite byste si vybrala to co se vam hodi aniz byste tusila co delate. Radim vam najit si na to nekoho kdo vam poradi co a jak a hlavne kdo vam bude pri ruce a ne jenom na netu. A hlavne kdo ma zkusenosti ne jenom zemedelku.
Pokud je slečna ročník 1998 a jezdí 17 let, v kolika letech začala?
N.I.C
napsal(a):
Argh... Ne nesmí, ale není to úplně oficiální
Každopádně, na koních jezdím již 17 let.. takže nějaké ty zkušenosti mám. Problém je ten, že jsem koně jen obsedávala. Ne trénovala. S, vyježděním, zkušenosti mám. Pokud kůň s něčím na zádech měl problém, chytla jsem to já .. abych nemusela odpovídat na otázky samostatně udělám to takhle:
Proč si chci hříbě pořídit teď? Když mu je 1 rok?
Jde o to, že hříbě má velice, ale velice dobré geny. Povahu má dokonalou. Když se hříbě narodilo, pár měsíců potom si o ohradník roztrhlo břicho. Nemělo šanci na přežití nebýt veterináře. Toto hříbě, stálo čtvrt milionu. Pak, se cena snížila na 90k což je dokonalá cena. O hříbě, ale nebylo zájem, tak ho chtěli dát na jatka. (Buď Jako hříběcí maso - něco jako telecí atd.. anebo utratit) Hříbě mělo břicho zašité, ale tím se snížila jeho cena i kvalita. Vzhledem k tomu že je hříbě teď skoro v pořádku, chci si ho pronajmout dřív, než ho utratí.
K studii se mi hodí malé hříbě. Zapomněla jsem dodat, že hříbě, až bude dospělé půjde stejně možná k prodeji.. Nyní si ho jen pronajmu. Také skákat přes překážky neznamená parkur. Proto vás laskavě prosím, aby jste sem psali POKUD JSTE NĚKDY NĚJAKÉ HŘÍBĚ TRÉNOVALI tak jak. Myslím tím v kolika letech jste začli a co jste dělali+ reakce hříběte.. ano? Děkuji..
Jestli je hříbě "skoro v pořádku", proč by ho utráceli?
Chov, kde si drahá a cenná hříbata trhají břicha o ohradníky by mě tedy neoslovil
Odchovala jsem u nás hříbata tři.Do roka ani do dvou s nimi nic konkrétního nenacvičuji.
Jsou s matkou, ve smíšeném stádě v létě nonstop.V zimě na noc v boxu.Po cca půl roce pak už mají box svůj, ale jinak jsou venku, s matkou ve stádě.Při tom, jak pracovně využívám matku, samozřejmě osahávám i hříbě.
Po narození přijde očkování, čipování.Taky stojí přivázané, sáhnu na něj kartáčem, zvednu nožku.Běžná manipulace.Při voze chodí uvázané u matky, pokud je matka pod sedlem, vedu ho na ruce.Malá hříbata někde i pouštím navolno.U nás na to je krajina.
Jestli si nutně chcete pronajmout ročka, plaťte mu slušné ustájení, kde se nebude zraňovat, občas za ním zajděte, pohlaďte, dejte něco dobrého a zase jeďte.Ve stádě mu bude nejlépe.
koně
napsal(a):
Jestli je hříbě "skoro v pořádku", proč by ho utráceli?
Chov, kde si drahá a cenná hříbata trhají břicha o ohradníky by mě tedy neoslovil
Odchovala jsem u nás hříbata tři.Do roka ani do dvou s nimi nic konkrétního nenacvičuji.
Jsou s matkou, ve smíšeném stádě v létě nonstop.V zimě na noc v boxu.Po cca půl roce pak už mají box svůj, ale jinak jsou venku, s matkou ve stádě.Při tom, jak pracovně využívám matku, samozřejmě osahávám i hříbě.
Po narození přijde očkování, čipování.Taky stojí přivázané, sáhnu na něj kartáčem, zvednu nožku.Běžná manipulace.Při voze chodí uvázané u matky, pokud je matka pod sedlem, vedu ho na ruce.Malá hříbata někde i pouštím navolno.U nás na to je krajina.
Jestli si nutně chcete pronajmout ročka, plaťte mu slušné ustájení, kde se nebude zraňovat, občas za ním zajděte, pohlaďte, dejte něco dobrého a zase jeďte.Ve stádě mu bude nejlépe.
Děkuji no předpokládá se, že bude problém s podbřišníkem kvůli břichu. A když není podbřišník, není sedlo a pak to je naprd.. Nevím, proč jí chtějí utrácet. Stejně jako nevím proč utrácejí zdravé koně taky jen tak
Íháček
napsal(a):
A myslíte že to nevím? A VŠ není žádná šílená vědecká blbost hokus pokus. Delší dobu se plánuje s National Geographic projekt pro zraněná zvířata..Pro týrané zvířata tedy kočky, psi, hady, hlodavce atd.. A také pro ve finále zdravé koně, kteří měli skončit jako klobásy.. Vždy je co se učit. Ale pokud máš koně prostudované a jezdit umíš, tedy že koně zvládneš a neničíš ho, nemáš se co učit. A primitiv také nejsem. Už od dané doby moc dobře vím co chci. Jsem morálně korektní člověk. A věřte nebo ne zvířata jsem milovala od začátku. Když už něco chci a stojím si za tím, udělám to. Nikdy bych neubližovala nevinnému zvířeti. Navíc když už mám vztah ke koním vybudován. Já se s vámi hádat nebudu. Nevíte, na čem se pracuje a jaké to výsledky bude mít. Ale abych vás uvedla do obrazu, díki tomuto projektu klesne počet koní co mají skončit v klobáse o polovinu. Toto hříbě, také mělo zemřít. Co se vám zdá lepší? Aby skoro zdravé hříbě skončilo bez duše, nebo v dobrých rukách ve stádě?

Plácáte tu páté přes deváté, protiřečíte si, z textu je jasné, že nebude pravda ani půlka toho, co píšete. Takových jako Vy tu je každou chvíli nějaká...
Pokud spolupracujete na projektu, který má omezit počet koní pro masné účely, tak radši miřte projekt směrem takovým, ať se neprodukuje tolik koní s již dopředu jasnými genetickými zatíženími. Pak klesne počet koní, kteří budou končit v salámu. Protože pokud nebude koní produkován nadbytek, a pokud se budou množit koně s rozmyslem a koně zdraví (i charakterově), pak je šance, se že cíl projektu prvního naplní.

No myslela jsem si, že mě po začátcích Atlantidy nic nepřekvapí...ale pokud tohle není troll tak teda dobrej matroš.
Já to nechápu, člověk se zeptá (dobře, vypadá to trochu nedůvěryhodně, ale) a svalí se na něj jen negativní odpovědi, co radši i poradit.napsat názor a pod to třeba já postupovala tak a tak, samozřejmě je to individuální...
já osobní zkušenost nemám, ale třeba aspon náka knížka pro inspiraci http://www.konskeknihy.cz/vycvik-mladeho-kone-kerstin-diacont/
určitě bude náky info i v jiných knížkách, samozřejmě to nenahradí zkušeného člověka a jeho rady.
Nečetla jsem, ale třeba vám to pomůže http://www.stajecola.cz/fotoalbum/vycvik-koni/vychova-a-vycvik-hribete.
etnies86
napsal(a):
Nečetla jsem, ale třeba vám to pomůže http://www.stajecola.cz/fotoalbum/vycvik-koni/vychova-a-vycvik-hribete.
Pokud si myslite ze hribe se da vychovat podle rad z netu nebo snad prectenim par knizek ci studiem zemedelky tak asi nemam co dodat. Slecna je presvedcena ze vsechno vi a nemusi se nic ucit. Ja jsem pouze napsala svuj nazor protoze takovych expertu jako ona jsem zazila nekolik a dobre to nedopadlo. Navic kdyz ho chce jako predmet nejake sve studie. Ja jenom doufam ze je to cele vymysl protoze tohle snad nemuze byt pravda.
Dotaz
napsal(a):
Taky mám dojem, že slečně je tak patnáct, aspoň podle vystupování.
P.S.: Ten pravopis, co nám tu doporučujete, byste měla taky dohonit, máte tam neskutečné hrubky.
Ono vyjadřování či pravopis nemusí nutně ukazovat na to, jak je člověk znalý a šikovný. Měli jsme velmi dobrého rajťáka, ale když k němu šel někdo o radu, bylo to k uzoufání. Nedal dohromady kloudnou větu. Jediný způsob, jak se od něj učit bylo, koukat, jak co dělá.
Ovšem člověk, který je dlouhá léta u koní, tak ten už používá běžně zažité termíny koňáků. Ať už je Jan Zlatoústý nebo třeba koktá. A přes to nejede vlak.
Takže slečna se u koní může objevovat od svých 2 let, jak psala, ale buď je velmi imunní vůči vlivu okolí nebo ten pobyt u koní byl s velkými přestávkami popř. jezdila u nějakého neználka.
Všechno tu, jsou jen dohady. Jedna každá z nás, co jí v diskuzi odpovídáme, by okamžitě poznala, jak na tom slečna je, pokud bychom jí viděly přímo u koní.
Zkušenosti s koňmi se nedají nastudovat z knih, či na škole nebo na internetu, ty se musí získat pobytem přímo u koní!

Ja trebárs nerozumiem tomu, ak niekto má doma živý vzor, trénera, chovateľa, kohokoľvek, ktorý evidentne(hypoteticky) má skúsenosti s odchovom, prečo príde niekam na internety a zháňa sa po tom, aby mu niekto poradil, čo vlastne s tým ročným koňom má robiť. Veď čo je lepšie, ako názorná ukážka v priamom prenose?
Odhliadnuc od toho, že slečne nič zo scifipríbehu o žriebäti za 250.000, resp 90.000, resp vlastne za mäsovú cenu neverím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151
napsal(a):
Ja trebárs nerozumiem tomu, ak niekto má doma živý vzor, trénera, chovateľa, kohokoľvek, ktorý evidentne(hypoteticky) má skúsenosti s odchovom, prečo príde niekam na internety a zháňa sa po tom, aby mu niekto poradil, čo vlastne s tým ročným koňom má robiť. Veď čo je lepšie, ako názorná ukážka v priamom prenose?
Odhliadnuc od toho, že slečne nič zo scifipríbehu o žriebäti za 250.000, resp 90.000, resp vlastne za mäsovú cenu neverím.
Asi tak. Takhle drahe haflingy nemaji snad ani Sixtovi a Studnickovi kteri maji ten chov nejlepsi. Maximalne nejake hribe od Babise. Ale silne pochybuju ze ten nebo i prvi dva by za a nechali tak drahe hribe zranit, za b by ho urcite neposilali na jatka, kdyz ne k jizde k chovu se vyuzit urco da. A za c ze by byli tak blb i aby ho pronajimali 19nactilete slecne co nic neumi a jezdi! Cele dva roky od svych 17nacti.
Slecno kdyz tvrdite ze mate mit takto cenne hribe ktere jak tusime se v republice nenachazi. Jiste nebudete mit problem napsat sem jeho rodokmen. Staci jmeno otce. Podle me vam o cene hribete pekne kecali.

Majitel Čapáku vydražil na tyrolské aukci hříbě klisničky za mega, pokud se nemýlím. Ale to jen haflí OT.
Nevěřím skutečnou identitu, situaci a příběh zadavatele tématu ani zbla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151
Vzdyt jsem to zofre psala. Nejdrazsi hafly tu ma babis, a pak ostatni zminovani. Nikdo jinej tu nema tak kvalitni hafli chov aby si moh rict za hribe byt tech 90 natoz udajnych ctvrt mega. A jak pises bud si zadavatelka vymysli jak Baron prasil nebo je tak hloupa ze si nechala nakukat pohadky. Tak jako tak je to usmevne.

Leithi: Měla jsem rozepsanou reakci v poledne, ale neodeslalo se to. Každopádně za sebe můžu říct, že Studničkovi rozhodně takové věci nepraktikují, že by se na jejich hříbatech dělaly nějaké výzkumy... za další - ne, že by i haflové nedokázali být drazí, ale taky jsem přesvědčena, že moc hříbat za zmíněnou cenu se do ČR nepodívalo... soudě i podle osobních zkušeností z Ebbsu
Celé je to nesmysl. Jen je sranda, jak se tu na každou takovouhle "vařenou nudli" stejně chytíme a polemizujeme do konce dechu

Jo... a jakže se teda dá vycvičit to hříbě?
Kdyžtak to prosím vás shrňte tak do 3 - 5ti vět, ať to nemusím pročítat moc dlouho... děkuji pěkně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.178
napsal(a):
Leithi: Měla jsem rozepsanou reakci v poledne, ale neodeslalo se to. Každopádně za sebe můžu říct, že Studničkovi rozhodně takové věci nepraktikují, že by se na jejich hříbatech dělaly nějaké výzkumy... za další - ne, že by i haflové nedokázali být drazí, ale taky jsem přesvědčena, že moc hříbat za zmíněnou cenu se do ČR nepodívalo... soudě i podle osobních zkušeností z Ebbsu
Celé je to nesmysl. Jen je sranda, jak se tu na každou takovouhle "vařenou nudli" stejně chytíme a polemizujeme do konce dechu
Jasne. Ani jeden z tech co by jako jedini takove hribe potencialne mit mohli by do toho nesel ani v deliriu.
etnies86
napsal(a):
Já to nechápu, člověk se zeptá (dobře, vypadá to trochu nedůvěryhodně, ale) a svalí se na něj jen negativní odpovědi, co radši i poradit.napsat názor a pod to třeba já postupovala tak a tak, samozřejmě je to individuální...
já osobní zkušenost nemám, ale třeba aspon náka knížka pro inspiraci http://www.konskeknihy.cz/vycvik-mladeho-kone-kerstin-diacont/
určitě bude náky info i v jiných knížkách, samozřejmě to nenahradí zkušeného člověka a jeho rady.
Děkuji nezní to důvěryhodně, ale je to tak. Konec konců nyní to už je jedno. Hříbě se prodalo do pony klubu Bechlín- Vědomice
je v pořádku! Děkuji vám za pozitivní přístup. Jako jediná pozitivní. Děkuju.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vzdyt jsem to zofre psala. Nejdrazsi hafly tu ma babis, a pak ostatni zminovani. Nikdo jinej tu nema tak kvalitni hafli chov aby si moh rict za hribe byt tech 90 natoz udajnych ctvrt mega. A jak pises bud si zadavatelka vymysli jak Baron prasil nebo je tak hloupa ze si nechala nakukat pohadky. Tak jako tak je to usmevne.
Ovšem.. hodila by se lepší gramatika. A co já vím Babiš nechová koně ne? Něco mi uniklo? Jistě víte že koně mohou stát klidně i milion. Pokud mají dobré geny.
Etnies86 uzavřela debatu o ničem nejlépe Děkuju všem kteří mi vůbec neporadili, jen okecávali a místo toho, aby poradili ze sebe dělali génie a vlastně i hlupáky. Člověk se normálně zeptá a... No nic.. co na to..Český národ. Děkuji etnies86 a ostatním za, ochotu, také.. oficiálně uzavírám téma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Dyt to máte v nicku, neodpovídejte N.I.C.
N.I.C
napsal(a):
Děkuji nezní to důvěryhodně, ale je to tak. Konec konců nyní to už je jedno. Hříbě se prodalo do pony klubu Bechlín- Vědomice
je v pořádku! Děkuji vám za pozitivní přístup. Jako jediná pozitivní. Děkuju.
Jé děkuji :)
ne je to hrozný, tisíc hemzů okolo, ale rada žádná. prostě at je to napsany jakoliv, tak bud poradím nebo se nevyjadřuji a myslim si svý. mě tohle na tý diskusi fakt vadí.
etnies86
napsal(a):
Jé děkuji :)
ne je to hrozný, tisíc hemzů okolo, ale rada žádná. prostě at je to napsany jakoliv, tak bud poradím nebo se nevyjadřuji a myslim si svý. mě tohle na tý diskusi fakt vadí.
Diskuze je diskuze. Je zadarmo, tedy rady neověřené, ale možno mezi nimi najít i perlu. Ovšem ne každý ji pozná.
Pokud chcete rady ověřené a k věci, musíte si sehnat specialistu na problém a hlavně ZAPLATIT ! A to ne málo
Takže pokud chcete něco zadara, budete mít kvalitu, tomu odpovídající.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A kerá tady není ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já si to samý říkala před delší dobou u psů, ale taky to byl někdo jinej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
To víte, dlozhé zimní večery. Nebo je na tom někdo stejně jako já, a v reálu nemá komu vyprávět.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To víte, dlozhé zimní večery. Nebo je na tom někdo stejně jako já, a v reálu nemá komu vyprávět.
Pochopila jsem to v období prázdnin, ale teď, když je školní rok a bude za chvíli končit prví pololetí? Chápu, když si někdo chce pokecat, ale ne vymýšlet...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ano, přišlo období nudy, na tohle je diskuze opravdu dobrá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Téma sama zadavatelka ukončila, tak proč se nenudit?
OK, chcete seriozní odpověď na příšernou otázku? Fajn. Jak CVIČIT hříbě? Nijak, hříbě se necvičí, hříbě se vychovává. Za mně je hříbě kůň do 2 - 3 let. Hříbě se, tedy jak chcete, cvičí pro všechny kategorie jezdectví stejně, je jedno, co s ním majitel zamýšlí, jestli bude parkurák, nebo se bude flákat po pastvině. Má zvládnout socializaci ve stádě a s jinými koňmi - pobyt na pastvině, ve výběhu, na procházkách s ostatními koňmi, a chovat se takto slušně. Má se chovat slušně vůči člověku - nechat se chytit, nasadit ohlávku, na vodítku odvést. Má se umět nechat ošetřit při zranění, nechat si sáhnout na celé tělo, nechat udělat kopyta. Více s ním není potřeba co cvičit. A JAK to cvičit? Běžnou manipulací během dne, hříbata mají ten dar, že okoukávají, a učí se velmi rychle. Pokud vznikne problém, mírně se na něj zaměřit. Neznamená to zavřít jej do kruhovky a drilovat.
Pokud se zadavatelka ptala na METODU výcviku koní, potažmo hříbat, je jich spousta, a pokud má nějakou konkrétně na mysli, protože to tak někdo aplikuje, tak ať jde za ním, ať jí ten konkrétní jedinec svou metodu vysvětlí, objasní, a popíše postup.
Co se jejího POKUSU týká. Mám jen jednu otázku. Když tedy cvičit hříbě neumí, a něco se pokazí, protože si třeba špatně vysvětlila něčí radu, co pak s hříbětem bude? Přešoupne někomu zkažené hříbě? Mno, to se pak ale nedivte, že lidé reagují, jak reagují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
polárka.15
napsal(a):
Nechápu, proč má někdo pořád potřebu si vymýšlet a hrát divadla
Tak si pusťte televizi a tam uvidíte teprve mistry "pohádkáře". Je před volbami a tak se teď bojím věřit že je pátek dvacátého. Docela slušně placený lháři, intrikáři a ti o Vás ještě budou rozhodovat a kázat morálku? Proti nim mi připadá Atlantida jak bohyně pravdomluvnosti.
Jo a pokud Vám někoho připomínám, tak máte deset bodů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si pusťte televizi a tam uvidíte teprve mistry "pohádkáře". Je před volbami a tak se teď bojím věřit že je pátek dvacátého. Docela slušně placený lháři, intrikáři a ti o Vás ještě budou rozhodovat a kázat morálku? Proti nim mi připadá Atlantida jak bohyně pravdomluvnosti.
Jo a pokud Vám někoho připomínám, tak máte deset bodů.
A proč to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč to?
Protože Dalajláma je moc dlouhý a někdo už to tu má.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Však Vy víte, jak jsem to myslela.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože Dalajláma je moc dlouhý a někdo už to tu má.
Jste snadno rozpoznatelný, napadlo mě to hned u příspěvku s krmením zvěře. Má cenu měnit přezdívky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Však Vy víte, jak jsem to myslela.
To víte že vím.

Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli se energie vložená do něčeho tak zbytečného jako změna nicku na ten půlden vyplatí...
Ale tak někdo vymýšlí pohádky, někdo mění nicky. Takových je tu taky plno
Mno, tak... zkus příště něco nápaditějšího, co zatím nikdo nedělal (kafe s koněm v klubovně bylo myslím docela originální ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Jste snadno rozpoznatelný, napadlo mě to hned u příspěvku s krmením zvěře. Má cenu měnit přezdívky?
Raději ani nic vysvětlovat nebudu.Stejně by mi to nikdo nevěřil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli se energie vložená do něčeho tak zbytečného jako změna nicku na ten půlden vyplatí...
Ale tak někdo vymýšlí pohádky, někdo mění nicky. Takových je tu taky plno
Mno, tak... zkus příště něco nápaditějšího, co zatím nikdo nedělal (kafe s koněm v klubovně bylo myslím docela originální ).
Copak kobča by klidně šla, ale oška z toho měla málem mladý.

Nevěřil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Připomíná mí to, co onehdá běželo facebookem o facebooku - holka se vyfotila s klukem, chtěla ho označit na fotce, a on jí řekl, že facebook nemá, ani nic jiného. Pak následovala pětiminutová histerická scéna, kdy s kamarádkama prohledávaly internet, a prostě tam nebyl "ježíš on za sebou nemá žádnou digitální stopu", "ježíš jak si najdu, jak vypadaly jeho bejvalky..." "abych mu něco sdělila, já s ním musím mluvit!" No geniální. Takže asi potřebuje, aby za ním nebyla žádná digitální stopa. Přece několikrát říkal, že je utajenej...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Holky-ja vůbec nevím, o čem je řeč
To nevadí, chtěla jste ho zpátky, máte ho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Připomíná mí to, co onehdá běželo facebookem o facebooku - holka se vyfotila s klukem, chtěla ho označit na fotce, a on jí řekl, že facebook nemá, ani nic jiného. Pak následovala pětiminutová histerická scéna, kdy s kamarádkama prohledávaly internet, a prostě tam nebyl "ježíš on za sebou nemá žádnou digitální stopu", "ježíš jak si najdu, jak vypadaly jeho bejvalky..." "abych mu něco sdělila, já s ním musím mluvit!" No geniální. Takže asi potřebuje, aby za ním nebyla žádná digitální stopa. Přece několikrát říkal, že je utajenej...
Protože něco malinko vím o Netu a existence služeb jako FB.Víte, že na Dark webu si můžete koupit kolem pěti dolarů fotky soukromé mnoha lidí co používají FB a podobné "služby".Kolem deseti doláčů stojí heslo k profilu. Tak ani nemusíte být "cracker" a máte nakonec téměř co si vzpomenete a zaplatíte.
Krok 1: Přihlašte se do svého účtu na Facebooku.
Krok 2: Přejděte na vaší domovskou stránku kliknutím na Vaše jméno vedle fotky
Krok 3: Klikněte pravým tlačítkem myši na libovolné prázdné části stránky z pop-up menu vyberte "Zobrazit zdrojový kód stránky":
Krok 4 : Vyskočí vám pop up okno se zdrojovým kódem. Proveďte vyhledávání "InitialChatFriendsList" stiskem " Ctrl + F " ve zdrojové stránce
Krok 5: Vedle tohoto klíčového slova se zobrazí následující kód :
{ "List" : [ "1094888468 ", " 100001764538421 ", " 1000067860837339 ", " 100000483858943 ", " 100001780711823 ", " 1871785921 ", ", ] : }
Výše uvedená čísla jsou tzv. Facebook ID`s Vašich přátel (tato čísla jsou jen příklady, které nefungují v této metodě, zkuste reálné ID z Vašeho profilu). Ano, každý je veden na Facebooku pouze pod svým specifickým kódem. Trochu děsivé.
Seznam vašich přátel, kteří navštívili váš profil na Facebooku
Stačí toto Facebook ID zkopírovat z tohoto seznamu, tedy vše co je mezi jednotlivými uvozovkami, které vidíte v Kroku 5 jako příklad. První číslo je Facebook ID vašeho Facebook přítele, který navštívil váš Facebook účet jako první.
Chcete-li vidět jednotlivé lidi (vaše Facebook přátele), zkopírovat ID a nahraďte XXXXXXXX tímto ID v následujícím odkazu :
http://www.facebook.com/XXXXXXXXXX
Blahopřeji! Právě jste vystopovali, kdo si prohlíží váš profil na Facebooku! Jednoduchý trik, co říkáte? To jenom ukázka jak je FB anonymní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože něco malinko vím o Netu a existence služeb jako FB.Víte, že na Dark webu si můžete koupit kolem pěti dolarů fotky soukromé mnoha lidí co používají FB a podobné "služby".Kolem deseti doláčů stojí heslo k profilu. Tak ani nemusíte být "cracker" a máte nakonec téměř co si vzpomenete a zaplatíte.
Krok 1: Přihlašte se do svého účtu na Facebooku.
Krok 2: Přejděte na vaší domovskou stránku kliknutím na Vaše jméno vedle fotky
Krok 3: Klikněte pravým tlačítkem myši na libovolné prázdné části stránky z pop-up menu vyberte "Zobrazit zdrojový kód stránky":
Krok 4 : Vyskočí vám pop up okno se zdrojovým kódem. Proveďte vyhledávání "InitialChatFriendsList" stiskem " Ctrl + F " ve zdrojové stránce
Krok 5: Vedle tohoto klíčového slova se zobrazí následující kód :
{ "List" : [ "1094888468 ", " 100001764538421 ", " 1000067860837339 ", " 100000483858943 ", " 100001780711823 ", " 1871785921 ", ", ] : }
Výše uvedená čísla jsou tzv. Facebook ID`s Vašich přátel (tato čísla jsou jen příklady, které nefungují v této metodě, zkuste reálné ID z Vašeho profilu). Ano, každý je veden na Facebooku pouze pod svým specifickým kódem. Trochu děsivé.
Seznam vašich přátel, kteří navštívili váš profil na Facebooku
Stačí toto Facebook ID zkopírovat z tohoto seznamu, tedy vše co je mezi jednotlivými uvozovkami, které vidíte v Kroku 5 jako příklad. První číslo je Facebook ID vašeho Facebook přítele, který navštívil váš Facebook účet jako první.
Chcete-li vidět jednotlivé lidi (vaše Facebook přátele), zkopírovat ID a nahraďte XXXXXXXX tímto ID v následujícím odkazu :
http://www.facebook.com/XXXXXXXXXX
Blahopřeji! Právě jste vystopovali, kdo si prohlíží váš profil na Facebooku! Jednoduchý trik, co říkáte? To jenom ukázka jak je FB anonymní.
Pane bože...zaplať boha, že FB nemám...taková sledovačka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Meifi? ...si teda asi sedim na vedení nebo co...chvíli to budu sledovat a pak si zkusím přesednout.
Nejmenovat!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Pane bože...zaplať boha, že FB nemám...taková sledovačka
To je známý už dlouho, ale vysvětlete to mladejm. A nejhorší na tom všem je, že na spoustu lidí není jiný kontakt, než facebook...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je známý už dlouho, ale vysvětlete to mladejm. A nejhorší na tom všem je, že na spoustu lidí není jiný kontakt, než facebook...
Já mladá náhodou porad jsem , ale asi už to mládí trvá déle, než chci, každopádně FB nechapu, je to jako bych si vyfotila oběd a šla po sousedech ukazovat fotku oběda-pletu se nebo je to retardomismus?

Nepletes
Taky ho nemam. A ziju

ameed
napsal(a):
Já mladá náhodou porad jsem , ale asi už to mládí trvá déle, než chci, každopádně FB nechapu, je to jako bych si vyfotila oběd a šla po sousedech ukazovat fotku oběda-pletu se nebo je to retardomismus?
Jo, některý to berou takhle. Jinak to funguje tak, že si vybíráte různé zájmové skupiny a pak kamarády. A zobrazují se Vám jen informace ze skupin a od kamarádů. Není nic jednoduššího, než jedním klikem zakázat příspěvky od těch známých, kteří mají pitomé tendence typu focení obědů.
Já facebook beru jako dobrou pomůcku. Např: našla jsem tam trenérku, dozvěděla se o jezdeckém kurzu se zahraniční lektorkou, na který zítra jedu, v zájmové skupině je i několik stránek překladu nejčastějších výrazů z angličtiny, abych aspoň něčemu rozuměla dřív, než to přeloží překladačka.
Nebo: našla jsem tam ve specializovaných skupinách spousta rad ohledně bezkoster, které jsem plánovala pořídit (a nakonec i pořídila). Tolik rad nenajdu ani v diskuzích na iFauně a Equichannelu. A od mnoha lidí, kteří mají osobní zkušenosti, ne jako v diskuzích, kde se jedná většinou jen o domněnky a co kdo slyšel a co se říkává. Je tam skupina na sdílení dopravy atd, atd.
Za mě je facebook dobrý sluha, ale zlý pán.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Tak ja bych rekla, ze davat cokoliv kamkoliv na net neni uplne bezpecne, nicmene to delam tkay, mtakze sice se nepodivam, kdo z pratel se podival na muj facebook jako prvni, bo tam zadne nemam, a hraju jen hru, ale digitalni stopa po mne je, jakby nebyla, kdyz jako podnikatel jsem vsude verejne pristupna vcetne veskerych dat, tak co...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
K čemu? No ve spojení s mobilem je to naprosto dokonalý strážce.Proč Microsoft do svého xbox one zabudoval přední kameru která nejde vypnout? Pokud měla konzole být funkční, tak potřebovala být online.To víte vaše soukromí je samozřejmě svaté. Jinými slovy Vám vlezou brzo až do ložnice.Pozor taky na chroomebooky a všechny booky od Apple.Na nové telefony rovnou zapomeňte.Sejmou Vám i otisk prstu.To se nebojte to je jenom klidně důkaz o tom že jste vrah třeba.To je úplně bezpečné.
ameed
napsal(a):
Hmmm, já prostě nechapu, k čemu to jako vlastně je no...ale tak když nejsu sama, tak je to v cajku.
Nejste v tom sama, též jsem v klubu neFacebookových lidiček..každopádně jak mi bylo jednou řečeno:, bez Facebooku jako bys nebyla, nebo, a jak sleduješ, kdo co teď dělá?,...takže jsem asi trapná a nechápu, jak dodnes na světě existuji a že mi netrhá žíly, že nevím, co dělá moje sousedka
Zajimave ze ti co fb nemaji si mysli ze slouzi pouze k tomu aby tam lidi sdelovali co zrovna delaji pritom pro vetsinu lidi co znam slouzi prave k tomu aby se dozvedeli o ruznych akcich a udalostech protoze nekteri poradatele uz to ani jinam nedavaji a taky kvuli ruznym vzdelavacim skupinam nebo prodeji ruznych veci apod. U nas ve staji se treba na fb resili treninky a schuze a podobne stajove veci takze kdo ho nemel byl uplne mimo deni.
Ale jestli mate pocit ze vas chce fbi nebo cia nebo snad vsichni hackeri sveta sledovat a lezt vam do loznice tak si ho samozrejme nezakladejte. To ze nekdo chce at cely svet vi co zrovna dela je jeho problem.

Facebook je úplně stejná věc jako Fauna. Akorát tady by na fotky vašich obědů nebyl nikdo zvědavý, ale na facebooku možná jo. Jinak ale může sloužit úplně stejnému účelu. Jestli někdo chce sledovat můj profil, prosím. Naprostá většina příspěvků je neveřejných a jestli někdo uvidí fotky mé kočky a slepic, prosím.
Kdo dá kamkoliv na internet své nahaté foto nebo fotky z pařby, nebo cokoliv, co nemá být veřejné, je vůl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.178
Za me je treba facebook super vec. Jsem v prodejnich i diskuznich skupinach o hadech a teraristice takze dik fb prijdu na dost zvirat ktere bych jen pokecem s kamosi nebo v bezne inzerci nemela sanci najit. Nehlede na to ze je pak i jednodussi donluva s chovatelem ze zahranici a reseni dovozu pres predavku na zahranicni burze atd... ja uz to vyuzivam skoro jen k tomu. Pro pratele tam o cas flaknu svoji fotku nebo fotku zvere aby se vedelo ze ziju a cau. Nemam tam nic co by mi vadilo ze si nekdo ukradne

Jako rozumím, k čemu slouží Fb. Je to taky mocný nástroj marketingu, který kdo nepoužívá, má velké mínus.. akorát já to beru jako velkého žrouta času, takže kdybych si k času, co strávím tady, ještě přičetla, že budu furt čučet do mobilu na Fb... už bych asi nestíhala dělat nic jiného. Těch informací, které všude běží, jsou v jedné vteřině miliony a člověk by mohl číst a proklikávat prostě neustále. Pak ztrácí pojem o realitě a přestává na ní mít čas... je to taková spirála do háje
Takže vím, že s Fb bych měla třeba jednodušší některé věci (zrovna svolávám třídní sraz střední a kontakty po telefonu se honěj dost blbě), ale za to mi to nejstojí, zakládat si profil
Každý podle svého. Ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Nejlepší je když tam někdo flákne jakou měl "monstrózní sračku" v neděli a dostane čtyřicet lajků. Nebo jak tam ujišťují každou ženu o její kráse skoro jak modelku a poté co odloží telefon tak se nestačíte divit. "Tu znáš né? Koukej jak se tam vyfotila a myslí si jaká je krásná" A když se jí zeptám proč jí tam píše jak jí to sluší, tak mi řekne to musíš. Kámošky teda supeeer.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Raději ani nic vysvětlovat nebudu.Stejně by mi to nikdo nevěřil.
Konspirační teorie: Ty protivný otravný baby Vás uhonily, tak jste si musel dát pauzu, přitom jste se přestěhoval někde k Sisi, abyste měl zaručenou pohodu s koněma a případnou pomoc, ale to dolejzání holek Vám začlo chybět, tak jste si změnil přezdívku a můžete začít znova Nebo jste ještě radši kvůli volbám odjel na misi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A jak tak koukám, tak radši utekl i zadavatel, my jsme tu na tej ifauně tak strašně zlí...
Právě, že se už celý svět odehrává na facebooku, a dozvědět se jednou za rok něco o závodech, na kterých se chystám, znamená si založit profil, protože ani na přímý mail s prosbou o informace, že facebook nemám, člověk nedostane odpověď. A jak je velký problém se na to podívat veřejně, to je fakt... no to je jedno. A nebo je vždycky krásný status" tvl, to zas je všechno na h", pod tím komentář "co se stalo?" odpověď zadavatele "ani se neptej, to psát ani nebudu". Asi jsem v tomhle sakra mimo. Tolik k facebooku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Konspirační teorie: Ty protivný otravný baby Vás uhonily, tak jste si musel dát pauzu, přitom jste se přestěhoval někde k Sisi, abyste měl zaručenou pohodu s koněma a případnou pomoc, ale to dolejzání holek Vám začlo chybět, tak jste si změnil přezdívku a můžete začít znova Nebo jste ještě radši kvůli volbám odjel na misi.
Náhodou Sisi je moc hodná paní..Ta jediná tady pochopila o co mi jde u koní a hlavně jí šlo o to abych já neznalostí neublížil nějak těm koním.Tímhle si mě zcela získala a jí věřím že koně opravdu má moc ráda. Volby dopadly jak dopadly..Babiš přiškrtí nás živnostníky a podnikatele a my přiškrtíme zase naše zákazníky.Dnes za střechu na rodinném domě bereme kolem 120 000 až 150 000 a příští rok to bude o deset tisíc zase víc.Ve finále to zaplatí jen ti poslední v řetězci..Pokud na to nebudou mít, tak smůla asi.I máslo je už drahá sranda. Babiše to taky trápit nebude vzhledem k jeho příjmu a obyčejní lidé? Matka samoživitelka která nemůže z manžela dostat výživné? Bude mít na to mě jako elektrikáře zaplatit? Bude mít na ty nesmyslný školení které já musím promítat do ceny? Papíry pro papíry, ale drahé papíry a jinak vlastně na nic? Budem za chvíli jak večerníček a trousit papíry na každém kroku.Pokud si mohu tipnout, tak dávám kapitalismu maximum rok 2020 a konec.Co bude pak? Jak se vyrovnají pohledávky věřitelů? Kdo vlastně půjčuje finance státům? Přemýšleli jste o tom někdy a nebo to víte?
Shlédněte koho to zajímá..
https://www.youtube.com/watch?v=P2xG2HkvzRI.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Íháčku to ale s koňmi souvisí přece..Víte kolik bude stát pastevní ustájení když budem volit blbě? A koně budeme pást kde když tam bude půl města na večeři prosím Vás?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Mno, Vaše myšlenkové pochody jsou zajímavé, a jako správný chlap umíte urazit ženskou, aniž byste o tom věděl, ale budiž A přemýšlet o TOM? To je život. Snažili jsme se to změnit, nelze, tak se musíme nějak přizpůsobit. To víte, že o tom mluvíme a přemýšlíme každý den. Ale nejsem na tom tak, abych sebrala 250 hektarů, který mně živěj a odletěla pracovat jinam. Prakticky to holt nejde. Tak se musím snažit jinak, pokud chci žít aspoň trochu důstojně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Je já jsem nechtěl nikoho urazit..Iháček se neurazí už mě zná si myslím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
O to ani tak nešlo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak já se někomu omlouvám ale ani nevím komu a za co..Vážně nevím co jsem zase napsal blbě a komu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak dobře noo.
Co má ale člověk říkat na to když se někdo zeptá na výchovu ročního hříběte..Víme jak s ním bylo zacházeno do té doby? Co s ním kdo dělal a nebo nedělal? Výchova hříbátka přeci začíná mnohem dřív a třeba takhle.Dělal to někdo takhle a nebo jinak?
https://www.youtube.com/watch?v=4L2WsHZkW9M
Tady se začíná přeci s výchovou hříběte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já se někomu omlouvám ale ani nevím komu a za co..Vážně nevím co jsem zase napsal blbě a komu.
Nic jste blbě nenapsal...
Jsme tu jak na Titanicu, loď se potápí, ale jinak je veselo...
Člověk aby se styděl, že je Čech, zvolit si zločince do PS...ostuda po celém světě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak dobře noo.
Co má ale člověk říkat na to když se někdo zeptá na výchovu ročního hříběte..Víme jak s ním bylo zacházeno do té doby? Co s ním kdo dělal a nebo nedělal? Výchova hříbátka přeci začíná mnohem dřív a třeba takhle.Dělal to někdo takhle a nebo jinak?
https://www.youtube.com/watch?v=4L2WsHZkW9M
Tady se začíná přeci s výchovou hříběte.
Ano, video je krásné, a ano, spoustu věcí pravdivých. Ale tomu přecejen ještě něco předchází - výchova jeho matky. Když "neprojdete" u matky, relativně máte smůlu, ne, není to pravidlo, ale i to se může stát. A také - hříbě se učí od ostatních. Když nebudete mít vychované stádo, které je na vás zvyklé, a kupříkladu přijdete-li do výběhu, na pastvinu, a celý stádo se sebere a zdrhne, hříbě pravděpodobně udělá co? Což i ve videu je na konci vidět.Pravda je, že u ročka nevíte, co dělal do té doby. Ale dá se to celkem lehce zjistit, pokud máte trochu citu. Výchova je komplex spousty věcí, Olda Novák má jednu z těch pro mně přijatelných metod, jak se ke koním chovat, ale není to jedna jediná a správná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, video je krásné, a ano, spoustu věcí pravdivých. Ale tomu přecejen ještě něco předchází - výchova jeho matky. Když "neprojdete" u matky, relativně máte smůlu, ne, není to pravidlo, ale i to se může stát. A také - hříbě se učí od ostatních. Když nebudete mít vychované stádo, které je na vás zvyklé, a kupříkladu přijdete-li do výběhu, na pastvinu, a celý stádo se sebere a zdrhne, hříbě pravděpodobně udělá co? Což i ve videu je na konci vidět.Pravda je, že u ročka nevíte, co dělal do té doby. Ale dá se to celkem lehce zjistit, pokud máte trochu citu. Výchova je komplex spousty věcí, Olda Novák má jednu z těch pro mně přijatelných metod, jak se ke koním chovat, ale není to jedna jediná a správná.
Joo zdá se mi to taky docela takový příjemný přístup ke koni od O. Nováka.Je takový bych řekl "nezakomlexovaný" a to je dnes vzácnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
To video je zlý sen
Myslíte proč?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Na živo jsem jej neviděla. Pokud dělá to, co hlásá, vychází ze života, ne z toho, co kde přečetl. A to je velké plus.
Jinak, vykřiknout, že je to zlý sen umí každý. Já tuším proč, ale to je jedno. Mně přijde spíše vždy vtipný, že někteří, ať napíšou cokoliv, mají "plus hlasy" i jen za to, že vůbec něco napsali
Ja som alergická na sadanie, ľahanie, pacinkovanie a podobné nezmysly.
V mojich očiach tento úmysel koňa degraduje na paka, ktorý musí vykonávať cirkusové kúsky, z mne neznámeho dôvodu.
Nenávidím cirkus, už od malička, vždy som cítila ľútosť a zlosť nad tým, že tam musí medveď jazdiť na kolobežke, alebo opica na koni a ľudia sa na tom bavia. Preto akékoľvek tendencie, kde sa jedná o niečo podobné ma veľmi poburujú.
Inak mi príde úplne normálne, že sa človek žriebäťa dotýka tak, že ho škrabká a dvíha mu nožičky, na to hádam nie je potrebné natáčať a pozerať inštruktážne videá.
Aspoň dúfam.
Já v tom videu zlý sen teda nevidim, ale přišla jsem na to, ze konaci jsou také divné plemeno.Každý ma svůj pohled na věc a někteří si ten pohled přejímají od druhých, protože svůj nemají.Já kolikrát když ctu a vidím, jak se lidi sesypou na druhého, chce se mi z toho mluvit sproste, někdy těm lidem zavidim ten materiál, co huli a někdy jen kroutim hlavou, proč jsou lidi tak tupe bytosti-kuprikladu diskuze o štípání kopyt, kdy jsou dotyční schopni narknout někoho, ze tyra zvířata, ze nestipe kopyta jednou za měsíc, tak jak se to ma, pak když se ptáte kováře, který vám řekne, ze tyhle hysterky nemá rad, protože volají kvůli kravine a zbytečně casto-mozna se zasmejete a když napisete, ze nestipete jednou za měsíc, ale jednou za čtyři týdny a oni porad siji, tak už se nejspíš smejete jak slunce na hnoji...myslím to nadneseně všechno, ale kus pravdy v tom je.Na tom videu nevidim nic zlého, nevím proč by takhle nemohl jednat s hrabětem, bude alespoň pořádně osahane...zlý sen...to jsou videa tyranych koni, zlomené nohy, vazu apod...ale tohle?Leda hov.o slavný soude...hlavně ze to ma hlasy-zrejme kvalitní příspěvek...
A vás dosť trápia tie hlasy, ako pozerám.
Tak si ich môžete dávať navzájom, ak je to pre vás také dôležité a hneď sa budete cítiť lepšie, rýchle a jednoduché riešenie !
Videá sú vraj staršieho dáta a pán je inak v pohode týpek, ako sa mi donieslo, tak chvalabohu, ale to môj pohľad na ľahanie a sadanie nezmení.
A zlý sen - toto by sa v žiadnom prípade nemalo ukazovať tým, ktorí hľadajú pomoc pri práci so žriebäťom po internetoch - pretože kto pracovať s mladými koňmi, alebo žriebätami vie, tak to nepotrebuje a ten, čo je menej skúsený a nechce, či nemôže si nechať poradiť v reále by takéto "inšpiratívne" kúsky vôbec nemal vidieť, lebo ak dvaja robia to isté, tak to nikdy nie je to isté.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cirkus nemám rád taky ze stejného důvodu jako Horsana a nikdy jsem tam ani nebyl.Olda Novák je pro mě asi přijatelný ale vzhledem k tomu že se jmenuji jinak, mám jiné rodiče a pocházím odjinud, tak nemůžu logicky být jako on.Když si moje kobča chce lehnout, tak ať si lehne já jí k tomu nutit určitě nebudu. Sedět jsem koně normálně snad ani neviděl.Proto mě je docela jedno co kůň umí a nebo neumí.Stejně je na všech cvičitelích jedna věc ta nejdůležitější přece..Jsou s tím koněm každý den a znají ho lépe než své boty a on je.Pak se jeho metody začne snažit prosazovat u svého koně nějaká holčina ovšem jednou za týden a to jí ještě hodně fandím..Jak to, že to nefunguje? Taky jak víte kůň u někoho funguje v klidu a míru a u jiného je z něj "debil"..Čím to asi je? Málo příruček..
Horsana
napsal(a):
Ja som alergická na sadanie, ľahanie, pacinkovanie a podobné nezmysly.
V mojich očiach tento úmysel koňa degraduje na paka, ktorý musí vykonávať cirkusové kúsky, z mne neznámeho dôvodu.
Nenávidím cirkus, už od malička, vždy som cítila ľútosť a zlosť nad tým, že tam musí medveď jazdiť na kolobežke, alebo opica na koni a ľudia sa na tom bavia. Preto akékoľvek tendencie, kde sa jedná o niečo podobné ma veľmi poburujú.
Inak mi príde úplne normálne, že sa človek žriebäťa dotýka tak, že ho škrabká a dvíha mu nožičky, na to hádam nie je potrebné natáčať a pozerať inštruktážne videá.
Aspoň dúfam.
Ano, cirkus je jedno velké týrání zvířat, taky ho nesnáším a v životě by mě tam nikdo nedostal. Už jen koupí vstupenky člověk podporuje týrání zvířat. Zvířata tam mají nedůstojné podmínky, zachází s nimi krutě...pár dokumentů na to je. Třeba takový dokument Earthlings (i tam je to vzpomenuto)...ani jsem se na to nedodívala...lidi dokáží být opravdu odporní.

Tak ona ta vystoupení historických skupin, kde koně běhají v opravdu velmi malé aréně a stojí ustájení v malých boxech (zažila jsem, že i bez jakéhokoli úkrytu několik dní uprostřed louky v kovové hráždi pro hovězí dobytek... mno, vlastně je to taky cirkus.
Za mě tedy - tohle cestování se zvířaty musí být pro ně nepříjemný styl života, ať se s nimi zachází při výcviku sebelíp. Ať je to Apassionata nebo historické zápasy točené na pětníku..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151
Ono vse se da delat nahovno i dobre a zalezi na lidech. Zazila jsem poutove ppniky kde by majitele meli ztriskat a zavrit. A zazila jsem i takove kde by jim lecktery rekre kun moh zavidet. To se s cirkuse, zoo, cimkoliv. Boguzel slyset je jen to spatne. A uznavam ze treba kvalitni dobry cirkus v cr ani neni. Nicmene v nemecku se vyskytuji. Co se tyce rytirin, kdyz je nekdo hova do tak holt chudak kun. Jsou mobilni pristresky s plachtama, par tycek, lanko a bateriovej zdroj taky dokaze sbalit kazdej. Jen chtit. Nekdo holt nechce. Ale nemeli by se proto smahem odsuzovat vsichni. To jsem zasadne proti.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslíte proč?
Mňa tiež video nenadchlo, je vidieť, že kone sa ho neboja, ale napriek tomu, že rozpráva o tom, ako netreba žriebä nechať robiť, čo chce, počas týchto slov mu to žriebä vylezie na hlavu.Načo je to dobré a ako to súvisí s výchovou? Nehovoriac o tom, že vykladať si nohy na plecia je zbytočná hlúposť a odporúčať to ako súčasť výcviku na YT sa mi zdá naozaj nezodpovedné- nie každý dokáže u žriebäťa odhadnúť koľko si môže dovoliť a potom sa prídu na faunu pýtať, ako odnaučiť trojročného koňa skákať ľuďom na plecia.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Naučit koně lehnout by se mi hodilo ze zdravotních důvodů a pro ulehčení pro toho koně, ne pro mně, ale teď už to není potřeba, ani to nepotřebuje žádný další kůň. Když to někdo dělat chce, ať dělá, třeba se mu to jednou taky bude hodit. Nevím, jaký je rozdíl, jestli někdo natočí video se svým názorem, a někdo na něj dá odkaz, nebo dá odkaz na něčí studii či výzkum, u kterého nebyl, ale jeho názor se mu zdá dobrý. Mně to přijde stejné. Lidé se ptají, protože nevědí a chtějí, a vybírají si pro to jedince, kteří se jim líbí, nebo se jim líbí jejich metody. Já mám koně pro radost, dokud to, co dělám, baví je, a nijak se vzájemně neohrožujeme, bude to bavit i mně a budu to dělat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jestli si pro to zvolím tu nebo tu metodu je věc toho, co považuju za správné a mně přínosné já. Nepotřebuju se nikomu zalíbit, zavděčit, nebo se předvádět, či tvrdošijně zastupovat něčí názor, protože on to tak dělá a jemu to funguje. Stejně tak žiju i normální život, nedělám něco jen proto, že to je in, a nepotřebuju se nikomu zavděčovat a nikomu nic dokazovat.
A co se cirkusu atd zde zmíněných týká, u mně je sport se zvířaty na totožné úrovni, což samozřejmě sporťáky opět nakrkne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A co se plusů týká, mně to jen pobaví, nepotřebuju v tom soutěžit. I kdyby měl někdo plusů 30, nebudu jeho názor brát, když se mi nebude zdát. Na to mi nějaký plus nestačí. Sama je nedávám.

Edánek
napsal(a):
..zřejmě jí její matka v šestinedělí vrazila na hřbet koně...
A proč by nemohla začít jezdit ve dvou letech?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naučit koně lehnout by se mi hodilo ze zdravotních důvodů a pro ulehčení pro toho koně, ne pro mně, ale teď už to není potřeba, ani to nepotřebuje žádný další kůň. Když to někdo dělat chce, ať dělá, třeba se mu to jednou taky bude hodit. Nevím, jaký je rozdíl, jestli někdo natočí video se svým názorem, a někdo na něj dá odkaz, nebo dá odkaz na něčí studii či výzkum, u kterého nebyl, ale jeho názor se mu zdá dobrý. Mně to přijde stejné. Lidé se ptají, protože nevědí a chtějí, a vybírají si pro to jedince, kteří se jim líbí, nebo se jim líbí jejich metody. Já mám koně pro radost, dokud to, co dělám, baví je, a nijak se vzájemně neohrožujeme, bude to bavit i mně a budu to dělat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jestli si pro to zvolím tu nebo tu metodu je věc toho, co považuju za správné a mně přínosné já. Nepotřebuju se nikomu zalíbit, zavděčit, nebo se předvádět, či tvrdošijně zastupovat něčí názor, protože on to tak dělá a jemu to funguje. Stejně tak žiju i normální život, nedělám něco jen proto, že to je in, a nepotřebuju se nikomu zavděčovat a nikomu nic dokazovat.
A co se cirkusu atd zde zmíněných týká, u mně je sport se zvířaty na totožné úrovni, což samozřejmě sporťáky opět nakrkne.
Kdyby se na koni muselo jezdit a ještě třeba na závody. Ty vado to bych byl totálně někde. Musel bych se to naučit asi.

Znám dítě co bylo posazené na koně už na jednom týdnů.

Je to nesmyslná polemika v rámci tohoto vlákna, každopádně moje holky se taky vozily od cca 1,5 roku. Je to o způsobu, jakým s tím dítětem i zvířetem pracujete. Tak, aby z toho měli radost pokud možno všichni zúčastnění.
Tadyhle jsem našla nějaké foto z ranného věku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dal jsem ti Lajk.

Sisi, to jsem radši neprezentovala
Já počítám děti od doby, kdy vědí, co se s nimi děje a dokáží vyjádřit, jestli se jim to líbí, nebo ne. A trochu spolupracovat. A taky jim to zdravotně neubližuje. Přijde mi, že tělo, které pořádně nedokáže držet vzpřímené (cca do roka), nemá na koni co dělat. Ale třeba je to blbost, nejsem doktor fyzio :).
napsal(a):
Sisi, to jsem radši neprezentovala
Já počítám děti od doby, kdy vědí, co se s nimi děje a dokáží vyjádřit, jestli se jim to líbí, nebo ne. A trochu spolupracovat. A taky jim to zdravotně neubližuje. Přijde mi, že tělo, které pořádně nedokáže držet vzpřímené (cca do roka), nemá na koni co dělat. Ale třeba je to blbost, nejsem doktor fyzio :).
To byl vtip.
Strkat na koně mimčo, co padá na všechny strany a nedrží, je blbost. Snad jen přehodit přes sedlo, jenže to to sedlo zase poblinká.

Ještě sem hodím jednu fotku... ať můžete nadávat (vzpomněla jsem si na Tonyho... "Jak nezodpovědný otec!"...)... tak tady je ultra nezodpovědná matka, co ohrožuje život hnedle 3 osob najednou, navíc dvou nezletilých! Kam ten svět spěje!
(jasně, něco na tom je. Objely jsme jedno kolečko, pak už jsem na tom stejně nemohla sedět, navíc na kobyle, kterou jsem jezdila od počátku, tedy znala jí a ona mě...100% povaha charakteru, v bezpečném a známém prostředí. Tím neříkám, že se nemohlo nic stát, ale že ta pravděpodobnost byla minimální... ).

Jinak teda: s dětmi před sebou nejezdím (je to nepohodlné pro všechny zúčastněné, navíc nebezpečné) a děti jezdí vždy s helmou a když si vzpomenu, tak i s vestou.
napsal(a):
Ještě sem hodím jednu fotku... ať můžete nadávat (vzpomněla jsem si na Tonyho... "Jak nezodpovědný otec!"...)... tak tady je ultra nezodpovědná matka, co ohrožuje život hnedle 3 osob najednou, navíc dvou nezletilých! Kam ten svět spěje!
(jasně, něco na tom je. Objely jsme jedno kolečko, pak už jsem na tom stejně nemohla sedět, navíc na kobyle, kterou jsem jezdila od počátku, tedy znala jí a ona mě...100% povaha charakteru, v bezpečném a známém prostředí. Tím neříkám, že se nemohlo nic stát, ale že ta pravděpodobnost byla minimální... ).
Krásná kobča!
Nikdo tu určitě nadávat nebude
Děti mají u Vás určitě krásné dětství, co já bych za to dala, vyrůstat u koníků...
napsal(a):
...tak proč ne...při terapeutickém ježdění se doporučuje položit dít na hřbet koně už po šestinedělí... dělala jsem si legraci, jak mi nahrála sisi58 protože se mi příspěvky zadavatelky zdají zvláštní no...
napsal(a):
...nádherná kobyla...jé co já bych za takové dětství dala...
napsal(a):
Je to nesmyslná polemika v rámci tohoto vlákna, každopádně moje holky se taky vozily od cca 1,5 roku. Je to o způsobu, jakým s tím dítětem i zvířetem pracujete. Tak, aby z toho měli radost pokud možno všichni zúčastnění.
Tadyhle jsem našla nějaké foto z ranného věku...
napsal(a):
Jsou to Vaše děti, ne moje. Velmi Vám přeji, abyste se nedostali do statistik.
Už to, že tu něco vysvětluje, ohledně té fotky, o něčem svědčí.
Dívala jsem se na inzeráty na bazoš na potřeby pro koně...u tohoto inzerátu nevím, jestli je úsměvný nebo k pláči:
"Tímto způsobem hledám.. starší deku na mojí americkou klusačku chtěla bych nějakou starší protože kobylka je starší typ... a už se mi nevyplatí kupovat novou... sháním zimní deku nepromokavou i na krk... kobylka je mohutná neboli tlustá. Číslo nejspíše od 160 a více"
Další inzerent nabízí "protipádovou vestu"...

napsal(a):
Ale tak co by ne, jen si nemyslím, že to, že dotyčný byl na koně posazen v časném dětství se může počítat do nějaké praxe u koní, která ukazuje způsobilost k výcviku mladých koní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A ve třech letech pak vyhraje pardubickou..

napsal(a):
Ale tak co by ne, jen si nemyslím, že to, že dotyčný byl na koně posazen v časném dětství se může počítat do nějaké praxe u koní, která ukazuje způsobilost k výcviku mladých koní.
To samozřejmně ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.30
No co, Sheldon taky odmaturoval v 11. Ovšem pro život nepoužitelný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No co, Sheldon taky odmaturoval v 11. Ovšem pro život nepoužitelný.
Na tomhle ale opravdu něco je.Moje sestřenka pracuje v určitém vědeckém odvětví a jako vážně vyčnívá holka.Ovšem život to je katastrofa.Kam se na ní hrabu já. Ta by Vám připadala mimo úplně ve všem.Pokud zabruslíte na chemii, matematiku a nebo jazyky rozmete Vás na kousky.Ovšem běžné věci jdou zcela mimo ní.

To už tak, mám pocit, bývá... Nemusím chodit daleko. Moje dcera není tedy žádný génius, ale chytrá je dost - právě na matematiku a logiku - a pořád říkám, že doufám, že nepůjde na MATFYZ...pro život se zatím opravdu praktická neukazuje... ale snaží se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No vidíte a mě jeden primitiv prodal 2 hříbata a jednu kobylu. Kobyla se zatajenou dušností. Jedno hříbě jsem prodala a druhé i s dozorem to odneslo zdravotně. Koník rychle rostl a i přes dozor kováře a zkušeného trenéra to dopadlo takto. A ted mě množitelka bude tahat pomalu po soudech za týrání ačkoliv jsem tu měla i veterináře několikrát.
Poučení? Nikdy nekoupit ani 1 denní hříbě s tím že je zdravé bez dozoru veterináře a dobrého chovatele. A nekupovat ani po rodičích s výrazným výškovým rozdílem.
No veď už z posledných fotiek, čo si tu dávala som ti písala, že ten žrebček nemá kopytá a kĺby okej, tvárila si sa, že o ničom nevieš a že to je v poriadku.
Tak ono hlavne treba pripúšťať všetko, čo má tri nohy a modré oči na dvojnohé hajtry, lebo sú žlté a najlepšie ešte emerikánca na nejakú pouličnú zmesku, lebo jupíí, budú žlté žriebätká.
Takže poučenie ? Viete o koňoch dokopy nič, nemáte peniaze a máte nízke sebavedomie ? Nezvyšujte si ho žltými krížencami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.1
Ajta krajta, to zas bude veselo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Horsana
napsal(a):
No veď už z posledných fotiek, čo si tu dávala som ti písala, že ten žrebček nemá kopytá a kĺby okej, tvárila si sa, že o ničom nevieš a že to je v poriadku.
Tak ono hlavne treba pripúšťať všetko, čo má tri nohy a modré oči na dvojnohé hajtry, lebo sú žlté a najlepšie ešte emerikánca na nejakú pouličnú zmesku, lebo jupíí, budú žlté žriebätká.
Takže poučenie ? Viete o koňoch dokopy nič, nemáte peniaze a máte nízke sebavedomie ? Nezvyšujte si ho žltými krížencami.
Však nic neříkám řešili jsme to ale dál už jsem nemohla bylo to tak hrozně zanedbané od chovatelky že na nás to už bylo moc.
Všechny úspory padli a další operaci už bych nezvládla bohužel tak jsem ho darovala. A přesto jsem popotahovaná od ženské která u koní veterináře nikdy neměla. Měla jsem tu kováře několikrát do měsíce. Několikrát i veterináře
Klidně si pište že jsem asociál ano asi jsem 200 tisíc v čudu za to bych měla zdravého koně
Přijde mi to prostě sprosté. Tato madam dělá všem chovatelům ostudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jo, takovej je život. Jednou jste dole, jednou nahoře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, takovej je život. Jednou jste dole, jednou nahoře.
Bohužel můžu být ráda že to hříbek přežije. A budoucnost ukáže až čas ale pravděpodobně bude mít následky na celý život.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Možná si to pamatuju blbě, ale Vy jste se tu bila za to, že je v pořádku a prosperuje. Holt některým koním není dáno žít, ať udělá člověk cokoliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná si to pamatuju blbě, ale Vy jste se tu bila za to, že je v pořádku a prosperuje. Holt některým koním není dáno žít, ať udělá člověk cokoliv.
Ano sekla jsem se a to řádně bohužel přední nožky byli divné už od doby co jsem si ho převzala.
Ale neprokážu vinu chovatelky/množitelky ale já nic nezanedbala ba naopak.
Koníka jsem darovala do zkušených rukou co mají s touto léčbou zkušenosti.
Alespon kobča je v pořádku když nepočítám dušnost a rány na duši které se asi už nezahojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A proč byste prokazovala vinu chovatelky? Hříbě už nemá, reklamace do 6ti týdnů taky nepadla, tak co řešíte? Že jste d něj nasypala prachy? Jo, to se stává, tak to u koní chodí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč byste prokazovala vinu chovatelky? Hříbě už nemá, reklamace do 6ti týdnů taky nepadla, tak co řešíte? Že jste d něj nasypala prachy? Jo, to se stává, tak to u koní chodí.
O peníze ani fakt tolik nejde. Ono chovatelka chce honit mě když já mám vše v pořádku.
Nezanedbala jsem nic a jsem ta nejhorší ale to z jakých podmínek se bral už mlčí. A to že do smlouvy napíše že je jednodenní hříbě zdravé a bez charakterních vad.
Každopádně jsem se vytrestala sama. Nikdy už bez veterináře RTG a trenéra nic nekoupím. A kor z chovu kde nejsou schopni ani nechat udělat krevní testy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Horsana
napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3324234/prace-s-rockem-lonz#a3326153.
A co jako ve finále jsem s ním nic nedělala krom základním návykům.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jen jste psala, že jej neprodáte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen jste psala, že jej neprodáte.
A to jsem si ho měla nechat abych ho musela utratit? Já ho ani neprodala ale darovala ho. Již nadále jsem nemohla platit tak velké náklady protože rezerva 200 tisíc už je pryč. Radši at žije a má z něho radost jiný člověk co ho zachrání než aby mi tu umřel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nechápu, co řešíte, ale to je jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Snažím se poukázat že to co někdo tu psal. Že slušný chovatel by neměl prodat hříbě Laikovi se bohužel děje. Kolikrát jsou i rádi protože Laik nepozná že je něco špatně. A oni z toho vytřískají velké peníze.
Já za tohodle křížence zaplatila 25 tisíc. Už postoj mě měl varovat on mě i varoval a ptala jsem se zda je koník v pořádku a zda nemám shánět specialistu.
Odpověd byla ne to bude dobré to se srovná. Snad i část lidí co chce hříbátko se zamyslí a dá si pozor a nebude tak blbej jako já když jsem se spolehla na chovatelku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hehee věřit lidem se nevyplácí.Já si v sobotu udělal krásně brigádu, natahal ohradníky a v neděli jsem zase frčel.Tak stěhování nebude. A sto litrů si raději nechám na příští krávoviny co mě zase jistě napadnou.
Tak a ešte horšie stojí každé druhé žriebä po narodení.
A ja tam absolútne žaidnu deformitu, takú, čo by dokonca vyžadovala X desiatok tisícovú investíciu a darovanie koňa ako chromého, nevidím.
Pretože tam žiadna nie je, koníka ste dodrbali vy, pravdepodobne ste ho prekrmovali + ešte cical a nahovno korektúry, ak vôbec nejaké niekedy mal robené, rýchlosť rastu je vec, ktorú môže hravo majiteľ ovplyvniť, lenže to treba najprv aj niečo vedieť, špalíkovité kopýtko sa dá luxusne upraviť, aj akákoľvek získaná deformita.
Získaná znamená, že ju získal po narodení, teda nebola vrodená a teda ju získal u vás.
Vy ste to zanedbali, nehádžte vinu na chovateľku, tuná nie sú ľudia padlí na hlavu a už sme pár žriebät videli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hehee věřit lidem se nevyplácí.Já si v sobotu udělal krásně brigádu, natahal ohradníky a v neděli jsem zase frčel.Tak stěhování nebude. A sto litrů si raději nechám na příští krávoviny co mě zase jistě napadnou.
Přesně ta moje povaha mě asi jedno zabije.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Snažím se poukázat že to co někdo tu psal. Že slušný chovatel by neměl prodat hříbě Laikovi se bohužel děje. Kolikrát jsou i rádi protože Laik nepozná že je něco špatně. A oni z toho vytřískají velké peníze.
Já za tohodle křížence zaplatila 25 tisíc. Už postoj mě měl varovat on mě i varoval a ptala jsem se zda je koník v pořádku a zda nemám shánět specialistu.
Odpověd byla ne to bude dobré to se srovná. Snad i část lidí co chce hříbátko se zamyslí a dá si pozor a nebude tak blbej jako já když jsem se spolehla na chovatelku.
Jasně co jste čekala? Jde o prachy a to většinou.Auto Vám taky někdo mile rád prodá když se začne blížit období nákladných oprav.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Horsana
napsal(a):
Tak a ešte horšie stojí každé druhé žriebä po narodení.
A ja tam absolútne žaidnu deformitu, takú, čo by dokonca vyžadovala X desiatok tisícovú investíciu a darovanie koňa ako chromého, nevidím.
Pretože tam žiadna nie je, koníka ste dodrbali vy, pravdepodobne ste ho prekrmovali + ešte cical a nahovno korektúry, ak vôbec nejaké niekedy mal robené, rýchlosť rastu je vec, ktorú môže hravo majiteľ ovplyvniť, lenže to treba najprv aj niečo vedieť, špalíkovité kopýtko sa dá luxusne upraviť, aj akákoľvek získaná deformita.
Získaná znamená, že ju získal po narodení, teda nebola vrodená a teda ju získal u vás.
Vy ste to zanedbali, nehádžte vinu na chovateľku, tuná nie sú ľudia padlí na hlavu a už sme pár žriebät videli.
Tady nejde jen o špalkovité kopyto. Krmení měl pouze seno bez jádra ono taky křížit obr kobylu a malého hřebce taky ovlivní. Hold genetika.
Do Prosince měla dělat korektůry chovatelka to jestli se tak stalo či ne nevím pravděpodobně ne jak se mi doneslo. Koně jsem nezanedbala a to že měl šlachu načatou od narození taky neovlivním.
Podle vet správy je to vše rychlím růstem který byl zapříčeněn genetikou.
Takže se omlouvám ale čaroděj opravdu nejsem. S Levou přední byli problémy celkem často. Kdy to vyvrcholilo v srpnu kulháním Kůn byl řešen a nic nebylo zanedbáno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně co jste čekala? Jde o prachy a to většinou.Auto Vám taky někdo mile rád prodá když se začne blížit období nákladných oprav.
No dost jsem se poučila když druhého koně tak bez RTG a veterináře ani ránu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Joo Horsana má pravdu Zlatko.Na to špalkové kopyto u kobyly ze mě tahala majitelka peněz až hanba.Než mi bylo kovářem vysvětleno jak to s tím špalkovým kopytem vlastně je.Bez problémů se to za dva měsíce srovnalo častými úpravami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Joo Horsana má pravdu Zlatko.Na to špalkové kopyto u kobyly ze mě tahala majitelka peněz až hanba.Než mi bylo kovářem vysvětleno jak to s tím špalkovým kopytem vlastně je.Bez problémů se to za dva měsíce srovnalo častými úpravami.
Nevím zda jste četl/a ale tady nejde o nějakej blbej špalek. Byl tam víc než jeden problém. A je nutné to řešit operačně a tohle už se týká i problémům u kloubu a na šlachách.
Sám kovář mi řekl že tohle už je bohužel problém od jeho prvních dnů ve výživě jeho mámy v březosti. Výživou po narození i korekturami. A do odstavu byli tyto služby v ceně. To mělo být řešeno do 3 měsíců stáří koníka ale chovatelka nic neřekla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Horsana
napsal(a):
Tak určite, asi všetci tuná by sme zakladali príspevky o lonžovaní chromého žriebäťa a pokladali na neho sedlo.
A nezabudnite kobylu znovu pripustiť !
Horsano tady nešlo o lonžování jako takové ale pouze o nějaký základ aby se koník nechal vyslat na kruh nakonec jsem s ním nic takového ani nedělalo.
A položení sedla na záda jako sorry tady se nic nezatížilo kor když jsem ho ani nepoložila plnou vahou.
Co se týče připuštění kobyly. Dost lidí mě lanaří ale já nechci proč zatěžovat dušnou kobču březostí, porodem a odchovem.
Nejsem bývalá majitelka která se neštítí připouštět kde jakou směsku bez původu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Hlavně nezapomeňte podat trestní oznámení za kyberšikanu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono ta dušnost by třeba tak nevadila, ale jsou jiné faktory co by určitě vadili.Hrnout se do chovatelství a nic o tom nevědět je sice odvážné, leč nezodpovědné. Já vím taky prd ale aspoň by mě tohle ani nenapadlo.Dejte si poradit od zkušených zde.Někdy sice trochu nevybíravě, ovšem vědí co píšou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně nezapomeňte podat trestní oznámení za kyberšikanu.
Joo já už vím o koho jde. Hele ovšem jednoho "youtubera" už odsoudili a dostal podmínku chlapec.
https://www.youtube.com/watch?v=vFB-CQg9cw4.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono ta dušnost by třeba tak nevadila, ale jsou jiné faktory co by určitě vadili.Hrnout se do chovatelství a nic o tom nevědět je sice odvážné, leč nezodpovědné. Já vím taky prd ale aspoň by mě tohle ani nenapadlo.Dejte si poradit od zkušených zde.Někdy sice trochu nevybíravě, ovšem vědí co píšou.
To taky bála bych se hřebení není nejmladší. Je tam hodně věcí co se může podělat.
S pěkným hřebcem by bylo hříbě nádherné ale příjde mi lepší prostě něco našetřit a koupit pak zdravého tříletka nebo staršího koníka.

Hele, Atlantido, je to zase od začátku, tak, jako už jsme to zažili.
Vůbec nechápu, že Vám pořád nedošlo, že tady prostě žádnou podporu, omluvu Vašeho chování a počínání, prostě nenajdete.
Děláte v "chovu" svých koní spoustu kopanců. Jestli máte zároveň opravdu smůlu na lidi kolem sebe (někteří jedinci to přitahují), nebo je to jen Vámi upravená skutečnost, abyste tu vyvolala lítost, je vlastně asi jedno.
Prostě: nemusíte obhajovat svoje činy na Vašich zvířatech - v očích většiny tady jsou totiž neobhájitelné Akorát tu zase rozviřujete negativní energii...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Vůbec nechápu, že Vám pořád nedošlo, že tady prostě žádnou podporu, omluvu Vašeho chování a počínání, prostě nenajdete.
Děláte v "chovu" svých koní spoustu kopanců. Jestli máte zároveň opravdu smůlu na lidi kolem sebe (někteří jedinci to přitahují), nebo je to jen Vámi upravená skutečnost, abyste tu vyvolala lítost, je vlastně asi jedno.
Prostě: nemusíte obhajovat svoje činy na Vašich zvířatech - v očích většiny tady jsou totiž neobhájitelné Akorát tu zase rozviřujete negativní energii...
Jo možná kopance dělá ale kobyla je v pořádku i s tou zatajenou dušností jsem si celkem poradila a i když je to neléčitelné držím to na únosné mezi.
Ale co chtít sama víte z jakého chovu koně jsou. Poukazuji jen na skutečnost že Laikovi by nemělo být prodané hříbě a bohužel se to děje. Už neobhajuji křížení sama bych podepsala petici aby se smělo chovat jen čistokrevně.
A pokud se z tohodle někdo poučí tak jen dobře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Jen pro zajímavost aktuální foto týden staré. A je to kobča co prd dělá takže je mírně opadlá. Ale polepšila si má kvalitní sedlo od Kentaura a kvalitní krmení které jí tam kupuji.
Každý půl rok k nám jezdí fyzio. A nikdo by jí neřekl 17.let Zlatice se chová jak mladá. I když sem tam je na odstřel jak se chová, ale s tím si poradíme. Bohužel je to kobyla které sáhli bývalí majitelé do psychiky a asi se všeho nezbaví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151
Atlantido. Ty už sem radši nepiš. protože co tvůj příspěvek to perla... Smiř se s tím že litovat tě tu nikdo nebudem tak si jdi stěžovat na hnusnej svět a lidi kolem jinam.
Jinak já psala slušnej chovatel. To že jsou i chovatelé idi oti nevylučuju a nepopírám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Atlantido. Ty už sem radši nepiš. protože co tvůj příspěvek to perla... Smiř se s tím že litovat tě tu nikdo nebudem tak si jdi stěžovat na hnusnej svět a lidi kolem jinam.
Jinak já psala slušnej chovatel. To že jsou i chovatelé idi oti nevylučuju a nepopírám.
To už ale nejsou chovatelé ne? Spíše množitelé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Podle mě když koně někdo miluje, tak mu stačí být s nimi, chodit ven a starat se..Tak to dělejte taky tak, na hříbě se vykašlete a na lidi taky, ne? Já osobně mám daleko víc starostí s lidmi než s těmi koňmi.Koně v pohodě a lidi mě "serou".Pak když dojde na praxi, tak ti "chytrolíni" nejsou pořádně schopni ani koně vodit a když se leká tak do něj buší jak zjednaný.Noo i tohle už jsem viděl.Nebo nechat koně samotného na pastvě a za hoďku pro něj? Ty vado ten tam ječel jak pominutý.Prej jak se otočíte tak on nepřestane.To se nedalo a vrátil jsem se.Kupodivu mu stačila i lidská společnost a byl ticho.Místo kávičky s majitelkou jsem zase "vejral" u koně. To Vám popisuji situaci ze stáje blízko Prahy a s cenou sedm a půl litru měsíčně.Zkrátka turista po českých stájích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě když koně někdo miluje, tak mu stačí být s nimi, chodit ven a starat se..Tak to dělejte taky tak, na hříbě se vykašlete a na lidi taky, ne? Já osobně mám daleko víc starostí s lidmi než s těmi koňmi.Koně v pohodě a lidi mě "serou".Pak když dojde na praxi, tak ti "chytrolíni" nejsou pořádně schopni ani koně vodit a když se leká tak do něj buší jak zjednaný.Noo i tohle už jsem viděl.Nebo nechat koně samotného na pastvě a za hoďku pro něj? Ty vado ten tam ječel jak pominutý.Prej jak se otočíte tak on nepřestane.To se nedalo a vrátil jsem se.Kupodivu mu stačila i lidská společnost a byl ticho.Místo kávičky s majitelkou jsem zase "vejral" u koně. To Vám popisuji situaci ze stáje blízko Prahy a s cenou sedm a půl litru měsíčně.Zkrátka turista po českých stájích.
Některý stáje stojejí za starou belu.
Já mám ustájko ve střední cenové kategorii. Ráno nakrměj vyhoděj koně na pastvinu vymistujou připravěj na večer a koně se vodějí domů až kolem 17h ted už v 16h, kdy mají večeři. A koně jsou spokojený. Máme velké pastviny.
Nemáme luxus jako na JK Poděbrady ale zato jsou tam fajnový lidi a máme tam mír a pohodu s klidem. Nikdo mi neporoučí kdy mohu a nemohu ke svému koni atd...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Některý stáje stojejí za starou belu.
Já mám ustájko ve střední cenové kategorii. Ráno nakrměj vyhoděj koně na pastvinu vymistujou připravěj na večer a koně se vodějí domů až kolem 17h ted už v 16h, kdy mají večeři. A koně jsou spokojený. Máme velké pastviny.
Nemáme luxus jako na JK Poděbrady ale zato jsou tam fajnový lidi a máme tam mír a pohodu s klidem. Nikdo mi neporoučí kdy mohu a nemohu ke svému koni atd...
U nás je to taky tak.Ráno na pastvu a večer do boxu.Sena kolik chcete, podestýlka taky v pohodě a co víc si přát? Zkušená ošetřovatelka na blízku, tak už nic nehledám..Pár lidí tu je super a dvě mi nemůžou zapomenout odmítnutí "školení". Jinak pohoda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás je to taky tak.Ráno na pastvu a večer do boxu.Sena kolik chcete, podestýlka taky v pohodě a co víc si přát? Zkušená ošetřovatelka na blízku, tak už nic nehledám..Pár lidí tu je super a dvě mi nemůžou zapomenout odmítnutí "školení". Jinak pohoda.
Přesně já i kobča jsme spokojení. Sice se s podestýlkou šetří ale to tolik nehrotím hlavně že je v čistém a suchém. Prosperuje a je bujná a navíc se mi fixla na koně až moc.
Trochu mi řádí v boxe když jsme tam sami hold si budu muset pohrát. S tím co má za sebou se nedivím že nechce být sama ale venku je zlatá na ruce. Pod sedlem na jízdárně sama zlobí. Chci jí vzít do terénu. Na ruce ale jinak zlatíčko jde na volním vodítku rameno s mým a přizpůsobuje se mému tempu nemusím jí tahat za vodítko. Když zastavím ona taky a ani se to nenapne.
Tipla bych i že mě zkouší protože jsem na ní moc hodná a chybí trocha respektu. Za celý rok dostala po čuni jen jednou když mi začala šlapat schválně po nohách ale to jsme si vyříkali a je klid.
Přestala jsem kovat protože s podkovami to bolelo a i jsem měla tak ošklivej bolák že jsem málem přišla o nohu a měsíc jsem baštila ATB. Ale ono už ani nebylo potřeba bylo po akcích a má kvalitní rohovinu. Podkovi až zas možná z jara.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím zda jste četl/a ale tady nejde o nějakej blbej špalek. Byl tam víc než jeden problém. A je nutné to řešit operačně a tohle už se týká i problémům u kloubu a na šlachách.
Sám kovář mi řekl že tohle už je bohužel problém od jeho prvních dnů ve výživě jeho mámy v březosti. Výživou po narození i korekturami. A do odstavu byli tyto služby v ceně. To mělo být řešeno do 3 měsíců stáří koníka ale chovatelka nic neřekla.
Chybný postoj hříběte kvůli chybám ve výživě kobyly?
Je tu nějaký odborník znalý problému?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151
Myslim ze horsana by mohla referovat. Viz jeji brezi kobyla v desivem vyzivovem stavu kdyz ji koupila, s silenou ranou na noze a hle, hribe bylo jaksi zdrave a bezproblemove... takze na vyzivu kobyly bych to i ja jako laik v teto oblasti nehazela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jediná hodná a vědoucí je přece Sisi, my ostatní jsme nic nepochopili
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nechápu Vaši potřebu, Atlantido, se zase "vyznávat" ze svých zážitků. Myslím, že to vždy dopadlo katastrofálně, hlavně pro Vás. Kobylu jste spravila, hříběte se zbavila, se psem Vám to funguje, nabyla jste dojmu, že teď můžete poučovat a po tom, co jste zde v zimě předvedla je vše, jako by se "nic nestalo". Mno, závidím Vám tu sebedůvěru.
A co se prodávání hříbat laikům týká, někteří laici si nechají poradit a vést se zkušenýma, pak to tak, jako ve Vašem případě, nedopadá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě akorát "zmasila" ta stařešinka o zábradlí na můstku.Ovšem kobylka v pořádku a já sice sedřený záda a noha trochu ale to se rozchodilo. Ona jak sebou tehdy sekla tak se hrozně uhodila do hlavy a byla velmi otřesená z toho.Tak jsem měl strach aby se jí to nestalo znovu.Jinak zatím nějak vycházím bez zranění když nepočítám "ožužlanou" mikinu od kobči.
Me to neda. Mela jsem hribe narozene dost prekloubene a jeste do zatacky ;) proste byla cela do esicka predky chodila po kolenou a zadky mela proslaple. Druhy den uz stala na spickach kopyt za tyden to nikdo nepoznal. Zustala vytocena predni nozka ktera se do pul roka sparvnym strouhanim srovnala dnes to nikdo nepozna. Dle rtg vse v poradku mame udelanr komplet 12 snimku a vse ok. Kobyla normalne krmena jako vsechny brezi problem jen u ni. To vase na obrazku je proste priklekle jinak vadu zadnou nevidim. Dle fotky je mu max par dni to vse se srovna. Na dalsi diskuzi kde pisete jak ho lonzovat. Jsem si nevsimla ze by mel problem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jediná hodná a vědoucí je přece Sisi, my ostatní jsme nic nepochopili
Jo tak já to nenapsal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tak já to nenapsal.
Jo, máte pravdu, Vy jste napsal, že jsme nepochopili jen Vás, a jediná Sisi ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
22verunka
napsal(a):
Me to neda. Mela jsem hribe narozene dost prekloubene a jeste do zatacky ;) proste byla cela do esicka predky chodila po kolenou a zadky mela proslaple. Druhy den uz stala na spickach kopyt za tyden to nikdo nepoznal. Zustala vytocena predni nozka ktera se do pul roka sparvnym strouhanim srovnala dnes to nikdo nepozna. Dle rtg vse v poradku mame udelanr komplet 12 snimku a vse ok. Kobyla normalne krmena jako vsechny brezi problem jen u ni. To vase na obrazku je proste priklekle jinak vadu zadnou nevidim. Dle fotky je mu max par dni to vse se srovna. Na dalsi diskuzi kde pisete jak ho lonzovat. Jsem si nevsimla ze by mel problem.
Ono tohle hříbě dost kritizovali i na facebooku, nějakej strasserovec, že má špatný postoj a já nevím co. Nám se taky roděj telata s křivýma nohama, a srovná se to samo. Kdo ví, co je za problém, stejně se to nedozvíme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, máte pravdu, Vy jste napsal, že jsme nepochopili jen Vás, a jediná Sisi ano.
Nebojte couďásku mě je tady víc lidí sympatických. Jenže vždycky přijdu o iluze při setkání tváří v tvář a tak je lepší se nesetkat.Nezvyklé, co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nezvyklé? Normální. Půlrok to jistí.
Jen nejak neverim vasim pohadkam o 200 tisicove lecbe. Kdyby jezdil kovar kazdy tyden a pral si 500 kc za strouhani i kdyby 1000 coz je uplne mimo misu. Tak je to 2 az4 tisice za mesic mate ho necely rok at pocitam jak pocitam je to max 50 tisic a to jsem uplne mimo realitu. Nejake rtg a vet tak no 60 max a nikde to neni videt ale to jen tak jako kdyz to hodne prezenu. Jinak nam to rovnal co 4 tydny 200 kc a za 5 mesic to bylo ok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
22verunka
napsal(a):
Jen nejak neverim vasim pohadkam o 200 tisicove lecbe. Kdyby jezdil kovar kazdy tyden a pral si 500 kc za strouhani i kdyby 1000 coz je uplne mimo misu. Tak je to 2 az4 tisice za mesic mate ho necely rok at pocitam jak pocitam je to max 50 tisic a to jsem uplne mimo realitu. Nejake rtg a vet tak no 60 max a nikde to neni videt ale to jen tak jako kdyz to hodne prezenu. Jinak nam to rovnal co 4 tydny 200 kc a za 5 mesic to bylo ok.
Jedině jestli z ní někdo ty peníze netahá jako to bylo u mě.Já měl taky cenu za jednu podkovu 1200.Jestli z ní taky nedělá někdo blbce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ano, to může, ale zásada je, když se mi něco nelíbí, ptám se jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, to může, ale zásada je, když se mi něco nelíbí, ptám se jinde.
To je taky fakt.
22verunka
napsal(a):
Chyba v desetinné čárce.
Měla jsem koně 3x na operaci na klinice v Brně( je to od nás 200 km), doma dalších 5 zákroků pod narkózou,5 let léčení + podpůrné přípravky na dušnost u téhož koně a nedostala jsem se ani na 100000, - a to ani náhodou.
Snad jen, pokud bych přičetla další dušnou kobylu (léčba + přípravky) i se všemi síťovými dekami, při její letní vyrážce, celkem za 6 let.
Pak by to snad vyšlo.
Někdo majitelku pěkně natáhl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Chyba v desetinné čárce.
Měla jsem koně 3x na operaci na klinice v Brně( je to od nás 200 km), doma dalších 5 zákroků pod narkózou,5 let léčení + podpůrné přípravky na dušnost u téhož koně a nedostala jsem se ani na 100000, - a to ani náhodou.
Snad jen, pokud bych přičetla další dušnou kobylu (léčba + přípravky) i se všemi síťovými dekami, při její letní vyrážce, celkem za 6 let.
Pak by to snad vyšlo.
Někdo majitelku pěkně natáhl.
Nebo tahá ona nás, že...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Jezinko!
A proč zas já? Von to napsal, a já jsem jezinka?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč zas já? Von to napsal, a já jsem jezinka?
Protože já jsem chlap a ten nemůže být jezinka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ale co by nemoh... dneska je možný už všechno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Bohužel je těch "jezinek" mezi chlapama čím dál více.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A proto je lepší věnovat se koním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Znám daleko lepší hobby

Ideální stav je stíhat obojí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jako jezinky i koně?

Přesně! (jakože já to tak mám a vím, že to jde... i za mlada, i..."teď"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To já zase myslel, že holky co jezdí na koni tohle mají vyřešený když se vrací z vyjížďky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já zase myslel, že holky co jezdí na koni tohle mají vyřešený když se vrací z vyjížďky.
Tak mě napadá, když se ještě nikdo neozval. Co těch slíbených 150 tisíc?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak mě napadá, když se ještě nikdo neozval. Co těch slíbených 150 tisíc?
Mě už zase šutříčku oškubali jinde. Notabene to bylo sto tisíc.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě už zase šutříčku oškubali jinde. Notabene to bylo sto tisíc.
Safra, asi zase zůstanu chudá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Co byste udělali kdokoli třeba s milionem dolarů? Schválně jen tak.
sisi58
napsal(a):
Chybný postoj hříběte kvůli chybám ve výživě kobyly?
Je tu nějaký odborník znalý problému?
Je to blud.
Na fotke po narodení je úplne normálne, prikľaklé žriebä, na fotke ročka jasne vidno deformity kopýt a už aj kĺbov, ale úplne opačného charakteru.
Správnou starostlivosťou sa bežne a rýchlo spravia aj žriebätá, ktoré sa už narodili napríklad s predkĺbnym postojom, kontraktúrami šliach, alebo naopak s laxitou šliach takou, že chodia po sponkových kĺboch a špičky kopýt im trčia do vzduchu.
Proste, ak sa u ročného žriebäťa vyvinie deformita postoja, môže za to ten, ktorý sa mal o neho adekvátne starať, pretože ide o deformitu získanú. Nie vrodenú a výživa matky v gravidite s tým absolútne nijako nesúvisí.

Tolik peněz si ani neumím představit. Rozepsala jsem se - radši to mažu, zpátky do reality
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Íháček
napsal(a):
A pak ze nejvetsi pohadkar je atlantida.
Joo to byste koukala jak dovedou lidi lhát..Jenže v reálu a moc tím dokážou druhým ublížit.I kdyby to zde byli výmysli, tak komu to ublíží? Nic po nikom nechci a trocha zábavy pro některé? Nebo snad tu je někdo koho svádím? Nějak mu ubližuji? Lákám ho někam?
Horsana
napsal(a):
Je to blud.
Na fotke po narodení je úplne normálne, prikľaklé žriebä, na fotke ročka jasne vidno deformity kopýt a už aj kĺbov, ale úplne opačného charakteru.
Správnou starostlivosťou sa bežne a rýchlo spravia aj žriebätá, ktoré sa už narodili napríklad s predkĺbnym postojom, kontraktúrami šliach, alebo naopak s laxitou šliach takou, že chodia po sponkových kĺboch a špičky kopýt im trčia do vzduchu.
Proste, ak sa u ročného žriebäťa vyvinie deformita postoja, môže za to ten, ktorý sa mal o neho adekvátne starať, pretože ide o deformitu získanú. Nie vrodenú a výživa matky v gravidite s tým absolútne nijako nesúvisí.
Děkuji za vysvětlení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Joo to byste koukala jak dovedou lidi lhát..Jenže v reálu a moc tím dokážou druhým ublížit.I kdyby to zde byli výmysli, tak komu to ublíží? Nic po nikom nechci a trocha zábavy pro některé? Nebo snad tu je někdo koho svádím? Nějak mu ubližuji? Lákám ho někam?
Víte, to je přesně to, co si vy chlapi neumíte nechat vysvětlit. Vy to myslíte nějak, a ženský to chápou úplně jinak. Pro vás to je, že neubližujete, nic neděláte, nic nenabízíte, nikomu nelžete. Ženská v tom vidí že o ni stojíte, že má šanci, že konečně se našel... Je to asi normální jev, já to manželovi vysvětliju už několik let, a on to pořád nechápe. Takže je to asi zbytečný Ono totiž ta Vaše "trocha zábavy" vyznívá pro každé pohlaví jinak
A milion dolarů? Hm, co s penězma, když není kde...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Přesně! (jakože já to tak mám a vím, že to jde... i za mlada, i..."teď"
Hele no já radši pořádnýho chlapa, než jezinku teda
No, je to pro vás drahé poučení.
Osobně vlastního koně nemám a zatím jen pokukuju po nabídkách, ale i tak hodnotím rizika případného nákupu. Nikdy bych nekoupila koně bez veterináře, RTG a pokud je to nutné, tak samozřejmě vč. testů třeba na PSSM, pokud je u koně riziko. Když chci koně na "doživotí", tak chci koupit zdravého jedince a to musím pohlídat. Člověk samozřejmě počítá s neduhy stáří a musí počítat i s blblou náhodou, ale je třeba ta rizika minimalizovat, jak to jen jde.
Plus samozřejmě vybrat zvíře, na které mám (jezdecky, znalostmi) - hříbě ani mladého koně bych si nepořídila, nemám dostatečné know-how.
Možná jsem jen přehnaně ustrašená, ale nechci se dostat do situace, kdy to bude nad moje síly a koně nějak poškodím a nebo zkazím. Nerada se učím většinu věcí za pochodu, protože to bývá zpravidla již pozdě.
Snad jste se ze svých chyb poučila a příště si dáte větší pozor, více to promyslíte a lépe odhadnete svoje síly, aby to neodnesla zbytečně vaše peněženka a ani ti koně.
P.S.: Kobyla se na kolbišti stále nedá zvládnout?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě tak už napadlo nejsou ti koně a vůbec čistokrevná rasa čehokoli vlastně už "přešlechtění"? Co si tak vzpomenu na své psy, tak pokud byl čistokrevný byl veterinář velkým kamarádem.Nešlechtěný oříšek tu byl 21 let a zdravý jako řípa.Co tak vidím kolem sebe tak zdravý kůň je velká vzácnost.Není už to spíš někdy degenerace?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě tak už napadlo nejsou ti koně a vůbec čistokrevná rasa čehokoli vlastně už "přešlechtění"? Co si tak vzpomenu na své psy, tak pokud byl čistokrevný byl veterinář velkým kamarádem.Nešlechtěný oříšek tu byl 21 let a zdravý jako řípa.Co tak vidím kolem sebe tak zdravý kůň je velká vzácnost.Není už to spíš někdy degenerace?
Dřív byla většina koní zdravých, neb nemocní se nedrželi a šli na jatka. Ještě nějaký nápad?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja bych rekla ze problem je hlavne v tom ze se do chovu zarazuji jedinci s ruznymi vadami nebo dokonce nemocemi jenom proto ze maji super puvod nebo atraktivni barvu nebo majitele kterym jde jenom o prachy. Kdyby se uchovnili jen opravdu kvalitni jedinci tak je to o necem jinem. A nemyslim si ze by na tom krizenci byli lip tam je to hodne o stesti. Obcas to vyjde a obcas ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Dřív byla většina koní zdravých, neb nemocní se nedrželi a šli na jatka. Ještě nějaký nápad?
Nebo se na těch nemocných nechovalo?Když Zuzko tohle je jako u lidí.Otec zdravý, matka také a dítě nemoc střídá nemoc..Nebo možná ty zvířata vědí víc než my? Vědí proč toho hřebce kobyla nechce? Jen vševědoucí člověk má pravdu a ví vše nejlépe?Jen úvaha, jo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já jenom tak co slyším tady v hřebčíně kolem debat chovatele našeho.Zdravého koně mi prý nikdo nezaručí ani za půl mega.Barvu ano, povahu prý částečně a zdraví jen blázen.A zrzavý jsou prý pěkný "svině". Tak to pravdu nemá..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo se na těch nemocných nechovalo?Když Zuzko tohle je jako u lidí.Otec zdravý, matka také a dítě nemoc střídá nemoc..Nebo možná ty zvířata vědí víc než my? Vědí proč toho hřebce kobyla nechce? Jen vševědoucí člověk má pravdu a ví vše nejlépe?Jen úvaha, jo?
Dneska už nejsou ani zdraví ti rodiče. Když vidím, co všechno se množí (myslím tím lidi), jímá mě hrůza. Lidi omezení ve svéprávnosti, IQ tykve, ale chtějí mít 5 dětí. Přitom se nepostarají ani sami o sebe.
Co se týče fyzického zdraví, každý něco máme. Lidi holt degenerujou. Vše jednou dojde nahoru, a pak následuje držkopád.
Zvířata poznají, když je nějaký jedinec nevhodný do chovu. Mám s tím osobní zkušenost (chovám kozy).
sisi58
napsal(a):
Kdysi se nehledělo na nějaký welfare u zvířat. Když sloužilo, bylo to ok, když už nemohlo, tak šlo na jatka, atd. Tak jak píšete.
Obecně ale bylo zdravější prostředí, snad i to krmivo bylo lepší. Dnes je to samá chemie a "novinky".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
peggi16
napsal(a):
Kdysi se nehledělo na nějaký welfare u zvířat. Když sloužilo, bylo to ok, když už nemohlo, tak šlo na jatka, atd. Tak jak píšete.
Obecně ale bylo zdravější prostředí, snad i to krmivo bylo lepší. Dnes je to samá chemie a "novinky".
Není nad kvalitní vysočinu.
https://www.youtube.com/watch?v=ltaQ48rw2ZA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Proč by měli být zrzaví svině? Stejnej kůň, jako všichni ostatní.
Přáni k 19tým narozeninám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč by měli být zrzaví svině? Stejnej kůň, jako všichni ostatní.
Přáni k 19tým narozeninám
Že jo.Si taky myslím.Všechno nejlepší, jů?
sisi58
napsal(a):
Kromě tohoto bych ještě přidala to, co už zmínila Peggi 16.
Koně nebyli primárně sledovanými a opečovávanými domácími mazlíky, ale pracovními nástroji, parťáky, co museli dělat jako člověk a víc než člověk.
Takže majitel, kočí, sedlák taky musel X hodin někde něco, orat, vláčet, sít, sekat, převážet náklady, dřevo vytahávat atd. I když mu nebylo třeba úplně ideálně a dobře.Neměl k dispozici lékaře specialisty, psychoterapeuty, fyzioterapeuty, padnoucí oděv či obuv, optimalizovanou výživu, dokonalé bydlení, nebyl vždy v kondici a produktivním věku, ale dělat stále musel.
Tudíž ani u koně neřešil, jak se na něj ráno podíval, případně kolikrát přešlápl z přední na zadní, nebo položil ucho a mrknul okem.Jestli není náhodou třeba psychicky unaven a neměl by se volat specialista., Nehledal proč by to nešlo, nastrojil a do práce.Takže, dokud kůň mohl vylézt z maštale, tak dělal.
Teď je jiná doba, řeší se spousta věcí, kolikrát je to až na škodu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Je vážně jiná doba..Japonec si klidně může vzít za manželku postavičku z videohry. Tak se asi ožením s kobylou abych byl "in". Zřejmě už nebudu muset hlásit ani to hospodářství, né? To by mě přece mohlo urazit.Manželka není žádná "kráva".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je vážně jiná doba..Japonec si klidně může vzít za manželku postavičku z videohry. Tak se asi ožením s kobylou abych byl "in". Zřejmě už nebudu muset hlásit ani to hospodářství, né? To by mě přece mohlo urazit.Manželka není žádná "kráva".
Nedávno byla někde na netu zpráva, že se chlap oženil s notebookem. Vážně ujetá doba...jak říká klasik, svět se v ř.i.ť. obrací.
koně
napsal(a):
Kromě tohoto bych ještě přidala to, co už zmínila Peggi 16.
Koně nebyli primárně sledovanými a opečovávanými domácími mazlíky, ale pracovními nástroji, parťáky, co museli dělat jako člověk a víc než člověk.
Takže majitel, kočí, sedlák taky musel X hodin někde něco, orat, vláčet, sít, sekat, převážet náklady, dřevo vytahávat atd. I když mu nebylo třeba úplně ideálně a dobře.Neměl k dispozici lékaře specialisty, psychoterapeuty, fyzioterapeuty, padnoucí oděv či obuv, optimalizovanou výživu, dokonalé bydlení, nebyl vždy v kondici a produktivním věku, ale dělat stále musel.
Tudíž ani u koně neřešil, jak se na něj ráno podíval, případně kolikrát přešlápl z přední na zadní, nebo položil ucho a mrknul okem.Jestli není náhodou třeba psychicky unaven a neměl by se volat specialista., Nehledal proč by to nešlo, nastrojil a do práce.Takže, dokud kůň mohl vylézt z maštale, tak dělal.
Teď je jiná doba, řeší se spousta věcí, kolikrát je to až na škodu
Taková doba byla ještě nedávno, pamatuju si to. Chlapi jezdili s koňmi tahat dřevo, koně šli pěkně po svých, žádný dovoz autem. Ráno se zapřáhlo a přijelo se, až bylo hotovo. A že se tady koně v horách nadřeli. Mimoto se sváželo seno, nejen pro svou potřebu, byla potřeba zorat pole...
peggi16
napsal(a):
Taková doba byla ještě nedávno, pamatuju si to. Chlapi jezdili s koňmi tahat dřevo, koně šli pěkně po svých, žádný dovoz autem. Ráno se zapřáhlo a přijelo se, až bylo hotovo. A že se tady koně v horách nadřeli. Mimoto se sváželo seno, nejen pro svou potřebu, byla potřeba zorat pole...
Viděla jsem a dávala dohromady koně, který chodil do lesa po svých, tam dělal a zas domu po kopytě. Vožení koní k práci je ohleduplnost nikoli změkčilost.
To je špatný příklad.
Vy taky nebudete (jak dřív se chodilo) šlapat 10 km do práce, tam dělat a zas zpět 10 km domů.
Já jsem jako prvňáček chodila do školy a zpět 1 km. Pěšky, sama a po kraji silnice.Dnes by to nebylo možné.Buď by mě někdo přepadl nebo by na rodiče došla sociálka. Časy s mění.
sisi58
napsal(a):
Viděla jsem a dávala dohromady koně, který chodil do lesa po svých, tam dělal a zas domu po kopytě. Vožení koní k práci je ohleduplnost nikoli změkčilost.
To je špatný příklad.
Vy taky nebudete (jak dřív se chodilo) šlapat 10 km do práce, tam dělat a zas zpět 10 km domů.
Já jsem jako prvňáček chodila do školy a zpět 1 km. Pěšky, sama a po kraji silnice.Dnes by to nebylo možné.Buď by mě někdo přepadl nebo by na rodiče došla sociálka. Časy s mění.
Já jsem jen uváděla, jak to bylo ještě v nedávné době, ne že je to správně. Dnes, v tom šíleném provozu na cestě, si nedokážu představit, že by se tam někdo motal s koňským povozem. Cesty jsou rok od roku přeplněnější.
10 km...to je snad přehnané, kdysi lidi nedojížděli (nedocházeli) za prací tak daleko. To je až dnes. Já jezdila jednu dobu do práce vzdálené 60 km (čili denně jsem najezdila 120 km, měsíčně už je to celkem štreka), a tohle bych pěšky jaksi nezvládla.
peggi16
napsal(a):
Já jsem jen uváděla, jak to bylo ještě v nedávné době, ne že je to správně. Dnes, v tom šíleném provozu na cestě, si nedokážu představit, že by se tam někdo motal s koňským povozem. Cesty jsou rok od roku přeplněnější.
10 km...to je snad přehnané, kdysi lidi nedojížděli (nedocházeli) za prací tak daleko. To je až dnes. Já jezdila jednu dobu do práce vzdálené 60 km (čili denně jsem najezdila 120 km, měsíčně už je to celkem štreka), a tohle bych pěšky jaksi nezvládla.
Mohla jsem napsat 7 km nebo 11 km. Jen příklad.
Manžel jezdil 15 km na kole, neměl spoj. Nebo tedy měl, ale na kole to bylo přes les a za mnohem kratší dobu. V zimě samozřejmě jezdil busem, ale mnohem delší dobu, protože oklikou. Jsme na horách.
peggi16
napsal(a):
Nedávno byla někde na netu zpráva, že se chlap oženil s notebookem. Vážně ujetá doba...jak říká klasik, svět se v ř.i.ť. obrací.
Já taky nedávno četla, že se kdesi ženská vdala sama za sebe
Vystrojila si sama sobě svatbu, byly tam vyčíslené náklady, pozvala si hosty, naprosto jsem to nepochopila.Proč? Ještě upřesňovali, že takový obřad nemá žádné právní důsledky, tudíž si tohle show uspořádala jen pro sebe
Fakt, jiná doba
sisi58
napsal(a):
Mohla jsem napsat 7 km nebo 11 km. Jen příklad.
Manžel jezdil 15 km na kole, neměl spoj. Nebo tedy měl, ale na kole to bylo přes les a za mnohem kratší dobu. V zimě samozřejmě jezdil busem, ale mnohem delší dobu, protože oklikou. Jsme na horách.
Já žiju taky na horách. Znám lidi, co jezdí do práce celkem daleko (70km jedna cesta) a k tomu ještě přes řádný, v zimě blbě udržovaný horský průsmyk (když napadne víc sněhu, jak to u nás umí napadnout přes noc, museli jet oklikou, tedy navíc asi 30 km jedna cesta). Taky jsem v ten směr chvíli jezdila, ale v zimě už ne. Busem by se do práce pořádně nedostali, a když jo, strávili by v něm půl dne. Tady jsou lidi bez auta často odvaření, pokud nedojíždějí kousek.
Těch 60 km, co jsem dojížděla, kdybych jezdila busem (vlak tam od nás nejede), tak bych strávila cca 4 hodiny jen na cestě do práce. Plus přestupy.
koně
napsal(a):
Vystrojila si sama sobě svatbu, byly tam vyčíslené náklady, pozvala si hosty, naprosto jsem to nepochopila.Proč? Ještě upřesňovali, že takový obřad nemá žádné právní důsledky, tudíž si tohle show uspořádala jen pro sebe
Fakt, jiná doba
A nebylo tam ještě dodáno, že se sama podvedla? Něco v tom smyslu? Viděla jsem jen nadpis, nečetla jsem to (radši ).
Lidstvo asi hloupne...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já jsem taky jezdila za koněm 10 km na kole jeden směr, denně, ráno a odpoledne. Bylo mi 16, takže jsem jaksi autem nemohla. A byla to ta nejlepší doba. Dneska už by to bylo o hu.bu, kvůli provozu. Malá taky chodí 1 km pěšky do školy, ne teda po silnici, ale musí jí přejít. Koukaj na mně jak na blázna, když jí nechávám, je to druhák, ale sama mám strach, co kdyby. A za nás to bylo naprosto běžné a v pohodě, do školy i ze školy sami. Doba je strašná, smutný na tom je, že se člověk musí přizpůsobit. A některý už z toho asi zblbli úplně. Žeby to byla ta demokracie? Můžu si dělat, co chci?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že jo.Si taky myslím.Všechno nejlepší, jů?
Díky, to je 2 roky stará fotka. Koník už není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky, to je 2 roky stará fotka. Koník už není.
Tak to je mi líto couďásku..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je mi líto couďásku..
V pohodě, spinká za stodolou a už ho nic nebolí
Tak to je bžunda. Jsem na začátku diskuze a věta, kdy zadavatelka kárá rádce za gramatiku, mě skutečně pobavila. Tak hlavně, že slečna ke své "profesy" potřebuje ročka. Sice jsi, zadavatelko, ročník 98, ale chováš se jako malá, rozmazlená holka, který někdo řekl, že není středobod vesmíru a není tak inteligentní a dokonalá, jak si o sobě myslí.
koně
napsal(a):
Fakt, jiná doba
A ještě tam bylo, ž pak sama sebe podvedla.