Tohle tema se tu sice resilo hodne ale nikde jsem nenasla to, na co se chci zeptat. Slysela jsem ze pri vyhazovani pomuze brat kone cvalat treba jen do kopecku, protoze v kopecku to koní nejde moc dobre a je to namahave a ze se ma chodit cvalat jen do kopce tak dlouho dokud konik neprestame vyhazovat a az pak to prenest na rovinku. Zkousel to nekdo? Koník ktereho jezdim vyhazuje kdyz se má cvalat a ja uz si evim rady. Zada ma v poradku před tydnem tu na nej pani majitelka mela chiro i fyzio a vsechno je ok. Nasvaleny je a nic mu nechyby.
Jste si jistá, že mu nic nechybí? A co zuby? tvrdá ruka jezdce? Sedlo sedí? Uzdečka a udidlo ok? Jaké má krmení? Co přirozená křivost koně? Chodí kůň do dostatečně velkého výběhu s koňmi?
Začalo to vyhazování náhle, nebo by to mohl být vyloženě zlozvyk z dřívějška, kdy mu to prošlo a povedlo se jezdce "sundat"?
Dělá to jen venku, nebo i na jízdárně?
Co Vám můžu poradit na 100% že nejlepší je poznat si trenéra a vyřešit to s ním na místě.
Mám kobču, která pravidelně vyhazuje pod začátečníky, jakmile jí začnou drcat v hubě. Ale když na ní sedí někdo s klidnou rukou, tak je milá a ochotná, jen na tu hubu je opravdu citlivá.
Na vyhazování mi vždycky pomohla práce - když jsem o víkendu vyjela na pár hodin do terénu, koně většinou přešla chuť vyhazovat úplně nebo vyhazovali míň.