Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2017 15:57

Pěkný den všem,
znáte někdo tohoto hřebce, jeho charakter, jezditelnost, zdraví, na jaké klisny by se hodil... uvítám osobní zkušenosti ale i "jedna paní povídala"... To samé o jeho potomcích.
Prosím neodkazujte mě s dotazy na jeho majitele. Všeobecně majitelé mají tendence info které pouští do světa poněkud třídit smajlík neříkám že je to zrovna tento případ a majitelky se v žádném případě nechci dotknout, ale prostě zajímají mě i názory "zvenčí"...
Děkuji za všechny příspěvky.

29.10.2017 08:46
majkulka

XXX.XXX.237.148

Takže asi tak - sice se Vám to nelíbí, ale přesto. Kontaktujte majitelku hřebce a jedte se k ní podívat. Jak na hřebce, tak na jeho potomstvo. Anička Vám ukáže hřebce ve volnosti, pod sedlem. Uvidíte hříbata - jak se chovají ony, jak se chová hřebec.

29.10.2017 15:20

Majkulko, děkuju, pokud bych se pro hřebce rozhodla tak to samozřejmě udělám také.

Co je ale jinak nejasného na tom o co jsem požádala?

31.10.2017 11:26
Kondola

XXX.XXX.48.231

O hřebce jsem měla zájem na svou italskou klisnu. Dlouho jsem se o něj zajímala, telefonovala i přímo s majitelkou a určitě si nic nepřikrášlovala, musím říct, že byla opravdu velmi vstřícná a objektivní. Řekla mi vše, co jsem potřebovala slyšet i to, že by ho přímo na mou klisnu nedoporučila a doporučila mi jiného svého hřebce, který by splňoval mé kritéria mnohem lípe. Ten byl ale v té době ještě mladý a neprověřený, proto jsem vybrala jiného hřebce.
Nejvíc mě lákala strakatá barva.. Hřebec ovšem není licencován pro PK ČT, ale pokud Vám nevadí přejít do CS, tak není problém. Shlédla jsem spoustu jeho videí v drezuře i v parkuru. Viděla jsme ho i na živo. Záleží na co hříbě chcete.. Já jsem chtěla hříbě všestranné a proto mě trochu odradily jeho chody, které se mi moc nelíbí, i přesto že má opravdu skvělou výkonnost a výsledky v drezuře. I styl skoku má jiný, než jaký bych si od hřebce na tuto klisnu představovala.. Samozřejmě ale každý má jiné priority a líbí se mu něco jiného ;-) Jinak o jeho hříbata i jednobarevná je velký zájem a co jsem slyšela, tak mají i skvělý charakter, ale ten taky hodně záleží na klisně.. Záleží jakou klisnu máte a co očekáváte od hříběte.. smajlík

31.10.2017 19:33

Děkujui moc za příspěvek Kondolo.
Můžu se zeptat co to bylo za kritéria pro které Vám ho majitelka nedoporučila, a naopak doporučila jiného? Klidně zprávou pokud to nechcete psát veřejně, prosím.

Hříbě má sloužit jako vyrovnaný charakterní nelekavý a zdravý rekreační kůň pro stárnoucího jezdce smajlík možná hobby sport, ale každopádně výkonnost hřebce pro mě není prioritou.
Bohužel o plemenících v ČR všeobecně je málokdy známé ověřené info co se týká právě zdraví, charakteru, jezditelnosti...
Na charakter Bernsteina jsem už chválu slyšela. Potřebuji ale také koníka zdravého, protože bych nerada živila jen nepojízdnou sekačku... neberu koně jako spotřební zboží, a tak bych se takového koně asi nedokázala zbavit, proto kladu velký důraz i na zdravotní stav hřebce a co případně předává dál.

Co se barvy týká, klidně se spokojím s jednobarevným hnědákem, jen ať to není rezavé (což by u Bernsteina také mělo být vyloučené)

1.11.2017 11:26
belgicanda

XXX.XXX.155.245

Taky se o Bernsteina zajímám, rozhodla jsem se že s ním budu na jaře připouštět klisnu. Mluvila jsem s majitelkou a je velmi vstřícná. Jelikož nemám úplně zdravou kobylu tak jsem se právě na zdraví ptala a nikdy neměl žáden problém. Také mi doporučila jelikož jsme z velké dálky že by bylo dobré kobylu na připouštění přivést blíže vzhledem ke stavu a aby se podařilo zabřeznout. Povahově je podle mně super, který kůň by jezdil po tmě jak se můžete kouknout na jejich stránkách.

1.11.2017 13:18
Kondola

XXX.XXX.48.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkujui moc za příspěvek Kondolo.
Můžu se zeptat co to bylo za kritéria pro které Vám ho majitelka nedoporučila, a naopak doporučila jiného? Klidně zprávou pokud to nechcete psát veřejně, prosím.

Hříbě má sloužit jako vyrovnaný charakterní nelekavý a zdravý rekreační kůň pro stárnoucího jezdce smajlík možná hobby sport, ale každopádně výkonnost hřebce pro mě není prioritou.
Bohužel o plemenících v ČR všeobecně je málokdy známé ověřené info co se týká právě zdraví, charakteru, jezditelnosti...
Na charakter Bernsteina jsem už chválu slyšela. Potřebuji ale také koníka zdravého, protože bych nerada živila jen nepojízdnou sekačku... neberu koně jako spotřební zboží, a tak bych se takového koně asi nedokázala zbavit, proto kladu velký důraz i na zdravotní stav hřebce a co případně předává dál.

Co se barvy týká, klidně se spokojím s jednobarevným hnědákem, jen ať to není rezavé (což by u Bernsteina také mělo být vyloučené)

Napíšu Vám do zprávy, ať to tady nespamuju smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík