Jak těžkého jezdce na tohoto poníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2017 23:08
milada_fr

XXX.XXX.248.91

Dobrý den, jak těžký jezdec by mohl na rekreační vyjížďku krok klus na tohoto koníka? Má něco přes metr a je to asi nějaký kříženec shetlanda. Kolem 50 kg?
Děkuji.

6.11.2017 00:49
barena22

XXX.XXX.41.4

Rika se, ze jezdec by nemel presahnout 20% vahy kone vcetne sedla...

6.11.2017 09:19
rencamo

XXX.XXX.224.98

milada_fr napsal(a):
Dobrý den, jak těžký jezdec by mohl na rekreační vyjížďku krok klus na tohoto koníka? Má něco přes metr a je to asi nějaký kříženec shetlanda. Kolem 50 kg?
Děkuji.

Asi se mi to zdá, ale přijde mi, že poník má jelení krk a měkký hřbet - delší dobu špatně ježděný? Možná by chtělo nejdřív vyřešit toto. Jen můj názor.

6.11.2017 18:20
k.madzia

XXX.XXX.30.112

My máme cca stejného poníka a max.40 kg a to jenom občas. Ono možná by jako snad zvládl víc, ale děti nad 40 kg už jsou na něj vysoké, nohy mají někde pod břichem a při pobízení akorát kopou do břicha. Lidé, kteří se chtějí vozit a o dobro koně jim vůbec nejde (i když tvrdí opak) často používají výmluvu "poníci jsou silní, uvezou hodně" nebo "neznáš ho tak jako já, nemůžeš říct, že tolik neunese". Kdysi jsem si to myslela taky a z občasného svezení 50 kg dítěte začala poníka po čase bolet záda, takže teď už dávám max.40 a to opravdu výjimečně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík