Zdravím, zajímal by mě váš názor na můj ještě pár let vzdálený plán. Plánuji jít na zemědelku, jen s vyucnim listem a poté si dodělat maturitu. Dále bych chtěla jít na vysokou - veterinární lékařství na 6 let. Doma plánují rodinou stáj o šesti koních. Časem snad i založit rodinu. Zajímalo by mě, zda by bylo lepší udělat vysokou a pak pracovat jako veterinář, jestli by mi to stačilo na rodinný rozpočet, koně atp. Nebo je lepší se na vysokou vykašlat a pracovat někde v jzd nebo u dopravní služby ? Spíše co me vyjde výhodnější ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iva11
napsal(a):
Zdravím, zajímal by mě váš názor na můj ještě pár let vzdálený plán. Plánuji jít na zemědelku, jen s vyucnim listem a poté si dodělat maturitu. Dále bych chtěla jít na vysokou - veterinární lékařství na 6 let. Doma plánují rodinou stáj o šesti koních. Časem snad i založit rodinu. Zajímalo by mě, zda by bylo lepší udělat vysokou a pak pracovat jako veterinář, jestli by mi to stačilo na rodinný rozpočet, koně atp. Nebo je lepší se na vysokou vykašlat a pracovat někde v jzd nebo u dopravní služby ? Spíše co me vyjde výhodnější ?
Veterinář po škole začíná tak za15 tisíc na ičo, takže bez daně a bez odvodů.
ošetřovatel v jzd má minimální mzdu.
takže pokud chceš práci, ze které uživíš koníček v podobě šesti koní a rodinu, tak ani zemědělství, ani veterina to nejsou.
napsal(a):
Veterinář po škole začíná tak za15 tisíc na ičo, takže bez daně a bez odvodů.
ošetřovatel v jzd má minimální mzdu.
takže pokud chceš práci, ze které uživíš koníček v podobě šesti koní a rodinu, tak ani zemědělství, ani veterina to nejsou.
Nemyslim osetrovatele myslim práce na jámě, dojic a tak. Zkrátka práce, kterou bych mohla dělat i bez vysoké.

Iva11
napsal(a):
Nemyslim osetrovatele myslim práce na jámě, dojic a tak. Zkrátka práce, kterou bych mohla dělat i bez vysoké.
Cokoliv, co není zootechnik, pracuje za minimálku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mohu potvrdit že i ošetřovatelka koní se nad dvanáct čistého nedostane.Což je dost smutné na to co musí znát a umět.

A taky co odmaká rukama...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
O tom ani nemluvím.Tak každý ví jak se dnes počítá produktivita práce a proč třeba Němci vyznívají tak pracovitě.Kdyby ale někdo nevěděl, tak rád vysvětlím, jo?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O tom ani nemluvím.Tak každý ví jak se dnes počítá produktivita práce a proč třeba Němci vyznívají tak pracovitě.Kdyby ale někdo nevěděl, tak rád vysvětlím, jo?
To je škoda. Mrzí mě, ze zemědělci kteří drou a drží tuhle zemi na nějaké úrovni jsou tak nedoceneni každopádně moc děkuji za reakce

No, asi je to jedno. Bavíme se o platech tak jako tak pohybujících se dost významně pod průměrným platem, ne? Předpokládám tak kolem 10-14tis? A kdo za to kde vyžije?

Milá Ivo: Bohužel mám pocit, že zemědělci už nejsou ti, kteří drží tuhle zemi na nějaké úrovni. Zemědělci, kdyby nežili z dotací, tak prostě neexistují. Jejich produkty by nebyly prodejné, protože zahraniční dotované potraviny by byly daleko levnější, tedy nekonkurenceschopné. Je to smutné, ale je to tak. Proto jsou produkty z menších chovů (dnes tolik oblíbené a vyhledávané rodinné farmy) tak drahé. Není to jen o tom, že se to dělá v menším, ale právě proto, že se nechá zaplatit ta kvalita, když se dělají věci poctivě (nevykrmuje se na co nejrychlejší přírůstek kdejakým svinstvem, atp., zvířatům se nechává víc prostoru a nějaké welfare, rostliny nejsou tolik chemizovány a rostou ze slunce a z vody, ne pod lampamy a s hadičkami...). I tihle zemědělci ale povětšinou pobírají dotace. Kdyby je nebrali, zákazníci by možná sice dál toužili po kvalitěnějším výrobku, ale nebyli by ochotní dát za něj pětinásobek normální ceny. A to si myslím, že nepřeháním, v mnohých případech... (...jsem tak trochu z oboru... ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jako že se mám vyjádřit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A to já za kvalitu mile rád zaplatím. Takové domácí vajíčko je jiná liga než takové to něco z Tesca jak je na tom napsané vejce. Ježiš tohle se lidi vážně nedá srovnat.Já to mám všechno nějak jinak, ale u mě je důležitější ten zemědělec než třeba že se Jágr trefil mezi dvě tyče.

Meifi, pro normálního, logicky myslícího člověka, jo, ale pro naše hlavouny bohužel ne. A ti to tu všechno řídí a lajnují... takže asi tak.
Tady v této republice je všechno naruby. Horší než kocourkov. Ani se nedivím, že mladí dneska utíkají do zahraničí. Je jedno, co máte za školu, jaké máte vzdělání. Já mám třeba vš, ale ohledně platu bych plakala (za můj plat by uklízečka v Praze ani ráno nevstala).
Bohužel místní zemědělci se moc nepodporují, vozí se svinstva ze zahraničí (ale chtěli jsme to, ne? Chtěli jsme přece do EU...). Dřív tady fungovalo všechno, republika byla soběstačná, byly kvalitní potraviny. Dnes jsme popelnice Evropy, díky EU. Proto co jde, pěstuju a chovám doma. Pak vím, co jím. Některá jídla z obchodu mi "stroj" holt neustojí, asi ví proč. Vždycky říkám, ke každému nákupu by měli zdarma přidávat toaleťák. No a co neuchovám doma, koupím od místních lidí.
Ano Martine, už u blbého vajíčka je poznat rozdíl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nevím, jestli by zemědělci bez dotací nežili, museli by si najít jinou práci, která by je uživila. Nevím ovšem, jak by žili lidé, kteří si jejich produkty kupují. A pokud se nastavila politika, že vše dovezem a doma nepotřebujeme nic produkovat, jak dlouho to obyčejný člověk utáhne... Že jsou v krámech nekvalitní potraviny, ano, a proč? Protože lidi v globálu na ty kvalitní nemají peníze, tudíž je nekoupí, tudíž je "výhodnější" jim prodat salám s výrobní a výživnou hodnotou nula. Názor lidí, že zemědělci mají "dělat pro lidi a nejít jen po penězích", jak je v mnoha diskuzích psáno, je také fajn, mám vlastně makat jen z ruky do huby, a na vlastní život nesmím vydělat, protože mám přece dotace, takže je zas musím státu a lidem vrátit. Ano, ve většině případech to tak je, co dostanu na dotacích, vrátím zase zpět do výroby, aspoň tedy já, jsou špekulanti, co dokážou vydělat miliony, o tom žádná. A že pak na produktech potřebuju vydělat? Proč chodí ostatní lidé do práce? Asi aby si zajistili živobytí, měli na nájem, mohli si koupit jídlo, případně si zaplatit nějaký to hobby, mít děti. Pakliže já, jako zemědělec, na toto nesmím vydělat, protože dostávám dotace, které mi to vše zaplatí - tak to totiž kolikrát vyznívá, pak nezbývá než práci opustit, protože bych taky ráda žila. Zkuste zaměstnavateli říct, že on přece ty peníze, které dostane, nepotřebuje, že je má dát zaměstnancům, protože oni přece dělaj. Jak dlouho tam budete pracovat...

Iva11
napsal(a):
Podľa mňa z učňovky nemáš šancu dostať sa na veterinu, nebudeš mať ten základ, čo gymnazisti. Takže buďto gympel, s biológiou a chémiou, alebo intenzívne samoštúdium. Čisto teoreticky, ak by si aj doštudovala a začala robiť ako vet, tak buďto budeš robiť za relatívne nízku mzdu a tých 6 koní si nebudeš môcť dovoliť, alebo budeš dobrá, zarobíš slušné peniaze, ale nebudeš mať na svojich šesť koní absolútne žiadny čas.
Možno by si mohla zvážiť aj ten výber SŠ, trebárs skúsiť strednú veterinárnu, na klinike napríklad aj sestry zarobia slušne a popri tom by sa dalo uvažovať aj nad nejakým tým koňom doma.
Ale nikto, kto pracuje rukami nezarobí toľko, čo ľudia pracujúci hlavou.
Začala bych asi tím, že pokud chceš jít studovat veterinu, nepouštěj se do zemědělky.
Zemědělská škola tady v Olomouci je opravdu poslední možnost pro všechny, co chtějí udělat aspoň nějakou střední. Jestli plánuješ jako já veterinu, šla bych raději na gymnázium nebo přímo veterinární střední v Brně.
Pokud chceš ale jezdeckou školu, tak na Olomouckou se vykašli, nic tě nenaučí. Raději do toho investuj a jdi do Mariánských lázní.
S rozpočtem neporadím, to se mě netýká
Iva11
napsal(a):
Jestli chceš jít na veterinu do Brna, tak určitě z gymplu. A nebo SOŠ veterinární. V republice je jich několik. z té se na vysokou veterinu dostat. S doučováním nebo i bez. Navíc se střední veterinou se nehledá práce úplně blbě. Se samotným gymplem...
Zemědělska s vyučení se mi nejeví jako ideální plán. Hlavně co se týče následně platu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, jestli by zemědělci bez dotací nežili, museli by si najít jinou práci, která by je uživila. Nevím ovšem, jak by žili lidé, kteří si jejich produkty kupují. A pokud se nastavila politika, že vše dovezem a doma nepotřebujeme nic produkovat, jak dlouho to obyčejný člověk utáhne... Že jsou v krámech nekvalitní potraviny, ano, a proč? Protože lidi v globálu na ty kvalitní nemají peníze, tudíž je nekoupí, tudíž je "výhodnější" jim prodat salám s výrobní a výživnou hodnotou nula. Názor lidí, že zemědělci mají "dělat pro lidi a nejít jen po penězích", jak je v mnoha diskuzích psáno, je také fajn, mám vlastně makat jen z ruky do huby, a na vlastní život nesmím vydělat, protože mám přece dotace, takže je zas musím státu a lidem vrátit. Ano, ve většině případech to tak je, co dostanu na dotacích, vrátím zase zpět do výroby, aspoň tedy já, jsou špekulanti, co dokážou vydělat miliony, o tom žádná. A že pak na produktech potřebuju vydělat? Proč chodí ostatní lidé do práce? Asi aby si zajistili živobytí, měli na nájem, mohli si koupit jídlo, případně si zaplatit nějaký to hobby, mít děti. Pakliže já, jako zemědělec, na toto nesmím vydělat, protože dostávám dotace, které mi to vše zaplatí - tak to totiž kolikrát vyznívá, pak nezbývá než práci opustit, protože bych taky ráda žila. Zkuste zaměstnavateli říct, že on přece ty peníze, které dostane, nepotřebuje, že je má dát zaměstnancům, protože oni přece dělaj. Jak dlouho tam budete pracovat...
To je ještě dobrý, protože máte přece ty dotace.
Veterinář to má dělat pro zvířata a nejít po penězích i bez dotací.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mohu potvrdit že i ošetřovatelka koní se nad dvanáct čistého nedostane.Což je dost smutné na to co musí znát a umět.
Jako ošetřovatelka koní jsem s nad 12 čistého dostala. Asi záleží na zaměstnavateli. Tam je spíš problém, že v práci u koní (a vůbec v zemědělství a se zvířaty) neexistují víkendy a státní svátky.
jahodapavel
napsal(a):
To je hloupost. Dojičky mají vyšší plat jak zootechnik. Navíc téměř žádnou zodpovědnost a s dodržováním pracovní doby jsou na tom všelijak.
S tím souhlasím, ale s tou zodpovědností ne. Podojíte ATB do mléka a je vymalováno.Ono zaplatit tank plný mléka třeba o 25 tisíci mléka není jako si koupit pět rohlíků. Dnes se hodně kouká na somatiku, kvůli dotacím...takže aby bylo zaplaceno, tak je to na zodpovědnosti dojiče...co do mléka pustí a co ne.
Iva11
napsal(a):
To je jako "Mám se vdát nebo jít na dýzu?"
Pracovní trh se sice mění, ale kdo má studijní předpoklady pro absolvování náročnější vysoké školy a zároveň není nadán nějakým extra talentem, pro který je formální vzdělání opravdu zbytečnost, by asi vystudovat měl. K úvahám o volbě vzdělání a povolání patří kromě peněz i myšlenka, jestli hodnota zvolené specializace na pracovním trhu s věkem klesá nebo stoupá, šedesátiletá oška není totéž co šedesátiletý právník. Kdo a jak si vydělá je m.j. taky odvislé od toho, jak svou profesi umí, i vet může být dobře zajištěný nebo poloviční žebrák, OSVČ nebo zaměstnanec na prosperující klinice. Z mojí zkušenosti pořád platí, že kdo dělá svoje opravdu dobře, zpravidla se dobře prosadí. Nebo lze dělat blbě, ale dobře to prodat. K obojímu přispívá, když má člověk zvolený obor rád.
Cat cat
napsal(a):
S tím souhlasím, ale s tou zodpovědností ne. Podojíte ATB do mléka a je vymalováno.Ono zaplatit tank plný mléka třeba o 25 tisíci mléka není jako si koupit pět rohlíků. Dnes se hodně kouká na somatiku, kvůli dotacím...takže aby bylo zaplaceno, tak je to na zodpovědnosti dojiče...co do mléka pustí a co ne.
A že bych měla víc jak zootechnik, si nemyslím.Ono když musíte vstát v jednu v noci, tak pak zase po práci spěchám dospávat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Tak to asi mám být ráda, že se v noci můžu vyspat, co...
Také jsem z gymplu chtěla přejít na zemědělku, nepustili mne rodiče. Gympl jsem dostudovala, od 16ti závidím zemědělcům, na výšku jsem nešla, ani nikdy nepůjdu, protože neumím studovat a nebaví mně to. Kolik vydělám měsíčně nemám tucha, ale žiju si dobře s rodinou a 5ti koňmi (ostatní zvířectvo nepočítám, je to forum o koních) tak, že nemusím obracet korunu, a koně mají, co potřebují. Jsou povolání, která jsou určitá poslání, třeba ten veterinář, kde je potřeba nasazení a někdy možná sebezapření. Kdyby mně zemědělství tolik netěšilo, a přikláněla jsem se k těm negativním detailům, tak si najdu jinou práci, a třeba mám taky čistou hlavu. Kdo ví. Nemusel abych žít v takovým "strachu". Ale jak tu někdo psal, otázka je na odpověď z křišťálové koule.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ta moje bývalá "kamarádka" co měla kobču, vydržela pracovat jako dojička asi měsíc a půl.Někde u Plzně v družstvu.Docela makačka a noční.Z toho měla docela vyrážku(obrazně).Pak už dojila jenom mě a okolí.
Iva11
napsal(a):
Počkej, s jakou doděláš základku.Kam tě vezmou potom.Máš li na střední školu, prospěch, tak jdi rovnou na něco s maturitou.Mezitím se ti vytříbí názory, jestli ještě budeš mít náladu a chuť se hlásit na vysokou.Třeba zvládneš semestr a přestane tě to bavit, zamiluješ se, atd., atd. Založit rodinu a mít stáj můžeš klidně i při práci ve fabrice
Rodinný rozpočet opravdu dopředu nevymyslíš, ten se odvíjí od aktuální situace, v jaké se zrovna nacházíte s partnerem
Dopravní službou myslíš co, konkrétně? PPL, nebo tak něco? Je to zajímavé, takhle odlišné obory srovnávat.Práci v družstvu, hlavně s dobytkem, na to člověk musí být naprosto jinak ochoten, než někde lítat po městě s balíky a na konci šichty vypnout motor a pá pá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Tak když je někdo nadšenec do chemie a biologie, proč by nemohl udělat zkoušky?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak když je někdo nadšenec do chemie a biologie, proč by nemohl udělat zkoušky?
Ale tak pokud bude opravdu nadšeným samostudentem, tak udělá, ale celý první ročník veteriny navazuje na osnovy gymnázia. takže prostě zápočet i zkouška z chemie, biofyziky i třeba biologie bude pro studenta střední školy, byť třeba i střední veteriny, o to těžší.
napsal(a):
Ale tak pokud bude opravdu nadšeným samostudentem, tak udělá, ale celý první ročník veteriny navazuje na osnovy gymnázia. takže prostě zápočet i zkouška z chemie, biofyziky i třeba biologie bude pro studenta střední školy, byť třeba i střední veteriny, o to těžší.
A ty kurzy nebo něco jako nultý ročník ještě existujou? Na práva to tak bylo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Ano, o tom samozřejmě nepochybuji.
Ahoj,
Dnes je maturita, jako základka.. Člověk s vysokou školou má o 100% větší šanci na nalezení dobré práce..Zemědělka jd dobrá.. otevře se ti téměř jaká koliv práce.. třeba na veterině je doktorka vystudovaná, ale sestřičky přijmou jen pokud mají vystudovanou zemědělku, nebo střední veterinární školu (třeba tu v Hradci). To co chceš v budoucnu dělat, nejde teď říct přesně. Jít na vysokou jen s výučním listem a pak dodělat maturitu? to jsem se zasmála Lepší je nejdřív dodělat něco a ne 10 věcí najednou:D (jsem to samé, ale budiž..) nejdřív bych dodělala maturitu a pak šla na vysokou. Jako veterinář můžeš vydělat desetitisíce (možná 50-60k), ale musíš být slavný/známý veterinář.. pokud ti tam bude chodit jeden člověk denně, na kontrolu, tak si vyděláš sotva 10k. Třeba my máme zkušenost s veterinární klinikou Live (znáte to?:). Denně tam chodí desítky lidí a většinou tam lidé zanechají i pár tisíc. Kolik asi vydělají měsíčně? no, málo to nebude:D Jako možností práce je fakt hodně.. třeba Macro.. potřebuješ středoškolské vzdělání s maturitou a plat je do 70k hrubého.. a to pracujete jako šéf skladu. Takže takové shrnutí:D:
Vysoká je fajn a mít jí vystudovanou je obrovské + v této banánové zemi.
Když už budeš mít vystudovanou a založíš si kliniku, je zas důležitě, aby do ní někdo chodil.
Takové ty obyč. práce (Macro, Amazon..) tam můžeš dostat docela dost peněz a to je třeba jen maturita. U obyč. práci máš jistotu, že peníze dostaneš a většinou je to stejné. U vlastních firem, obchodů nemáš jistotu na stálém měsíčním příjmu. A měsíčně tam přijde 10 lidí a další měsíc 5 lidí.. je to různé..

HappyPet
napsal(a):
Ahoj,
Dnes je maturita, jako základka.. Člověk s vysokou školou má o 100% větší šanci na nalezení dobré práce..Zemědělka jd dobrá.. otevře se ti téměř jaká koliv práce.. třeba na veterině je doktorka vystudovaná, ale sestřičky přijmou jen pokud mají vystudovanou zemědělku, nebo střední veterinární školu (třeba tu v Hradci). To co chceš v budoucnu dělat, nejde teď říct přesně. Jít na vysokou jen s výučním listem a pak dodělat maturitu? to jsem se zasmála Lepší je nejdřív dodělat něco a ne 10 věcí najednou:D (jsem to samé, ale budiž..) nejdřív bych dodělala maturitu a pak šla na vysokou. Jako veterinář můžeš vydělat desetitisíce (možná 50-60k), ale musíš být slavný/známý veterinář.. pokud ti tam bude chodit jeden člověk denně, na kontrolu, tak si vyděláš sotva 10k. Třeba my máme zkušenost s veterinární klinikou Live (znáte to?:). Denně tam chodí desítky lidí a většinou tam lidé zanechají i pár tisíc. Kolik asi vydělají měsíčně? no, málo to nebude:D Jako možností práce je fakt hodně.. třeba Macro.. potřebuješ středoškolské vzdělání s maturitou a plat je do 70k hrubého.. a to pracujete jako šéf skladu. Takže takové shrnutí:D:
Vysoká je fajn a mít jí vystudovanou je obrovské + v této banánové zemi.
Když už budeš mít vystudovanou a založíš si kliniku, je zas důležitě, aby do ní někdo chodil.
Takové ty obyč. práce (Macro, Amazon..) tam můžeš dostat docela dost peněz a to je třeba jen maturita. U obyč. práci máš jistotu, že peníze dostaneš a většinou je to stejné. U vlastních firem, obchodů nemáš jistotu na stálém měsíčním příjmu. A měsíčně tam přijde 10 lidí a další měsíc 5 lidí.. je to různé..
Mno, jedna moje kolegyně nastoupila do slavné pražské veterinární nemocnice jako kardiolog... za 15 tisíc za měsíc

Nemyslím si. Setkala jsem se i s tím, že pokud byl člověk "moc vdělaný", firmy ho nechtěly, protože se bály, že ho nezaplatí...
napsal(a):
Nemyslím si. Setkala jsem se i s tím, že pokud byl člověk "moc vdělaný", firmy ho nechtěly, protože se bály, že ho nezaplatí...
Ano, presne s timto se setkala moje kamaradka..vystudovala vysokou skolu, je z ni Ing. Bohuzel ale narazila na problem, ze pokud se v nasem kraji ptala na praci, vetsinou ji vsude rekli, ze bohuzel na jeji kvalifikaci nemaji pracovni misto (proste vymluvy, meli strach, ze ji dostatecne nebudou moct zaplatit).
Já když jsem hledala práci, hledala jsem i mimo vystudovaný obor, holt prachy bylo potřeba. Nenašla jsem...nikde mne skrz moji vš nechtěli. Ne že by mě nezaplatili, ale protože měli strach, že jim frnknu pryč za jinou prací (v oboru). Teď sice dělám v oboru, ale je to mizerně placené. Nežijeme ve Švajcu, kde se vzdělání hodnotí...bohužel.
peggi16
napsal(a):
Já když jsem hledala práci, hledala jsem i mimo vystudovaný obor, holt prachy bylo potřeba. Nenašla jsem...nikde mne skrz moji vš nechtěli. Ne že by mě nezaplatili, ale protože měli strach, že jim frnknu pryč za jinou prací (v oboru). Teď sice dělám v oboru, ale je to mizerně placené. Nežijeme ve Švajcu, kde se vzdělání hodnotí...bohužel.
Mám podobnou zkušenost.
Zpětně si říkám, že jsem se měla na celou VŠ vykašlat. Ale byla to dobrá zkušenost. A třeba se jednou bude hodit.
stacey
napsal(a):
Mám podobnou zkušenost.
Zpětně si říkám, že jsem se měla na celou VŠ vykašlat. Ale byla to dobrá zkušenost. A třeba se jednou bude hodit.
To jsem si už taky kolikrát říkala, že jsem na tu školu vůbec šla. Možná jsem udělala chybu a měla jsem spíš odejít někam do zahraničí.
Ale do budoucna mám snad vidinu postupu, mám tu možnost. Jenže když je člověku 30+, učení jde hůř...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Někoho, kdo za moje peníze bude pracovat pro mně, a ne pro sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já bych to vzal jako premiér a couďas by mi dělala ministryni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
A kdo to je?
No, to bude ten problém, že v současném "rozpoložení" asi nikdo takovej není... Vemte si, někdo, to je buřt kdo z nich, vymyslí "zákon", který je pro lidi... no spíše poslední dobou není pro lidi... a jeho oportunista, a tím jsou si všichni navzájem, až přijde k moci, onen zákon zruší, jen proto, že to vymyslel ten první. To je jako normální? Navíc, když si vezmu, jak ty zákony vypadají... Myslím si, že jako představitelé státu mají vymýšlet pro dobro toho státu, a stát tvoří lidi, tudíž pro dobro lidí, a je jedno, jestli to vymyslel Petr nebo Pavel, je to pro stát, ne pro jeho osobní prospěch. Pakliže berou nekřesťanský peníze za svou "práci", měli by do ní když už nic aspoň docházet, a ne, že si tam choděj jak se zrovna vyspí. A pokud se něco pos..., tak za to mají nést zodpovědnost, ať už trestní, nebo finanční. Já proti Babišovi nic nemám, respektuju výsledek voleb a nezbývá mi nic jinýho, než se zase nějak přizpůsobit a přežít, když jsem svým hlasem výsledek neovlivnila. Jen, nezlobte se na mně, ale když ve státní službě jste v trestním stíhání, jste okamžitě postaven mimo službu, na - teď nevím, kolika procentech platu. Podle toho, co píšou nesmyslné noviny je Babiš v trestním stíhání, jak může "vést stát", nemá být taky jako státní úředník postaven mimo službu? Aaaa, vlastně jo, on má imunitu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych to vzal jako premiér a couďas by mi dělala ministryni.
A kolik dáte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kolik dáte?
Převezmeme Agrofert.To by nám zbylo dost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Převezmeme Agrofert.To by nám zbylo dost.
Mno, já bych raději v poklidu dožila svůj vcelku plodný život...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, to bude ten problém, že v současném "rozpoložení" asi nikdo takovej není... Vemte si, někdo, to je buřt kdo z nich, vymyslí "zákon", který je pro lidi... no spíše poslední dobou není pro lidi... a jeho oportunista, a tím jsou si všichni navzájem, až přijde k moci, onen zákon zruší, jen proto, že to vymyslel ten první. To je jako normální? Navíc, když si vezmu, jak ty zákony vypadají... Myslím si, že jako představitelé státu mají vymýšlet pro dobro toho státu, a stát tvoří lidi, tudíž pro dobro lidí, a je jedno, jestli to vymyslel Petr nebo Pavel, je to pro stát, ne pro jeho osobní prospěch. Pakliže berou nekřesťanský peníze za svou "práci", měli by do ní když už nic aspoň docházet, a ne, že si tam choděj jak se zrovna vyspí. A pokud se něco pos..., tak za to mají nést zodpovědnost, ať už trestní, nebo finanční. Já proti Babišovi nic nemám, respektuju výsledek voleb a nezbývá mi nic jinýho, než se zase nějak přizpůsobit a přežít, když jsem svým hlasem výsledek neovlivnila. Jen, nezlobte se na mně, ale když ve státní službě jste v trestním stíhání, jste okamžitě postaven mimo službu, na - teď nevím, kolika procentech platu. Podle toho, co píšou nesmyslné noviny je Babiš v trestním stíhání, jak může "vést stát", nemá být taky jako státní úředník postaven mimo službu? Aaaa, vlastně jo, on má imunitu...
Je trestně stíhán, ale co presumpce neviny?...pravomocně odsouzen nebyl a tak je nevinný, dokud soud nerozhodne o opaku. Do trestního stíhání se můžete dostat i vy..i když jste nic neprovedla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
Je trestně stíhán, ale co presumpce neviny?...pravomocně odsouzen nebyl a tak je nevinný, dokud soud nerozhodne o opaku. Do trestního stíhání se můžete dostat i vy..i když jste nic neprovedla.
Ano, je na nich, co mu dokážou a co ne, jestli vůbec něco. Jde o to "vyřazení ze služby", což, když jste třeba policista, vás vyřadí, i když ještě není prokázána vina. Po skončení procesu jste buď odsouzen, nebo vrácen zpět.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, je na nich, co mu dokážou a co ne, jestli vůbec něco. Jde o to "vyřazení ze služby", což, když jste třeba policista, vás vyřadí, i když ještě není prokázána vina. Po skončení procesu jste buď odsouzen, nebo vrácen zpět.
Podle mě to je to vykonstruované socany, aby ho poškodili. Protože se ho bojí...ale o tom můžeme jen spekulovat.
Já mu prostě tak nějak věřím...je bohatý, tak nemá důvod krást a blbec to taky není...jako ministr financí byl taky dobrej..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jasně, kdo ví, co je pravda, jen účastníci. Mně je nesympatický tím, že prohlásil, že malé firmy k ničemu nejsou, že musí být vše velké. Já se v politice neorientuju, tak nevím, co udělal a neudělal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně, kdo ví, co je pravda, jen účastníci. Mně je nesympatický tím, že prohlásil, že malé firmy k ničemu nejsou, že musí být vše velké. Já se v politice neorientuju, tak nevím, co udělal a neudělal.
Jasně couďas a trefila jste to přesně.Malé firmy jsou k ničemu a kdopak vlastní ty velké? Nééé to není možné..Taková náhoda, že pan Babiš zrovna? Jednou ranou si odstraníte konkurenci a zároveň konkurence bude pracovat pro Vás.Jako premiér si ještě můžete malinko vylepšit zákony na svou stranu a máte vychechtáno.Nemohl to chlap lépe vymyslet a proto jdou tito lidé do politiky. Pročpak takový bitkař za transparentnost ještě nezrušil ty akcie na doručitele? To je nástroj pro korupci jak dělaný na míru.
Lituji, ale ani omylem mu nezbaštím ty jeho sladké "kecy".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
Uvidíme co ukáže čas...
Čas neukázal ani za 28 let, mám obavu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně couďas a trefila jste to přesně.Malé firmy jsou k ničemu a kdopak vlastní ty velké? Nééé to není možné..Taková náhoda, že pan Babiš zrovna? Jednou ranou si odstraníte konkurenci a zároveň konkurence bude pracovat pro Vás.Jako premiér si ještě můžete malinko vylepšit zákony na svou stranu a máte vychechtáno.Nemohl to chlap lépe vymyslet a proto jdou tito lidé do politiky. Pročpak takový bitkař za transparentnost ještě nezrušil ty akcie na doručitele? To je nástroj pro korupci jak dělaný na míru.
Lituji, ale ani omylem mu nezbaštím ty jeho sladké "kecy".
Ale vždyť si můžete založit firmu a makat, můžete jit do politiky a něco změnit... Máte tu šanci jako každý...ale musíte zvednout prd.l a nebýt pohodlný... Jenže je lepší žvástat na netu a papouškovat ty bláboly, kterymi nás krmí prolhaná média. Vy o něm mluvíte, jako by jste s nim žil v jedné domácnosti a věděl o něm vše. Třeba je to výlupek, ale u mě je to chytrý člověk, který si v životě za něčím šel a dokázal vybudovat takovou firmu. Tohle by blbec nedokázal. Má můj obdiv. Jenže bohužel, v česku se úspěch nedopouští.

Lidičky...politiku nééé... na Ovcích se taky matlaj vlákna každou chvíli kolem Babiše a dalších *... a zbytečně to kazí náboj jinak přátelského klábosení...
Peace
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No, myslím, že na to "zvednout zadek a jít makat" musí mít člověk žaludek, holt ne každý má ambice, a ne každý potřebuje být bohatý a ještě bohatší. Někdo chce třeba jen v klidu žít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Lidičky...politiku nééé... na Ovcích se taky matlaj vlákna každou chvíli kolem Babiše a dalších *... a zbytečně to kazí náboj jinak přátelského klábosení...
Peace
Babiš má asi zemědělcům nejblíže kamse hrabe jurečka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Cat cat
napsal(a):
Ale vždyť si můžete založit firmu a makat, můžete jit do politiky a něco změnit... Máte tu šanci jako každý...ale musíte zvednout prd.l a nebýt pohodlný... Jenže je lepší žvástat na netu a papouškovat ty bláboly, kterymi nás krmí prolhaná média. Vy o něm mluvíte, jako by jste s nim žil v jedné domácnosti a věděl o něm vše. Třeba je to výlupek, ale u mě je to chytrý člověk, který si v životě za něčím šel a dokázal vybudovat takovou firmu. Tohle by blbec nedokázal. Má můj obdiv. Jenže bohužel, v česku se úspěch nedopouští.
To není o úspěchu přece.Kdo z nás tady věděl kam podat privatizační návrh 19.11.1989? Zajímavé, že někteří věděli dobře kam. To se ani nevědělo jak dopadne "revoluce". Holt měli všichni stejné podmínky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
napsal(a):
Peace
Souhlasím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To není o úspěchu přece.Kdo z nás tady věděl kam podat privatizační návrh 19.11.1989? Zajímavé, že někteří věděli dobře kam. To se ani nevědělo jak dopadne "revoluce". Holt měli všichni stejné podmínky.
Holt jsou lidi, kteří to chytli za pačesy... Co bylo, to už vrátit nejde...nakradl..nenakradl..nevím, ale myslím, že to stokrát nějak vrátil...
Myslím, že díky němu má spustu lidí práci, platí zrovna némalé daně..nevim, mě ten člověk prostě sedí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Joo v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Ale ty konzervy s koňským gulášem mu nezapomenu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
To nevidělo koně ani v televizi...
Kéž by to tak bylo.
Cat cat
napsal(a):
Podle mě to je to vykonstruované socany, aby ho poškodili. Protože se ho bojí...ale o tom můžeme jen spekulovat.
Já mu prostě tak nějak věřím...je bohatý, tak nemá důvod krást a blbec to taky není...jako ministr financí byl taky dobrej..
Pusťte si Zvláštní vyšetřování. On je ku.va i v osobním životě, stačí výpovědi těch lidí. Je tam několik reportáží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
Kde by vzali tolik koní? Dneska si koupíte čokoládu a taky tam žádná není...
No dováží je z polska a maďarska.Má prsty všude i v pardubický spolu s Váňou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Dotaz
napsal(a):
Pusťte si Zvláštní vyšetřování. On je ku.va i v osobním životě, stačí výpovědi těch lidí. Je tam několik reportáží.
Ono je to těžké. Pokud přímo nezažijete, asi nemůžete soudit, média nás krmí kde čím. Tím se ho nezastávám, jen že poznat dnes pravdu je těžké.
Já se jdu radši teho měho koňa zeptat, proč zas kulhá.
Dotaz
napsal(a):
Lidi toho namluví a média nalžou...nevěřím, dokud toho člověka nepoznám osobně. Zase si nějací bývalí zhrzení zaměstnanci chtěli postěžovat.
To jaký je v osobním životě mě nezajímá, já s ním nežiju...ale svou rodinu dokáže zabezpečit, což nedokáže ani polovina remcalů, kterým leží v žaludku. Mě zajímá to co dělá...a v tom je bezesporu dobrý. Jeho osobní život je čistě jeho věc.
Kolik je k..ev mezi normálními lidmi a nikdo se nad tím nepozastavuje...a on se řeší jen kvůli jeho penězům..což zavistivci neskousnou.
Jako ministr financí předvedl že umí a vidíte...šel pač mu z té zlodějské oranžové žumpy nikdo nesahá ani po kotníky...tak bylo lepší ho sejmout..protože jim šlápl na kuří oko. Toť můj názor.

Cat cat
napsal(a):
Lidi toho namluví a média nalžou...nevěřím, dokud toho člověka nepoznám osobně. Zase si nějací bývalí zhrzení zaměstnanci chtěli postěžovat.
To jaký je v osobním životě mě nezajímá, já s ním nežiju...ale svou rodinu dokáže zabezpečit, což nedokáže ani polovina remcalů, kterým leží v žaludku. Mě zajímá to co dělá...a v tom je bezesporu dobrý. Jeho osobní život je čistě jeho věc.
Kolik je k..ev mezi normálními lidmi a nikdo se nad tím nepozastavuje...a on se řeší jen kvůli jeho penězům..což zavistivci neskousnou.
Jako ministr financí předvedl že umí a vidíte...šel pač mu z té zlodějské oranžové žumpy nikdo nesahá ani po kotníky...tak bylo lepší ho sejmout..protože jim šlápl na kuří oko. Toť můj názor.
Je to psychopat a mafián.
Ale většina lidí to nevidí a volí svini, protože jim přijde schopná. No mě teda schopná svině přijde hlavně strašně nebezpečná.
napsal(a):
Ale většina lidí to nevidí a volí svini, protože jim přijde schopná. No mě teda schopná svině přijde hlavně strašně nebezpečná.
To je váš názor, já vám ho neberu.
Ona lepší jedna svi.ě schopná, než ten plný vepřín neschopných.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
Proč zas kulhá?
Jak říká náš Dr. si zvrtnul pantoflíček, normálka, nic překvapivého. Jen frísák to umí dát patřičně najevo, že ho něco bolinká
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ne ne, já nejezdím. My jsme totiž provedli to, co má parta Lenacii v plánu kolem přístřešku, a ony ty kaminky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
A ták...
To jako nejezdíte vůbec?
Já taky né. Kobyle se nechce a já to neumím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
Tak to mě se chce, ale nemůžu najít koně...
V dnešní době nemůžete najít koně? Možná i v cukrárně by dneska věděli kde se dá si zajezdit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ae tak... jezdím, když je dobrá konstalace a chce se mi, ale mně už se nechce, tak jezdím spíš že nejezdím...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ae tak... jezdím, když je dobrá konstalace a chce se mi, ale mně už se nechce, tak jezdím spíš že nejezdím...
Tak koukám, že to máme stejně. Můj největší vrchol blaha a relaxu není už ježdění, ale když si večer sednu do uklizené stáje a poslouchám jak ty potvory spokojeně chroupou granule a seno. A ještě mi to hrozně voní...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No tak já už mám bohužel pro koně priority jinde. Na druhou stranu si to bez nich nějak neumím představit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No patřím holt k těm, co chodí ke koním jen když je hezky, tedy jezdit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
No počkat, počkat... já ho nemůžu najít na pastvině...a tak mám zase smůlu... ...i když už mi to ježdění ani nechybí...
Jo takhleee.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No patřím holt k těm, co chodí ke koním jen když je hezky, tedy jezdit
Já někomu když řeknu, že mám koně, tak automatická otázka je "ty jezdíš"? Je lepší říct, že má kobyla nemocný záda než to vysvětlovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já někomu když řeknu, že mám koně, tak automatická otázka je "ty jezdíš"? Je lepší říct, že má kobyla nemocný záda než to vysvětlovat.
To je dobrá výmluva.. Mno jo stárnem a priority se tak nějak mění... Kde jsou ty časy, kdy jsem jezdila denně i pět koní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já jednoduše odpovídám, že se mi nechce. A když přijde ona zrádná otázka "a na co máš tolik koní" tak odpovím na maso, a mám pokoj.
Tak jsem si tu na ifauně přečetla článek o mém bývalém zaměstnání. Jsem hodně zvědavá, co přinese onen slibovaný další článek o výrazně novém způsobu výcviku psů. Ještěže jsem zmizla, stačí, že to teď cpou i ke koním...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jednoduše odpovídám, že se mi nechce. A když přijde ona zrádná otázka "a na co máš tolik koní" tak odpovím na maso, a mám pokoj.
Tak jsem si tu na ifauně přečetla článek o mém bývalém zaměstnání. Jsem hodně zvědavá, co přinese onen slibovaný další článek o výrazně novém způsobu výcviku psů. Ještěže jsem zmizla, stačí, že to teď cpou i ke koním...
Na takový kraviny nemám čas ani náladu.Couďas a za rok dorazí někdo s další metodou a ještě úspěšnější.Na výchovu dětí máme přece taky spoustu metod a zdá se Vám, že by děti byli vychovanější? Pustí Vás sednout v metru? Chovají se uctivě ke starším? Tak hlavně že máme nové metody od těch, kde po rodičích děti občas i střílí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na takový kraviny nemám čas ani náladu.Couďas a za rok dorazí někdo s další metodou a ještě úspěšnější.Na výchovu dětí máme přece taky spoustu metod a zdá se Vám, že by děti byli vychovanější? Pustí Vás sednout v metru? Chovají se uctivě ke starším? Tak hlavně že máme nové metody od těch, kde po rodičích děti občas i střílí.
Popište mi prosím jak vychováváte děti podle přirozené komunikace...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
Úplně stejně, jako ty koně. Člověk je taky živočich, savec. Jen ty "moderní metody" už došly k tomu, že pokud nejste pasivní usměvavý blbeček, pro kterého je spousta normálního sprosté slovo a nenecháte do sebe kopat, tak jste out a měli by vás přinejmenším zavřít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Cat cat
napsal(a):
Co to je to slovo přirozená? Od kdy se počítá ta přirozenost? Od pravěku a nebo až od teď?Co za sto let? Bude to ještě správná cesta a nebo se dozvíme, že to byla vlastně blbost. Jinak děti vychovávám sice cizí, ale metoda je naprosto jednoduchá.Stejná jako u těch koní.Nebo vy snad chválíte děti když zlobí?Když dělají co nechcete? Není mezi tím rozdíl v podstatě.Nejdřív domluva a když není jiné východisko, tak důsledně vyžadovaný trest.Není to podobné jako u těch koní? Taky by bylo hodně divné, kdyby to nebylo podobné, když kůň i člověk je stádový tvor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Spíš nevím, jak dvouletému dítěti slovy vysvětlíte, že to, co dělá, je to, co nechcete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spíš nevím, jak dvouletému dítěti slovy vysvětlíte, že to, co dělá, je to, co nechcete.
S výcvikem začínáme až od pěti let.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S výcvikem začínáme až od pěti let.
To už máte dítě na hlavě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Cat cat
napsal(a):
Jedna dobře mířená, je kolikrát účinnější než půlhodinové domlouvání...
VY tady asi ještě moc dlouho nechodíte, co
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Už jsem synovce posílal i na převýchovu k severním korejcům. Psycholog nějak nefungoval totiž a stál i moc peněz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Další moderna, poslat na dítě psychologa. Toho potřebuje v prvé řadě rodič, když si s dítětem neumí poradit. No, nechám toho, já vím moc dobře, proč mně lidi nemaj rádi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Další moderna, poslat na dítě psychologa. Toho potřebuje v prvé řadě rodič, když si s dítětem neumí poradit. No, nechám toho, já vím moc dobře, proč mně lidi nemaj rádi.
Já ho tam neposlal, to ta moje příbuzná.Sám jsem moc tomu nedával šanci.Prostě neměl respekt k mámě v tu dobu jak jí utekl manžel.Zkoušel co si může dovolit, jenže zapomněl, že máma má ještě mě.Což sice není žádná výhra, ale lepší než nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Však já neřekla, že jste jej tam poslal, jen že "s dítětem si nevím rady, on zlobí, vůbec mne nerespektuje, měl by jít k psychologovi, on bude mít určitě..." že to má tak, jak si udělala...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ono to vypadá, že se stačí špatně podívat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Když člověk jezdí a vůbec koně nějak trénuje, tak to je něco jiného.To vidím jak ti koně prostě jeden den v pohodě a chodí jak na myšlenku a druhý den je vše jinak.Prostě mají chuť někdy a někdy nemají.Mě se ještě nestalo, aby valach nechtěl jít ven a nebo kobča byla nevrlá.Zkrátka ze mě koukají samá pozitiva pro ně a ještě mě perfektně znají. Užitek z nich není žádný a nebude, ale víte kolik je takových lidí, co na ně nedobrovolně platíme a jsou taky na nic? To ti dva koně jsou jak nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No, pak ale tedy musíme rozlišovat oblasti, ve kterých se pohybujeme a o kterých debatujeme, a třeba přestane docházet k potyčkám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, pak ale tedy musíme rozlišovat oblasti, ve kterých se pohybujeme a o kterých debatujeme, a třeba přestane docházet k potyčkám
Oni si už lidi zvykli. Vidíte jak jsem tady tehdy psal, že lidi jsou taky tvorové zvyku jako koně? Zvykli si.Zvykli si i na mě a i na Vás s jinými názory. A ten názor mám stejný, protože člověk na hřbet koně nepatří.Možná tak v dobách kdy lidi měli 50kg i s postelí.
Cat cat
napsal(a):
To je váš názor, já vám ho neberu.
Ona lepší jedna svi.ě schopná, než ten plný vepřín neschopných.
To je o úhlu pohledu. Mengele taky pomohl v posunu lékařské vědy třeba výzkumem podchlazených. Ale je správná cesta, jakou toho docílil?
Nevím o nikom, kdo by ho za to oslavoval, i když ty znalosti jsou jen díky tomu, jak on lidi týral...
Dotaz
napsal(a):
To je o úhlu pohledu. Mengele taky pomohl v posunu lékařské vědy třeba výzkumem podchlazených. Ale je správná cesta, jakou toho docílil?
Nevím o nikom, kdo by ho za to oslavoval, i když ty znalosti jsou jen díky tomu, jak on lidi týral...
A on vás nějak týrá? Myslím, že tohle asi není moc dobré srovnání....
Já vám ho v žádném případě nevnucuju, jen jsem napsala svůj názor. Toť vše. Můžete si volit koho chcete a máte na to i právo.
Cat cat
napsal(a):
A on vás nějak týrá? Myslím, že tohle asi není moc dobré srovnání....
Já vám ho v žádném případě nevnucuju, jen jsem napsala svůj názor. Toť vše. Můžete si volit koho chcete a máte na to i právo.
To byla analogie pro lepší pochopení. Pro mnohé z nás je totiž důležitá i morálnost postupu, který ke konečnému výsledku vedl. Stejně tak morální kvalita toho dotyčného člověka.
Pusťte si třeba tady, jak postupují, aby dosáhli svého. Ničeho se neštítí. Slušný člověk má hranice, za které nepůjde. Člověk bez svědomí je klidně překročí bez ohledu na následky, které z toho ostatní budou mít.
https://www.youtube.com/watch?v=krfG7jQZxd4.
Dotaz
napsal(a):
To byla analogie pro lepší pochopení. Pro mnohé z nás je totiž důležitá i morálnost postupu, který ke konečnému výsledku vedl. Stejně tak morální kvalita toho dotyčného člověka.
Pusťte si třeba tady, jak postupují, aby dosáhli svého. Ničeho se neštítí. Slušný člověk má hranice, za které nepůjde. Člověk bez svědomí je klidně překročí bez ohledu na následky, které z toho ostatní budou mít.
https://www.youtube.com/watch?v=krfG7jQZxd4.
Slonková to je kapitola sama o sobě... připadá mi to nahrané... nevím, ale já médiím nevěřím.
napsal(a):
Souhlas, s tím psychopatem máte asi pravdu. Když si to tak člověk promítne, tak on jedná jako deprivant (sociálně adaptovaný psychopat) viz profesor Koukolík či dokument Ryba smrdí od hlavy. Prostě kriminalita bílých límečků. Minimálně rysy tam jsou, to chování tomu odpovídá.

Meifi, já to taky tvrdím od té doby, co mám vlastní děti, že vychovávat děti i zvířata je v kostce stejné.
Co mě teď napadá, tak:
Člověk musí být:
- autentický
- čitelný
- spravedlivý
- stále mít stejně nastavené hranice
- emocionálně vyrovnaný (což se mi asi splňuje nejhůř
Dotaz
napsal(a):
Tak podle něčeho si názor děláte. Když naše zdroje jsou podle vás pochybné, myslela jsem, že nám sdělíte nějaký podle vás kvalitní. Nedělá mi problém změnit názor, ale podle čeho tedy?
Je to úspěšný a chytrý člověk, který v životě něco dokázal. Takových si vážím. Samozřejmě zákulisí neznám. Je to tak nějak intuice.
Vy ho také hodnotíte jako psychopata aniž znáte plnou pravdu. A hodnotit někoho podle blábolů Slonkové mi taky nepřipadá fér.
Cat cat
napsal(a):
Je to úspěšný a chytrý člověk, který v životě něco dokázal. Takových si vážím. Samozřejmě zákulisí neznám. Je to tak nějak intuice.
Vy ho také hodnotíte jako psychopata aniž znáte plnou pravdu. A hodnotit někoho podle blábolů Slonkové mi taky nepřipadá fér.
Tak "blábolí" jich tam víc vč. těch postižených. Že by si to všichni vymysleli? Tomu ani za mák nevěřím.
Jeho praktiky (jeho firmy) jsou dost na hraně. A já si nemyslím, že dát takovému člověku moc, je dobrý nápad. Viz kauza zničených podnikatelů. Vybudovat firmu na likvidaci jiných je pro mě právě ten nemorální postup, který je pro mě netolerovatelný. Jinak tohle chování se nápadně podobá korporátním psychopatům - proto jsem se o tom zmínila. Jde přes mrtvoly, člověk může jen doufat, že se s někým takovým nedostane v životě do křížku, protože jinak špatně skončí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A nechcete se na to "dokazování" vybodnout? Názor si snad může udělat každej z čeho chce a jaký chce. Nebo on pan Babiš někomu platí za to, že ho tu bude obhajovat, nebo naopak jeho odpůrci za to, že ho budou hanit? Stejně si myslím, že i kdyby jste měli/měly osobní zkušenost, na internet si můžete napsat, co chcete, a my, co jí nemáme, stejně nevíme, co je pravd a co ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Oni si už lidi zvykli. Vidíte jak jsem tady tehdy psal, že lidi jsou taky tvorové zvyku jako koně? Zvykli si.Zvykli si i na mě a i na Vás s jinými názory. A ten názor mám stejný, protože člověk na hřbet koně nepatří.Možná tak v dobách kdy lidi měli 50kg i s postelí.
Na mně si určitě nezvykli, jen už si prostě melem každej to svoje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Meifi, já to taky tvrdím od té doby, co mám vlastní děti, že vychovávat děti i zvířata je v kostce stejné.
Co mě teď napadá, tak:
Člověk musí být:
- autentický
- čitelný
- spravedlivý
Taky mi to připadá dost podobný. To je veselo když si je v pátek vyzvednu. K dětem a ke koním mě je lepší nepouštět.
Dotaz
napsal(a):
Tak "blábolí" jich tam víc vč. těch postižených. Že by si to všichni vymysleli? Tomu ani za mák nevěřím.
Jeho praktiky (jeho firmy) jsou dost na hraně. A já si nemyslím, že dát takovému člověku moc, je dobrý nápad. Viz kauza zničených podnikatelů. Vybudovat firmu na likvidaci jiných je pro mě právě ten nemorální postup, který je pro mě netolerovatelný. Jinak tohle chování se nápadně podobá korporátním psychopatům - proto jsem se o tom zmínila. Jde přes mrtvoly, člověk může jen doufat, že se s někým takovým nedostane v životě do křížku, protože jinak špatně skončí.
V pořádku, je to váš názor, já ho respektuju, ale své rozhodnutí nezměním. Až tyto informace budou opodstatněné a dokázané, že jsou pravdivé...tak svůj názor změním a řeknu, že jsem se zmýlila. Nemám s tim problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na mně si určitě nezvykli, jen už si prostě melem každej to svoje
No právě a na to už si zvykli.
Cat cat
napsal(a):
Ani ne tak chytrý jak vychca...Ještě si vzpomenete časem na zdejší diskuzi...ale to už bude pozdě.
Jeho "podnikání" smrdí...a volbám taky moc nevěřím. Kdo ví, jak to bylo.
A co v životě dokázal? Nahrabat si peníze? To je životním cílem člověka? A jakým způsobem si nahrabal? Odpovědi nesmíte hledat na ČT a mainstreamových médiích.
napsal(a):
Co mě teď napadá, tak:
Člověk musí být:
- autentický
- čitelný
- spravedlivý
Mám to taky tak. Na nic si nehrát a být důsledný a spravedlivý. Funguje u koní i dětí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Pro mně je nejhorší jak říkal pan Dušek ve čtyřech dohodách - okamžitě se uklidni. Takový jogín fakt nejsem. Dítě se vyřve a tváří se, že jako dyť se nic nestalo, já jsem vytočená ještě minimálně půl hodiny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
peggi16
napsal(a):
Ani ne tak chytrý jak vychca...Ještě si vzpomenete časem na zdejší diskuzi...ale to už bude pozdě.
Jeho "podnikání" smrdí...a volbám taky moc nevěřím. Kdo ví, jak to bylo.
A co v životě dokázal? Nahrabat si peníze? To je životním cílem člověka? A jakým způsobem si nahrabal? Odpovědi nesmíte hledat na ČT a mainstreamových médiích.
A kolik takových v týhle republice je... a tam nahoře to jinak ani nefunguje. Ten samý scénář předváděn již několik desítek let.

Co člověk to názor. Já nevidím nic obdivuhodného v extrémně neomaleném bezskrupulózním hromadění majetku a touze po moci.
Je 3.23 ráno a já jsem vzhůru, protože mě má pra pra pravnoučata nenechají spát.
Má pra pra pravnoučata se mě ve snech ptají,
co jsi dělal, když byla planeta drancovaná?
Co jsi dělal, když se Země rozpadala?
Určitě jsi něco udělal, když roční období přestávala fungovat?
Když savci, plazi, ptáci umírali?
Zaplnil jsi ulice protestem,
když demokracie byla ukradena?
Co jsi dělal, když jsi to viděl?
(Drew Dellinger, Hieroglyfické schodiště)
Bill Plotkin, Příroda a lidská duše - knížka amerického psychologa, ukazuje, že jsou jiné cesty, než cesta bezhlavého hromadění majetku na úkor všeho živého a egocentrický přístup k životu.
Chytrost využitá pro nadbytečné hromadění majetku a za účelem uspokojení vlastních mocenských tužeb, bez ohledu na etiku a přírodní funkčnost celku je chytrost nemocná, promrhaná a krátkozraká. Argument, že člověk, jako Babiš, už má dost a nepotřebuje víc, neplatí, takoví lidé, nemají nikdy dost, jejich potřeba není nikdy uspokojená. A pokud jsou vzorem a bude to tak i dál, půjdeme nejspíš jednou do kytek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Co člověk to názor. Já nevidím nic obdivuhodného v extrémně neomaleném bezskrupulózním hromadění majetku a touze po moci.
Je 3.23 ráno a já jsem vzhůru, protože mě má pra pra pravnoučata nenechají spát.
Má pra pra pravnoučata se mě ve snech ptají,
co jsi dělal, když byla planeta drancovaná?
Co jsi dělal, když se Země rozpadala?
Určitě jsi něco udělal, když roční období přestávala fungovat?
Když savci, plazi, ptáci umírali?
Zaplnil jsi ulice protestem,
když demokracie byla ukradena?
Co jsi dělal, když jsi to viděl?
(Drew Dellinger, Hieroglyfické schodiště)
Bill Plotkin, Příroda a lidská duše - knížka amerického psychologa, ukazuje, že jsou jiné cesty, než cesta bezhlavého hromadění majetku na úkor všeho živého a egocentrický přístup k životu.
Chytrost využitá pro nadbytečné hromadění majetku a za účelem uspokojení vlastních mocenských tužeb, bez ohledu na etiku a přírodní funkčnost celku je chytrost nemocná, promrhaná a krátkozraká. Argument, že člověk, jako Babiš, už má dost a nepotřebuje víc, neplatí, takoví lidé, nemají nikdy dost, jejich potřeba není nikdy uspokojená. A pokud jsou vzorem a bude to tak i dál, půjdeme nejspíš jednou do kytek.
Jste velmi uvědomělý člověk. Přesně tohle nás čeká a co odpovíte svým dětem až se zeptají proč jsme jim něco málo nenechali a všechno sobecky jak nejhorší parazit spotřebovali?Pro svou zábavu? Pohodlí a nenažranost některých? Málokdo se mnou bude souhlasit, ale nemůže celá planeta žít americký konzumní styl života.Opět nás jako lidstvo čeká válka a to už docela brzy.Jsme nepoučitelní a děláme stále stejné chyby jako dřív.Lidstvo nemá přirozeného nepřítele, který by ho reguloval a tak asi jsme sami sobě nepřítelem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nemyslím to vůbec nějak zle, ale můžete mi poradit, co mám jako obyčejný, neštudovaný, nic neumící člověk udělat, aby se něco změnilo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemyslím to vůbec nějak zle, ale můžete mi poradit, co mám jako obyčejný, neštudovaný, nic neumící člověk udělat, aby se něco změnilo?
Nic couďas.Nechali jsme tam nalézt špatné lidi a když nám naplní žlaby, tak si mohou dělat co chtějí.
Zkuste se na to podívat zvenku. :) Nejde o to, kolik lidí volilo Babiše (nedejbože kdyby se opakovaly volby, kolik lidí by znovu zvolilo Babiše). Problém je prvotně v tom, že si lidé myslí, že média lžou. vše je vykonstruované a ten, kdo nejvíc ublíženě řve, musí mít pravdu. Babiš je populista, říká, co lidi chtějí slyšet, dělá, co z půlky chtějí, aby dělal. A ta druhá část je pro něj, pro jeho bohatství, pro bohatství kamarádů, a hlavně - pro větší moc. Stejně tak Okamura, jen míří na vystrašenou část voličů. Babiš míří na tu ublíženou, tu, která by chtěla být jako on - nebo z jeho systému profitovat.
Otázka je, jestli ho znovu vydají k trestnímu stíhání, a jestli se tedy něco prokáže. Ale dnes už jsou jeho voliči tak zfanatizovaní, že by jen přidali do zkorumpovaného a protibabišovského ranku k médiím i soudy.
Babiš je fakt extra třída. Tváří se, že je člověk z lidu, přitom za poslední čtyři (?) roky se jeho majetek zdvojnásobil. A nejvíc mě překvapuje, že český lid (který je tak známý svou závistí k vyšší třídě) mu to zobe a nadšeně ho volí.
Můj téměř devadesátiletý děda mi řekl, že ho obdivuje, že se toho Babiš nebojí a všem řekne svůj názor. Že i kdyby udělal nějaké ty podvody, tak mu to klidně odpustí, že se chudák snaží a všichni mu hází klacky pod nohy. Díky němu jsem pochopila, jak to vlastně všichni vnímají a asi chápu, že on tak zní. Mě ale zní falešně a bojím se, co nám do budoucna přinese, aniž bychom si toho za jeho vlády všimli.
Ale uznávám, že ho někdo volí. Jen je mi toho člověka líto, protože mu je teď asi fakt špatně, a doufá, že "bude líp".
Úplně mimochodem, po letech jsem zabrousila na faunu, a koukám, že je nová móda mít v komentářích příspěvky na úplně jiné téma. :-D.

rencamo
napsal(a):
Mám to taky tak. Na nic si nehrát a být důsledný a spravedlivý. Funguje u koní i dětí.
Jo, na nic si nehrát. To je dobrý další bod. U cizích dětí (třeba klienti, co trénuji) je to vůbec nejvtipnější. Nebo i u dětí z lesní školky, se kterými se potkávám neustále, ale nejsem jejich učitelka. Ale potřebuji s nimi spolupracovat, protože jsem správce areálu a farmy, takže je koriguji, ořvávám aby neplýtvaly vodou, nelezly na ploty ohrad, atp. A berou mě. Zdraví mě, přijdou sdílet svoje zážitky, přijdou pro pomoc, když jí potřebují a učitel ani rodič není v dohledu.
Taky vysvětluji životní cestu užitkových zvířat - např to, že samice králíků prostě vyčistí hnízdo, když nějaké králíče umře, tak ho vyndá ven a proč, ... že ty králíci jsou k jídlu, stejně tak, jako jehňata. A když se ptají, kde je nějaké zvíře, tak nemlžím, ale prostě řeknu, že v mrazáku... rodiče koukaj jak puci, co to jako dětem říkám, a děti to berou s naprostou samozřejmostí. Prostě máme mazlíky - ti se nejedí - a pak odchov, který je určen k lidské spotřebě. Tedy až přijde jejich čas, jsou poraženi. Běžný "vesnický" koloběh hospodářských zvířat. Pokud to dětem člověk řekne narovinu, bez zbytečných emocí, neřešej to.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste velmi uvědomělý člověk. Přesně tohle nás čeká a co odpovíte svým dětem až se zeptají proč jsme jim něco málo nenechali a všechno sobecky jak nejhorší parazit spotřebovali?Pro svou zábavu? Pohodlí a nenažranost některých? Málokdo se mnou bude souhlasit, ale nemůže celá planeta žít americký konzumní styl života.Opět nás jako lidstvo čeká válka a to už docela brzy.Jsme nepoučitelní a děláme stále stejné chyby jako dřív.Lidstvo nemá přirozeného nepřítele, který by ho reguloval a tak asi jsme sami sobě nepřítelem.
Souhlasím.. jako jen doufám, že Země nedopadne jako velká nekonečná poušť bez zeleně, nebo jako extra moderní svět podřízený moderním technologiím a hlavně umělou inteligencí.. hlavně že jsou vědci strašně chytří, ale netuší, že nás to jednou může zabít..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
flyhigh
napsal(a):
Zkuste se na to podívat zvenku. :) Nejde o to, kolik lidí volilo Babiše (nedejbože kdyby se opakovaly volby, kolik lidí by znovu zvolilo Babiše). Problém je prvotně v tom, že si lidé myslí, že média lžou. vše je vykonstruované a ten, kdo nejvíc ublíženě řve, musí mít pravdu. Babiš je populista, říká, co lidi chtějí slyšet, dělá, co z půlky chtějí, aby dělal. A ta druhá část je pro něj, pro jeho bohatství, pro bohatství kamarádů, a hlavně - pro větší moc. Stejně tak Okamura, jen míří na vystrašenou část voličů. Babiš míří na tu ublíženou, tu, která by chtěla být jako on - nebo z jeho systému profitovat.
Otázka je, jestli ho znovu vydají k trestnímu stíhání, a jestli se tedy něco prokáže. Ale dnes už jsou jeho voliči tak zfanatizovaní, že by jen přidali do zkorumpovaného a protibabišovského ranku k médiím i soudy.
Babiš je fakt extra třída. Tváří se, že je člověk z lidu, přitom za poslední čtyři (?) roky se jeho majetek zdvojnásobil. A nejvíc mě překvapuje, že český lid (který je tak známý svou závistí k vyšší třídě) mu to zobe a nadšeně ho volí.
Můj téměř devadesátiletý děda mi řekl, že ho obdivuje, že se toho Babiš nebojí a všem řekne svůj názor. Že i kdyby udělal nějaké ty podvody, tak mu to klidně odpustí, že se chudák snaží a všichni mu hází klacky pod nohy. Díky němu jsem pochopila, jak to vlastně všichni vnímají a asi chápu, že on tak zní. Mě ale zní falešně a bojím se, co nám do budoucna přinese, aniž bychom si toho za jeho vlády všimli.
Ale uznávám, že ho někdo volí. Jen je mi toho člověka líto, protože mu je teď asi fakt špatně, a doufá, že "bude líp".
Úplně mimochodem, po letech jsem zabrousila na faunu, a koukám, že je nová móda mít v komentářích příspěvky na úplně jiné téma. :-D.
Ty příspěvky uplně mimo to je moje dílo.
HappyPet
napsal(a):
Souhlasím.. jako jen doufám, že Země nedopadne jako velká nekonečná poušť bez zeleně, nebo jako extra moderní svět podřízený moderním technologiím a hlavně umělou inteligencí.. hlavně že jsou vědci strašně chytří, ale netuší, že nás to jednou může zabít..
Nebojte, planeta si s lidmi jednoho krásného dne poradí...nejsme tu první ani poslední.

flyhigh
napsal(a):
Babiš velmi chytře totiž cílí na velmi rozšířenou vlastnost lidí a tou je závist. Např. celý jeho program registračních pokladen nebo kontrolních hlášení je na tom založen a taky tím nalákal spoustu nových voličů (a přetahal např. od komunistů). Přeci ti podnikatelé a živnostníci nemůžou mít víc, než já - to se musí zdokumentovat, určitě všichni kradou! (to, že takový živnostník nemá kolikrát volný jediný den v týdnu, ti lidé už nevidí) A jelikož se takto oklikou volič dostane na kořínek třeba sousedovi, který mu pije krev, protože už si zase koupil nový auto a letos byl zase u moře, tak odpustí Babišovi i to, že je jeden z nich...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jenže ona se velmi rychle blíží další katastrofa a to pouze bezhotovostní platby.Zkrátka už se nic nikomu neudělá a neprodá jak se říká pod rukou.Všechno bude hezky krásně dokladované a samozřejmě patřičně drahé.Ono si řeknete co se mě může stát vždyť jsem poctivý a nepotřebuji nic zatajovat.Vážně? Tak si přečtěte co všechno podléhá zdanění, protože se Vás na tohle může finanční úřad potom zeptat.Platba jen tak za nic totiž už neprojde a opravdu hodně lidí dnes šmelí třeba na aukru a ostatních prodejních portálech.Každý příjem Vám prokážou a bez milosti zdaní.Budou se ovšem ptát kde na to vezmete? Budou němci a ostatní západní země, tak velkorysí a přepustí nám opravdu ziskovou práci? Do teď se jim nějak nechtělo se podělit.Tak uvidíme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
peggi16
napsal(a):
To je tady klasika , ale je to fajn, že se diskuze může rozběhnout více směry, ne?
Nápověda: " Kus matčiny minulosti, mistře." Mistr: "Ku svačině času dosti." Klasika, ale tak to s tou diskuzí může být také.
napsal(a):
Babiš velmi chytře totiž cílí na velmi rozšířenou vlastnost lidí a tou je závist. Např. celý jeho program registračních pokladen nebo kontrolních hlášení je na tom založen a taky tím nalákal spoustu nových voličů (a přetahal např. od komunistů). Přeci ti podnikatelé a živnostníci nemůžou mít víc, než já - to se musí zdokumentovat, určitě všichni kradou! (to, že takový živnostník nemá kolikrát volný jediný den v týdnu, ti lidé už nevidí) A jelikož se takto oklikou volič dostane na kořínek třeba sousedovi, který mu pije krev, protože už si zase koupil nový auto a letos byl zase u moře, tak odpustí Babišovi i to, že je jeden z nich...
Češi = závist...bohužel. Jezdím 20 let starým mercedesem, ale přesto si v práci vyslechnu, že jezdím "mercedesem". Když řeknu, že je to 20 let staré auto, to už neslyší. Pravdou je, že je to auto co moc nežere, jede dobře a je spolehlivé (ale to oni neví). Ale pro blbé kecy stačí "zaměřovač" vpředu na kapotě. Kvůli nim nebudu jezdit v něčem jiném.
Hodně lidí se nechalo koupit Babišovým přidáním 10 či 15 % k platu. Kolega měl plnou hubu řečí, že Babiše ne...dostal k platu 10 % a už ho volil...a prý jak to má Babiš dobře spočítané a podobné kecy. Co si mám myslet, jak prodejná ku...Já bych ho nevolila, kdyby mi přidal 100% k platu.
K těm živnostníkům a malým zemědělcům...dnes je ale dost lidí, co si radši koupí vejce, mléko, maso, atd. od malých poctivých zemědělců, než v obchodě. Já dám radši vydělat místním, než když bych měla podporovat velkoobchody. Domácím jídlem se neotrávím. U toho z obchodu mám obavy.