Uživatel s deaktivovaným účtem

Neznáte nějaký vitamíny nebo přípravky pro urychlení růstu rohoviny?
Případně nějaké zkušenosti s tím.
Díky.
Já momentálně používám tento http://www.konikum.cz/leovet-tekuty-biotin-2500-ml-p41028/
za docela dobrou cenu vydrží cca 3 měsíce, u mě po msíci jde vidět že roste opavdu parádní rohovina, i kopytář pochválil.

Takže, biotin mi dneska přišel a tak bych se ještě chtěla zeptat jak to koníkovi dáváte aby to opravdu všechno snědl. Jestli v nějakém jádru, nebo prostě osobní zkušenost.
Biotin mám v sypké formě.
Děkuji.
napsal(a):
Takže, biotin mi dneska přišel a tak bych se ještě chtěla zeptat jak to koníkovi dáváte aby to opravdu všechno snědl. Jestli v nějakém jádru, nebo prostě osobní zkušenost.
Biotin mám v sypké formě.
Děkuji.
Normálně přidáš do kyblíku s krmením a promícháš.

Koník žádné krmení zatím nedostává, jenom seno.

Ano to je jasný že mu nebudu sypat biotin do sena ale cpát ho ovsem taky nechci.
Ale jinak děkuji, nějak to vymyslím.
napsal(a):
Ano to je jasný že mu nebudu sypat biotin do sena ale cpát ho ovsem taky nechci.
Ale jinak děkuji, nějak to vymyslím.
" Cpaní ovsem" by vám v tomto případě stejně nepomohlo.I když nechápu, proč by kůň nemohl dostat ke krmení oves
Z ovesných, či jiných zrn koně prášek dokáží spolehlivě oddělit, nechat vám léčivo na dně žlabu či kýble.I z mačkaného to uměli.
Jak radí vattunka zamíchat do něčeho navlhčeného.Uvidíte, jak hodně bude vašemu koni prášek vadit, také záleží, jaké množství budete podávat.
Některým žravým opravdu stačí poprášit jablko.U nás třeba na pouhou odměrku čehokoli spotřebujeme k zamíchání pěkný kyblík šrotu či granulí, plus postrouhané jablkem nebo mrkví.Aby se toho kobyla vůbec dotkla
Nám pomohl Kerabol a mazání Cornucresin
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/chemicke-prostredky/rustove-prostredky-na-kopyta/carr-day-martin-cornucrescin-mast-na-kopyta.html.

To je zaujímavé, že máte lepšie skúsenosti z kerabolom, lebo trebárs derma od mikropu má až 6.000mg biotinu, kým kerabol iba 1600mg. Žeby bolo tekuté vstrebávanie lepšie? valach má kopytá také o ničom, síce pevné a pekná rohovina, ale je citlivka, každopádne rozdiel som si extra nevšimla po kerabole. Pravda, menil zároveň aj celý spôsob života, vyzul sa, skončil dostihovú kariéru a šiel “do prírody”, kopytá som až tak pozorne nesledovala. Ale kým behal, tak mával problémy s abscesmi cez zimu, teraz už dva roky je kľud.
Cez zimu športové kobyly vyžrali po jednej krabici od dromy a po jednej od mikropu, na rýchlosti rastu rohoviny som si nič extra nevšimla, ale v lete nemali popraskané kopytá. Robievali sa im totiž take malé kolmé trhlinky na kopytách v lete, keď bolo veľmi sucho. Sme na tvrdom podloží, takže aj pastvina je v lete v podstate betón, kone robia na 90% v teréne, takže to je podľa nášho kováča príčinou. Či to ale bolo tým biotínom, alebo sa v lete už ukázala práca lepšieho kováča, budem vedieť povedať až neskôr.
alfi pav
napsal(a):
Mě biotin nikdy nepomohl, ať jsem brala od jakkoli renomovaných značek, ale Equistro Kerabol naprostá bomba. Sice je dražší,1600 Kč, ale pro jednoho koně to vydrží na 3 měsíce (čili finančně skoro srovnatelné s biotinem) a navíc jim to chutná.
Mám stejnou zkušenost, sypký Biotin se špatně podával a výsledky nikde.
Takže za nás taky Kerabol.Kobyle tedy nechutnal, smrdí ukrutně rybinou, nebo něčím takovým.Ale přinejhorším jsem jí to stříkala rovnou do huby, aby byla jistota, že to nerozpatlá ve zbytcích šrotu po žlabu.

Za jak dlouho by se asi měly dostavit výsledky ? Aneb, jak to bylo u vás?

No a trochu jiná věc. Jestli myslíte, že by to taky mohlo pomoci?
Mám cca 2 měsíce nového welsh ponyho - je mladý,4,5r. Byl v podobném režimu (venku), jako ho mám já, resp. bych řekla, že stál i víc v mokrém u původního majitele, každopádně se mu objevilo něco, co jsem nikdy u koní neviděla:
Za prvé se mu "odmáčela? a oloupala" kůžička kolem korunky tak, že to tvořilo takové navazující půlměsíčky, jak kdyby to někdo prostě okousal... (jak krajka.. ) v místě, kde kopyto přechází v srst. Ale to žádný problém nezpůsobilo.
ALE! : Na patkách, a v místě, kde přechází střelka do patek/korunky, se koníkovi objevují jakoby praskliny a "díry" do té měkké rohoviny. Ne zespoda, ale spíš prostě zezadu kopyta. Kovář říká, že to nic není (jezdí mi už dlouho a dělá to dobře, věřím mu. Srovnal i nehezké věci na kopytech předchozích koní...) a že to mám čas od času ošetřit preventivně dehtem, aby se mu do toho nechtěla dostat hniloba. Takže dělám toto. Ale nemám pocit, že by to bylo řešení problému - jen prevence, aby se "nedělo něco horšího"... navíc samozřejmě je to nekomfortní, kort teď, v období bláta a bez možnosti tekoucí (natož teplé) vody, se pořád hrabat vodou v kopytech, osušovat, natírat, čekat, až zaschne...
Tak jsem taky uvažovala o podání něčeho na podporu růstu rohoviny. Ale těch preparátů, které by měly nějaké výsledky, je velmi málo. Na klasickou kopytní rohovinu je nejlepší Horse First Hoof, ale na tuhle měkkou nevím, jestli by to taky fungovalo...
Jinak kopyta má krásná, bytelná, netrpí na nějaké odlamování, drolení, atp. - máme kamenitý terén a přesto zvládá chodit bos bez toho, aby měl nohy "oškubané".
Předem děkuji za nápad, co s tím.
napsal(a):
No a trochu jiná věc. Jestli myslíte, že by to taky mohlo pomoci?
Mám cca 2 měsíce nového welsh ponyho - je mladý,4,5r. Byl v podobném režimu (venku), jako ho mám já, resp. bych řekla, že stál i víc v mokrém u původního majitele, každopádně se mu objevilo něco, co jsem nikdy u koní neviděla:
Za prvé se mu "odmáčela? a oloupala" kůžička kolem korunky tak, že to tvořilo takové navazující půlměsíčky, jak kdyby to někdo prostě okousal... (jak krajka.. ) v místě, kde kopyto přechází v srst. Ale to žádný problém nezpůsobilo.
ALE! : Na patkách, a v místě, kde přechází střelka do patek/korunky, se koníkovi objevují jakoby praskliny a "díry" do té měkké rohoviny. Ne zespoda, ale spíš prostě zezadu kopyta. Kovář říká, že to nic není (jezdí mi už dlouho a dělá to dobře, věřím mu. Srovnal i nehezké věci na kopytech předchozích koní...) a že to mám čas od času ošetřit preventivně dehtem, aby se mu do toho nechtěla dostat hniloba. Takže dělám toto. Ale nemám pocit, že by to bylo řešení problému - jen prevence, aby se "nedělo něco horšího"... navíc samozřejmě je to nekomfortní, kort teď, v období bláta a bez možnosti tekoucí (natož teplé) vody, se pořád hrabat vodou v kopytech, osušovat, natírat, čekat, až zaschne...
Tak jsem taky uvažovala o podání něčeho na podporu růstu rohoviny. Ale těch preparátů, které by měly nějaké výsledky, je velmi málo. Na klasickou kopytní rohovinu je nejlepší Horse First Hoof, ale na tuhle měkkou nevím, jestli by to taky fungovalo...
Jinak kopyta má krásná, bytelná, netrpí na nějaké odlamování, drolení, atp. - máme kamenitý terén a přesto zvládá chodit bos bez toho, aby měl nohy "oškubané".
Předem děkuji za nápad, co s tím.
Co nedostatek vitaminu A? Slide č.35.
https://www.irishcob.cz/soubor/cpl-problemy-s-rousy-prednaska-pro-iccr/.