Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2017 07:22
kajunkka

XXX.XXX.48.20

Ahoj, chtěla bych kobylce k Vánocům koupit nové udidlo a chtěla bych, aby jí bylo příjemnějš, než to obyčejné. Teď máme obyč. jednou lomené. Kobylka obecně udidlo moc ráda nemá, při nandávání jí musím strčit palec do huby, aby ji otevřela a pak když jej má, tak s ním chňape... Tak bych jí to chtěla nějak zpříjemnit, než přejdeme na bezudidlovku smajlík. Máte někdo zkušenosti s 2x lomeným jablečným udidlem ? Popř s nějakým jiným ? Ještě mi bylo doporučeno udidlo s nějakými "hračkami" na jazyk, tak nevím, po čem šáhnout. Děkuji za cenné rady.

16.11.2017 08:14
Arkarian

XXX.XXX.209.187

Jablecne jsem mela nelomene, bylo jemnoucke. Ale kazdemu koni sedi neco jineho. Hracky bych nedavala, to je dalsi vec, ktera kone otravuje v hube, cim min veci tim lip. Ale nejaky zasadni rozdil mezi jednou lomenym, dvojlomenym, plastovym a kdovi jakym dalsim, jsem nepozorovala. Jemna ruka je dulezitejsi smajlík

16.11.2017 08:25
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Já jsem to jablečné viděla, kůň do něho dvakrát kousl a bylo nepoužitelné.
Já jsem měla jednou lomené a vyměnila jsem za dvakrát lomené a to lépe leží v hubě a koník si ho bere sám, jednou lomené nebral. Každopádně vybírám udidla s měděnými proužky nebo jiných kovů Sweet iron, cyprium... Mám toto https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-kone/udidla/olivy/udidlo-oliva-2-x-lomene-mosazne-drezurni-39205.html
Jinak teď když je zima udidlo před naužděním zahřejte, přece jen studený kov je velmi nepříjemný.

16.11.2017 11:29
Dep

XXX.XXX.73.229

Mám jablečně, dvakrát lomené s měděným středem. Kobylka ho příjímá daleko lépe, než dvakrát lomené kovové. Ale sto koní, sto chutí. Zkoušela jsem teda do něj sama kousat a žádný jablíčko jsem necítila .

Pokud kůň není extrémní přežvykovač, tak vydrží. Já ho mám tři roky a je maličko okousaný, ale nic, co by jí mělo ublížit.

Na měděný taky bacha, kamarádka ho koupila kobyle, která když je v nervu, zuřivě přežvykuje udidlo. Normálně ho zkousla do placky. A měla ho v hubě po druhý.

16.11.2017 14:00
lina225

XXX.XXX.39.50

Používala jsem jablečný dvoulomenný happymouth na velmi jemnohubého mladého koně. Byla jsem s ním spokojená, ale vydržel sotva pár měsíců (pár = 2) a byl na vyhození, protože se rozžvýkal a všude trčely ostré hrany. Valach je nejvíce pasivní kůň v hubě, kterého znám, máme s tím dlouhodobý problém. Kdybych to dala druhému koni, žvýkalovi, tak to vyhodím asi hned po prvním použití. A to je za 800 celkem drahá sranda :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2017 19:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám stejnou zkušenost. Měla jsem taky přežvýkavce a udidlo bylo velmi rychle ohoblováno do ostrých kousanců...

16.11.2017 20:40
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Měli jsme jablečné 1x lomené, jedné klisně vydrželo několik let, druhá ho zničila během týdne...

19.11.2017 14:14
lenacia

XXX.XXX.205.245

Na nás bylo jablečné moc tlusté a pořád do něj kousala... nakonec jsem zaparkovala u argetanu (aurigan už byl moc drahej :D), ale jelikož sem fajnovka a ptořebuju mít všechno sladěné, nakonec jsem si koupila 2x lomené mosazné udidlo (protože sem prostě "musela" mít i zlaté kroužky :D) ale kobyle vyhovuje, ráda ho přijímá a krásně sliní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík