Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2017 14:22
Luckafran

XXX.XXX.243.250

Dobrý den, u koní se pohybuji přes 10 let a nyní došlo k situaci, kdy si mám kupovat svého prvního koně(toho koně znám již několik let). Jaký jste měli pocit před koupí svého prvního koně ? Cítím strach, že se nedovedu třeba správně postarat nebo že v něčem selžu, když bude nemocný. Na druhou stranu jsem nadšená. Jaké byly vaše pocity ? (upozorňuji, že chci rozumné komentáře. Nejsem žádná náctiletá holčička) Děkuji

16.11.2017 21:07
jesie

XXX.XXX.35.227

Luckafran napsal(a):
Dobrý den, u koní se pohybuji přes 10 let a nyní došlo k situaci, kdy si mám kupovat svého prvního koně(toho koně znám již několik let). Jaký jste měli pocit před koupí svého prvního koně ? Cítím strach, že se nedovedu třeba správně postarat nebo že v něčem selžu, když bude nemocný. Na druhou stranu jsem nadšená. Jaké byly vaše pocity ? (upozorňuji, že chci rozumné komentáře. Nejsem žádná náctiletá holčička) Děkuji

Tak to pro začátek napisu, ze je mi 37 a před rokem jsem si kupovala svého prvního.
Jak já panikarila! Na jednu stranu jsem se těšila, na druhou jsem vůbec netušila, co mě čeká a samozřejmě všude jsem četla, ze jsou koně pořad nemocný, ze je to těžké, ze pokud neumím toto a tamto, tak neobstojim...
Ale cítila jsem, ze dělám dobře. A koně jsem si vybrala taky srdcem.

Máme se skvěle. Máme nádherný vztah a užíváme si to oba...

Bude to super, uvidíte!

Neregistrovaný uživatel

16.11.2017 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Můj pocit byl ježiš přece nemůžeš mít koně když o tom nic nevíš..No nakonec můžu a jak se máme rádi s kobčou.smajlík Nebojte se toho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2017 22:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, asi člověk může prožívat situace jak nahoře, tak dole... jako v životě. Chvíli nervozita smíšená s nadšením, pak zajetí do nějakých kolejí, rozkoukávání se... pak člověk může zjistit, že to není tak jednoduché, jak si myslel a bude řešit běžné denní starosti majitele koně. Když pominu zmíněné nemoci, úrazy, tak hlavně to, že jsou typy koní, kteří prostě potřebují dělat (ikdyž jsou jinak 24/7), že ho člověk sám nezvládne dlouhodobě jezdit a bude potřebovat pomoc ze země nebo i sedla, že se plácá v tom, co krmit, že by bylo potřeba investovat do něčeho jiného, ale je nutné koupit nové sedlo, protože tohle začlo tlačit... je toho milion, s čím se majitel koně potká...
Někdo má potřebu koně vlastnit, protože si myslí, že si tak vytvoří lepší vztah. Pro mě to až tak důležité není - máme to tak někteří tady - potřebuji vědět, že je kůň v mojí přítomnosti v pohodě a je ochoten spolupracovat, ale když mi neběhá naproti, tak se z toho nehroutím... každý kůň je jiný, každý potřebuje něco jiného. Když ho znáte, tím to budete mít snadnější. Kort, jeslti ho necháte v ustájení, kde to znáte Vy i on...

Hodně štěstí a radosti.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2017 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo na ježdění myslela paní?Tak to já nevím jak tohle chodí. smajlík

17.11.2017 00:13
koně

XXX.XXX.205.252

Luckafran napsal(a):

To je normální
Vlastního prvního koně jsme s kamarádkou kupovaly napůl, v našich 25ti letech.Takže tohle bylo násobené dvěma.Radost, těšení se, obavy, pocit, že vlastně ještě nic nevíme, tak proč to děláme
Táhly jsme spolu od jezdeckých začátků v 11ti letech na jízdárně, pak vymetly během let X soukromníků, takže zkušeností s prací, péčí, krmením, ježděním a tak, bylo dost.
Dvě jsme do toho šly proto, aby kůň byl zajištěn z více stran.Kdyby náhodou jedna, omarodila, přišla o práci, atd., aby chudinka nemusel být prodán, opuštěn, bezprizorní.Byla to moc krásná léta, spolumajitelství klapalo, užily jsme spousty legrace.
Kůň je už pár let na věčných pastvinách, teď máme každá své hospodářství, rodiny, děti, jiné koně, ale tohle období je nezapomenutelné
Můžu vám říct, že pořízení prvního dítěte mi dělalo o dost menší starosti, než tomu bylo prvního koně

17.11.2017 07:39
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tvůj pocit nejistoty hovoří o tom že to bereš zodpovědně takže si ho klidně kup

Přidejte reakci

Přidat smajlík