Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale o dvě čísla větší, aby se Vám do nich vešly dvoje termoponožky!
Kožená perka jsou jistě "nezbytná" součást šatníku anglického jezdce. Pohodlné, praktické. Každopádně vzhledem k nízkým cenám "pracovní obuvi" bych teď radši na zimu pořídila nějaké termoboty a na jaře se porozhlédla po něčem na zbytek roku
Ohledně perek z gumy naprostý souhlas s výše uvedenými zkušenostmi. Kůže nemá konkurenci.
Mám tu hnedle vedle reklamu na perka
https://www.danceandjump.cz/perka-basic-busse-?gclid=EAIaIQobChMIkuKEwpDT1wIVB4UZCh1U4AuwEAEYASAFEgIIc_D_BwE.
Mám už třetí zimu tyhle: https://www.kraemer.de/Winterstiefelette-Harrier.htm?websale8=kraemer-pferdesport&pi=740205&ci=249841 a jsou vynikající! Dala jsem si do nich ještě vlněnou vložku s alu folií a nemají chybu. Občas je nosím i jen tak ven, když se mi nechce brát si gumačky. Do nějakých třeskutých mrazů to tedy není, ale do mokra kolem nuly akorát.
GaŠ
napsal(a):
Děkuji moc, uvažuju že přece jenom se teď blíží zima tak asi ty kožený :).
Já jsem si na zimu koupila tyto termoboty https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-jezdce/jezdecke-a-pracovni-boty/termoboty/jezdecke-zimni-boty-hkm-country-arctic-kozene-48366.html
Cena sice šílená, ale u nás na horách bývá hodně sněhu a já jsem věčně zmrzlá. Tak jsem zvědavá, jaké budou. Zatím jsou ještě ve skříni, když je všude bahno.
peggi16
napsal(a):
Já jsem si na zimu koupila tyto termoboty https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-jezdce/jezdecke-a-pracovni-boty/termoboty/jezdecke-zimni-boty-hkm-country-arctic-kozene-48366.html
Cena sice šílená, ale u nás na horách bývá hodně sněhu a já jsem věčně zmrzlá. Tak jsem zvědavá, jaké budou. Zatím jsou ještě ve skříni, když je všude bahno.
Já je nosím i do bahna a v pohodě. Akorát se pak na jaře dost blbě čistí. Ale to, že se mi v blátě po kotníky narozdíl od perek nevyzouvají, beru jako mnohem větší plus než hodinové odrbávání bláta. jinak s termoponožkama v klidu i hodinové drbání koně na pastvině zaražená v půl metru sněhu a v -5 stupních.
peggi16
napsal(a):
Vysoké kožené zateplené boty s protiskluzovou podrážkou v sice sportovním, přesto však elegantním designu za 2500 Kč? Kdyby nebyly jezdecké nebo kdybych měla jistotu, že vydrží běžný provoz, hned je beru.
Letos je to se zimními botami strašné, všechno dovoz bez zateplení, s tenučkými podrážkami, kterými táhne, bez vzoru, takže kloužou... To vše a ještě mnohem víc (např. kožíšek venku - velmi praktické při čištění) za cenu v podstatě identickou nebo i vyšší. Jediné zimní boty se tu prodávají farmářky. Jak si sakra mám k farmářkám vzít normální oblečení, když jdu někam ven?
Prosím, až je zkusíte, napište, jaký z nich máte pocit.
kapičko, díky za info.
Varaxi
napsal(a):
Vysoké kožené zateplené boty s protiskluzovou podrážkou v sice sportovním, přesto však elegantním designu za 2500 Kč? Kdyby nebyly jezdecké nebo kdybych měla jistotu, že vydrží běžný provoz, hned je beru.
Letos je to se zimními botami strašné, všechno dovoz bez zateplení, s tenučkými podrážkami, kterými táhne, bez vzoru, takže kloužou... To vše a ještě mnohem víc (např. kožíšek venku - velmi praktické při čištění) za cenu v podstatě identickou nebo i vyšší. Jediné zimní boty se tu prodávají farmářky. Jak si sakra mám k farmářkám vzít normální oblečení, když jdu někam ven?
Prosím, až je zkusíte, napište, jaký z nich máte pocit.
kapičko, díky za info.
Ta podrážka právě nemá moc vzor, tak jsem zvědavá. Zatím jsem je zkoušela jen po baráku a byly měkoučké a velmi teplé. Akorát do toho nedám tlustou ponožku. Nicméně zateplení vypadá solidně. Koupila jsem si je hlavně na zimu okolo baráku a ven do přírody, příležitostně na koně. Dražší boty jsem teda neměla
Tyto boty má jedna známá a je s nimi spokojená (ovšem koupila je ve výprodeji za super cenu,700, - Kč, aspoň mi to tvrdila).
Měla jsem podobná HKM, akorát ne kožená. Po měsíci praskly. Tak jsem se letos naštvala a koupila si kožené. Měly by vydržet.
Možná je vyzkouším už zítra, jedu na služebku do lesa a nechci jet v gumácích...i když bude bahno.
peggi16
napsal(a):
Ta podrážka právě nemá moc vzor, tak jsem zvědavá. Zatím jsem je zkoušela jen po baráku a byly měkoučké a velmi teplé. Akorát do toho nedám tlustou ponožku. Nicméně zateplení vypadá solidně. Koupila jsem si je hlavně na zimu okolo baráku a ven do přírody, příležitostně na koně. Dražší boty jsem teda neměla
Tyto boty má jedna známá a je s nimi spokojená (ovšem koupila je ve výprodeji za super cenu,700, - Kč, aspoň mi to tvrdila).
Měla jsem podobná HKM, akorát ne kožená. Po měsíci praskly. Tak jsem se letos naštvala a koupila si kožené. Měly by vydržet.
Možná je vyzkouším už zítra, jedu na služebku do lesa a nechci jet v gumácích...i když bude bahno.
Že je podrážka hladká, nemusí být problém, i když to samozřejmě body nepřidává; spíš záleží, jestli je z měkké gumy. Takové ty plastové podrážky kloužou úplně šíleně vzorek nevzorek, pružná přilnavá guma drží mnohem líp. Uvidíte, no.
Moje nejdražší boty stály 4,5 tisíce. Vydržely tři roky. Proto už nehledím na cenu ani na značku, snažím se nějak z boty vydedukovat, jestli vydrží, jak je ušitá, jestli by případně šla znovu podrazit... Zatím se mi to teda moc nedaří. :)
Jinak o kůži je třeba se starat, nedovedu si představit, že bych zimní kožené boty čistila a impregnovala jednou do roka. To přece do té boty musí téct a taky musí ztvrdnout, ne?
Nezkoušela jste ty prasklé boty reklamovat?
Varaxi
napsal(a):
Že je podrážka hladká, nemusí být problém, i když to samozřejmě body nepřidává; spíš záleží, jestli je z měkké gumy. Takové ty plastové podrážky kloužou úplně šíleně vzorek nevzorek, pružná přilnavá guma drží mnohem líp. Uvidíte, no.
Moje nejdražší boty stály 4,5 tisíce. Vydržely tři roky. Proto už nehledím na cenu ani na značku, snažím se nějak z boty vydedukovat, jestli vydrží, jak je ušitá, jestli by případně šla znovu podrazit... Zatím se mi to teda moc nedaří. :)
Jinak o kůži je třeba se starat, nedovedu si představit, že bych zimní kožené boty čistila a impregnovala jednou do roka. To přece do té boty musí téct a taky musí ztvrdnout, ne?
Nezkoušela jste ty prasklé boty reklamovat?
Plastová podrážka na zimu je hotové neštěstí. Takže si vždy čtu, z čeho je podrážka vyrobená. U těch mých je gumová.
Dneska je všechno šité horkou nití, nic nevydrží.
Tyto boty jsou z olejované kůže, kůže je taková jako by hrubší, drsnější (není hladká a lesklá). Ale samozřejmě nějakou péči taky bude potřebovat, bez debat.
Samozřejmě že jsem je reklamovala. Kupovala jsem je sice na bazoši, ale paní k tomu dávala záruku jako na zboží v obchodě. Reklamace proběhla v pohodě. Předtím jsem měla jiné termoboty, ty praskly zas ve špicích. Takže jsem je taky reklamovala (vzala jsem si za ně kožená pérka).
peggi16
napsal(a):
Plastová podrážka na zimu je hotové neštěstí. Takže si vždy čtu, z čeho je podrážka vyrobená. U těch mých je gumová.
Dneska je všechno šité horkou nití, nic nevydrží.
Tyto boty jsou z olejované kůže, kůže je taková jako by hrubší, drsnější (není hladká a lesklá). Ale samozřejmě nějakou péči taky bude potřebovat, bez debat.
Samozřejmě že jsem je reklamovala. Kupovala jsem je sice na bazoši, ale paní k tomu dávala záruku jako na zboží v obchodě. Reklamace proběhla v pohodě. Předtím jsem měla jiné termoboty, ty praskly zas ve špicích. Takže jsem je taky reklamovala (vzala jsem si za ně kožená pérka).
Hrubá kůže by snad měla skutečně vydržet, mělo by to znamenat, že kůže je silná a není to štípenka. A taky na tom není hned vidět každý šrám, na to je lesklá kůže úplně to nejhorší.
To o tom čištění bot jednou do roka psala kapička, tak mě zajímalo, jestli je to normální nebo jsem výjimečná. :)
S reklamací mám osobně zkušenosti všelijaké, některé značky jsou bezproblémové, jiné značky mi ten samý prodejce reklamovat nechce a vykrucuje se. Předpokládám, že ví, že výrobce dělá s reklamací cavyky.
Moc děkuji za tip a zkušenosti.

Taky mám celokožená perka na vyšší podrážce (Krämer) a když už je nejhůř, omyju je vodou a namažu indulonou nebo jiným mastným krémem na ruce, co zrovna doma mám. A dělá jim to dobře, mám je už tři roky a kůže popraskaná ani jinak poškozená není.
napsal(a):
Ale o dvě čísla větší, aby se Vám do nich vešly dvoje termoponožky!
Kožená perka jsou jistě "nezbytná" součást šatníku anglického jezdce. Pohodlné, praktické. Každopádně vzhledem k nízkým cenám "pracovní obuvi" bych teď radši na zimu pořídila nějaké termoboty a na jaře se porozhlédla po něčem na zbytek roku
Ohledně perek z gumy naprostý souhlas s výše uvedenými zkušenostmi. Kůže nemá konkurenci.
To chápu ale máme na koních western a čas za čas si dáme anglii a ještě jsme spíše takoví rekreanti o termobotech jsem taky uvažovala ale říkali mi že jelikož jsou boty vysoké odře to fendry
peggi16
napsal(a):
Ty jsou pěkné a vypadaji teple taky bydlíme na horách tak vím jaké tu jsou zimy no
A na zimu jakože mám ty farmářky a zatím teploučko mám :) ale planovala jsem koupit perka a zeptala jsem se na ty gumové už bych právě mohla po necelých třech letech ježdění si koupit ale tak hlavně že mám xxxx věcí na koně každopádně moc děkuju za rady hodně mi pomohli a do gumových určitě nepůjdu
kapička
napsal(a):
Já se přiznám, že jsem prostě líná a nechce se mi boty čistit, když v nich hned půjdu do bláta... Samozřejmě, že po zimě je vyčistím a pořádně navoskuju. Už mají za sebou 2 sezóny a pohoda. Neteče do nich a kůže zatím nepraská.
No, já jsem zas líná ty boty shánět a kupovat, tak se o ně snažím starat, ale nezdá se, že by to k něčemu bylo, stejně se mi vždycky nakonec oddělí podrážka a začne do bot téct... Takže Vás i chápu.
peggi16
napsal(a):
Tyhle boty mám, z výprodeje v equiservisu za 1800. Mám nohu 39-40, vzala jsem 40, ovšem 39 by asi bylo lepší. Beránek se slehl a i s tlustýma ponožkama vytápím zbytečně veliký prostor.
Při dlouhých krokovkách mi v nich taky byla na špičky nohou zima, ale rozhodně je to nesrovnatelně lepší varianta než gumová perka na zimu ;-)
Ovšem na dlouhé chození to moc není, když jsem je z počátku vzala jen tak na chození do civilu, dřel mě nekrytý zip na patě.
keira
napsal(a):
Tyhle boty mám, z výprodeje v equiservisu za 1800. Mám nohu 39-40, vzala jsem 40, ovšem 39 by asi bylo lepší. Beránek se slehl a i s tlustýma ponožkama vytápím zbytečně veliký prostor.
Při dlouhých krokovkách mi v nich taky byla na špičky nohou zima, ale rozhodně je to nesrovnatelně lepší varianta než gumová perka na zimu ;-)
Ovšem na dlouhé chození to moc není, když jsem je z počátku vzala jen tak na chození do civilu, dřel mě nekrytý zip na patě.
To jste mě moc nepotěšila ...já je budu mít hlavně okolo baráku, třeba se psem se kousek projít. Do lesa se dostanu tak 1x za týden o víkendu, a to ještě podle počasí a času. Při pracovním týdnu to moc nestíhám, max. jen okolo baráku.
HKM dělají boty přesně, když mám nohu 7, vezmu si od nich 40 a sedí. Měla jsem i 41 termoboty (od HKM), ale ty jsem musela prodat, protože byly fakt o moc větší, lítala mi v nich noha i do boku.
Uvidím, boty prověří až čas a chození.