Zdravím, doma jsem našla starší, ale moc pěkný a kvalitní nánosník :) Chtěla bych jej přelakovat nejlépe na černý...Už jsem jednou zkoušela nánosník nalakovat normálním bezbarvým lakem. Než jsem jej dala na koně tak byl moc pěkný, ovšem po týdnu používání se celý sloupal :( Má otázka tedy zní jestli už jste to někdo zkoušel a jak to dopadlo, případně čím jste to, přetírali, ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Kdyby tam nebyla ta bílá, tak bych věděl, ale takhle se určitě probarví i ona.Nestačilo by napustit olejem až sjednotíte barvu a potom nějaký tvrdovosk na finiš?
Já neměnila barvu, pouze jsem opravovala nánosník, který moje B-riderka nezodpovědně nechala bez dozoru a poničil ho cizí kůň.
Použila sjem speciální fixu na barvení odřeného dřevěnohé nábytku. nevím ale, jestli by fungovala takhle barva na dřevo i na komplet změnu barvy.
Taky nevím kolik by taková barva stála a jestli by se to tedy vyplatilo. Nové nánosníky v černé barvě s bílým podožením seženete v kvaltinějším provedení okolo cca 500 korun.
Samotnou výdrž a životnost kůže jednoduše zařídíte tím že budete nánosník řádně mazat. Známá nechává nové cajky na koně vždycky před používáním nějakou dobu namočené olivovém oleji, ale nevím jaký to má úplně přesně výsledek a zda nějaký.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono se prodávají různé sady na opravy kůže a dokonce se i tmelí a brousí.I protržená sedačka se dnes dá spravit, ale finančně se jedná poněkud o vyšší částky.Jinak normální barvy na dřevo a nebo kov samozřejmě nebudou fungovat.Nejsou pružné.Na obrázku je vidět jak máte kůži suchou a "dlabete" na údržbu.Tím se kůže mnohem dřív odře a popraská.Jinými slovy kdo nemaže, ten pořád kupuje nový cajky.