Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2017 16:16
marion108

XXX.XXX.41.22

Zdravím, touto cestou hledám někoho, kdo by mi pomohl se s mým koníkem posunout dál... Jesdím už přes deset let, ale v podstatě jen do lesa... Nehledám přímo trenéra, ale spíš zkušeného člověka, co by se nám za poplatek věnoval...
Kůň je osmiletý kříženec araba, velice temperamentní a konkrétně máme problém se cvalem, prostě si ve cvalu rád vyhodí... Dosud jsem to vždy useděla, ale ráda bych s tím něco dělala...
Jsem z východních čech.
Předem díky.

4.12.2017 18:34
K.K

XXX.XXX.169.194

Dobrý den,
a jste si jistá, že Vám sedí sedlo ? :)
Také mám křížence araba, temperament z ní jde cítit široko daleko, a začala mi vyhazovat při cvalu, z ničeho nic, nikdy nevyhazovala... nejdřív jsem ji přiježďovala a hledala chyby, ale asi až po 4 měsících, co jsem na ni zkoušela pasovat různá sedla (měli jsme jich vyzkoušených minimálně 12, podotýkám, že westernových, strašně přibrala, proto přestalo pasovat původní a sehnat nové byl děs), jsem si všimla, že i když se sedlo zdálo, že pasuje na výbornou, tak přeci jen ji někde vadilo a proto pravidelně při prvním cvalovém skoku vyhodila, málokdy potom během cvalu. Pak jsme pořídili sedlo na míru a luxus, nevyhodí, ani když je přeplněná energií :)
To je jen můj postřeh, nejsem z čech, tak s človíčkem neporadím :)
Hodně úspěchu přeji :).

4.12.2017 18:58
marion108

XXX.XXX.41.22

Děkuji za odpověď. Sedlem to být samozřejmě může, a mám také v plánu pořídit nové kvalitnější, jenže teď jsem kupovala nové pro druhého koně, tak to musí ještě vydržet...

4.12.2017 19:02
marion108

XXX.XXX.41.22

Jinak vypadá, že sedí. Ale je dost nebezpečné, protože je to typ vytrvalostní a nemá skoro opěrky, tak to v něm usedět je někdy síla...

7.12.2017 16:04
marion108

XXX.XXX.41.22

Tak jsem se rozhodla a pokukuju po sedlech... Libí se mi wintec 2000 cair, nemáte zkušenosti jak podrží?

7.12.2017 17:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud chcete sedlo, které podrží, kupte si australské Je to sedlo honácké, tudíž bezpečné. A to i pro takového důchodce, jako jsem já.

Přidejte reakci

Přidat smajlík