Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2017 17:38
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ahoj,
delší dobu pokukuju po cobech, mj. i u jednoho "dovozce" z Anglie. Dováží většinou koně okolo pěti let věku, takže již dorostlé. Přesto se mi zdá, že ti koníci jsou přestavění. Je to u IC tedy normální? Co z toho plyne za "komplikace" stran jezdectví? Díky za věcné postřehy, komentáře a vaše zkušenosti.

4.12.2017 20:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mno.

Mnohí ľudia by sa asi veľmi čudovali, keby vedeli, čo si o tom, čo sa u nás nazýva Írsky cob, alebo dokonca tinker myslia Íri.

V Írsku sú to proste ponies, gypsy vaners - skrátka a dobre poníky, ktorých sa ľudia zbavujú, alebo si to tam žije niekde na smetisku a živí sa odpadkami a tuná je z toho plemeno za strašné peniaze.

Pomerne vášnivo o tom teraz debatujem s jedným Írom, ktorý si myslel, že si z neho strieľam, keď som mu tvrdila, že za tieto kone tuná ľudia platia 2000-3000 euro a viac. Povedal mi, že do jednej várky vie napchať 8-9 koní, nechcete niekto ? :D

Takže dovozca z UK sa predpokladám zamyslel a podniká a komplikácie by som čakala úplne všetky možné :D.

4.12.2017 20:39
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Líbí se mi trochu lehčí a vyšší cobíci, ne vyloženě (teď odpusťte) těžké tažné almárky. Máte pravdu, že cena je hodně vyhnaná nahoru třeba ve srovnání s velšem nebo ČT. Za cenu IC je dobře přiježděné ČT. Zaujala mě povaha, proto po nich koukám, většinově by měli mít i příjemný chod tak nějak sami od sebe - což je samozřejmě o daném jedinci. A právě mi přijde, že někteří v nabídce mají i v dospělosti tu prdelku oproti kohoutku vysoko a nevím, jestli je to špatně. Dočetla jsem se, že u Noriků je prý snad taky časté a nikdo se z toho nehroutí. Co ti cobové? Nebrat nebo to ničemu nevadí?

4.12.2017 22:38
kapička

XXX.XXX.5.211

Já koukala na svodové fotky dvou kobyla u nás ve stáji a obě vypadají lehce přestavěně. Co si pamatuju, tak dcera byla mezi 1. a 2. rokem přestavěná tak, že jsem si toho všimla i já, která jsem byla u koní teprv rok... Teď je jí šest a od pohledu se mi zdá v pohodě (teda až na obezitu ), matka se na fotce taky tváří lehce přestavěně, na živo těžko říct, má docela vysoko nasazený krk a nízko ocas, tak to tak nějak zkresluje. Je jí 17 let a je v pohodě.
Ale matka je dovezené z Holandska, zapsána v jejich plemenné knize a otec to samé... Chody mají v pohodě, ze země efektně máchájí nohama nahoru, ale ze sedla jsou velmi příjemní. Povahově soudit nemůžu, ty naše dvě jsou hysterky, ale na děti zlaté.

4.12.2017 23:17
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kapička: děkuji.

5.12.2017 08:45
-Veru-

XXX.XXX.142.99

Ano, IC bývají lehce přestavění.
Ale spíš než dovoz se podívejte po českém chovu. To, co se sem vozí, je z velké části bezpůvodový odpad, na který nikdo do doby nakládky nesáhl. Už spousta lidí se takto spálila. V ČR je jeden z nejkvalitnějších chovů vůbec, nemyslím si, že je nutné sem tahat koně ze zahraničí.
Jak zaznělo výše, pro Iry je to cosi, co nikdo nechce. S pochybným původem, bez výcviku, s cobem to má společného maximálně to, že to je strakaté smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2017 08:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz: Máš SZ

Přidejte reakci

Přidat smajlík