Zdravíčko, začali jsme jezdit bez sedel, ale kobyla má vysoký kohoutek. Proto bych chtěla si dát vždycky podsedlovku a dokoupit https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-kone/deky-na-kone/prislusenstvi/elasticky-kurt-na-deku-38891.html. je to dobrý? nebo máte někdo nějaký jiný nápady jak přidržet podsedlovku ? díky za návrhy
Jezdila jsem tak, po rovine dobry, ale v kopcich to strasne posouva, jak se ten obrisnik ruzne natahuje. Navic samotna podsedlovka vam vysoky kohoutek neutlumi, je to tak proti uspineni kalhot. Doporucuji zakoupit pad na jizdu bez sedla, nebo pokud z fin. duvodu trvate na te podsedlovce, lepsi je westernova a pripnuta necim neelastickym, treba si z nylonoveho popruhu vyrobit cast pres zada kone a doplnit drezurnim ci westernovym podbrisnikem.
Arkarian
napsal(a):
Jezdila jsem tak, po rovine dobry, ale v kopcich to strasne posouva, jak se ten obrisnik ruzne natahuje. Navic samotna podsedlovka vam vysoky kohoutek neutlumi, je to tak proti uspineni kalhot. Doporucuji zakoupit pad na jizdu bez sedla, nebo pokud z fin. duvodu trvate na te podsedlovce, lepsi je westernova a pripnuta necim neelastickym, treba si z nylonoveho popruhu vyrobit cast pres zada kone a doplnit drezurnim ci westernovym podbrisnikem.
Zkuusím se kouknout po padu :) děkuju za tip
GaŠ
napsal(a):
Zkusím se po nějakým podívat, děkuju
Bylo to od Balouna... http://baloun-flexisaddles.cz/kategorie-produktu/jezdecke-decky/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Myslím, že najdete v pohodě, třeba tady https://www.kamir.cz/jezdecka-decka-s-pobrisnikem, nebo tam je i pad se třmeny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jinak k tomu elastickému kurtu na deky, myslím, že by Vám tu podsedlovku moc na místě neudržel, to byste musela mít utažený fest. Já to měla na fleesku pod pláštěnku, a taky to moc nepodrželo, a to s tím kůň "jen" chodil.
Určitě kupte pad, nejlépe od ORX, pani to šije namíru koni, pošlete ji fotku a udělá ho tak, aby tam měl kůň dost prostoru pro kohoutek. Můžete si klidně i požádat o silnější výztuhy, pokud má vystouplou páteř.
Podsedlovky a elastický popruh nedoporučuji, jakmile kůň uskočí, jste dole, protože se vám to protočí.
Jezdim bez sedla opravdu velmi casto..mam ale ponici, co ma zada jako gauc a radne nasvaleny hrbet( od pohledu teda radne natucneny )a k tomu mam i ja zadnici jak almara, takze super pohodli ..mela jsem dvakrat na kontrole chiroprakticku, ktera za cely kobyly zivot (skoro 18 let) neshledala zadnou bolest, diskomfort ci neco podobneho..pater take v poradku..zalezi samozrejme na tom, jaky mate sed a jake ma kun chody..u nektereho kone proste klus nevysedite, at se snazite jakkoliv, tam je pad ci nejaka tlumici decka nutna, aby se koni nehuntovala zada..ale muzu rici, ze je to nejkrasnejsi pocit, citit primo pod sebou kazdy sval cvalajiciho kone..
Já když slyším jízda bez sedla, tak si vybavim chlupy zapíchnuté úplně všude a propocený rajtky koňským potem Takže za mě jedině, když je chladno a kůň se nezpotí...
Taky znám jedno křesílko, člověk zapadne přesně na místo a nehne se, ať se jde z kopce nebo do kopce. To je pak paráda. Ale taková hafla, která je úzká v plecích a má břicho, to je cestování tam a zpátky po koňském hřbetě. Cestou do kopce člověk končí na zadku, cestou z kopce na krku. Naštěstí je pohodář a to píďalkování tam a zpátky ji nikdy nevadilo.
kapička
napsal(a):
Já když slyším jízda bez sedla, tak si vybavim chlupy zapíchnuté úplně všude a propocený rajtky koňským potem Takže za mě jedině, když je chladno a kůň se nezpotí...
Taky znám jedno křesílko, člověk zapadne přesně na místo a nehne se, ať se jde z kopce nebo do kopce. To je pak paráda. Ale taková hafla, která je úzká v plecích a má břicho, to je cestování tam a zpátky po koňském hřbetě. Cestou do kopce člověk končí na zadku, cestou z kopce na krku. Naštěstí je pohodář a to píďalkování tam a zpátky ji nikdy nevadilo.
Mno, ony jsou tu dvě shodně nazvané diskuze od stejné zadavatelky, ale tady v této se řeší jízda na podsedlovce či padu, tak zapíchaný chlupy nehrozí
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kapičko, mám to úplně stejně. Kdy jsem líná, nebo naopak mám chuť se svézt a převádím koně do výběhu, občas si vyskočím, ale jet na vyjížďku na holym koni by mě nehlo. My tu máme hodně kopcovito, takže to fakt není svezení. Navíc při jízdě z kopce otáčím a lámu sedem chlupy :(
Naopak jsem byla velmi překvapená z padu, jak se na tom jede. Člověk vlastně nemá pocit, že by musel něco řešit, přemýšlet nad něčím navíc oproti sedlu. To je příjemné. A jistě prospěšné pro obě strany, občas si vzít něco, co tolik "nešteluje" do "správného" sedu, ale prostě si sednout přirozeně, jak si žádá kůň
Na druhou stranu asi nutno říci, že to taky není pro každého - jezdce ani koně. Třeba pokud nemá kůň dobře nasvalená záda..
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Kapičko, mám to úplně stejně. Kdy jsem líná, nebo naopak mám chuť se svézt a převádím koně do výběhu, občas si vyskočím, ale jet na vyjížďku na holym koni by mě nehlo. My tu máme hodně kopcovito, takže to fakt není svezení. Navíc při jízdě z kopce otáčím a lámu sedem chlupy :(
Naopak jsem byla velmi překvapená z padu, jak se na tom jede. Člověk vlastně nemá pocit, že by musel něco řešit, přemýšlet nad něčím navíc oproti sedlu. To je příjemné. A jistě prospěšné pro obě strany, občas si vzít něco, co tolik "nešteluje" do "správného" sedu, ale prostě si sednout přirozeně, jak si žádá kůň
Na druhou stranu asi nutno říci, že to taky není pro každého - jezdce ani koně. Třeba pokud nemá kůň dobře nasvalená záda..
Já jsem jela na padu 2x a byla to paráda, nožky nebolely, člověk byl takový víc uvolněný...třmeny mi akorát překáží a bolí mě z nich nohy (ale pravdou je, že kdyby koník začal dělat kravinky, jistější bych byla asi ve třmenech). A kobyla byla taky spokojená.