Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2017 12:13
neznasme

XXX.XXX.243.250

Dobrý den,

mám na svép pozemku registrované hospodářství (koně a poníka), chci se zeptat, jak u vás probíhala kontrola KVS? Co všechno chtěli vidět a byl nějaký problém? Dám příklad. Mám hnojniště již několik let. Je to spíše takový malinký kompost, bohužel nemá betonové dno. Hnůj se vyváží 1x za týden. Myslíte, že by s tím byl problém, když vyvážíme tak často? Nedají mi například nařízení to opravit?Také mám stáj pro jednoho koně menší cca o 50 cm než je předepsaný limit. Vadí to? Jsem zkušený koňák, bohužel žádnou návštěvu jsem za 15 let nezažil. Děkuji

12.12.2017 23:52
koně

XXX.XXX.205.252

Hnůj musel být na valníku.Valník zaplachtovaný kvůli hmyzu a dešti, vybavený "okapy" se svodem do nepropustné vany, na případnou močku.Postaven na betonové ploše.V nařízené vzdálenosti od vodních zdrojů, sousedů atd.Ještě je zajímalo kam vyvážíme, jestli je to hnojiště schválené
Doktorka dále intenzivně zkoumala kvalitu krmení a způsob skladování.
Taky systém napájení, stlaní, velikost boxů. V celé stáji pak vlhko, světlo, sloupec vzduchu.Samozřejmě prostornost a kvalitu boxů.
Mají tabulky do kterých tohle zapisují.
Dál se vyptávala, jestli mám zemědělské vzdělání
Taky chtěla karanténní box a jestli mám ve stáji nástroj, k případnému rychlému usmrcení zvířete, aby se netrápilo Jeden z bodů v tabulce.
Kontakty na veterináře.
Na koních samotných ve výběhu zkoumala, tedy velmi zdálky, výživný stav, úpravu kopyt.Taky ohrazení výběhu, prostor jestli odpovídá počtu zvířat.Jaký mají přístup k vodě.
No, docela dlouhou tu tabulku měla

13.12.2017 06:20
neznasme

XXX.XXX.177.237

koně napsal(a):
Hnůj musel být na valníku.Valník zaplachtovaný kvůli hmyzu a dešti, vybavený "okapy" se svodem do nepropustné vany, na případnou močku.Postaven na betonové ploše.V nařízené vzdálenosti od vodních zdrojů, sousedů atd.Ještě je zajímalo kam vyvážíme, jestli je to hnojiště schválené
Taky systém napájení, stlaní, velikost boxů. V celé stáji pak vlhko, světlo, sloupec vzduchu.Samozřejmě prostornost a kvalitu boxů.
Taky chtěla karanténní box a jestli mám ve stáji nástroj, k případnému rychlému usmrcení zvířete, aby se netrápilo Jeden z bodů v tabulce.
Kontakty na veterináře.
Na koních samotných ve výběhu zkoumala, tedy velmi zdálky, výživný stav, úpravu kopyt.Taky ohrazení výběhu, prostor jestli odpovídá počtu zvířat.Jaký mají přístup k vodě.

No pane jo a vy jste vše tohle splnila? Nebo jste dostala za něco například pokutu nebo napomenutí něco opravit? Děkuji :).

13.12.2017 07:42
rencamo

XXX.XXX.224.98

koně napsal(a):
Kontakty na veterináře.

Mě zaujal "nástroj k případnému rychlému usmrcení zvířete". Já si doteď myslela, že toto je v kompetenci vyškolené osoby, tj. řezníka nebo veterinárního lékaře.

13.12.2017 08:13
polárka.15

XXX.XXX.45.253

rencamo napsal(a):
Mě zaujal "nástroj k případnému rychlému usmrcení zvířete". Já si doteď myslela, že toto je v kompetenci vyškolené osoby, tj. řezníka nebo veterinárního lékaře.

Tomu se mi taky nechce věřit. Vím, že tuto kompetenci mají proškolené osoby přepravce zvířat, ale člověk, který je má doma? To se mi zdá jako blbost.

13.12.2017 08:34
chromik

XXX.XXX.185.56

Ono asi záleží pod koho spadáte. Vemte si, kolik lidí má koně venku s přístřeškem, hnůj na hlíně apod. ale pokud mají seno, vodu a kde se schovat, je to O.K.

13.12.2017 09:31
koně

XXX.XXX.205.252

neznasme napsal(a):
No pane jo a vy jste vše tohle splnila? Nebo jste dostala za něco například pokutu nebo napomenutí něco opravit? Děkuji :).

Kdepak, my jsme prošli bez ztráty kytičky, máme dokonale schválené, unijní hospodářství, dobytčí ráj

13.12.2017 09:45
koně

XXX.XXX.205.252

rencamo napsal(a):

Mě tímto bodem taky dost překvapila, ta doktorka
Diskutovaly jsme přesně v tom smyslu, že já, sice odmaturovaný zootechnik, ale necítím se rozhodně na rychlé bezbolestné usmrcení koně.
Řekla jsem jí, že mám kontakty na veterináře, jeden je náš, léta stabilně jezdí, plus několik z blízkého okolí.Aby, v nějakém akutním případě, prostě dorazil.
A já nemusela kladivem nebo krumpáčem hledat bod, kříž mezi okem a uchem, kam koně trefím.Případně kuchyňským nožem pidlat krční tepnu, pro rychlé usmrcení vykrvením
Ona stále tvrdila, že si musí odškrtnout bod.
Tak jsme to vyřešily tak, že nůž doma máme, telefon na doktora taky
Zvířata máme držená tak, že je minimální riziko oběšení, zaseknutí nohy někde, spadnutí někam, rozřezání o nevyhovující boxy, ohrady, bordel na dvoře či ve výběhu atd.atd. Při případné kolice bych doktora stejně volala.
Probíraly jsme nesmyslnost tohoto celého, dlouho.Nakonec jsme se shodly, že ona taky chápe, že je to nesmysl, nicméně tabulku doplnit musí, tak nám bod dala.

13.12.2017 11:06
neznasme

XXX.XXX.243.250

No tak mě jde hlavně o to, jestli mi například může koně odebrat, protože nemám např. dost velký výběh či betonový hnojník :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2017 11:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že v celej republike je iba pár prípadov toho, kedy ku odobratiu koní naozaj došlo, takže týmto by som sa rozhodne netrápila.
Niekde som čítala info, že pokiaľ hnoj nie je skladovaný na jednom mieste dlhšie, ako mesiac, nie je nevyhnutné to betónové podložie, ale ruku do ohňa za to nedám. Bolo by fajn mať nejaký doklad o tom, že ten hnoj pravidelne odchádza(kam), to je najlepší argument, keď sa bude o to kontrola zaujímať.

13.12.2017 15:21
Francy_

XXX.XXX.208.100

Smím se zeptat jak pravděpodobné je, že kontrola přijde? Navštěvuje jen velké hospodářství s mnoha zvířaty, na udání nebo jak?

13.12.2017 23:27
koně

XXX.XXX.205.252

neznasme napsal(a):
No tak mě jde hlavně o to, jestli mi například může koně odebrat, protože nemám např. dost velký výběh či betonový hnojník :D.

Tak hnůj rovnou navážejte na vlek, když stejně vyvážíte po týdnu.Zaparkovaný na nepropustném podloží by to neměl být problém.
Dost velký výběh je široký pojem, když to nebude mega hnus bahno, plné odpadu, o který se koně mohou zranit, tak pochybuji.
Myslím si to, co Baarbora, odebrání není jen tak jednoduchá a laciná záležitost, tak bych si s tím hlavu nedělala.
Pokud máte koně v dobrém výživném stavu, na dohled mají žrádlo, vodu i nějaký azyl, tak to asi normálně postačí

13.12.2017 23:33
koně

XXX.XXX.205.252

Francy_ napsal(a):
Smím se zeptat jak pravděpodobné je, že kontrola přijde? Navštěvuje jen velké hospodářství s mnoha zvířaty, na udání nebo jak?

Myslím, že nejvíc jezdí na udání.Je jedno, jestli na dva koně, nebo dvacet, na jednoho psa, nebo smečku...
Aspoň u nás to tak bylo.Náplava do vesnice.My, z města a navíc s koňmi?Po dvou letech se vážení starousedlíci rozhodli, že je tohle nepřirozeno třeba odstranit
Takže bych otipla sousedy, zhodnotila vzájemné vztahy a podle toho čekala kontrolu

14.12.2017 08:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na hnůj nechal pan majitel dovézt konťas, tedy na zimní období, kdy jsou koně kolem sena a nepasou se. Kontejner a seno stojí vedle sebe, kobylince ze země okolo sena házíme přímo do kontejneru. Ten zároveň slouží jako zástěna proti převládajícím větrům ze severozápadu.

14.12.2017 10:46
chromik

XXX.XXX.149.80

Koně vám nikdo neodebere Když se jim něco nezdá, řeknou vám, co máte změnit, doplnit apod. Pokuty se dávají, pokud třeba nemáte registrované hospodářství, označené zvířata, připouštíte načerno apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík