Zdravím, těžřko se mi to dohledává tak bych ráda nějaké informace ohledně této kombinace.
zaujala mne deka rugbe zero, máte s ní někdo zkušenosti.
nejideáln ěji pokud máte zkušenost s touto dekou a s používáním fleece dekya pod ní.
Ale u těch fleece dek by mě hlavně zajímalo, zda je lepůší pod deku koupit nějakou lacinou fleece bez křížového zapínání, nebo fleece deku s křížovým zapínáním.
lina225
napsal(a):
Dávala jsem fleece s křížovým zapínáním. Sice jsou pak pod břichem dvoje popruhy, ale bez nich by se deka podle mě točila.
Jojo, taky myslím ještě mě napadlo tu obyč deku zafixovat tím elastickým popruhem, ale to je asi blbost, protože přiléhá k tělu koně a asi by pak kobluši odíral.
Lenacio možná poradím.
O dekování se zajímám hodně a už jsem dokonce i koncept fleecová deka a nepromokavá viděla, ale popravdě to nebylo moc fajn, Koník se pod dekou mírně zpotil a deka zůstala mokrá přímo na něm po celý den. Podruhé jsem viděla podobný systém v akci, ale koně dvojité přezkování odřelo. Popravdě jsem fanouškem jen jedné jediné deky do výběhu. A to z logických důvodů. Jedna deka se mnohem snázeji nasazuje, mnohem rychleji usychá a nezabere tolik místa v sedlovně. Navíc materiály na nepromokavých dekách tak dobře nenasáknou jako právě fleec. Ten bývá na flísem podšitých dekách až v druhé třetině břicha a na zádech. Spodní části bývají nepromokavé. Právě aby flís nenasákl ( v zimě nebo dešti se to stane jedna dvě).
Dalším jasným důvodem prč bych do toho nešla je omezení pohybu dvojitým zapínáním vepředu a pod břichem. Také nebezpečí zranění koně se zvyšuje. Přece jen vezměte v potaz, že tam bude těch křížů "nějak moc". A když vezmete takovou, která je nemá, může se po hřbetě.
Nějak bych to asi nedělala pokud k tomu není důvod a koupila jednu jedunou deku. Deku s flísem nebo deku s membránou.
Možná budu vědět, proč zvažujete tuto kombinaci. Máte koně 24/7 a nestíhá vám oschnout po jízdě? To je jeden z nejčastějších dotazů na dekování koní. Jestli mu dát pod to odpocku nebo...nebo co.
Koně byste měla dosušit co nejvíce před zadekováním. A když už, dát mu kvalitní deku s IQ podšíváním, které se postará o přebytek vlhkosti na srsti. Ale pozor na hodně mokré koně, ty zadekovat jen tak nemůžete. Musí se dosušit a do výběhu vracet minimálně mokří.
PS:. o dekování píšu blog na mém spešl shopu jen na deky. Tak třeba tohle téma taky zpracuji na článek, aby něco dohledatelné bylo:-ú https://www.kavalino.cz/magazin/.
HelčaodPrince
napsal(a):
Lenacio možná poradím.
O dekování se zajímám hodně a už jsem dokonce i koncept fleecová deka a nepromokavá viděla, ale popravdě to nebylo moc fajn, Koník se pod dekou mírně zpotil a deka zůstala mokrá přímo na něm po celý den. Podruhé jsem viděla podobný systém v akci, ale koně dvojité přezkování odřelo. Popravdě jsem fanouškem jen jedné jediné deky do výběhu. A to z logických důvodů. Jedna deka se mnohem snázeji nasazuje, mnohem rychleji usychá a nezabere tolik místa v sedlovně. Navíc materiály na nepromokavých dekách tak dobře nenasáknou jako právě fleec. Ten bývá na flísem podšitých dekách až v druhé třetině břicha a na zádech. Spodní části bývají nepromokavé. Právě aby flís nenasákl ( v zimě nebo dešti se to stane jedna dvě).
Dalším jasným důvodem prč bych do toho nešla je omezení pohybu dvojitým zapínáním vepředu a pod břichem. Také nebezpečí zranění koně se zvyšuje. Přece jen vezměte v potaz, že tam bude těch křížů "nějak moc". A když vezmete takovou, která je nemá, může se po hřbetě.
Nějak bych to asi nedělala pokud k tomu není důvod a koupila jednu jedunou deku. Deku s flísem nebo deku s membránou.
Možná budu vědět, proč zvažujete tuto kombinaci. Máte koně 24/7 a nestíhá vám oschnout po jízdě? To je jeden z nejčastějších dotazů na dekování koní. Jestli mu dát pod to odpocku nebo...nebo co.
Koně byste měla dosušit co nejvíce před zadekováním. A když už, dát mu kvalitní deku s IQ podšíváním, které se postará o přebytek vlhkosti na srsti. Ale pozor na hodně mokré koně, ty zadekovat jen tak nemůžete. Musí se dosušit a do výběhu vracet minimálně mokří.
PS:. o dekování píšu blog na mém spešl shopu jen na deky. Tak třeba tohle téma taky zpracuji na článek, aby něco dohledatelné bylo:-ú https://www.kavalino.cz/magazin/.
Mockrát děkuji.
Momentálně mám deku Euroriding stormy (podšitá fleece nepromočka), ze které jsme už při zkoušení byla absolutně nadšená, a tak jsem loňské dvě deky od HKM prodala, i proto, že se mi nezdály kvalitativně nějak že by měly výdrž, jedna se roztrhla během týdne, a to tak, že se odpáral celá nepromokavá část a roztrhl se i fleece. Chtěla jsem do začátku dekování přikoupit ještě jednu tu samou, ale momentálně to dopadlo tak, že tu deku už nidke ve velikost 155 nemají.
Dekovat jsem začala tenhle týden, protože začíná být venku zima, navíc se hodně mění teploty, jednou sněží pak zas prší a koně z toho jsou mokří a pak fouká studený vítr, loni z toho měla totálně bolavá a citlivá záda. Taky jsem chtěla začít co nejpozději až poté co pořádně přelíná a bude mít zimní srst.
Tuto kombinaci zvažuji, protože mimo druhé náhradní deky bych ráda i mezisezónní deku na jaro, prostě obyč pláštěnku, a přemýšlela jsem, jestli by se s použitím fleece deky nedala použít i jako nepromokavá/zimní. Ale jak to čtu tak začínám sama souhlasit. Stačí aby se s tím vymáchala v bahně, a ten fleece jak je jsou ty deky dlouhé by nasákl.
blbé je, že jsem u dek vybíravá ale současně omezená financemi (plus nebudu do stáda dávat kobylu v dece za 5 tisíc, když jsem viděla jak s dekou dokáží zatočit), jak jsem měla HKM deky, tak jsem dost vybíravá, jedna z nich teda byla odolnější, než ta druhá, i když fin. vyšli stejně, jedna měla takové maličké čtverečky na tom nepromokavém a ta druhá ten materiál měla rovný. Rozhodně tedy nechci deku, co má ten materiál bez "čtverečků", ta se trhala mnohem víc, kamarádka ji má u svého valacha totálně dodělanou, a prostě nějak HKM dekám nevěřím, s tím samým pak nevěřím dekám od Waldausenu, a QHP deky mi taky nepřišly nějak zajímavé. Což je blbé, pak už mi totiž nezbývá moc možností, kde a jako udeku koupit :D.
Tyto deky je možno dát na zpoceného koně.
https://www.equimall.cz/deky/termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-145cm-coko.html
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/termodeky-stajove-a-vybehove/termodeky-bucas/deka-termo-vybehova-bucas-power-a-i-o-classic-extra.html.
sisi58
napsal(a):
Tyto deky je možno dát na zpoceného koně.
https://www.equimall.cz/deky/termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-145cm-coko.html
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/termodeky-stajove-a-vybehove/termodeky-bucas/deka-termo-vybehova-bucas-power-a-i-o-classic-extra.html.
To je hezké ale jak jsem zmínila tam možná pro koníka samotáře, u nás deky dopadaj i takhle takže... Raději za tu cenu 4-6 dej než jednu o které nevím zda přežije.
lenacia
napsal(a):
To je hezké ale jak jsem zmínila tam možná pro koníka samotáře, u nás deky dopadaj i takhle takže... Raději za tu cenu 4-6 dej než jednu o které nevím zda přežije.
Za Bucas Smartex i Power dám ruku do ohně, že přežije.
Koupila jsem je obě bazarové za 3500, - a 3000, -, kůň Smartex nosí od listopadu do stáje i do výběhu. Power máme jako vandrovní.
Drží koně v teple, suchu, nepotí se v ní i když je některý den teplo a vydrží i ty nejdrsnější hrátky...
Vzhledem k teplotnímu rozmezí deky je vhodná opravdu na celé dekovací období.
Byla jsem tak nadšená, že jsem přes bazar sehnala i krk.
Pokud jste se opravdu rozhodla dekovat i pro roky příští, doporučuji hledat v inzercích a investovat do opravdu kvalitní deky.
liva
napsal(a):
Za Bucas Smartex i Power dám ruku do ohně, že přežije.
Koupila jsem je obě bazarové za 3500, - a 3000, -, kůň Smartex nosí od listopadu do stáje i do výběhu. Power máme jako vandrovní.
Drží koně v teple, suchu, nepotí se v ní i když je některý den teplo a vydrží i ty nejdrsnější hrátky...
Vzhledem k teplotnímu rozmezí deky je vhodná opravdu na celé dekovací období.
Byla jsem tak nadšená, že jsem přes bazar sehnala i krk.
Pokud jste se opravdu rozhodla dekovat i pro roky příští, doporučuji hledat v inzercích a investovat do opravdu kvalitní deky.
Asi nevíte, jaká asi tak je "Bucas Anniversary Turnout Light SD", píšou tam, že má povrch Stay dry, to by měl být ten bucasský fleece.
lenacia
napsal(a):
600D má ale plno dek, které si lidé chválí, a podle fotek má na dece čtverečky, nebude přecijen pevnější? Oproti HKM apod?
Nebude. Ta výroční deka je hybrid mezi řadou Smartex (podložení Stay dry) a řadou Freedom (600D povrch), trhá se to úplně stejně jako HKM, protože 600D je prostě síla materiálu a je celkem jedno, jestli má nebo nemá čtverečky. Řady Smartex i Power jsou z ballistického nylonu, takže v porovnání s klasickým 600D jsou asi desetkrát silnější. Oba typy mám na koních ve stádě, někteří jim dávají faktr zabrat (valaší stádo) a nikdy na těchto dekách nebyla díra, přičemž deky HKM, Cassini, Euroriding, Eskadron apod. skončí obvykle na hadry. Ty peníze za tyto deky stojí za to, jiné už nekupuji.
Jak píše carroll,600D je 600D a je jedno jestli má čtverečky, kolečka, srdíčka...
Pokud chcete pevněší deku, hledejte 1200D a výš a i 1200D se trhá, když ji kůň dobře chytí.
HKM dělá i deky s vrchní vrstvou 1680D a ty celkem vydrží a ještě Equitheme Tyrex s 3600D, ale ta už stojí kolem 5000, -.
lenacia
napsal(a):
No tak snad to měsíc v té jedné dece vydrží... Ale stejnak, za ty prachy už bych chtěla výběr z víc barev deky než jen z čoko, modré a černé :D :D, ta olivová, co ji mají v té lehké verzi je nádherná.
Když je kůň dostatečně akční, má deka(jakékoliv barvy) za chvíli pouze barvu blátivě hnědou.
Tu olivovou má jedna kobyla u nás ve stáji a ve skutečnosti je to ošklivá zelená a ještě ošklivěji vypadá vyválená v bahně...
Další kobyla má stříbrnou Power. Sice se u nás kvalitně místuje a dostatečně podestýlá, ale madam ráda spinká v ho.nech a ty fleky z deky už nikdy nikdo neodstraní...
Takže ta čoko je vlastně nejpraktičtější...
liva
napsal(a):
Tu olivovou má jedna kobyla u nás ve stáji a ve skutečnosti je to ošklivá zelená a ještě ošklivěji vypadá vyválená v bahně...
Další kobyla má stříbrnou Power. Sice se u nás kvalitně místuje a dostatečně podestýlá, ale madam ráda spinká v ho.nech a ty fleky z deky už nikdy nikdo neodstraní...
Takže ta čoko je vlastně nejpraktičtější...
Já olivovou viděla a mě se třeba líbila, super by byla ta zlatá :D :D měla bych pořád žlutou kobylu. Takhle to vidím bu´dto na černou nebo na hnědou. Ale asi to vyhraje ta černá. Ta stříbrá je sice zajímavá a hodně mě zaujala díky teplotním rozdílům, ale jednak je už orpavdu moc drahá pro velikosti 155, a jednak jak říkáš, je to pro kobylu nonstop 24/7, která spí...já ani nevím kde, přijde mi že přeskakuje ohradu a chrápe v hnoji :D.
Kdysi měla Bucas Power i zlatou barvu, ale tyto deky se už objevují pouze občas v inzerci a jsou opravdu hodně jeté.
Bucas opravdu barevnou škálou nedisponuje, ale asi je to i proto, že dává přednost funkčnosti a proto je v dekách v podstatě špička. Kvalitou se mu vyrovná max Horseware.
Na barvičky máme na trhu Eskadron.
Já podědila po kamarádce membránovou podšitou deku Cassini a naprostá spokojenost. Nepromokne, neprofoukne super sedí na koni i když se válí, pokud není koník durch mokrý i dosuší a na to že nebyla nová a koník ji má na sobě už přes tří měsíce nonstop je na ní jen několik mini dírek. I nová je cenově dobře dostupná, v různých velikostech a i olivová .
lenacia
napsal(a):
Loni bylo mínus 20 a kobyluše měla teploučko i pod levnou obyč HKM dekou s fleece, tak se raději ptám :). Jde hlavně o to aby nepromokla a aby nebyla snadno zničitelná.
Pokud ji nevyperete na 60°C, tak vydrží. Třeba tato
Nepromokavá termo deka Bucas Power Turnout EXTRA Classic 300g
Cituji:
Špičková výběhová deka s výborným střihem a unikátní StayDry výplní, která zajišťuje odvod vlhkosti, takže deka zároveň funguje jako odpocovací. Termoizolační a antibakteriální vrstva 300g Thermobonded Polyester. Velmi pevný vnější materiál Ballistic nylon zachovává vysokou prodyšnost. Speciální aluminiová vrstva zajišťuje odrážení teploty zpět směrem k tělu a tím zvyšuje teplotní komfort této deky, který je v rozmezí -25 °C až +15 °C.
Ovšem největší výhoda těchto dek (alespoň pro majitele) je ta, že při změně počasí člověk nemusí letět honem předekovat!
Lenacia, hledejte v inzercích
Mám zkušenost, že když někdo investuje do takové deky, tak se o ni i pečlivě stará /praní v profi prádelně, impregnace/.
Prodávají se hlavně proto, že novému koni nesedí...
Já mám všechny Bucasky bazarové a vyšly cca o 1/3 levněji.
Ceny: Bucas Smartex 300g+ krk 4800, -
Bucas Power Turnout 300g + krk 4600, -
Bucas Power Light high neck 3500, -
Ceny jsou i s poštou.
Všechny deky byly naprosto bez vad, pečlivě vyprané a naimpregnované.
liva
napsal(a):
Mám zkušenost, že když někdo investuje do takové deky, tak se o ni i pečlivě stará /praní v profi prádelně, impregnace/.
Ceny jsou i s poštou.
Dovolila jsem si, poslat Vám zprávu s dotazem.
liva
napsal(a):
Ceny jsou i s poštou.
Kupuji je z ebaye. Power turnout jsem koupila v bezvadném stavu za něco málo přes tři tisíce (i s poštou z Anglie), Power turnout Extra (300 gr) za asi čtyři tisíce - byla to právě zmiňovaná 155, překoukla jsem se u anglického číslování a kobyle byla veliká, takže jsem ji zas za stejnou cenu bez problému prodala. Smartex Rain jsem koupila dokonce novou v nějaké akci za nějakých 2800. Jen to chce hlídat, ty dobré nabídky bývají rychle pryč.
lenacia
napsal(a):
Troch use bojím aby na ní závistivec nešel s nožem... nicméně známá snad měla smartexku a prej hrátky koní nevydržela.
Žádná deka není neroztrhatelná. Musela by být plechová. Nerozumím, co kdo furt řeší! Buď kůň deku potřebuje a pak ji má mít nebo nepotřebuje. Žádná další kriteria nerozhodují.
lenacia
napsal(a):
Troch use bojím aby na ní závistivec nešel s nožem... nicméně známá snad měla smartexku a prej hrátky koní nevydržela.
Žádná deka nevydrží všechno, ale to, co vydrží deka z ballistického nylonu nevydrží žádná jiná;)
Jestli doteď jiná deka přežívala, není důvod, proč by Smartexka měla být do týdne v čudu, to jsou jen nepřející řeči lidí, co je z nějakého důvodu asi žere, že je ta deka drahá.
carroll
napsal(a):
Žádná deka nevydrží všechno, ale to, co vydrží deka z ballistického nylonu nevydrží žádná jiná;)
Jestli doteď jiná deka přežívala, není důvod, proč by Smartexka měla být do týdne v čudu, to jsou jen nepřející řeči lidí, co je z nějakého důvodu asi žere, že je ta deka drahá.
Jen otázka, co smartex a lijáky?
carroll
napsal(a):
Tak naše Smartex má od minulého týdne vadu.
Nechápu o co se mlaďoch zachytil, co dělal..., ale zatrhl nit a vyrobil dírku...
Na šití to, pokud se do jara nezvětší, nebude. Bude stačit lepidlo na textil...
Co bude na šití je podšívka na Smartex krku.
Na to, že je Bucas prémiová značka a krk stojí přes 2000, - je kvalita podšívky opravdu mizernà...
"Bucas chujoviny" jsem koupila před x lety a zjistila jsem, že si naprosto neporadí s flekama od hnoje...
Takže termodeky posílám vyprat a lehčí deky peru v tomhle
https://www.mall.cz/udrzba-odevu/grangers-clothing-wash-repel-1000ml.
Ale dá se v tom vyprat samozřejmě i termodeka, ale mě se nechce se s tím otravovat...
Akorát doporučuji kvalitní prádelnu, kde mají s těmito dekami zkušenosti např. Equiservis.
liva
napsal(a):
"Bucas chujoviny" jsem koupila před x lety a zjistila jsem, že si naprosto neporadí s flekama od hnoje...
Ale dá se v tom vyprat samozřejmě i termodeka, ale mě se nechce se s tím otravovat...
Akorát doporučuji kvalitní prádelnu, kde mají s těmito dekami zkušenosti např. Equiservis.
Jsem z Mariánek takže využiji služeb jana Horse ve varech.
Terven
napsal(a):
To by bylo smutný, kdyby za ty prachy propršela...lijáky v pohodě ustojí i levnější řada Bucas Freedom.
Tak tak. Jen jedna malá rada: ta deka na koni opravdu nepromokne, ale pokud je mokrá a z koně se sundá, tak za chvíli provlhne durch. Takže když ji sundám z koně mokrou a chci ji tomu koni zase nasadit třeba po ježdění, a nemám v plánu dát náhradní a čekat, až tahle za den nebo dva uschne (termodeky schnou dlouho), tak ji v mezičase přehodím na jiného koně, aby neprovlhla durch:).
liva
napsal(a):
Dotaz. Opravdu ten prostředek nejen vypere, ale např, jednoduchou koňskou pláštěnku i naimpregnuje? U termodky to zkoušet nebudu, ale do pláštěnky bych šla. Ani ne kvůli penězům za praní a impregnaci, ael spíš kvůli dlouhým čekacím dobám.
sisi58
napsal(a):
Dotaz. Opravdu ten prostředek nejen vypere, ale např, jednoduchou koňskou pláštěnku i naimpregnuje? U termodky to zkoušet nebudu, ale do pláštěnky bych šla. Ani ne kvůli penězům za praní a impregnaci, ael spíš kvůli dlouhým čekacím dobám.
Ano vypere i naimpregnuje.
Používáme no ve stáji dvě a naše deky spolehlivě drží i v celodenním dešti.
Na stajové deky, deky pod sedlo a odpocky používám Granger's WASH bez impregnace a je perfektní.
carroll
napsal(a):
Tak tak. Jen jedna malá rada: ta deka na koni opravdu nepromokne, ale pokud je mokrá a z koně se sundá, tak za chvíli provlhne durch. Takže když ji sundám z koně mokrou a chci ji tomu koni zase nasadit třeba po ježdění, a nemám v plánu dát náhradní a čekat, až tahle za den nebo dva uschne (termodeky schnou dlouho), tak ji v mezičase přehodím na jiného koně, aby neprovlhla durch:).
Sakryš tak to budu vždycky kontrolovat, páč tady jsou koně s dekama vel.125-135 :D takže moje 155 by žádnému neseděla :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Leni nevím která z těch dvou od tebe je kvalitnější ale tu petrolku jsem zašila nainpregnovala a deka od října 2017 kdy se zadekovalo drží. Kobyla se s tím válí je ve stádě a v pohodě. Má to 24h na sobě a je to bez problémů.
carroll
napsal(a):
Přesně to se mi stalo! Já na to koukala jak péro z divanu. A deka jela se mnou domů, do paneláku, uschnout.
Pročpak to ti joudové nenapíší do popisek k dece? Kdejakou blbost si tam můžu přečíst, ale tohle tam není. A jen Bucasky a to ne u všech prodejců, mají teplotní rozsah dek. Což je taky paráda, pokud za deku dám nemalý peníz.
liva
napsal(a):
Lívo, jestli ještě můžu. Návod tam samozřejmě je, když dodržím dávkování, na kolik praní (pláštěnka na normálního koně), ten litr vydrží, asi tak + - ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Leni nevím která z těch dvou od tebe je kvalitnější ale tu petrolku jsem zašila nainpregnovala a deka od října 2017 kdy se zadekovalo drží. Kobyla se s tím válí je ve stádě a v pohodě. Má to 24h na sobě a je to bez problémů.
Tak záleží jestli se perou nebo neperou u nás v té době byl černej parchant co všechny koně doslova otravoval kousal, vyháněl, proháněl ale když odjel byl klid, jinak je černá dražší a kvalitnější.
carroll
napsal(a):
Se přiznám, tohle mě od Smartexky trochu odrazuje. Kobylu mám ve volném ustájku, dlouhodobě na dešti obvykle nestojí, seno mají pod střechou a ona je u něj ráda , přesto deku někdy sundavám mokrou - třeba se válí ve sněhu nebo v blátě anebo přecejen dobrovolně mokne.
Na jiného koně bych deku nedala, poněvadž každý má svoji ...no a vzít ji pokaždý domů na den dva usušit a dát náhradní - to si nemusím tak drahou deku pořizovat.
Aktuálně o ní sice neuvažuju, zatím si vystačím se dvěma Freedomkama - jednou nezateplenou a druhou 150 g -pod tou má i v mrazech teplo- ale možná někdy do budoucna, občas mívám hejble a projíždím e-shopy
Terven
napsal(a):
Se přiznám, tohle mě od Smartexky trochu odrazuje. Kobylu mám ve volném ustájku, dlouhodobě na dešti obvykle nestojí, seno mají pod střechou a ona je u něj ráda , přesto deku někdy sundavám mokrou - třeba se válí ve sněhu nebo v blátě anebo přecejen dobrovolně mokne.
Na jiného koně bych deku nedala, poněvadž každý má svoji ...no a vzít ji pokaždý domů na den dva usušit a dát náhradní - to si nemusím tak drahou deku pořizovat.
Aktuálně o ní sice neuvažuju, zatím si vystačím se dvěma Freedomkama - jednou nezateplenou a druhou 150 g -pod tou má i v mrazech teplo- ale možná někdy do budoucna, občas mívám hejble a projíždím e-shopy
Tohle ale udělá každá deka s fleecem, není to jen otázka Bucasu Smartex/Power:) Tam je spíš problém, že jsou to víceméně termodeky a jako takové dlouho schnou - u klasických gramáží 300 a víc je to taky tak, ale tam se nepředpokládá, že by je kůň na sobě měl v + teplotách, takže těžko schytají liják.
Ono se to vážně stane, jen když je ta deka opravdu důkladně mokrá seshora, musí cedit celej den a pořádně, aby na to došlo. Když je jen tak normálně opršená/oválená, nic se neděje.
A stačí ji dát i na teplé topení, není nutné aby byla na jiném koni:).
carroll
napsal(a):
Tohle ale udělá každá deka s fleecem, není to jen otázka Bucasu Smartex/Power:) Tam je spíš problém, že jsou to víceméně termodeky a jako takové dlouho schnou - u klasických gramáží 300 a víc je to taky tak, ale tam se nepředpokládá, že by je kůň na sobě měl v + teplotách, takže těžko schytají liják.
Ono se to vážně stane, jen když je ta deka opravdu důkladně mokrá seshora, musí cedit celej den a pořádně, aby na to došlo. Když je jen tak normálně opršená/oválená, nic se neděje.
A stačí ji dát i na teplé topení, není nutné aby byla na jiném koni:).
Díky za info...já bych si smartexku stejně nejdřív musela zespodu osahat, poněvadž jsem se zařekla, že fleece už mi nesmí na koně. Mívali jsme hákáemku podšitou fleecem, drhlo to po zimní srsti, při sundavání to praskalo, kobyla se šklebila na každej posun deky po hřbetě a nakonec se šklebila jen deku spatřila. Už třetí sezónu používám výhradně Bucasky, podšívka je hladká, kobyla spokojená, můžu šoupat dopředu dozadu, je to jedno...asi se jí nedivím, fleece taky nemusím, nesnáším to praskání
Polar fleece na smartexkách prý je míň chlupatý, hladčí, tak možná...ale musela bych vyzkoušet.
sisi58
napsal(a):
To je maličkost, co spraví jehla s nití.
Jooo? Fááákt?