Wintec pro kulatého koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2017 17:05
Ferdaasek

XXX.XXX.11.44

Má někdo Wintec na kulatém koní? Prosím o foto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2017 22:21

Foto nemam, ale na bezkohoutkateho tinkera jsem pouzivala z pocatku W Wide a posleze zainvestovala do Isabell Werth a spokojenost. Je to kreslo

29.12.2017 10:30

Wintec všeobecne úplne dobre na guľaté kone nesadne. Na jednu shagyu s fakt širokým chrbtom sme 2000 nedokázali napasovať ani s bielou komorou. Kobyla má červenú komoru, širší chrbát ale tiež sa jej dlho nevedelo to sedlo usadiť, hoci na oohľad sedelo dobre, liezlo jej dopredu. Keď trošku zhodila, už sedelo lepšie.
Ale celkovo, na široký chrbát by wintec nebol moja prvá voľba.

29.12.2017 14:57
Ferdaasek

XXX.XXX.11.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Wintec všeobecne úplne dobre na guľaté kone nesadne. Na jednu shagyu s fakt širokým chrbtom sme 2000 nedokázali napasovať ani s bielou komorou. Kobyla má červenú komoru, širší chrbát ale tiež sa jej dlho nevedelo to sedlo usadiť, hoci na oohľad sedelo dobre, liezlo jej dopredu. Keď trošku zhodila, už sedelo lepšie.
Ale celkovo, na široký chrbát by wintec nebol moja prvá voľba.

Mě se líbí, že má výměnnou komoru, protože koník je mladý a neustále se mění. Jednu dobu nám třeba seděla i komora 2 a za pár měsíců vůbec.
Ale ještě se poohlédnu tedy po jiných sedlech.

29.12.2017 17:39

No...pozor na to. Výměnná komora není všemocná. Zrovna jsem se o tom přesvědčila. U svých koní, protože jsou často "nekonfekčních velikostí" (poníci různého typu), jsem často řešila výměny sedel a hledala a nakupovala a prodávala, až mi z toho bylo zle Protože když koupím remontu, je jasné, že sedlo bude sedět dva tři měsíce a pak už zase ne, jak nasvalí, dorůstá, mění se... prostě hrůza. Tak jsem si řekla, že "když mám teď nějaké peníze na účtu", tak že nám udělám radost a pro nového poníka koupím nového Winteca - právě z toho důvodu, co jste uvedl(a)... a po 3 měsících je poníkovi úzké přes lopatku a překlápí se dozadu, ať tam dám, jakou komoru chci...

29.12.2017 17:50
Ferdaasek

XXX.XXX.11.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No...pozor na to. Výměnná komora není všemocná. Zrovna jsem se o tom přesvědčila. U svých koní, protože jsou často "nekonfekčních velikostí" (poníci různého typu), jsem často řešila výměny sedel a hledala a nakupovala a prodávala, až mi z toho bylo zle Protože když koupím remontu, je jasné, že sedlo bude sedět dva tři měsíce a pak už zase ne, jak nasvalí, dorůstá, mění se... prostě hrůza. Tak jsem si řekla, že "když mám teď nějaké peníze na účtu", tak že nám udělám radost a pro nového poníka koupím nového Winteca - právě z toho důvodu, co jste uvedl(a)... a po 3 měsících je poníkovi úzké přes lopatku a překlápí se dozadu, ať tam dám, jakou komoru chci...

Tak to je pro mě naprd, už to bude 3 sedlo :( právě mu nic nesedí dlouho.. byla mi porazena bezkostra, ale s tou jsem si moc nesedla.. fiiha, to bude ještě sranda kolem shánění sedla.

29.12.2017 18:21

To mi povídejte
Ale třeba budete mít štěstí a straším Vás zbytečně...

29.12.2017 18:48
-Veru-

XXX.XXX.252.245

Já mám s Wintecem na sud hodně dobrou zkušenost. Ale pozor, jedná se o model Wintec Wide, který je speciálně pro široké koně. Kromě vyměnitelné komory lze "na koleně" i jakkoliv upravit tvar polštářů, takže si (kromě echt nekorektních koní) moc nedokážu představit, že by se nedal napasovat a následně jednoduše doma upravovat podle momentální kondice.
Pro někoho nevýhoda může být snad jen to, že je na vyšším polštáři. Nicméně pro běžného sudojezdce to bude nepodstatné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík