Ahojte, nenapadá niekoho z vás námet na prácu podloženú výskumom na bio. olympiádu ? Mám 15 a na ten výskum mám rok a k dispozícii mám 2 vlastné koníky - 5r. žrebca ST a 7r. valacha haflinga. Vôbec ma nenapadá nič originálne :(... Rozmýšľala som o pozorovaní rozdielneho správania žrebca a valacha, ale obaja sú rozdielneho plemena, ktoré má rozdielne povahové črty a nikde ma to nedoviedlo, ďalej som rozmýšľala o schopnosti koňa učiť sa nové veci, keďže sa venujem cirkusovým kúskom. Práca musí byť na akej-takej vedeckej úrovni a má mať 50 strán, podľa vybranej témy si potom zoženiem aj nejakého konzultanta.
Za všetky nápady vopred ďakujem :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tyjo, v 15ti píšete tak dlouhé elaboráty po ročním "výzkumu"? To je docela nálož!
Tak držím palce, ať něco vykoumáte. Nic mě teď nenapadá, ale zkusím se nad tím zamyslet
Záleží na režimu ustájení. Na pastevku by mě napadly biorytmy, aktivita vs. odpočinek, měření nachozených vzdáleností (to by šlo i v režimu 12/12) a tvary tras, pozorování sociálního chování, spotřeba sena v závislosti na ročním období a teplotě... Šel by třeba zopakovat ten experiment, kdy si koně vybírají, jestli chtějí nebo nechtějí deku... Záleží hodně na konkrétních podmínkách, ale témat by bylo nepřeberně. Bylo by pěkné, kdyby výstup měl nějaký praktický smsl.