Reportáž o koních z Polanky u Ostravy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2018 20:12
mgtka

XXX.XXX.64.12

Dneska prý na primě byla reportáž o jednom "chovateli" koní v Polance nad Odrou. Chtěla bych se na to mrknout, ale nemůžu to najít.
Pomůžete mi v jaké relaci to přesně hrálo, nebo link?
Dík.

6.1.2018 20:59
canka

XXX.XXX.35.234

Http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-106

- začíná to v 17:36 minutě zpráv.

6.1.2018 22:28
mgtka

XXX.XXX.64.12

Děkuji, to je přesně ten problém, že generace přede mnou to tak dělaly, tak to musí být to nejlepší.
U těch chudáků tam jsem v životě neviděla kýbl s vodou, všichni záda do U.
Co z těch koní má.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2018 23:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pane bože co to je zase za "idiota".Generace před ním si hlavně měli dávat pozor aby něco takového "nezplodili".Bohužel nedávali pozor asi dost.

6.1.2018 23:21
canka

XXX.XXX.35.234

mgtka napsal(a):
Děkuji, to je přesně ten problém, že generace přede mnou to tak dělaly, tak to musí být to nejlepší.
U těch chudáků tam jsem v životě neviděla kýbl s vodou, všichni záda do U.
Co z těch koní má.

Taky to nedokazu pochopit..proc ty kone ma? Na co?
Na druhou stranu musi je necim krmit, protoze v te reportazi vypadaji ziveni dobre...preci takhle nemuzou vypadat jen z te hnusne stare travy kolem nich..
Mgtko Vy jste odnekud pobliz?

Neregistrovaný uživatel

7.1.2018 00:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):
Taky to nedokazu pochopit..proc ty kone ma? Na co?
Na druhou stranu musi je necim krmit, protoze v te reportazi vypadaji ziveni dobre...preci takhle nemuzou vypadat jen z te hnusne stare travy kolem nich..
Mgtko Vy jste odnekud pobliz?

Vždyť to v té reportáži ta paní říká."Kdyby je tady lidi nekrmili tak asi by pošli".

7.1.2018 04:04
lenacia

XXX.XXX.168.82

To je právě ono, on jede rodiče, prarodiče. On jede starý styl, pro něj vlastnictví koně znamená bohatství, kdysi kdo měl koně, byl bohatý, měl na věno, jeho děti se dobře vdaly atd, atd...
Kdysi se tak skutečně zvířata chovala, i dnes se tak chovají ještě třeba kozy, kamarád vždy bere kozla žrát na plácek co jim soused dovolil vypásat. Z vyprávění dědy vím že kdysi měli koně v maštalích, ráno je vyvedli, večer zavedli, protože ohradníky nebyly, pevné ohrady byly drahé.
Bohužel, staré lidi se zažitými zvyky novým koskům člověk mnohdy těžko naučí. Pamatuji si případ dvou valachů, pán je dal na jatka, protože měl v mysli stále nějaké staré zákony, že koně nesmí převážet, že je to drahé nebo co- někdo tady tomu jistě rozumí líp. Takže i když mu lidé za koníky nabízeli víc než by dostal na jatkách, prostě přes to nejel vlak.

7.1.2018 11:46
eenika

XXX.XXX.68.102

Me teda zaujaly ty ohlavky natvrdo zaryte v nosech. To uz pod nimi musi byt pekelne otlaky a bolestive nosy...

8.1.2018 13:27
mgtka

XXX.XXX.48.100

Canka jezdím tam k doktorovi kolem, mám to cca 30km.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2018 10:09

No dle mych informaci, protoze ma kone v CHKO, nemuze stavet ohrady (to ale nevim, nakolik je pravda) a byt jsou kone uvazani, nevidela jsem zadneho hubeneho, s neupravenymi kopyty atd. Ta reportaz je vystrizena z kontextu, ten clovek se resi uz x let a kone porad ma a dokonce tytez. Nejake holky k nemu chodi, s konma nejak pracuji, vodu jim tam nosi v kyblech.
Dokonce se u nej poradaji ponikovske vystavy.
Neschvaluju tento zpusob chovu, ale je k zamysleni, ze nekdo povazuje za tyrani kone "volne" se pasouciho cely den a nikomu nevadi nekolik km vzdalena sportovni staj, kde se kone dostanou ven nanejvys na jezdeckou hodinu...

10.1.2018 10:12
lenacia

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No dle mych informaci, protoze ma kone v CHKO, nemuze stavet ohrady (to ale nevim, nakolik je pravda) a byt jsou kone uvazani, nevidela jsem zadneho hubeneho, s neupravenymi kopyty atd. Ta reportaz je vystrizena z kontextu, ten clovek se resi uz x let a kone porad ma a dokonce tytez. Nejake holky k nemu chodi, s konma nejak pracuji, vodu jim tam nosi v kyblech.
Dokonce se u nej poradaji ponikovske vystavy.
Neschvaluju tento zpusob chovu, ale je k zamysleni, ze nekdo povazuje za tyrani kone "volne" se pasouciho cely den a nikomu nevadi nekolik km vzdalena sportovni staj, kde se kone dostanou ven nanejvys na jezdeckou hodinu...

To je všechno moc hezké, ale co ty ohlávky pomalu se zařezávající až do masa?

10.1.2018 10:16

Lenacia: Co jsem tam byla naposled, zadne ohlavky do masa zarezane nebyly... Verim spis tomu co vidim na vlastni oci nez tomu, co nataci TV

10.1.2018 10:29

Pro klid dusi tam muzu o vikendu zajet nektere koniky cvaknout .. Nemam to daleko. Vim, ze nic neni jen cerne nebo bile, samozrejme spoustu z nas by v zivote nenapadlo takto kone chovat, ale ti jeho - maji pohyb, maji zradlo, v lete jsou uvazani u zdroje stinu. Nemuzou prece vsichni odsoudit cloveka jen ba zaklade TV reportaze
A ne, nechodila jsem k nemu nikdy, zato jsem jezdila kolem jeho koni se svym do terenu.

10.1.2018 10:31
lenacia

XXX.XXX.205.245

Lenacia: Co jsem tam byla naposled, zadne ohlavky do masa zarezane nebyly... Verim spis tomu co vidim na vlastni oci nez tomu, co nataci TV

A vy byste svého koně vzala a přivázala na řetěz a nechala stát?

10.1.2018 11:21

lenacia prectete si co jsem napsala. Ze neschvaluji tento zpusob chovu, jen me fascinuje, ze lide odsoudi cloveka jen na zaklade TV reportaze.
Muj kun je na pastevku s pristresky, pres zimu na noc boxy a ma se lip jak prase v zite.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2018 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Na štontu ve stáji to nevadí?

10.1.2018 19:24
mgtka

XXX.XXX.50.9

Já jsem u těch koní nikdy ani nezahlédla kýbl, nedejbože seno. Dnes ráno například tam koník stál na již vypaseném kruhu(nejspíše tam tráví více dní bez přesunu byť na noc), takže jeho plány na celý den spočívaly nejspíše ve stání na místě.
A chko by určitě neměla nic proti plastovým tyčkám zapíchnutým do země, o pár set metrů dál Baník problémy s ohradami nemá.
A nejvíce se mi nelíbí ty jejich záda do U.

10.1.2018 20:14

Ty ctverecky 20x20 m, kde jsou kone pousteni jen jaro/leto na pul hodiny kdyz je pekne? Pouze par soukromych majitelu ma svoje vetsi ohrady
Takovi banikovsti kone z provozu pro verejnost ohradu nevideli leta pane.
Banik mimochodem uz do CHKO nespada
Ja u nich prave videla jak je napaji, jezdila jsem kolem hodne casto. Ale nemuze nikdo rict, ze by byli ve spatne vyzivove kondici.

10.1.2018 22:14

Ty ctverecky 20x20 m, kde jsou kone pousteni jen jaro/leto na pul hodiny kdyz je pekne? Pouze par soukromych majitelu ma svoje vetsi ohrady
Takovi banikovsti kone z provozu pro verejnost ohradu nevideli leta pane.
Banik mimochodem uz do CHKO nespada
Ja u nich prave videla jak je napaji, jezdila jsem kolem hodne casto. Ale nemuze nikdo rict, ze by byli ve spatne vyzivove kondici.

Taky jsem občas kolem jezdila. Nikdy se mi to nelíbilo - stále uvázaní, bez možnosti soc. vazeb, bez stálého přístupu k vodě...ale je pravda, že vždy byli ve velmi dobré kondici, což se o spoustě koní v režimu 24/7 nedá říct. Ale jak říkám, nelíbí se mi tento způsob chovu.

11.1.2018 11:35
mgtka

XXX.XXX.64.12

Já osobně i když na svých aktuálně nejezdím, snažím se, aby měli vše, co potřebují. Mají seno adlibitně a v sítích, mají nonstop vodu a přístřešek i když pár let zpět bylo všeobecné povědomí o tom, že nejlepší je zavírat je do zateplených boxů aby si to vydýchali, dekovat, apod. Prostě lidé musí trochu ty své zvířata sledovat a dělat pro ně co se dá, jelikož oni sami si nepomůžou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík