Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2018 18:05
Gabriell

XXX.XXX.166.118

Ahoj, co by jste doporučili na kašel?

Jaký přípravek a Proč. Jestli vám hodně pomohl.
Nebo jaký naopak nedoporučujete :).

10.1.2018 18:34
lenacia

XXX.XXX.205.245

Gabriell napsal(a):

Nám na kašel stačil jitrocelový sirup, koupila sjem v Dr. Max bez cukru.

10.1.2018 19:56
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Gabriell napsal(a):

Volejte veterináře, riskujete, že si zaděláte na dýchavičnost!

10.1.2018 21:32
Gabriell

XXX.XXX.166.118

lenacia napsal(a):
Nám na kašel stačil jitrocelový sirup, koupila sjem v Dr. Max bez cukru.

A jak jste podávala? více než u člověka? Nebo stejně tu jednu lžíci?

10.1.2018 21:33
Gabriell

XXX.XXX.166.118

jahodapavel napsal(a):
Volejte veterináře, riskujete, že si zaděláte na dýchavičnost!

Děkuji za radu, zatím kašlík nemáme, jen preventivně sháním informace i od někoho jiného, než co znám já :).

10.1.2018 21:35
lenacia

XXX.XXX.168.82

Gabriell napsal(a):
A jak jste podávala? více než u člověka? Nebo stejně tu jednu lžíci?

Pro člověka je to nějakých 10ml takže já dávala mezi 30-50 ml. ale šlo o kašel z prašného sena- jakmile se rozdělalo jiné kašel přestal.

10.1.2018 22:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Gabriell napsal(a):

Kašlající kůň není zdravý kůň, když je kůň nemocný, volejte veterináře. Bude vás to něco stát, ale pořád to bude jen zlomek částky, kterou zaplatíte, pokud se z kašlajícího koně stane dusící se dušný kůň.

11.1.2018 07:48
jesie

XXX.XXX.35.227

Bylinky...čaj Pulmoran. Prodává se v lékárně a až spatříte, dáte jednou denně koni do jádra...kašlali nám postupně všichni tri koně, vet nic nenašel, tak jsme odlecili Pulmorsnem. Kamarádka dava i preventivně staršímu koni vždy jak se ochladí...

11.1.2018 09:16
Gabriell

XXX.XXX.229.201

jesie napsal(a):
Bylinky...čaj Pulmoran. Prodává se v lékárně a až spatříte, dáte jednou denně koni do jádra...kašlali nám postupně všichni tri koně, vet nic nenašel, tak jsme odlecili Pulmorsnem. Kamarádka dava i preventivně staršímu koni vždy jak se ochladí...

Děkuji, Pulmoran znám také. Chtěla sem spíše vědět co kdo ještě dává.
Pomohl nám při jednom koníkovi. A od té doby používáme pořád.
Zajímavý se mi zdal ten jitrocelový sirup. Mohlo by to zabrat také.
Děkuji všem za odpovědi.

11.1.2018 13:42
Terven

XXX.XXX.110.147

Gabriell napsal(a):
Děkuji, Pulmoran znám také. Chtěla sem spíše vědět co kdo ještě dává.
Pomohl nám při jednom koníkovi. A od té doby používáme pořád.
Zajímavý se mi zdal ten jitrocelový sirup. Mohlo by to zabrat také.
Děkuji všem za odpovědi.

Pokud jitrocelový sirup, brala bych určitě tento
https://www.dromy.cz/dychaci-system/dromy-jitrocelovy-sirup-1000-ml/
nedovedu si představit dávkovat to koni z malých lahviček pro lidi. Cena odpovídá tomu, že je to pro veliké zvíře smajlík
Pokud to dnes objednáte přímo z Dromy (viz odkaz), pozítří to máte doma, jsou děsně rychlí.
Jinak čajové směsi na kašel jsou taky lepší koňské, existuje Leros Pulmoran Horse nebo koukněte na e- shopy Bylinky pro koně či Koňské bylinky.
Pokud kůň kašle poprvé v životě anebo není chronicky kašlavý a nemá i jiné příznaky, nechala bych ho na bylinkách max. týden, pak bych volala veta, pokud se to nezlepší.

11.1.2018 14:01
lenacia

XXX.XXX.224.193

Terven napsal(a):
Pokud jitrocelový sirup, brala bych určitě tento
https://www.dromy.cz/dychaci-system/dromy-jitrocelovy-sirup-1000-ml/
nedovedu si představit dávkovat to koni z malých lahviček pro lidi. Cena odpovídá tomu, že je to pro veliké zvíře smajlík
Pokud to dnes objednáte přímo z Dromy (viz odkaz), pozítří to máte doma, jsou děsně rychlí.
Jinak čajové směsi na kašel jsou taky lepší koňské, existuje Leros Pulmoran Horse nebo koukněte na e- shopy Bylinky pro koně či Koňské bylinky.
Pokud kůň kašle poprvé v životě anebo není chronicky kašlavý a nemá i jiné příznaky, nechala bych ho na bylinkách max. týden, pak bych volala veta, pokud se to nezlepší.

Malé lidské lahvičky i když jich koupíte víc,4 aby toho byl litr, dohromady vyjdou levněji než ten od dromy a to o 100 Kč.

11.1.2018 16:23
Terven

XXX.XXX.110.147

lenacia napsal(a):
Malé lidské lahvičky i když jich koupíte víc,4 aby toho byl litr, dohromady vyjdou levněji než ten od dromy a to o 100 Kč.

Je to možné, jitrocelových sirupů je fůra druhů různé kvality, nepřepočítávala jsem to.
S výrobky Dromy mám hodně dobrou zkušenost.

11.1.2018 19:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

Humánne sirupy kupujte také, ktoré neobsahujú alkohol, cukor nevadí, teda najčastejšie je to tá detská verzia.

Najlepšie skúsenosti mám s detským Bromhexinom,20-30 ml 2-3 x denne.
Pridať mrkvu (2-3 kg; betakarotén je ochranca slizníc), kašovité krmivo, teplá voda, deka, zmerať teplotu.

Ak sa o 4-5 dní príznaky nezlepšia, volať veta a neskúšať ďalšie sirupy, čajíčky a tak podobne.

11.1.2018 20:19
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Horsana napsal(a):
Humánne sirupy kupujte také, ktoré neobsahujú alkohol, cukor nevadí, teda najčastejšie je to tá detská verzia.

Najlepšie skúsenosti mám s detským Bromhexinom,20-30 ml 2-3 x denne.
Pridať mrkvu (2-3 kg; betakarotén je ochranca slizníc), kašovité krmivo, teplá voda, deka, zmerať teplotu.

Ak sa o 4-5 dní príznaky nezlepšia, volať veta a neskúšať ďalšie sirupy, čajíčky a tak podobne.

Za 5-7 dní akutní zánět může přejít v chronický a potom...

11.1.2018 20:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

...

11.2.2018 21:49
tereba

XXX.XXX.135.166

S třídáme řečený Pulmoran, ten speciální pro koně a střídámes touhle bylinnou směsí https://www.horseandme.eu/vyziva-a-pece/dychaci-cesty/byliny-proti-kasli-stiefel-1kg-5kg.html ale pokud se kašel vyskytne poprvé, nebo je průběh jiný, než posledně, tak VŽDY veterinář.

11.2.2018 23:15
Dep

XXX.XXX.210.242

Když stara kobylka dostala hnisavou rymu, jako podporu k léčbě od veterinare jsem ji koupila Krauter Muesli od Eggersmanna. Hodně to protahuje. Zalila jsem to teplou vodou aby to kobylka inhalovala při krmení. Sople ji pak krásně tekly ven.
Teď jsem to cpala někdy druhé kobyle, kdyz si párkrát trosku pokašlala. Vždycky jsem toho hrst zamichala do normální KD a zalila. Bylo to fajn. Její občasné zakašláni přešlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík