Gabriell
napsal(a):
Ahoj, co by jste doporučili na kašel?
Jaký přípravek a Proč. Jestli vám hodně pomohl.
Nebo jaký naopak nedoporučujete :).
Kašlající kůň není zdravý kůň, když je kůň nemocný, volejte veterináře. Bude vás to něco stát, ale pořád to bude jen zlomek částky, kterou zaplatíte, pokud se z kašlajícího koně stane dusící se dušný kůň.
jesie
napsal(a):
Bylinky...čaj Pulmoran. Prodává se v lékárně a až spatříte, dáte jednou denně koni do jádra...kašlali nám postupně všichni tri koně, vet nic nenašel, tak jsme odlecili Pulmorsnem. Kamarádka dava i preventivně staršímu koni vždy jak se ochladí...
Děkuji, Pulmoran znám také. Chtěla sem spíše vědět co kdo ještě dává.
Pomohl nám při jednom koníkovi. A od té doby používáme pořád.
Zajímavý se mi zdal ten jitrocelový sirup. Mohlo by to zabrat také.
Děkuji všem za odpovědi.
Gabriell
napsal(a):
Děkuji, Pulmoran znám také. Chtěla sem spíše vědět co kdo ještě dává.
Pomohl nám při jednom koníkovi. A od té doby používáme pořád.
Zajímavý se mi zdal ten jitrocelový sirup. Mohlo by to zabrat také.
Děkuji všem za odpovědi.
Pokud jitrocelový sirup, brala bych určitě tento
https://www.dromy.cz/dychaci-system/dromy-jitrocelovy-sirup-1000-ml/
nedovedu si představit dávkovat to koni z malých lahviček pro lidi. Cena odpovídá tomu, že je to pro veliké zvíře
Pokud to dnes objednáte přímo z Dromy (viz odkaz), pozítří to máte doma, jsou děsně rychlí.
Jinak čajové směsi na kašel jsou taky lepší koňské, existuje Leros Pulmoran Horse nebo koukněte na e- shopy Bylinky pro koně či Koňské bylinky.
Pokud kůň kašle poprvé v životě anebo není chronicky kašlavý a nemá i jiné příznaky, nechala bych ho na bylinkách max. týden, pak bych volala veta, pokud se to nezlepší.
Terven
napsal(a):
Pokud jitrocelový sirup, brala bych určitě tento
https://www.dromy.cz/dychaci-system/dromy-jitrocelovy-sirup-1000-ml/
nedovedu si představit dávkovat to koni z malých lahviček pro lidi. Cena odpovídá tomu, že je to pro veliké zvíře
Pokud to dnes objednáte přímo z Dromy (viz odkaz), pozítří to máte doma, jsou děsně rychlí.
Jinak čajové směsi na kašel jsou taky lepší koňské, existuje Leros Pulmoran Horse nebo koukněte na e- shopy Bylinky pro koně či Koňské bylinky.
Pokud kůň kašle poprvé v životě anebo není chronicky kašlavý a nemá i jiné příznaky, nechala bych ho na bylinkách max. týden, pak bych volala veta, pokud se to nezlepší.
Malé lidské lahvičky i když jich koupíte víc,4 aby toho byl litr, dohromady vyjdou levněji než ten od dromy a to o 100 Kč.
Humánne sirupy kupujte také, ktoré neobsahujú alkohol, cukor nevadí, teda najčastejšie je to tá detská verzia.
Najlepšie skúsenosti mám s detským Bromhexinom,20-30 ml 2-3 x denne.
Pridať mrkvu (2-3 kg; betakarotén je ochranca slizníc), kašovité krmivo, teplá voda, deka, zmerať teplotu.
Ak sa o 4-5 dní príznaky nezlepšia, volať veta a neskúšať ďalšie sirupy, čajíčky a tak podobne.
Horsana
napsal(a):
Humánne sirupy kupujte také, ktoré neobsahujú alkohol, cukor nevadí, teda najčastejšie je to tá detská verzia.
Najlepšie skúsenosti mám s detským Bromhexinom,20-30 ml 2-3 x denne.
Pridať mrkvu (2-3 kg; betakarotén je ochranca slizníc), kašovité krmivo, teplá voda, deka, zmerať teplotu.
Ak sa o 4-5 dní príznaky nezlepšia, volať veta a neskúšať ďalšie sirupy, čajíčky a tak podobne.
Za 5-7 dní akutní zánět může přejít v chronický a potom...
S třídáme řečený Pulmoran, ten speciální pro koně a střídámes touhle bylinnou směsí https://www.horseandme.eu/vyziva-a-pece/dychaci-cesty/byliny-proti-kasli-stiefel-1kg-5kg.html ale pokud se kašel vyskytne poprvé, nebo je průběh jiný, než posledně, tak VŽDY veterinář.
Když stara kobylka dostala hnisavou rymu, jako podporu k léčbě od veterinare jsem ji koupila Krauter Muesli od Eggersmanna. Hodně to protahuje. Zalila jsem to teplou vodou aby to kobylka inhalovala při krmení. Sople ji pak krásně tekly ven.
Teď jsem to cpala někdy druhé kobyle, kdyz si párkrát trosku pokašlala. Vždycky jsem toho hrst zamichala do normální KD a zalila. Bylo to fajn. Její občasné zakašláni přešlo.