Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Zdravím chci se zeptat jaká je nejlepší ochrana nohou před nárazy atd... Nějak se v tom nevyznám je toho docela dost. Je možné že kobča má trochu měkčí spěnky ale i kdyby neměla považuji za podstatné nožky chránit. Momentálně kobča nepracuje protože jsem byla moc v práci a celý prosinec se nezastavila. V létě už jsme přešli pár nízkých skoků.
Momentálně používám bandáže ale docela mě oslovili Kloubové kamaše. Ale když už něco kupuji chci aby to plnilo to co to má plnit dle výrobce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Ráda bych chtěla trošku chránit nožky před nárazi. Kobylka se nestrouhá ani se nezašlapává naštěstí. Ale chodíme do terénu i na jízdárnu. Vetšinou krok klus. V létě i cval a skoky do 30cm. U většiny je psáno že tlumí nárazy a tak jsem přemýšlela o pořízení.
Žádné chrániče nepotřebujete, na jízdárně vpodstatě neděláte nic a v terénu předpokládám nechodíte přes chrastí a lesní bordel, ale jedete po čisté cestě či po louce. Nedělejte z toho koně chudáka, nic tlumit nepotřebuje, naopak potřebuje chodit bez nich, aby nohy posilovala. Není to sporťák, který potřebuje ulevit přetíženým nohám. Takže ji přestaňte i bandážovat, je to víc ke škodě než k užitku.
A když už něco nutně potřebujete, tak vám bohatě stačí obyčejné šlachovky, a to jen na skoky či do terénu, na jizdarensky práci nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy cváláte jen v létě? Proč?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
blackmyday
napsal(a):
Žádné chrániče nepotřebujete, na jízdárně vpodstatě neděláte nic a v terénu předpokládám nechodíte přes chrastí a lesní bordel, ale jedete po čisté cestě či po louce. Nedělejte z toho koně chudáka, nic tlumit nepotřebuje, naopak potřebuje chodit bez nich, aby nohy posilovala. Není to sporťák, který potřebuje ulevit přetíženým nohám. Takže ji přestaňte i bandážovat, je to víc ke škodě než k užitku.
A když už něco nutně potřebujete, tak vám bohatě stačí obyčejné šlachovky, a to jen na skoky či do terénu, na jizdarensky práci nic.
Děkuji no já beru v potaz že jsem těžkej jezdec. Mluvila jsem s kovářem spěnky zas tak měkké nemá. Občas přes bordel jdu v terénu nejezdím jen na louky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Vy cváláte jen v létě? Proč?
Kvůli terénu. Ze zásady necválám na kluzkém blátivém terénu nebo na tvrdém. Navíc chodím ven sama a kdyby se něco stalo. nepotřebuji zmrzačit sebe ani koně. a Kobyle tohle prospěje jelikož se mi snaží z klusu vyrazit do cvalu nebo trysku je trochu moc běhavá. Musela jsem pořídit i pevné pákové westernové udidlo abych se s ní přestala prát. a Zaplať pánbůh konečně se v klusu nepřetahujeme luše na volné otěži s hlavou níže a já mohu správně vysednout aniž bych jí měla plné ruce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě teda není jasné to nestrouhání? To jde? To přece potřebuje čas od času, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Strouhání kopyt a strouhání nohou o sebe jsou dvě různé věci.
Jo takhlee. Tak dík moc.

Tak kdyby trochu napadlo, cválalo by se hned líp Jinak já to nepochopila, myslela jsem, že necváláte ani na jízdárně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Tak kdyby trochu napadlo, cválalo by se hned líp Jinak já to nepochopila, myslela jsem, že necváláte ani na jízdárně.
Ano občas ale mám kobylku hodně dopřednou a nejsem si ještě moc jistá ale to určitě přijde. My si spíš hrajem ze země.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Páka s martingalem na dopřednou kobylu? To máte tak ostré uždění na to, abyste ji zastavila?
Bylo mi řečeno že si martigal mám nechat. Není to ani tak kvůli zastavení je tady jiný problém který rozebírat nebudu. Řešila jsem ochranu nohou. Všem moc děkuji.
Sophii
napsal(a):
Páka s martingalem na dopřednou kobylu? To máte tak ostré uždění na to, abyste ji zastavila?
Martingal nemá s ostrým užděním nic společného. Slouží spíš jako pojistka, pokud kůň háže hlavou dozadu, aby nebyl jezdec bez zubů a při pádu zabrání protočení uzdečky na hlavě koně a tím zranění hlavy koně.Taky když vám kůň uteče, s martingalem si nestoupne do otěží. Většinou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ráda bych chtěla trošku chránit nožky před nárazi. Kobylka se nestrouhá ani se nezašlapává naštěstí. Ale chodíme do terénu i na jízdárnu. Vetšinou krok klus. V létě i cval a skoky do 30cm. U většiny je psáno že tlumí nárazy a tak jsem přemýšlela o pořízení.
Normální kůň na nohy nic nepotřebuje. Může to nadělat víc škody, jak užitku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to není zase taková velká práce na to, aby jste potřebovala nějaká chrániče na tlumení, myslím že by vám stačili bandážky.
sisi58
napsal(a):
Martingal nemá s ostrým užděním nic společného. Slouží spíš jako pojistka, pokud kůň háže hlavou dozadu, aby nebyl jezdec bez zubů a při pádu zabrání protočení uzdečky na hlavě koně a tím zranění hlavy koně.Taky když vám kůň uteče, s martingalem si nestoupne do otěží. Většinou.
Páka také nemusí být ostré uždění, pokud nejsou otěže ve spodní části, pokud má páka jedny otěže jen nahoře. Je to jako stihlo
Sophii
napsal(a):
Páka není ostře uždění když máte otěž v horní části :) Je využito jako stihlo, ostré je to pouze když máte dvě otěže a jednu ve spodní části spodní části :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano občas ale mám kobylku hodně dopřednou a nejsem si ještě moc jistá ale to určitě přijde. My si spíš hrajem ze země.
Nepsala jste před rokem, že už sem nikdy žádné fotky dávat nebudete? Vám nevadí, že ta kobyla je naštvaná?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepsala jste před rokem, že už sem nikdy žádné fotky dávat nebudete? Vám nevadí, že ta kobyla je naštvaná?
Já na ty fotky čumím jako blázen :)
Na jednu stranu zadavatelka odmítá cválat na jiném povrchu než suché letní trávě (tráva stejně klouže) nebo vysušené lesní cestě, pokud jsem to tentokrát pochopila, na druhou stranu učí koně takovým šílenostem jako stoupání si na zadní do svíčky... já jsem asi staromódním, ale pokud už bych něco takového s koněm dělala, bylo by to jen po té, co by uměl na ruce piafu, španělský krok a já nevím co ještě... prostě po letech práce.
Mně tohle přijde hodně nebezpečné pro obě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kvůli terénu. Ze zásady necválám na kluzkém blátivém terénu nebo na tvrdém. Navíc chodím ven sama a kdyby se něco stalo. nepotřebuji zmrzačit sebe ani koně. a Kobyle tohle prospěje jelikož se mi snaží z klusu vyrazit do cvalu nebo trysku je trochu moc běhavá. Musela jsem pořídit i pevné pákové westernové udidlo abych se s ní přestala prát. a Zaplať pánbůh konečně se v klusu nepřetahujeme luše na volné otěži s hlavou níže a já mohu správně vysednout aniž bych jí měla plné ruce.
Je divné jak každý dělá opravdu něco jiného, my si radši jdeme na rozvoranku zaklusat, protože kůň musí řádně zvedat nohy a nabírá více svalů, a cval? ježkote kůň je stvořenej pro běhání :D pokud s ním opravdu nelítáte i na asfaltce. bahno jim fakt nevadí
Jediného čeho se tedy bojím v bahnu je aby si neurval podkovu. Ale abych jim nedovolila cválat, nebo necválala na bahně, protože by mohl uklouznout.
Věřte, že uklouznout může i po letní trávě. Máme koně co zakopne i na rovině. Ničemu tím nezabráníte tím že nebudete cválat na bahně. :D.
Učit koně na zadní by se vám slečno mohlo vymstít.
Takhle se nám jedna kobyla ve stáji převrací při cválání na jezdce. Jen proto že jí to naučili a že to může dělat za pochvalu...
A stejně jako všichni předemnou. Jsem nepochopila že se bojíte cválat na bahně, ale koně se zvedat na zadní naučíte, přitom je to pro toho koně i vás riskantnější než cval na rozbahněné louce Asi sem jiná když takové krávoviny učit nepotřebujeme
Gabriell
napsal(a):
Je divné jak každý dělá opravdu něco jiného, my si radši jdeme na rozvoranku zaklusat, protože kůň musí řádně zvedat nohy a nabírá více svalů, a cval? ježkote kůň je stvořenej pro běhání :D pokud s ním opravdu nelítáte i na asfaltce. bahno jim fakt nevadí
Jediného čeho se tedy bojím v bahnu je aby si neurval podkovu. Ale abych jim nedovolila cválat, nebo necválala na bahně, protože by mohl uklouznout.
Věřte, že uklouznout může i po letní trávě. Máme koně co zakopne i na rovině. Ničemu tím nezabráníte tím že nebudete cválat na bahně. :D.
U Zlatky jde spíš o to, že není zkušená jezdkyně. Já jí to necválání schvaluji. Dokud si nebude jistá, není potřeba cválat. Obě, jezdkyně i kobyla jsou mladé, ještě se nacválají dost.
sisi58
napsal(a):
U Zlatky jde spíš o to, že není zkušená jezdkyně. Já jí to necválání schvaluji. Dokud si nebude jistá, není potřeba cválat. Obě, jezdkyně i kobyla jsou mladé, ještě se nacválají dost.
Tak pokud to je tak, že se ještě bojí, tak to je v pořádku. Ale nejde mi do hlavy proč nezkušená jezdkyně učí nebo nutí koně stoupnout si na zadní, stačí aby kůň špatně dopadl a může si ublížit. Stačí aby kůň vykopl přední nohou a bum. Může jí schytat slečna :) Nejde mi tohle spíš do hlavy, to už bych radši cválala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Gabriell
napsal(a):
Proč je divné, že každý dělá něco jiného? Někdo pro nabírání svalů cválá a kluše kopečky, jiný lonžuje, že Vy jezdíte do oraniště (předpokládám, že svého...) kvůli nasvalování je přece Vaše věc, nemusí to tak dělat všichni. Já na cválání v bahně nevidím nic pozitivního, tak nevidím důvod něco pro mně nebezpečného provozovat.
K atlantidě se vyjadřovat už nebudu, myslím si o tom své. Jednou tu podává trestní oznámení a pak od těch "blbů" chce zase poradit, nějak tomu nerozumím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč je divné, že každý dělá něco jiného? Někdo pro nabírání svalů cválá a kluše kopečky, jiný lonžuje, že Vy jezdíte do oraniště (předpokládám, že svého...) kvůli nasvalování je přece Vaše věc, nemusí to tak dělat všichni. Já na cválání v bahně nevidím nic pozitivního, tak nevidím důvod něco pro mně nebezpečného provozovat.
K atlantidě se vyjadřovat už nebudu, myslím si o tom své. Jednou tu podává trestní oznámení a pak od těch "blbů" chce zase poradit, nějak tomu nerozumím.
Neříkám že někdo má dělat něco stejného.
Jen přemýšlím dopředu. Že každý dělá něco jiného se svým koněm a tím je to tak zajímavé. spousty názorů a tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Já na ty fotky čumím jako blázen :)
Na jednu stranu zadavatelka odmítá cválat na jiném povrchu než suché letní trávě (tráva stejně klouže) nebo vysušené lesní cestě, pokud jsem to tentokrát pochopila, na druhou stranu učí koně takovým šílenostem jako stoupání si na zadní do svíčky... já jsem asi staromódním, ale pokud už bych něco takového s koněm dělala, bylo by to jen po té, co by uměl na ruce piafu, španělský krok a já nevím co ještě... prostě po letech práce.
Mně tohle přijde hodně nebezpečné pro obě.
No za sebe bych to hlavně učila koně, který se na to nebude tvářit opovržlivě a bude mít upevněné základy, které bude ochotně a bez remcání dělat. Tyhle cirkusové kousky jsou strašně rozšířené a když je neděláte tak nežijete. Asi to bude tím, že shledávám smysl spíš jen v praktických a použitelných věcech, to bude to stáří...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Gabriell
napsal(a):
Neříkám že někdo má dělat něco stejného.
Jen přemýšlím dopředu. Že každý dělá něco jiného se svým koněm a tím je to tak zajímavé. spousty názorů a tak.
Tak ty své názory nenuťte ostatním
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No za sebe bych to hlavně učila koně, který se na to nebude tvářit opovržlivě a bude mít upevněné základy, které bude ochotně a bez remcání dělat. Tyhle cirkusové kousky jsou strašně rozšířené a když je neděláte tak nežijete. Asi to bude tím, že shledávám smysl spíš jen v praktických a použitelných věcech, to bude to stáří...
Mně tyhle cirkusové kousky přijdou úplně zbytečné. Koně jsou u nás jako čenové rodiny a ne jako cirkusová atrakce.
Jízdu a tréninky bereme s klidem a zatím nám to funguje. Skákání ho baví. do překážek jde sám. a nepotřebuje umět ani pusinku a ani stoupání si na zadní, a je spokojený
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ty své názory nenuťte ostatním
Bohužel, mohu si napsat kamkoliv, cokoliv a o tom vy nerozhodujete. Pokud se vám zdá že někomu něco nutím. Bohužel, jen váš problém Já se kvůli vám omezovat nebudu, na to jsem dost stará a nepotřebuji aby mi někdo říkal co mám a nemám dělat. Takže, vy si můžete psát co chcete, a já také. Když se vám moje názory nelíbí, můžete je okomentovat, ale nemusíte. A o tom to je Takže děkuji za upozornění, ale psát si s prominutím budu dál a co chci já
A to já slečně chrániče rozmlouvat nebudu. Také používáme na vyjížďky kloubkové kamaše. Náhoda je blbec. Znám kobylu která si na vyjížďce ´´zablbla´´ a vzala se kopytem do šlachy tak, že to bylo na šití. Používáme tyto, jen jsme je nekupovali na raj-ohlavek.cz ale v equiservisu. Už je nějaký ten rok máme, a stále jsou funkční a neponičené. Nijak zvlášť je tedy neutahujeme, jen tolik, aby na noze drželi a plnili funkci čistě ochrannou před mechanickými vlivy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Gabriell
napsal(a):
Bohužel, mohu si napsat kamkoliv, cokoliv a o tom vy nerozhodujete. Pokud se vám zdá že někomu něco nutím. Bohužel, jen váš problém Já se kvůli vám omezovat nebudu, na to jsem dost stará a nepotřebuji aby mi někdo říkal co mám a nemám dělat. Takže, vy si můžete psát co chcete, a já také. Když se vám moje názory nelíbí, můžete je okomentovat, ale nemusíte. A o tom to je Takže děkuji za upozornění, ale psát si s prominutím budu dál a co chci já
Samozřejmě, to je vaše svaté právo.

@coudas Já sama jsem tedy příznivkyní a praktikantkou práce na ruce, ale zatím jsem skončila někde u nějaké té dovnitř plece, dovnitř zádě, ustupování, různé překonávání bubáků... prostě kontrola nožiček a ohýbání. Musím říct, že koně, s kterým jsem toto dělala (už k tomu bohužel nemám příležitost, jelikož vlastního nemám) to hodně "bavilo, " ale asi zejména proto, že se u toho více pamlskuje :)
Jinak co se týče cirkusových triků, tak některé jsou myslím fajn a proč se je nenaučit, když někdo chce, ale na té fotce je jak píšete vidět pouze vybuzerovaný kůň, který se může myslím snadno dostat mimo kontrolu. A stavění se na zadní je zdaleka nejhorší zlozvyk, co se kůň může naučit... opravdu si nedokážu představit nic horšího. Když vyhazuje, tak vás většinou odhodí někam mimo sebe a možná na vás ani nešlápne nebo do vás nekopne. Teda pokud se neudržíte, což není nemožné. Když si pod vámi lehne (další z diskutabilních cirkusových triků, z mého pohledu zcela zbytečný), tak většinou stihnete seskočit, protože kůň si lehá pomalu. Ale když se na vás převrátí...tak děj se vůle boží.
napsal(a):
@coudas Já sama jsem tedy příznivkyní a praktikantkou práce na ruce, ale zatím jsem skončila někde u nějaké té dovnitř plece, dovnitř zádě, ustupování, různé překonávání bubáků... prostě kontrola nožiček a ohýbání. Musím říct, že koně, s kterým jsem toto dělala (už k tomu bohužel nemám příležitost, jelikož vlastního nemám) to hodně "bavilo, " ale asi zejména proto, že se u toho více pamlskuje :)
Jinak co se týče cirkusových triků, tak některé jsou myslím fajn a proč se je nenaučit, když někdo chce, ale na té fotce je jak píšete vidět pouze vybuzerovaný kůň, který se může myslím snadno dostat mimo kontrolu. A stavění se na zadní je zdaleka nejhorší zlozvyk, co se kůň může naučit... opravdu si nedokážu představit nic horšího. Když vyhazuje, tak vás většinou odhodí někam mimo sebe a možná na vás ani nešlápne nebo do vás nekopne. Teda pokud se neudržíte, což není nemožné. Když si pod vámi lehne (další z diskutabilních cirkusových triků, z mého pohledu zcela zbytečný), tak většinou stihnete seskočit, protože kůň si lehá pomalu. Ale když se na vás převrátí...tak děj se vůle boží.
Souhlasím s vámi, Přesně tohle máme ve stáji, holky si hráli, naučili kobylu stoupat si na zadní a teď přišla na to že tím vlastně nemusí nic dělat, protože když se s ní nacválá, stoupne na zadní a převrátí se. Samozřejmě zalehává jezdce. A není příjemné skončit pod koněm.

Gabriell
napsal(a):
Souhlasím s vámi, Přesně tohle máme ve stáji, holky si hráli, naučili kobylu stoupat si na zadní a teď přišla na to že tím vlastně nemusí nic dělat, protože když se s ní nacválá, stoupne na zadní a převrátí se. Samozřejmě zalehává jezdce. A není příjemné skončit pod koněm.
Tak na takového koně by mě nedostali ani párem volů, to už je na převýchovu profesionálem... prostě pomalu, znovu a lépe. Pokud na to bude čas a samozřejmě i peníze.
Je fakt smutné, kolik koní (kromě těch nemocných nebo s vrozenou vadou to bude myslím 99%) skončí špatně, protože je zkazili lidé špatnou výchovou... nenaučení základních zvyklostí, naučení zlozvyků. Kdo bude jezdit na koni, který se převrací? Kdo si takového koně koupí? Nechci znít nějak přehnaně dramaticky, ale takový kůň má v podstatě zpečetěný osud.
Pokud muzu
Pouzivam take kloubove kamase mam tyto a jsou super. Ovsem ja mam takovou prdlou. Kolikat az nechapu jak to dela ze je porad nekde odrena atd. Na nohy je hrozny takze pouzivam tyto na vsechny 4 a je klid.
K pakovemu udidlu v ruce nrzkusene osoby se radiji vyjadrovat nebudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Ano, koně práce na ruce baví, mé i bez pamlskování, protože je u toho sranda a jak se říká v jedné pohádce - mám radost když mají jiní radost. nemám nic proti cirkusovým kouskům, můj první kůň jich několik uměl, protože jsme prostě první dva roky "blbli", když se začalo jezdit, tak se jezdilo, a neblblo, přesto až do svých 21 uměl podat kopyto na pozdrav, poprosit, dát pusu. Když viděl volné kavalety na zemi, šel se přes ně proběhnout. Stavění na zadní jsme provozovali taky, ale taky jsme s tím rychle skončili. Právě že jsem viděla, že tento cvik je pro něj nepříjemný a nedělá to s radostí. Pokud už se kůň na někoho převrací, je to, jak píšete, začít od nuly, a daleko složitější, protože musíte odnaučovat a zároveň učit. Tady jedné slečně kůň dělal to, že hodil hlavou dozadu tak, že jí praštil do hlavy. Jak to komentovala ona je asi jasné, já zas jen viděla, že kůň už neví, jak dát najevo svou neochotu a nechuť a že její zacházení s ním mu nevyhovuje. Že kůň lehne - to nevím, kde se ten můj naučil, mně to dělá vcelku běžně, na lonži, pod sedlem... já ho to určitě neučila, to si musel vymyslet sám (narodil se u mně).
Ale jak psala Atlantida, o tomhle diskuze není, takže pardon.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Atav
napsal(a):
A to já slečně chrániče rozmlouvat nebudu. Také používáme na vyjížďky kloubkové kamaše. Náhoda je blbec. Znám kobylu která si na vyjížďce ´´zablbla´´ a vzala se kopytem do šlachy tak, že to bylo na šití. Používáme tyto, jen jsme je nekupovali na raj-ohlavek.cz ale v equiservisu. Už je nějaký ten rok máme, a stále jsou funkční a neponičené. Nijak zvlášť je tedy neutahujeme, jen tolik, aby na noze drželi a plnili funkci čistě ochrannou před mechanickými vlivy.
Něco takového mají i v Decathlonu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, koně práce na ruce baví, mé i bez pamlskování, protože je u toho sranda a jak se říká v jedné pohádce - mám radost když mají jiní radost. nemám nic proti cirkusovým kouskům, můj první kůň jich několik uměl, protože jsme prostě první dva roky "blbli", když se začalo jezdit, tak se jezdilo, a neblblo, přesto až do svých 21 uměl podat kopyto na pozdrav, poprosit, dát pusu. Když viděl volné kavalety na zemi, šel se přes ně proběhnout. Stavění na zadní jsme provozovali taky, ale taky jsme s tím rychle skončili. Právě že jsem viděla, že tento cvik je pro něj nepříjemný a nedělá to s radostí. Pokud už se kůň na někoho převrací, je to, jak píšete, začít od nuly, a daleko složitější, protože musíte odnaučovat a zároveň učit. Tady jedné slečně kůň dělal to, že hodil hlavou dozadu tak, že jí praštil do hlavy. Jak to komentovala ona je asi jasné, já zas jen viděla, že kůň už neví, jak dát najevo svou neochotu a nechuť a že její zacházení s ním mu nevyhovuje. Že kůň lehne - to nevím, kde se ten můj naučil, mně to dělá vcelku běžně, na lonži, pod sedlem... já ho to určitě neučila, to si musel vymyslet sám (narodil se u mně).
Ale jak psala Atlantida, o tomhle diskuze není, takže pardon.
Mě tak napadlo v souvislosti s tou knihou "kdyby mohli koně křičet".To by bylo řevu ve stájích, co? Někteří by byli i sprostí zřejmě. Nebojte lidi by stejně našli prostředek jak je umlčet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
V tomhle mají ti koně obrovskou smůlu.Kdyby se jednalo třeba o skok o tyči, tak prostě nemůže nikdo vážit 150 Kg.Taková tyč se nevyrábí a leda tak oholit vánoční strom na "staromáku".Ten by to možná vydržel.Vylézt na hřbet koně ovšem může kde kdo.Vzhledem k neslušnosti mluvit o nadbytečných kilech u ženy mlčím.Mohly by mi popraskat žárovky na svatozáři.
Podle mne by stačily třeba tyhle obyč. Kentaury, k tomu zvony a zadní stouhavky - prostě pro klid v duši a jako prevence, kdyby náhodou něco. Lehce se to nandá, lehce sundá a pokud to na sobě má hodinu denně, tak to zas tak strašný drama není.
http://www.potreby-jezdecke.cz/slachovky-kentaur-profi-jump/.

Já myslím, že to trochu přeháníte, ne? Slečna podle mě 150 kg neváží...
Ono samozřejmě čím míň tím líp, když to řeknu blbě, protože i když je člověk sebelepší jezdec, koni se prostě půjde lépe pod 60 kg než pod 120 kg (což odhaduji, že bude blíž pravdě), ale pokud teda jezdí třeba jen párkrát do týdne po krátkých úsecích a jen krok a občas klus... Kobyla už se umí vzpínat, tak si myslím, že brzy přijde na to, že na zatáhnutí páky se nejlíp reaguje právě tak... tak si myslím, že dá najevo, až jí to přestane bavit.
Já osobně mám teda ani ne polovinu 150kg a už jsem si taky zažila nejapné poznámky od dalších jezdců... a to jsem chtěla lehce pracovat na jízdárně na velkém ČT, ne rajtovat na dráze. Zrovna koňáci si teda myslím umí kvůli i normální váze šikanovat slušně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ono samozřejmě čím míň tím líp, když to řeknu blbě, protože i když je člověk sebelepší jezdec, koni se prostě půjde lépe pod 60 kg než pod 120 kg (což odhaduji, že bude blíž pravdě), ale pokud teda jezdí třeba jen párkrát do týdne po krátkých úsecích a jen krok a občas klus... Kobyla už se umí vzpínat, tak si myslím, že brzy přijde na to, že na zatáhnutí páky se nejlíp reaguje právě tak... tak si myslím, že dá najevo, až jí to přestane bavit.
Já osobně mám teda ani ne polovinu 150kg a už jsem si taky zažila nejapné poznámky od dalších jezdců... a to jsem chtěla lehce pracovat na jízdárně na velkém ČT, ne rajtovat na dráze. Zrovna koňáci si teda myslím umí kvůli i normální váze šikanovat slušně.
Já jí taky samozřejmě nechci urážet, ale ona už tu je dost známá.To časem poznáte sama.
napsal(a):
Souhlas. Znám takové, kteří sice váží málo, ale zase sedlají bolavé koně a jezdí na nic všechny terény. Kůň se plíží pro bolesti i do výběhu, ale rajtuje se na něm zvesela... Co je horší?
A ano, Atlantida tlustá je, tím spíš mi přijde fajn, že s kobylou dělají i na ruce, jdou na vycházku do rybníka atd. Zase musím uznat, že kobyla vypadá o dost lépe, než když ji pořídila. Je to mladá holka, začátečník, která si možná ukousla velké sousto a učí se za pochodu, ale možná se její kobyla má ve výsledku líp, než koně těch výše zmíněných.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Souhlas. Znám takové, kteří sice váží málo, ale zase sedlají bolavé koně a jezdí na nic všechny terény. Kůň se plíží pro bolesti i do výběhu, ale rajtuje se na něm zvesela... Co je horší?
A ano, Atlantida tlustá je, tím spíš mi přijde fajn, že s kobylou dělají i na ruce, jdou na vycházku do rybníka atd. Zase musím uznat, že kobyla vypadá o dost lépe, než když ji pořídila. Je to mladá holka, začátečník, která si možná ukousla velké sousto a učí se za pochodu, ale možná se její kobyla má ve výsledku líp, než koně těch výše zmíněných.
Promiňte, kobyla dává všemožně najevo, že to, co se s ní děje není úplně dobře, ale vždy se najde způsob, jak to obejít, než se zamyslet sám nad sebou. Atlantida tady vykřikovala, že má kolem sebe lidi, kteří jí poradí a radí, ale asi málo, nebo nedostatečně. Kobyla navenek lépe vypadá, ale myslím si, že "uvnitř" se toho moc nezměnilo. Ale slečna s přibývajícími roky na spoustu věcí přijde sama, tak jako spousta ostatních.
napsal(a):
Tak na takového koně by mě nedostali ani párem volů, to už je na převýchovu profesionálem... prostě pomalu, znovu a lépe. Pokud na to bude čas a samozřejmě i peníze.
Je fakt smutné, kolik koní (kromě těch nemocných nebo s vrozenou vadou to bude myslím 99%) skončí špatně, protože je zkazili lidé špatnou výchovou... nenaučení základních zvyklostí, naučení zlozvyků. Kdo bude jezdit na koni, který se převrací? Kdo si takového koně koupí? Nechci znít nějak přehnaně dramaticky, ale takový kůň má v podstatě zpečetěný osud.
Ano přesně tak to je :) na kobyle se nejezdí, nikdo si na ní sednout nechce. Čeho se tak zmůžu je lonž. Ale na té také nemůže chodit pořád. Musí se s tím něco začít dělat. Každopádně, kobylka už se neprodá.
Proto třeba vítám, že chodí vedle ní a pouze nejezdí. Vím, že to má k ideálu hodně daleko. Bůh ví, jak to s rádci dopadlo, v jejím věku bych se v tom asi taky pleskala. Když člověk nemá znalosti, tak spoléhá na ostatní a to někdy nemusí být zrovna výhra. Plus pak samozřejmě je to metoda pokus-omyl. Máte pravdu, že s věkem člověku ledasco dochází, doufám, že tomu bude tak i u Atlantidy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Vážení nepřeháníte to to? Drž te se prosím tématu nebudu tu opakovat že jste koně na živo neviděli. Chyropraktik co koně každej půl rok kontroluje mi řekl že se mnou problém nemám. vyřešili jsme sedlo tak aby jí padlo. A navíc žádná indická šunka ale pěkně Kentaura. Co ježdění se týče jestli jsem na ní byla 20x za celej rok je to opravdu hodně. Takže vážně tvrdě pracující koníček
Co se týče vzpírání. Je to moje věc. Kobyla pod sedlem tohle nezneužívá a to že se šklebí nemá nic společného s tím že jí buzeruji. Už stačí aby se proti mě postavila a na povel se zvedne, když jsem blízko ještě si couvne. Je šklebivá a šklebí se i když jí sáhne cizí člověk na zadek. Po tom co si zažila není skutečně divu. Sám chyropraktik říkal že se o sebe tak bojí a tímto je těžkej pacient.
V Jejím věku jsem nějaké přiježdění už přestala řešit.17 letou kobylu už nemá cenu lámat.
cvál prozatím pouze na jízdárně a za sucha. v terénu ne zatím si nejsem úplně jistá a k faktu že jezdím sama nechci riskovat úraz ani jedné z nás.
Zdůrazňuji že kobyla je jen hobby koníček. Takže chodíme Terén, Jízdárnu a Historické akce ( Průvody a začínáme i bitvy )
PS: Nemusíte zde zase začínat omývat kolik člověk váží. V Klidu jsem se zeptala. a tohle by mělo být přínosné téma. Vzhledem k nadpisu to bude číst dost lidí.
Všem co dokázali v klidu diskutovat bez narážek na mou váhu či na to co svého koně učím moc děkuji Asi se přikloním k těm kloubovým. v terénu je lepší mít nohy chráněné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
Proto třeba vítám, že chodí vedle ní a pouze nejezdí. Vím, že to má k ideálu hodně daleko. Bůh ví, jak to s rádci dopadlo, v jejím věku bych se v tom asi taky pleskala. Když člověk nemá znalosti, tak spoléhá na ostatní a to někdy nemusí být zrovna výhra. Plus pak samozřejmě je to metoda pokus-omyl. Máte pravdu, že s věkem člověku ledasco dochází, doufám, že tomu bude tak i u Atlantidy.
Své rádce mám ale mám ráda víc názorů a pohledů na věc. Zlatka se většinou fláká na velké pastvině s kámoši.
Nemám koně jen pro ježdění.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Horsana
napsal(a):
Tá ľavá predná je veruže nic moc a bude to už len horšie a horšie a s takou váhou, akú musí nosiť, to kobyla už dlho zdravotne nevydrží.
Tisíc fotiek kobyly v deke a vo výbehu nijako nezmaže to, že proste nosí otrasnú záťaž, pre ňu absolútne nevhodnú
Zrovna vy se starejte o své žádala jsem o radu s výběrem ochrany nohou.
Pokud nemáte nic k tématu nevyjadřujte se.
Dle Kováře a veterináře je kobyla co noh a zad se týká zdravá. A já zapomněla přece jezdím denně. To jo no že bych za rok spočítala na prstech kolikrát jsem byla v sedle.
Koukněte co je za období. Kobyla je zadekovaná od října lehkou nepromokavou dekou a na práci minimálně odpockou. A tak to bude až do Jara.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
A to platí pro všechny pokud nemáte co k danému tématu radši se prosím nevyjadřujte. Děkuji.

Jste na diskuzním fóru, tak lidé diskutují.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to platí pro všechny pokud nemáte co k danému tématu radši se prosím nevyjadřujte. Děkuji.
Teď moc nejezdíte a časem nebudete jezdit vůbec. S každým přidaným rokem věku(u kobyly), se přidávají teď sice malé, ale později stále větší, problémy. A začíná to být víc vidět právě od těch 17-18 let koně (podle toho, jak se měl dřív).
Bez urážení, do 100 kg váhy i s postrojením na couračky, víc ne. Máte western, tedy vy byste měla mít oblečená max 82 kg. A příští rok méně a ten další taky atd.
Jinak opravdu budete chodit pěšky.
A nezmění na tom nic žádné pasující sedlo, gelová dečka, beránek, bandáže ani nic jiného.
A to platí pro všechny jezdce, bez rozdílu věku a pohlaví a stáří. Vím to, bojuji s tím taky a to mám kobylu, která se celý život flákala po pastvinách. Ale roky jsou tu a ty nikdo nesmaže.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Jste na diskuzním fóru, tak lidé diskutují.
Diskutující by se měli držet daného tématu.
Nezlobte se, ale pokud jste chtěla diskutovat pouze o chráničích, nemáte házet do pléna "matoucí" foto. Už proto, že jak píšete, téma je zajímavé pro mnoho začátečníků, je třeba upozornit na chyby, ať se Vám to líbí nebo ne. Viz. poslední reportáže na equichannelu.
Děkuji všem, kteří se nebojí upozornit na věci které jsou špatně a především na věci, které se prostě nedělají!
Ráda bych Vám jen poradila, i když to už měl udělat ten, kdo Vám doporučil dát si na otěže martingal, že kroužky martingalu na otěžích musí být z druhé strany těch "křidélek", tedy tak aby se kroužek nemohl chytit do zápřezky otěží u udidla. Tak jak to máte zapnuté na fotkách je dost nebezpečné, pokud se kroužek o přezku zachytí a v kombinaci s pákou je to opravdu prasárna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
To je fakt, nemá cenu psát nic. Vy totiž nic slyšet nechcete, jen se ukázat.
Tak ešte raz - nie je lepšej ochrany pohybového aparátu koní, než správna korektúra, vhodný povrch a nepreťažovanie.
"Takže chodíme Terén, Jízdárnu a Historické akce ( Průvody a začínáme i bitvy )" - takže na historické akcie a bitvy netrénujete, to len sadnete a idete, áno ? Keď ste bola 20 x na kobyle. Zaujímavé.
Súkromnú správu rovno mažem, nemám chuť čítať vaše kecy.
A vlastne ani kŕmiť trolla. Len som naivne dúfala, že sa niečo zmenilo v postoji majiteľky ku kobyle, ale bohužiaľ.
Neznášam ľudí, ktorí klamú, aby sa ukázali v lepšom svetle a pritom to ani nevedia.
nedá mi to
napsal(a):
Nezlobte se, ale pokud jste chtěla diskutovat pouze o chráničích, nemáte házet do pléna "matoucí" foto. Už proto, že jak píšete, téma je zajímavé pro mnoho začátečníků, je třeba upozornit na chyby, ať se Vám to líbí nebo ne. Viz. poslední reportáže na equichannelu.
Děkuji všem, kteří se nebojí upozornit na věci které jsou špatně a především na věci, které se prostě nedělají!
Ráda bych Vám jen poradila, i když to už měl udělat ten, kdo Vám doporučil dát si na otěže martingal, že kroužky martingalu na otěžích musí být z druhé strany těch "křidélek", tedy tak aby se kroužek nemohl chytit do zápřezky otěží u udidla. Tak jak to máte zapnuté na fotkách je dost nebezpečné, pokud se kroužek o přezku zachytí a v kombinaci s pákou je to opravdu prasárna.
Dobře Vy ! Jen nechápu, jak se podařilo, to takto dát?

Kamaše do terénu ne, pokud je kůň skutečně nepotřebuje, např. kvůli strouhání. Jako mechanická ochrana mají svůj význam hlavně při gymnastice a skákání. Kdyby ale měly skutečně výrazně chránit šlachy a klouby, musely by být pevné jako ortéza nebo sádra. Ano, i v terénu se může stát, že ochrání např. před větví. Ale mnohem, mnohem větší šance je, že se pod ně dostane bordel (písek, bahno, jehličí, malá větvička...), který nohu naopak odře či i více poškodí.
PS: jestli nereaguje na stihlové udidlo, naučí se nereagovat i na páku. Páka má sloužit ke zjemnění těch pomůcek otěží, které kůň zná a plně respektuje. Ne ke korekci tempa koní, kteří před prací utíkají - ano, u (staršího) přiměřeně krmeného koně s pravidelným a dlouhým přístupem do výběhu se nebude jednat o nevybouření nebo projevy radosti z ježdění, ale naopak o utíkání před ježděním, jezdcem, nějakou nepohodou (klidně i jen psychickou) nebo bolestí. Kór když neutíká (= nezrychluje, nepoklusává...) jen např. v zimě, kdy se někteří koně moc nehýbají a, ač venku, jen stojí u balíku sena. Páka ani nepatří do rukou lidí s nezávislým sedem. K páce se nemá používat martingal - i na fotce je znát, že samotná váha martingalu na otěžích táhne ramena páky zpátky jako při zatažení otěžemi dozadu, i když jsou otěže povolené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K tématu se vyjadřovalo do doby, než jste sem opět nacpala své fotky a od tématu se odklonila sama. Tak prosím opět neútočte na ostatní, že se něčeho nedrží, a pokud nemáte zájem o komentáře na svou osobu, zbytečně zde neuvádějte co a jak děláte, některé rady jsou míněny dobře jen jíž ostřeji podané, po tom, co zde předvádíte se není čemu divit. To jen vy se stále na něco vymlouváte a omlouváte chyby, kterým by bylo lepší se raději vyhnout, než je zdůvodňovat a obhajovat.
Holky ctu to a vzdy kdyz pise zlatka( atlantida ) ani nevim co si otom myslet. Osobne nerada vidim paku v rukou amatera. Jezdim western a prijezdujem klasicky na stihle popripade bezudidlovce. Pakove udidlo je na zjemneni tlaku nikoli na jeho zesileni. Tot prvni chyba u dopredneho kone ktery nejde zastavit je to dalsi hrebicek do rakve. Naopak kone mate zjemnovat zlatko nikoli otupit. Ona za par mesicu bude tak tupa ze bude utikat i na pace. A to pak uz horko tezko vy sama date doporadku pokud vubec. Nechte si prosim jednou poradit. A zkuste na to kouknout nezaujate. Lide se vam snazi pomoct.
Co se vahy tyce. O tom uz tu byla diskuze sahodlouha a bezvysledku. Pokud ji to samotne nevadi, my zde s tim neudelame nic. Ochrana nohou ktera by podrzela nohu tak jak si predstavujete neexistuje. Vse jsou to spise doplnky ktere maji ulehcit a pridrzet. Nevim ze by nekdo nekdy vyrobil neco co ulehci noham kone nesouci vasi vahu.
Což o to, těžký jezdec, u nás máme dost korpulentní holčinu na kříženci ČT s haflingem, ale je to kus koně, kterej jí jednoduše unese, ale musím říct že se nám holka ztrácí před očima. Během roku jde vidět změna.
Nechci tu řešit váhu, ale dohledala a pročetla jsem si staré diskuze, kde ste tvrdila že denně jezdíte na kole 15 km. Očividně ste lhala, nebo si hned po jízdě dala celé pečené prase, protože když já obdobnou štreku jezdila 6x do měsíce za tři měsíce sem zhubla 30 kilo tuku a nasvalila tělo. Ale ok.
Kůň nemusí mít s jezdcem, i tím těžším, takový problém, je-li správně nasvalen a správně přiježděn. Přiježdění koně je nutné protože nepřiježděný kůň co tedy nepracuje tak jak má bude mít problém i s jezdcem o váze 50 kilo. A není to o věku ale o tréninku, a jestliže vám trenér řekl že přiježďovat nepotřebujete, tak by měl vrátit licenci a vodit tak možná děti na ponících.
Ale všechno bych i chápala, a pak pošlete fotku páky s martingalem. Jak říkám dělejte si co chcete, kažte tu kobylu. Divte se že vám potom nerespektuje udidla. Ale trestat ji za to čím dál ostřejším užděním je prasárna.

Budu se držet jen zadání...Na běžné ježdění, které provozujete kůň chrániče nepotřebuje.Používala jsem jednu chvíli šlachovky a akorát se koni pod to dostal bordel.Je mi teda záhadou jak, ale dostal.Není to tedy úplně praktické a jestli mému koni pomohly?No nevím.Funguje z vesela i bez nich.Řekla bych, že dneska je to jakýsi módní doplněk.
K tomu martingalu a páce (v podobě pelhemu) se diskutovalo třeba tady. https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3196564/pelham-martingal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Škoda, že skoro všechny videa jsou smazaný. Jen jsem se chtěla podívat, jestli i "ve světě" se jezdí tak prasácky, jako tady kolem.
Pridavam foto me jiz zesnule klisny. Na fotce 16 let
A/1 po dostihove kariere. Kupovana jako, magor" nejezditelna stavejici se na zadni a neudrzitelna. Vdecim ji za mnohe a paku jsem na ni nikdy nepouzila ani v konich ani pri prijezdovani. Presto byla schopna chodit na volnych otezich, tady na zavodisti naprosto bez peoblemu. I 16 lety kun muze chodit pekne od zadu. To ze vam zlatko trener rekl ze prijezdovat kone v tomhle veku je pekna pií... v kazdem veku ma kun byt jezden korektne.
22verunka
napsal(a):
Pridavam foto me jiz zesnule klisny. Na fotce 16 let
A/1 po dostihove kariere. Kupovana jako, magor" nejezditelna stavejici se na zadni a neudrzitelna. Vdecim ji za mnohe a paku jsem na ni nikdy nepouzila ani v konich ani pri prijezdovani. Presto byla schopna chodit na volnych otezich, tady na zavodisti naprosto bez peoblemu. I 16 lety kun muze chodit pekne od zadu. To ze vam zlatko trener rekl ze prijezdovat kone v tomhle veku je pekna pií... v kazdem veku ma kun byt jezden korektne.
Možná řekl, že přiježďovat koně v jejím případě nemá význam. A odešel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Možná řekl, že přiježďovat koně v jejím případě nemá význam. A odešel.
A nebo si to tak vyložila ona. Mně jen udivuje, že přiježďovat 17 letého koně smysl nemá, ale učit jej se stavět na zadní jo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Jo martingal jsem blbě provlékla stalo se ted už je to dané správně.
Nemám páku kvůli zastavení, ale kvůli tomu že se nebudu neustále tahat o otěže. Kobyla do svých 13 let chodila většinou na westernovích pákách.
Co se týká chodivosti. Kobyla neutíká před prací ani před jezdcem. Pod lehkým taky letí. Je pouze rychlá to už neřeším zvykla jsem si.
k chráničům děkuji. Tak hlavně že slibují že tlumí nárazy a ve finále to ani neplní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo martingal jsem blbě provlékla stalo se ted už je to dané správně.
Nemám páku kvůli zastavení, ale kvůli tomu že se nebudu neustále tahat o otěže. Kobyla do svých 13 let chodila většinou na westernovích pákách.
Co se týká chodivosti. Kobyla neutíká před prací ani před jezdcem. Pod lehkým taky letí. Je pouze rychlá to už neřeším zvykla jsem si.
k chráničům děkuji. Tak hlavně že slibují že tlumí nárazy a ve finále to ani neplní.
Perete se protoze neni korektne prijezdena. To je duvod proc jste ji dala paku. Spatny pristup. Mate hledat pricinu proc to dela. Videla jsem slonzaka z vozu co tahal cely zivot na pace kocar a stejne chodil na stihle. Kun se s vami nema tahat. Prvni sed, holen, vaha a Aaaaaz nekde vzadu otez. Takze asi tak.
Chranice naraz tlumi. Nikoli vsak nemohou ovlivnit vahu jezdce a Opotrebeni koncetin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
22verunka
napsal(a):
Perete se protoze neni korektne prijezdena. To je duvod proc jste ji dala paku. Spatny pristup. Mate hledat pricinu proc to dela. Videla jsem slonzaka z vozu co tahal cely zivot na pace kocar a stejne chodil na stihle. Kun se s vami nema tahat. Prvni sed, holen, vaha a Aaaaaz nekde vzadu otez. Takze asi tak.
Chranice naraz tlumi. Nikoli vsak nemohou ovlivnit vahu jezdce a Opotrebeni koncetin.
Verunko snažíte se hezky, ale být Vámi, spotřebovávm energii na někoho, kdo si z toho něco vezme a ne na člověka, který místo aby řešit si výmluvu vždy najde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo si to tak vyložila ona. Mně jen udivuje, že přiježďovat 17 letého koně smysl nemá, ale učit jej se stavět na zadní jo.
Nemá smysl přiježďovat koně kterej jde párkrát do roka pod sedlo. A ještě ke všemu kterej bojuje a práci na jízdárně nesnáší již od svých mladých let.
To že jsem jí naučila na povel se postavit je to moje věc. Případně zabije mě ne vás, ale Kobyla to pod sedlem nezneužívá a ani na požádání se pod lehkým jezdcem nechce zvednout.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemá smysl přiježďovat koně kterej jde párkrát do roka pod sedlo. A ještě ke všemu kterej bojuje a práci na jízdárně nesnáší již od svých mladých let.
To že jsem jí naučila na povel se postavit je to moje věc. Případně zabije mě ne vás, ale Kobyla to pod sedlem nezneužívá a ani na požádání se pod lehkým jezdcem nechce zvednout.
Kazdy kun ma byt prijezdeny je jedno jestli pujde pod sedlo 4krat tydne nebo 2krat do mesice. Muzete ji prijezdit na louce. V lese nemusite byt nutne na jizdarne. Proc porad tak jdete hlavou proti zdi. Kobylka je evidentne zlateho srdce tak proc ho vy musite zneuzivat nabizi vam tolik moznosti a vy sahate po tech nejhorsich moznejch, donucovacich prostredcich"?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud to vidíte takhle, nežádejte okolí o rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Jenže jak má člověk pořádně sedět když ho koník vytahuje ze sedla.
Tu páku mám pouze do terénu. Nikdo neřekl že s ní jezdí na jízdárně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže jak má člověk pořádně sedět když ho koník vytahuje ze sedla.
Tu páku mám pouze do terénu. Nikdo neřekl že s ní jezdí na jízdárně.
Vy se musite naucit sedet to ze vas vytahuje je problem protoze rvete za ty oteze tak ze uz nema kam jinam.tim se z toho stava zlozvyk. Bude to delat protoze utika od prilis velkeho tahu. Brani se. Kdyby kone mohli kricet.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já s vámi nesouhlasím, naopak si myslím, že je povinností každého majitele pro lidi potenciálně nebezpečného zvířete jako je kůň (a koneckonců i třeba pes) to zvíře vychovat tak, aby se chovalo slušně, ovladatelně a bezpečně. Kdyby se vám náhodou stalo, že vás kobylka při těch nebezpečných hrátkách opravdu přizabije, tak ji akorát tak můžou poslat na jatka. Naopak když se zaměříte na to, aby kůň nejprve uměl absolutní základ ježdění - zastavit a zpomalit na požádání bez použití hrubé síly - tak mu sama věnujete to nejlepší co můžete: budoucnost i nezávisle na vás.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Vy se musite naucit sedet to ze vas vytahuje je problem protoze rvete za ty oteze tak ze uz nema kam jinam.tim se z toho stava zlozvyk. Bude to delat protoze utika od prilis velkeho tahu. Brani se. Kdyby kone mohli kricet.
Jenže když jí člověk povolí tak okamžitě se rozletí. bohužel já jí s tím zlozvykem už koupila bývalá majitelka jí natvrdo vyvazovala za ohlávku. A jak znám Zlatku vzniklo z toho to opírání.
Radši už se ani nepídím po tom co s ní na té zatracené jízdárně dělali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo některý koně to nemají lehký.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Nic jineho nezna. Jen tahani za hubu protoze vy jezdit neumite. Jste zacatecnik neumite pouzit neco jako zadrz sedem. Holen a otez pouzit az v krajni nouzi.
Co jen já. on mě to někdo blbě naučil já se to snažím přeučit. Nezapomínejme že kobyla šla z ruky do ruky a ty poslední 2 roky než šla ke mě jí opět ukázali že lidi dokáží být hnusní.
Ono na jízdárně se na ní střídali začátečníci děcka. Navíc nikdo ty děti neučil že nějaké přiježdění vůbec je. takže všechna práce co s ní kdo udělal před tím je pryč
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo některý koně to nemají lehký.
Život jakej vede momentálně Zlatice bych přála všem těm chuděrám z oné jízdárny. Co jí chybí? Večně na pastvině kde se pase. Nikdo po ní nic moc nechce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zrovna vy se starejte o své žádala jsem o radu s výběrem ochrany nohou.
Pokud nemáte nic k tématu nevyjadřujte se.
Dle Kováře a veterináře je kobyla co noh a zad se týká zdravá. A já zapomněla přece jezdím denně. To jo no že bych za rok spočítala na prstech kolikrát jsem byla v sedle.
Koukněte co je za období. Kobyla je zadekovaná od října lehkou nepromokavou dekou a na práci minimálně odpockou. A tak to bude až do Jara.
Ale vy to prostě nechápete, Atlantido - žádné kamaše, návleky apod ty spěnky kobyle nepodrží. To ani není fyzikálně možné. Mohou ji ochránit před případným mechanickým poraněním kůže od ostré větve, kamení atd., ale degeneraci pohybového aparátu nohy nezastaví. Ani omylem. Ano, i těžký jezdec může jezdit na koni, ale na vhodném koni se zdravýma nohama.
To o tom přiježĎování (jak není potřeba) radši nekomentuji, vždyť je to komunikační cesta mezi vámi a koněm, tak jak jako nepřiježďovat?! Na druhou stranu, na prostupnost a přiježďování jízdárnu fakt nepotřebujete, to se dá dělat na louce, na cestě, mezi stromy apod...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
saola
napsal(a):
Ale vy to prostě nechápete, Atlantido - žádné kamaše, návleky apod ty spěnky kobyle nepodrží. To ani není fyzikálně možné. Mohou ji ochránit před případným mechanickým poraněním kůže od ostré větve, kamení atd., ale degeneraci pohybového aparátu nohy nezastaví. Ani omylem. Ano, i těžký jezdec může jezdit na koni, ale na vhodném koni se zdravýma nohama.
To o tom přiježĎování (jak není potřeba) radši nekomentuji, vždyť je to komunikační cesta mezi vámi a koněm, tak jak jako nepřiježďovat?! Na druhou stranu, na prostupnost a přiježďování jízdárnu fakt nepotřebujete, to se dá dělat na louce, na cestě, mezi stromy apod...
Kobyla má nohy zdravé potvrzeno kovářem i vetem.
Zlatko prosim. Vite kde je problem. Ze vsechno hazete na jine. Ja koupila zbedovaneho kone zabijaka a za pouhy pul rok chodil pod detma teren. Kdyz se chce jde vsechno. Vyprdnete se na cirkusove kousky a zapracujte na sobe. At vas nekdo veme na lonz a ukaze vam jak na to. Jezdit bez otezi kobcu at nekdo lonzuje a vy se naucte sedet pouzivat vahu jak uz jsem 100 krat psala. A az to budete zvladat ve vsech chodech pak pomalu pridavat otez. Nesnazte se to preucit na pace. Vam nepatri do ruky ani na jizdarne ani v terenu. Zacnete u sebe a pak az hledejte chxby v ostatnich. Nikdy totiz neni chyba v koni ale v jezdci.
Víte kolik koní v mém okolí bylo koupeno s tím, že je jezdili na vyvazovačkách s hlavou u plecí, které jezdili na páce začátečníci, které jezdil chla stylem prásk nohama a hyjé... jenže a to byste musela chtít aby ten kůň fungoval... Skutečný trenér, jakože opravdu trenér, ne jen někdo kdo umí jezdit, by vám to ukázal.
S pákou do terénu, chce se mi brečet víc než kdybyste si ji brala na jízdárnu, do terénu kde je kůň koukavější, může ho kdeco polekat a vás taky a ste začátečník, a on i profík často udělá tu chybu že první co udělá je? zatáhne za otěže.
Píšete jak ji jezdili děcka, jak ji pevně vyvazovali, a zradili ji, a vy jí uděláte to samé a místo abyse se snažila to změnit nejdříve jí hodíte páku na nos coby hackamore, a když to nepomohlo, tak ste rovnou sáhla po páce do huby... vždyť vy se k ní pomalu chováte stejně jako oni. Také jí nechcete porozumně, také jí nechcete pomoci, přijde mi, že ste ji "vykrmila" do formy pro to, aby ste na ní mohla jezdit, učíte ji cirkusové kousky, aby ste se s ní mohla převádět na těch předváděčkách, a hrála si na princeznu, ale cokoliv co by pomohlo té kobyle lépe chápat co po ní jezdec chce, aby nebyla dopředná, aby se s vámi neprala, ani jedno z toho řešit nechcete, koupila ste páku, ta ji zastaví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Víte kolik koní v mém okolí bylo koupeno s tím, že je jezdili na vyvazovačkách s hlavou u plecí, které jezdili na páce začátečníci, které jezdil chla stylem prásk nohama a hyjé... jenže a to byste musela chtít aby ten kůň fungoval... Skutečný trenér, jakože opravdu trenér, ne jen někdo kdo umí jezdit, by vám to ukázal.
S pákou do terénu, chce se mi brečet víc než kdybyste si ji brala na jízdárnu, do terénu kde je kůň koukavější, může ho kdeco polekat a vás taky a ste začátečník, a on i profík často udělá tu chybu že první co udělá je? zatáhne za otěže.
Píšete jak ji jezdili děcka, jak ji pevně vyvazovali, a zradili ji, a vy jí uděláte to samé a místo abyse se snažila to změnit nejdříve jí hodíte páku na nos coby hackamore, a když to nepomohlo, tak ste rovnou sáhla po páce do huby... vždyť vy se k ní pomalu chováte stejně jako oni. Také jí nechcete porozumně, také jí nechcete pomoci, přijde mi, že ste ji "vykrmila" do formy pro to, aby ste na ní mohla jezdit, učíte ji cirkusové kousky, aby ste se s ní mohla převádět na těch předváděčkách, a hrála si na princeznu, ale cokoliv co by pomohlo té kobyle lépe chápat co po ní jezdec chce, aby nebyla dopředná, aby se s vámi neprala, ani jedno z toho řešit nechcete, koupila ste páku, ta ji zastaví...
Tak znovu. nemám páku na zastavování.
Atlantido, není problém v přiježděnosti kobyly, ale ve vaší zaježděnosti. Tahá se s vámi, protože jste ignorant, který se nehodlá učit. To že kobyla chodila s pákou dříve neznamená, že je to správné (a v kombinaci s martingalem je to nástroj pro výrobu rollkuru).
Navíc pokud na ni sednete jen párkrát do měsíce, nedivte se, že bojuje. Musíte jezdit několikrát za týden, aby si navykla (uvedu snad srozumitelný příklad- já nenosím prstýnky, vezmu si jeden, když jdu na oslavu či ples, ale po chvíli ho stejně schován, protože ho na prstě nesnesu). A pak dejte jednou za čas udidlo a začněte ji třískat do huby, nejlépe s pákou, a pak se divte.
Vemte si zdejší rady k srdci a ty našeptávače co rádi páku pošlete k šípku.
Opravdu si přeju, aby se vám otevřely oči. Tady menší inspirace, co zlepšit. https://youtu.be/Aocu0TMkfug
Navíc 18 není věk a je jen na vás jestli vás v 25 bude moct v pohodě povozit nebo ji do 20 do*urvíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Život jakej vede momentálně Zlatice bych přála všem těm chuděrám z oné jízdárny. Co jí chybí? Večně na pastvině kde se pase. Nikdo po ní nic moc nechce.
Jste na ní těžká.Po tom co jí "dokurvili" předchozí majitelé vy v tom pokračujete a ještě s tou váhou.Už Vám nevěřím že jí máte ráda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Tak na copak ji máte? Přetahuje se s vámi o udidlo, a je hodně dopředná a obojí řešíte pákou... tedy máte páku na zastavování.
Přetahuje se až v klusu. Ted už nemusím na otěže sáhnout vůbec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste na ní těžká.Po tom co jí "dokurvili" předchozí majitelé vy v tom pokračujete a ještě s tou váhou.Už Vám nevěřím že jí máte ráda.
Chyropraktik tvrdí něco jiného. a já budu věřit chyropraktikovi sorry.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přetahuje se až v klusu. Ted už nemusím na otěže sáhnout vůbec.
Zlatko nam lhat muzete sobe doufam ne. Do ted resite ze je dopredna. A uz zase neni a nepretahujw se vubec a o 10 prispevku nize vas vytahuje ze sedla. Boze proc porad tak zatvrzele jedete to svoje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Zlatko nam lhat muzete sobe doufam ne. Do ted resite ze je dopredna. A uz zase neni a nepretahujw se vubec a o 10 prispevku nize vas vytahuje ze sedla. Boze proc porad tak zatvrzele jedete to svoje?
Přetahuje se na 2xlomenném stihlo. Na westernovce mám volnou prověšenou otěž.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chyropraktik tvrdí něco jiného. a já budu věřit chyropraktikovi sorry.
Ajaj, a to je všespásný, že. Zažila jsem veterináře, který po vyšetření koně, kterého jsme hodinu předtím stavěli na nohy, protože nemohl vstát, řekl, že mu nic není, a kůň do 14ti dnů umřel. Sorry. Stejně tak jako mi velmi známá fyzioterapeutka řekla, že kůň je napravený a že může rekreačně jezdit, kůň do měsíce skončil na injekcích, protože nemohl chodit. Sorry.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ajaj, a to je všespásný, že. Zažila jsem veterináře, který po vyšetření koně, kterého jsme hodinu předtím stavěli na nohy, protože nemohl vstát, řekl, že mu nic není, a kůň do 14ti dnů umřel. Sorry. Stejně tak jako mi velmi známá fyzioterapeutka řekla, že kůň je napravený a že může rekreačně jezdit, kůň do měsíce skončil na injekcích, protože nemohl chodit. Sorry.
Žádný chiropraktik tam nebyl.To je ten malér.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žádný chiropraktik tam nebyl.To je ten malér.
To já nevím. Ale přijde mi divný z principu věci - kůň nenasvalený, nepřiježděný, ale pro slečnu s poměrně větší váhou vyhovující. Jak to poznal? Všeobecně, ne jen konkrétně toto. Když vidím opadlýho koně ve špatném výživovém stavu, nevím, jestli bych na něj posadila těžkýho člověka. Viděla jsem, co udělal můj kůň, když si na něj jen sedl můj téměř 100kg taťka. Jeho uf bylo poměrně slušně znatelný, a to na něm nejezdil, jen popošel pár kroků a zase sesedl. Ale teorie je věc jedna, praxe druhá, o tom jsme se už bavili. A i jak jsem psala výše - kobyla je sice teď nakrmená, ale požadavky a smýšlení slečny se nijak nezměnilo. Problémy se nesnaží řešit, ale obcházet. Tady je opravdu zbytečný cokoliv radit.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážení nepřeháníte to to? Drž te se prosím tématu nebudu tu opakovat že jste koně na živo neviděli. Chyropraktik co koně každej půl rok kontroluje mi řekl že se mnou problém nemám. vyřešili jsme sedlo tak aby jí padlo. A navíc žádná indická šunka ale pěkně Kentaura. Co ježdění se týče jestli jsem na ní byla 20x za celej rok je to opravdu hodně. Takže vážně tvrdě pracující koníček
Co se týče vzpírání. Je to moje věc. Kobyla pod sedlem tohle nezneužívá a to že se šklebí nemá nic společného s tím že jí buzeruji. Už stačí aby se proti mě postavila a na povel se zvedne, když jsem blízko ještě si couvne. Je šklebivá a šklebí se i když jí sáhne cizí člověk na zadek. Po tom co si zažila není skutečně divu. Sám chyropraktik říkal že se o sebe tak bojí a tímto je těžkej pacient.
V Jejím věku jsem nějaké přiježdění už přestala řešit.17 letou kobylu už nemá cenu lámat.
cvál prozatím pouze na jízdárně a za sucha. v terénu ne zatím si nejsem úplně jistá a k faktu že jezdím sama nechci riskovat úraz ani jedné z nás.
Zdůrazňuji že kobyla je jen hobby koníček. Takže chodíme Terén, Jízdárnu a Historické akce ( Průvody a začínáme i bitvy )
PS: Nemusíte zde zase začínat omývat kolik člověk váží. V Klidu jsem se zeptala. a tohle by mělo být přínosné téma. Vzhledem k nadpisu to bude číst dost lidí.
Všem co dokázali v klidu diskutovat bez narážek na mou váhu či na to co svého koně učím moc děkuji Asi se přikloním k těm kloubovým. v terénu je lepší mít nohy chráněné.
Sranda, kobyla jazdí na historické vystúpenia, kde predpokladám, je potrebná dosť presná a dobrá ovládateľnosť, ale prijazďovať nepotrebuje. Divné.
Tomu, kto vám doporučil na páku zavesiť martingal bysom zavesila niečo iné niekam.
Každopádne aby som nebola úplne mimo, jazdíme prevažné s chráničmi, obyčajné šlachovky, resp teda niečo také, s výliskom. Vpredu aj vzadu. Jazdíme s tým v každom teréne(skôr teda kvôli eliminovaniu rizika povrchového zranenia, nie, že by sme čakali nejakú inú ochranu). Roky nám kobyla v obyčajných najlacnejších horze, taká ta klasika zvnútra neoprén a navrchu trochu plastu, behala od 40km do 180km, aj dvojdňové, v sra*kách, na piesku, na tráve. nespomínam si, že by sme niekedy riešili odreniny, alebo tak. A to sme ich dávali aj na mokré(ćisté) nohy, občas bol teda pod nimi pekný bordel. Viem, že niektorí dávaju pod chránič detský púder, aby zabránili odreninám.
Podstatné je nájsť také, čo veľkostne sadnú a nohy dôkladne pred “použitím” očistiť. Na mokré nohy by som to nedávala, kým ich nebudete mať otestované na sucho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já nevím. Ale přijde mi divný z principu věci - kůň nenasvalený, nepřiježděný, ale pro slečnu s poměrně větší váhou vyhovující. Jak to poznal? Všeobecně, ne jen konkrétně toto. Když vidím opadlýho koně ve špatném výživovém stavu, nevím, jestli bych na něj posadila těžkýho člověka. Viděla jsem, co udělal můj kůň, když si na něj jen sedl můj téměř 100kg taťka. Jeho uf bylo poměrně slušně znatelný, a to na něm nejezdil, jen popošel pár kroků a zase sesedl. Ale teorie je věc jedna, praxe druhá, o tom jsme se už bavili. A i jak jsem psala výše - kobyla je sice teď nakrmená, ale požadavky a smýšlení slečny se nijak nezměnilo. Problémy se nesnaží řešit, ale obcházet. Tady je opravdu zbytečný cokoliv radit.
Když si člověk jen vzpomene na výpočet dynamického zatížení, tak mám jasno kolik ve skutečnosti působí energie na koňská záda při řekněme 130 kg statické hmotnosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
22verunka
napsal(a):
Skoda ze nevidi a neslysi ani vlastne to co pise. Omlouvam se sama sobe za zbytecne vynalozene usili. Mela jsem za to ze je atlantida uz jinde... moc me mrzi ze peistup zustal stejny ne li horsi.
Třeba si přečte tu knížku od Vás Verunko.Kdyby koně mohli křičet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Přečte, ale nepoužije.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
canka
napsal(a):
Tak tu si Meifi neprecte, protoze tu Verunka v pondeli posila me Protoze tahle knizka mi v me konske knihovnicce chybi, tak jsem po ni zatouzila...ale kdyz to tak vidim, asi by ji tady potreboval nekdo jiny, kdo by si ji opravdu mel prostudovat a to klidne nekolikrat..
To neplatí, Atlantida byla dřív
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Tak tu si Meifi neprecte, protoze tu Verunka v pondeli posila me Protoze tahle knizka mi v me konske knihovnicce chybi, tak jsem po ni zatouzila...ale kdyz to tak vidim, asi by ji tady potreboval nekdo jiny, kdo by si ji opravdu mel prostudovat a to klidne nekolikrat..
A jo, toho jsem si nevšiml. Tak naděje byla..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
22verunka
napsal(a):
Ona by ji byla k nicemu kdyz nechce nepochopi.
To máte pravdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
nedá mi to
napsal(a):
O jaké reportáže se jedná prosím?
Veškeré bandáže a neoprenové chrániče dost přehřívají šlachy a ty kloubkové navíc omezují hybnost spěnky. Pokud se kobyla nestrouhá, nezašlapuje a není v intenzivní skokové přípravě, nejen že je nepotřebuje, ale mohou jí spíše uškodit. Pokud už nutně chcete chrániče, tak si sežeňte prodyšné na military (ale jsou pěkně drahé a pro vás myslím zcela zbytečné).
Pokud chcete kobyle dopřát ochranu nohou kvůli své váze - na to žádné chrániče nepomohou.
Nic dalšího co tu v diskuzi je a zejména fotky komentovat raději nebudu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O jaké reportáže se jedná prosím?
Omlouvám se z rozčilení jsem použila výraz reportáž, ale jde o články. Jeden je o práci fyzioterapeutky, kde je fotografie koně vyvázaného (ani nevím jak se toto udělátko jmenuje) provazem vedoucím přes kohoutek koně, mezi předními a do kroužků udidla a slečny, které si dovolily upozornit na korektnost a funkčnost tohoto udělátka byli ještě alespoň slušně pouze poučeny o výhodách a jeho neškodnosti. A druhou o cirkusových kouscích, kde si opět dovolily poukázat na nevhodnost koně cvičícího španělský krok a vyvázaného gogue, kde autorka sice netuší, že nejde o chambon, zato je, cituji: " Jsem z "obdobně laděných" komentářů lehce rozhořčená, jsou všudypřítomné, často demagogické, nebývají přínosné a obvykle ani objektivní."
Za mne, děvčata, slečny či ženy (bojovnice z equichannelu): Moc Vám děkuji že máte trpělivost a chut se ozvat a trvat na zásadách korektního zacházení s koňmi!
Bára.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Fyzioterapii jsem našla, ale cirkusové kousky ne.

nedá mi to
napsal(a):
Omlouvám se z rozčilení jsem použila výraz reportáž, ale jde o články. Jeden je o práci fyzioterapeutky, kde je fotografie koně vyvázaného (ani nevím jak se toto udělátko jmenuje) provazem vedoucím přes kohoutek koně, mezi předními a do kroužků udidla a slečny, které si dovolily upozornit na korektnost a funkčnost tohoto udělátka byli ještě alespoň slušně pouze poučeny o výhodách a jeho neškodnosti. A druhou o cirkusových kouscích, kde si opět dovolily poukázat na nevhodnost koně cvičícího španělský krok a vyvázaného gogue, kde autorka sice netuší, že nejde o chambon, zato je, cituji: " Jsem z "obdobně laděných" komentářů lehce rozhořčená, jsou všudypřítomné, často demagogické, nebývají přínosné a obvykle ani objektivní."
Za mne, děvčata, slečny či ženy (bojovnice z equichannelu): Moc Vám děkuji že máte trpělivost a chut se ozvat a trvat na zásadách korektního zacházení s koňmi!
Bára.
Jo jo ty články jsem též četla... ta gogue mě hned praštila do očí. Ale říkala jsem si, že to je snad jen nešťastně vybrané foto... že prostě třeba končili hodinu se začátečníkem a na závěr zkusili nějaké "triky." Ale tamten dementní provaz, kdy si kůň při každém vlastním kroku drcne do huby, ten už nemá omluvy. Komu pak můžete věřit, že, když fyzioterapeut nechápe základní principy pohybu koně.Když jsem to v jednom nejmenovaném a strašně profi klubu viděla poprvé, myslela jsem, že je to nějaká vyvazovací znouzectnost udělaná narychlo ze svázaných vodítek. A ejhle, oni to fakt prodávají v obchodech!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přetahuje se na 2xlomenném stihlo. Na westernovce mám volnou prověšenou otěž.
Nechci, aby jste se nejak urazila, nemyslim to zle, jen se prosim nad necim zamyslete...neprijde vam divne, ze se tu shoduje x lidi na tom jednom a samem a ze se vam tu vesmes vsichni snazi poradit? Ze vsichni vidi ty chyby, ktete vy asi nevidite, ci videt nechcete a snazi se vas vyvest z omylu? I kdyz je to tu jen, hloupa, diskuze (v uvozovkach), je tu ale dost lidi venujicich se vice ci mene konim, vycviku, jezdectvi apod., maji zkusenosti a mohou poradit vice nez nejaky vas trener, ktery vas podpori v tom, dat koni paku spolecne s martingalem? Proc si nezkusite pripustit, ze je nekde chyba, ale v koni to neni? Proc, kdyz vam nekdo rekne, ze neco delate spatne, tak kolem sebe kopete a mate spoustu vymluv, protoze podle veterinare, kovare a chiropraktika je vsechno v poradku, ikdyz to tak ocividne neni...nebudu tu resit vasi vahu, to je vase vec, vas zivotni styl, vase zdravi..ale jestli mate Zlatku rada, zamyslete se nad tim, jak se citi ona..kdyz vam jeden clovek rekne, ze je neco spatne, nemusite mu verit..kdyz se jich ale shodne vice najdnou, neni to vic nez jasne? Nikdo nejsme dokonaly, ale rozdil je v tom, kdo si tu chybu umi pripustit a udela vse proto, aby to napravil, nebo kdo si radsi najde vymluvu, nez aby chybu opravoval..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
canka
napsal(a):
Jo to by se musela dát taky sehnat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
A já už vím odkud ste mi zatraceně povědomá Zlatko! Slavnost v Poděbradech na začátku června. No kdyby vám tam tu kobylu nedržela ta slečna, tak byste to zřejmě neprošla, a i tak měli členové pochodu za váma docela strach, jak jsem tak z doslechu pochytila.
Členové průvodu měli jisté obavy protože právě donatáčeli s nějakými konmi který dělali nějaké móresy a neprobíhalo to úplně hladce.
Co chcete od prvního průvodu co kdy šla. Bubny velký dav můj stres atd... Slečna co nás jistila fungovala jako morální podpora pro nás obě. Kobyle jsem nezasahovala do otěží záměrně nechala jsem to na člověku co jí jistil já na kobylu mluvila a klidnila jí i sebe.
Kutnou Horu prošla už velice dobře. A Bitvu na Sionu v září taky kde se setkala prvně i se střelbou z děl palných zbraní a dronem.
přiložím videozáznam. ano v pdY ze začátku byla trošku zmatená ale jinak byla suprová. Jen mě nedopadli šaty šité naposlední chvilku tak jak měli. Proto jsem je i vyřadila a letos se budou šít nové z honosnější látky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Členové průvodu měli jisté obavy protože právě donatáčeli s nějakými konmi který dělali nějaké móresy a neprobíhalo to úplně hladce.
Co chcete od prvního průvodu co kdy šla. Bubny velký dav můj stres atd... Slečna co nás jistila fungovala jako morální podpora pro nás obě. Kobyle jsem nezasahovala do otěží záměrně nechala jsem to na člověku co jí jistil já na kobylu mluvila a klidnila jí i sebe.
Kutnou Horu prošla už velice dobře. A Bitvu na Sionu v září taky kde se setkala prvně i se střelbou z děl palných zbraní a dronem.
přiložím videozáznam. ano v pdY ze začátku byla trošku zmatená ale jinak byla suprová. Jen mě nedopadli šaty šité naposlední chvilku tak jak měli. Proto jsem je i vyřadila a letos se budou šít nové z honosnější látky.
Já bych nešířila, že se účastníte veřejné produkce s koněm, který není na výstřely a davy zvyklý. To je hazard s bezpečností lidí okolo, ne jen vás a koně. Testovat psychickou odolnost koně mezi lidmi, to je holé šílenství, můžete být ráda, že se nikomu nic nestalo. I policejní koně mají na tohle výcvik, nikdy tam nejedou takto naostro.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
Já bych nešířila, že se účastníte veřejné produkce s koněm, který není na výstřely a davy zvyklý. To je hazard s bezpečností lidí okolo, ne jen vás a koně. Testovat psychickou odolnost koně mezi lidmi, to je holé šílenství, můžete být ráda, že se nikomu nic nestalo. I policejní koně mají na tohle výcvik, nikdy tam nejedou takto naostro.
Kobyla je na davy zvyklá a byla. Na prapory a další jsem jí připravila sama ale na bubny jí těžko budu doma připravovat. Kdybych neměla jistotu nikdy bych s ní nešla. Sami lidi od filmu mi poradili jít menší průvod před Kutnou horou která je jedna z nejtěžších.
Od února se začne pořádná průprava na akci v bitvách již pod taktovkou mojí SHŠ pod kterou patříme. Jelikož jich letos máme vypsaných dost.
vis. video ano kobyla velice blázní a šílí jak tu naznačili jiní. A to že se zasekla v bráně kdo by se nezasekl vyleze z šera a hned hromada blesků. Tak zaváhala a zastavila ale rozešla se trošku zatahala kdy jsme jí obě usměrnili a dál byl klid. Ale nestavěla se na zadní ( a v tuto dobu to už uměla na povel ) nekopala a neblbla. Zažila jsem koně který na jedné akci kopl po divákovi. A to je pak průser a byl to ostřílenej koníček zvyklej na střelbu průvody davy atd... A přesto vykopl. Což moje nedělala a nedělá. Kutnou horu která je těžká na psychiku pak prošla na jedničku bez toho aby vůbec hla brvou.
velmi šílící kůň https://www.youtube.com/watch?v=jR8MoxEPS-Y.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Četla jsem, že jedna velmi dobrá drezurní jezdkyně přiježďuje své koně zásadně v terénu, na obdélník se vrací až před závody. Že kobyla nesnáší jízdárnu, tak to je na tom stejně jak 50% koní, ale to majitelům nebrání pilovat u svých koní základy ježdění i v terénu. Nikdo po mírně pokročilém jezdci nebude chtít dovnitř plec nebo krátce čelem vzad. Ale rozejití na povel, zastavení na povel, změny chodů na povel, obrat vlevo, vpravo a podobné základní povely má zvládnout každý kůň. Už pro bezpečnost jezdce. A to praní se kobyly s vámi o otěž. Pokud se pokusíte odbourat svůj strach, že se kobyla roztryská, a trochu jí povolíte v hubě (nebudete celou vyjížďku viset v otěžích), uvidíte, že bude spokojenější a tím i vy. A následně se kobča uklidní a i vy budete klidnější. A o tom to je.
Jde to těžko, vím. Zažila jsem si to v začátcích taky.
Máte 3 možnosti, buď to s kobylou zkusíte a vyhrajete. Nebo na ni nejezděte, kráglovat koně protože neumím a bojím se, je prasárna. A nebo Zlatku/Daiku prodejte a kupte si koně, na kterého stačíte a který vás, bez újmy na zdraví, bude nosit ještě nějaký ten pátek.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kobyla je na davy zvyklá a byla. Na prapory a další jsem jí připravila sama ale na bubny jí těžko budu doma připravovat. Kdybych neměla jistotu nikdy bych s ní nešla. Sami lidi od filmu mi poradili jít menší průvod před Kutnou horou která je jedna z nejtěžších.
Od února se začne pořádná průprava na akci v bitvách již pod taktovkou mojí SHŠ pod kterou patříme. Jelikož jich letos máme vypsaných dost.
vis. video ano kobyla velice blázní a šílí jak tu naznačili jiní. A to že se zasekla v bráně kdo by se nezasekl vyleze z šera a hned hromada blesků. Tak zaváhala a zastavila ale rozešla se trošku zatahala kdy jsme jí obě usměrnili a dál byl klid. Ale nestavěla se na zadní ( a v tuto dobu to už uměla na povel ) nekopala a neblbla. Zažila jsem koně který na jedné akci kopl po divákovi. A to je pak průser a byl to ostřílenej koníček zvyklej na střelbu průvody davy atd... A přesto vykopl. Což moje nedělala a nedělá. Kutnou horu která je těžká na psychiku pak prošla na jedničku bez toho aby vůbec hla brvou.
Máte zlatou kobylu. V rukou a pod zadkem normálního jezdce, by to byl supr čupr kůň. Má smůlu, že má vás. Proč? Protože VY!
Znáte to pořekadlo? "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody!" Tak to je přesně na vás.
Jdu dělat něco užitečného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
sisi58
napsal(a):
Četla jsem, že jedna velmi dobrá drezurní jezdkyně přiježďuje své koně zásadně v terénu, na obdélník se vrací až před závody. Že kobyla nesnáší jízdárnu, tak to je na tom stejně jak 50% koní, ale to majitelům nebrání pilovat u svých koní základy ježdění i v terénu. Nikdo po mírně pokročilém jezdci nebude chtít dovnitř plec nebo krátce čelem vzad. Ale rozejití na povel, zastavení na povel, změny chodů na povel, obrat vlevo, vpravo a podobné základní povely má zvládnout každý kůň. Už pro bezpečnost jezdce. A to praní se kobyly s vámi o otěž. Pokud se pokusíte odbourat svůj strach, že se kobyla roztryská, a trochu jí povolíte v hubě (nebudete celou vyjížďku viset v otěžích), uvidíte, že bude spokojenější a tím i vy. A následně se kobča uklidní a i vy budete klidnější. A o tom to je.
Jde to těžko, vím. Zažila jsem si to v začátcích taky.
Máte 3 možnosti, buď to s kobylou zkusíte a vyhrajete. Nebo na ni nejezděte, kráglovat koně protože neumím a bojím se, je prasárna. A nebo Zlatku/Daiku prodejte a kupte si koně, na kterého stačíte a který vás, bez újmy na zdraví, bude nosit ještě nějaký ten pátek.
Tohle je pouze o nejistotě. A hlavně o tom že jsem v terénu sama. Být s někým není pak problém.
Já jsem měla jednu dobu v částečném pronájmu 16 letého důchodce, který dřív jezdil parkury a pak chodil 5 let pod zákazníky. Jeho oblíbená pozice byla: pověsím se do otěží a táhnu za sebou zadek. Úplně jsem ho toho nebavila, na to nejsem dost dobrý jezdec, ale pokud jsem hodinu na jízdárně naplánovala tak, že jsme dělali často přechody, kruhy, prodlužování a zkracování chodů, tak jsem pak slézala z koně aniž bych měla ruce vytahané jako orangutan. Po půl roce si na něj sedl druhý jezdec, co ho měl v částečném pronájmu a docela si chrochtal, jak se koník zjemnil a je mnohem vnímavější.
Venku to bylo ještě horší, nebyl zvyklý a spěchal, naštěstí se nelekal. Jezdila jsem kromě cvalu na zahozené nebo aspoň dlouhé otěži a učila ho na hlas. Návraty domů jsem pravidelně zpestřovala zpěvem Nebudu říkat, že jsme mu do huby nikdy nesáhla, občas, když už fakt nevnímal hlas, sed ani zázdrž, jsem byla dost hnusná. Ale všechno na jednou lomené tlusté olivě, dát mu do huby něco ostřejšího, tak ho převrátím...
Nikdy nezapomenu na naši poslední vyjížďku, kde jsme dokázali v naprostém klidu cválat s několika koňma za zády a pak v pohodě na sed a zapískání přejít do kroku. To byla krásná odměna za ty nervy, pot a slzy, který jsem s ním zažila.
Takže věk ani to, že kůň chodil kolik let jako tydýt na jízdárně pod zákazníky není důvod k tomu, aby to na stará kolena nešlo změnit.
Jinak teda my nosili šlachovky, protože to byl šmatla a když měl nervy, tak moc nevnímal, co dělá s nohama.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Sophii
napsal(a):
Španělský pozdrav je v názvu.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Atlantido, jak píše Sisi, máte koně, který buď rezignoval, nebo je tak šlechetný, že vaše zacházení zvysoka přehlíží. Nevyznáte se ve vlastním koni, proto zde píšete bludy a obhajujete svou neschopnost se něco naučit nebo něco změnit. Kůň už je zkažený, proč ho přeučovat, to je práce a já to chci hned, narvu mu do huby páku a rovnou s martingalem. V terénu se bojím, tak radši omezím koně, než abych řešila primárně sebe, nebo se dohodla s někým, kdo bude jezdit se mnou. Přijezdit kůň nepotřebuje, ale stavět se na zadní ano. Potřebuji ochránit nohy před nárazy a nebo já nevím čím, ale na sebe se ani nepodívám. Vše omlouvám a vymlouvám se na všechny kolem. Jste sobec, a koně ne že nemáte mít, vy si ho naprosto nezasloužíte. Jste slepá a nevnímavá, učit se nechcete, takový člověk nemá u živého zvířete co dělat. Nemá cenu vaše příspěvky zde dále komentovat, je to zbytečně vynaložené úsilí a ztráta času.
Verunko, díky za tip na knížku, já se několik let pohybovala ve stáji, kde filmové koně dělali, ale do zákulisí jsem nikdy pořádně nepronikla, vždycky jenom střípky. Pro mě to vždycky bylo naprosto fascinující a až neuvěřitelné, co všechno ti koně zvládnou a jak jsou všestranní. Jeden den na nich odjezdilo dítě v klubu třeba skokovou hodinu, další den rytířský turnaj a pak hurá na natáčení pod nejezdce.
Kouknu, jestli ji někde mají

Ináč ale pre mňa je atlantída dosť dobré zrkadlo, aspoň vidím, ako sa cítia somnou ľudia, keď tvrdím, že sa mi niečo nedá urobiť.
kapička
napsal(a):
Verunko, díky za tip na knížku, já se několik let pohybovala ve stáji, kde filmové koně dělali, ale do zákulisí jsem nikdy pořádně nepronikla, vždycky jenom střípky. Pro mě to vždycky bylo naprosto fascinující a až neuvěřitelné, co všechno ti koně zvládnou a jak jsou všestranní. Jeden den na nich odjezdilo dítě v klubu třeba skokovou hodinu, další den rytířský turnaj a pak hurá na natáčení pod nejezdce.
Kouknu, jestli ji někde mají
Neni zac je tam par dobrych rad a popisu jak a co spravne delat. Jak vybrat spravneho kone pro toto odvetvi. U me tedy v praxi. Poklonu zvladla kobca za 2 hodky. A to jen diky me neprilis dobre interpretaci. Je to tam krasne popsano a clovek se priuci a snaze pochopi. Jinak ale vsude se pracuje tak aby to kun vykonaval ochotne bez lamani a stresu. V zadne knizce si clovek neprecte ze ma dat koni do huby paku. Pekne na martingal a schanet kamase ktere zamezi pretizeni nadvahou jezdce
Atd. Tu myslim brzo vyda atlantidy.

Na bubny jí připravíte snadno třeba tím, že kolem ní budete tlouct do sudu nebo kýble.
Je vždycky možnost, jak koně konfrontovat s bubákem v klidu domova, než v barevném hlučném prostředí plném nenadálých pohybů a věcí... pokud v koni takhle brnkají nervy, pak už stačí jen to, že jí pod zadní kopyta spadne někomu z ruky kelímek limonády...
Dobrý den Atlantido, nebo jak se vlastně jmenujete. Divím se, že Vám není hanba, když jsem vás viděl na tom výše uvedeném videu, bylo mi koně(a je) nesmírně líto. Jak asi musí jeho nohy trpět. Moje přítelkyně dříve mela kobylu(jiz nezije)bylo ji asi 18let a veterinář diagnostikoval lehkou podotrochlozu(miniaturni vyrustek na kosti). Přítelkyně ihned přestala jezdit s tím, že nebude koně "huntovat" a to měla 70kg. Možná byste si měla koupit koně, který je na vaše tělo přizpůsobený, nebo přestat jezdit. To je můj názor. Třeba je kobyla sklebiva z důvodu, že ji nohy bolí. Taky jsem znal sklebiveho koně, ale jak se na nem prestalo jezdit a měl lehký režim, stal se z něj beránek. Podle mě jste prostě SOBEC.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Atlantido, to, že od února budete trénovat s SHŠ, vám ve finále nebude tak moc k užitku jako vlastní práce na přiježďování, kterou s kobylou musíte udělat sama. Něco jiného je zvykání na ruch bitvy a vystoupení, něco jiného je základní ovladatelnost koně. To je ale práce pro vás, jako jejího jezdce. Až budete ovládat kobylu spolehlivě ve všech chodech na jízdárně, v terénu, ve městě, pak teprve je možné začít se zabývat historickými scénami.
Uvažovala jste o účasti na nějakém kurzu na zlepšení ovladatelnosti koně a komunikaci s koněm? Možná by to stálo za to, když jste v podstatě samouk bez trenéra. Jinak vám možná brzo dojdou ostrá udidla

K té páce
Zlatka557.
Pokud vám kobyla funguje pod pákou a jste s tím spokojená tak nikdo tady s tím nic neudělá, ale napíšu jakou zušenost s ní mám já.
Před čtyřma rokama jsme si koupili kobylu, pravdepodobně kříženka araba.Kobyla byla celkem dost neovladatelná a jízda na ní byla otřesna, ale byla komunikativní.A tehdy se to stalo, rada od koňáka"Vyběhat v kruhovce." Což fungovalo asi tak měsíc něž kobyla vzdala všechny snahy nejak s lidmi komunikovat.Teď zpetně vím jakou škodu jsme s ní napáchali.
Já na ní teda nejezdila(měla jsem vlastního koně), ale den co den jsem se na to koukala a nic neudělala.
Pak kapitola kruhovka odezněla a začalo ježdení na vyjížďky a v jízdárně, skoky atd.Kobyla se vracela domů zpenená a vynervovaná.
A tak se rozhodlo ostřejší udidlo"Lomená PÁKA". Tim se samozřejmně nic nezměnilo až na to že se vracela navíc ještě z roztrženými koutky. Tak to pokračovalo vice či méně asi tři roky. Pak se kobyla shodou okolností dostala ke mně. Páku šla hned dolů. A začalo se přiježďovat na stihle.
Teď dáváme vyjížďku v trochu v rychlejším tempu ale žádný krkolom.
Neříkám že jsem nějaký zachránce, sice je to už lepší ale ty rány na duši podle mě už nikdy nezapomene.
Takže za mně, pokud si myslíte že kobyle páka vyhovuje, tak na ni jezděte dál.
Přeji vám společný a spokojený život.
22verunka
napsal(a):
Kdyby jste nesehnala. Mohla bych ji ofotit aposlat. Z ruky ji n4dam.
Objevila jsem v antikvariátu za 29 Kč, tomu nešlo odolat. Už se těším až se do ní podívám.
Já si právě myslím, že u těch filmových koní se musí postupovat docela s citem (chápu, že na někoho i to je moc), protože musí fungovat spolehlivě a hlavně v klidu za jakékoliv situace.

Prokrista pána co tu zas řešíte? Nechtěla jsem se na faunu vůbec registrovat. Diskutovala jsem vždy v režimu nepřihlášeného. Nedá mi to ale nebudu zasahovat a stranit ani jedné straně. Neznám koně ani slečnu tak nemohu soudit a rozhodně nebudu nadávat a navážet se do nikoho. Nechápu že vás to baví. Odpovězte slečně na dotaz a nechte to být. Nikdo vás nenutí reagovat na přiložené fotky. A neustále někoho buzer*ovat skrz váhu? No tak kde to jsme?
Lidi od koní umí Šikanovat velice dobře a je to jeden z nejhorších kolektivů kolem zvířat jaký snad najdeme. U nás ve stáji se sama zastávám slečny která je silnější ale koník s ní potíže nemá. Každém jsme nějakej. A když tak chcete pomáhat tak slečně nabídněte nějakou pomoc ve formě že tam třeba i někdo z okolí sjede. I když radši ne protože by jste to tu pravděpodobně rozmázli. Ono něco vysvětlovat taky úplně nemusí být ono. Ono někdy je praxe prostě praxí. Jsou i lidi kteří potřebují ukázku v praxi. Jakej typ je tato slečna neposoudím. Ale rozhodně nikomu nepomůže že na někoho budete hnusní. A ted k tématům co se tu probíralo.
Chudák?: To zda tato kobyla má problém s jezdkyní či ne náleží někomu kdo je vidí pracovat! To samé tvrzení že je koník chudák. Neznám celý příběh ale kobyla je dobře živená. Mohla by být tedy více osvalená ale rozhodně tohle není zvíře co strádá. Aby se ve finále neměla lépe jak jiní hobby koně. Očividně se má velice dobře když se na ní jezdí minimálně. Kdo z vás je viděl naživo pracovat třeba na jízdárně? Jen tu krafete na základě fotek a přib*lblé obraně zadavatelky, která neví asi opět kudy kam protože Vy asi nechápete že vše ostatní je její věc a VY to nezměníte. To zda je dané zvíře chudák by měl posuzovat chiropraktik, veterinář, trenér či i kovář. Ne banda no budu slušná které viděli daného koně jen na fotkách.
Chiropraktik: To že ho majitelka má je velice dobré. Ano najdou se i šarlatáni ale za sebe mohu doporučit tyto: Plachá, Žežulková, Klimovičová a ještě byl dobrej jeden pán ale ted si nevzpomenu na jméno. Pokud má slečna jednoho z jmenovaných má koně pod kvalitní kontrolou a ti opravdu nebudou lhát v tom zda koně majitelka trýzní či ne. Osobně mám zkušenosti s p. Plachou a Klimovičovou. Obě vynikající a obě řeknou na rovinu.
Ochrana nohou:{/b} Nejsem si jistá zda je to ve vašem případě potřeba ale třeba do terénu bych zvolila klidně jen bandáže nebo kamaše aby se koník případně neporanil. A na skoky bych asi vzala od Tattiny ty neoprénové nevím jak se jmenují ale jsou podobné těm klubovkám. Více nepotřebujete. Jsou to pomůcky které spíše mají bránit poranění nohy. Jestli chcete investovat tak zvolte obyč kamaše a hotovo.
Vzpírání: dnes to učí koně kde kdo. Jsou koně pro tento kousek vhodní a ti kteří jsou nevhodní. Je potřeba si uvědomit kdy koně používají vzpínání. Mám pocit že to je při bojích a nebo když si vyřizují postavení. Jedná se o dominantní a i výhružné gesto. Čili koně většinou uši klopí. Někteří koně mají z člověka takový respekt že jim je tento kousek nepříjemný. Nemá to nic společného s tím že koně buze*rujete. Na fotkách jsem nikde neviděla ani bič či tušírku, kterou by koně buzer*ovala. Znala jsem jednu slečnu co to koně taky učila, ale takovým stylem že musel zasáhnout majitel stáje protože koně i tou tušírkou mlátila jelikož nedokázala přijít na nic lepšího. Věřím že to nebyla metoda kterou tato majitelka taky použila, ale podle projevu si myslím že ne. Hlavně jestli si správně pamatuji tato kobyla si taky prošla více domovy a užila si své. Je to zneužitelný kousek. Majitelka si musí rozhodnout zda má koně vhodného či nikoli, ale očividně to má v pohodě když koník nezneužívá. To co si koně kdo naučí je riziko a věc majitele.
Uždění: Ano páka není zrovna hračka, ale pokud je tam nějaký problém musí vědět snad majitel. Zas z fotek nelze posoudit zda majitelka za otěže škube či ne. Na fotkách je otěž volná. A ten Martingal není úplně špatný pokud ho majitelka dá tak jak má být. Ano nehody se stanou a asi si neuvědomila že je špatně bůh ví. Taky se mi to párkrát stalo když jsem měnila uzdečku nebo když jsem mazala cajky že jsem pospíchala a blbě to provlíkla. Ono kolikrát koním sedí lépe nelomené mírně vyklenuté uždění než nějaké ostré nebo tlusté lomené olivy, déčka a podobně. Co vím větší zlo by byla páka s pohyblivými hybly a lomením. Tohle by ale chtělo vidět koně při práci. Pak teprve můžu psát to že je dané zvíře chudák protože mu škubou za otěže na páce. Na fotkách s udidlem kobyla nevypadá že by byla nějak vyškubaná buz*erovaná či další ohavnosti co i zkušení jezdci páchaj. Spíš vy chcete mladou holku buzer*ovat. Hackamore se vám taky nelíbí že slečna má. To si má na chodivého koně co si chce trochu prosadit svou vzít provazovku aby jí kobyla někde přizabila? Udidlo má mít takové aby zvíře bylo pod kontrolou. Ne aby za něj škubala. Je-li to tato páka budiž.
Průvody a jiné akce: Nemohu soudit nemám zkušenosti. Ale asi je to v kompetenci pořadatelů. Jaké zvíře si vezmou do průvodu. Snad je slečna obeznámila že je to první průvod co kobyla jde. Kdyby něco asi by jí vykázali. Ve videu je zvíře relativně v klidu nejančí ani nikoho neohrožuje. U nás se chodí jedna historická akce taky. Jedna ženská sem posílá do průvodu koně co se panicky bojí davů. Koníček jančí minule se začal točit zadkem k divákům a stavět se na zadní. Průvod nedošli a koně si majitelka musela odvést. Dává ho do průvodu vesele dál a stejně nepřipraveného. Majitelka ze Zlatou někde očividně začít museli. A podle toho co psala kobylu prupravila na co mohla. Nikde jsem si nevšimla že by bylo psáno že kobyla nebyla zvyklá na dav. Pouze že se zalekla když vyšli z brány mumrajzu okolo. Na střelbu jí těžko bude ve stáji zvykat nebo vám by se líbilo kdyby do stáje kde máte koně někdo přitáhl dělo nebo pyrotechniku a začal střílet? Nebo aby dělal bordel na celou stáj? Nevíte jak to tam chodí.
Zmínila Kutnou Horu pokud jí toto kobyla prošla v klidu tak je to úspěch je to velká akce průvod jde v davu lidí v uzoučkých uličkách. Jezdím tam jako divák každý rok i když to mám daleko. To jak bude slečna nadále pokračovat je její věc. Možná bych doporučila nakontaktovat se s paní J. Spáčilovou která dělá koně pro film a tyhle akce a nebo filmové koně v Humpolci. Jistě vám poraděj a pomohou. Klidně mi napište soukromě.
Šklebivost: Toto může být dáno tím co má kobča za sebou. Nevím jak na majitelku ale psala že na cizí se šklebí pokud si správně pamatuji. Pokud má za sebou pestrou minulost je to logické že cizím nevěří.
Už se lidi proberte VŠICHNI jak majitelka tak ostatní diskutující. Bože to je tady kolektiv na dvě věci. Je to akorát k pláči
Možná by mě zajímalo zda bude slečna koníka kovat protože tyto akce se chodí na betonu a obecně koně se světlými kopyty mají měkčí rohovinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
22verunka
napsal(a):
Takhlr vypada
Pokud se v teto branzi pohybujete nemusim psat vice.
Jo viděla jsem jí ale není to co jsem pochopila výcviková příručka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Prokrista pána co tu zas řešíte? Nechtěla jsem se na faunu vůbec registrovat. Diskutovala jsem vždy v režimu nepřihlášeného. Nedá mi to ale nebudu zasahovat a stranit ani jedné straně. Neznám koně ani slečnu tak nemohu soudit a rozhodně nebudu nadávat a navážet se do nikoho. Nechápu že vás to baví. Odpovězte slečně na dotaz a nechte to být. Nikdo vás nenutí reagovat na přiložené fotky. A neustále někoho buzer*ovat skrz váhu? No tak kde to jsme?
Lidi od koní umí Šikanovat velice dobře a je to jeden z nejhorších kolektivů kolem zvířat jaký snad najdeme. U nás ve stáji se sama zastávám slečny která je silnější ale koník s ní potíže nemá. Každém jsme nějakej. A když tak chcete pomáhat tak slečně nabídněte nějakou pomoc ve formě že tam třeba i někdo z okolí sjede. I když radši ne protože by jste to tu pravděpodobně rozmázli. Ono něco vysvětlovat taky úplně nemusí být ono. Ono někdy je praxe prostě praxí. Jsou i lidi kteří potřebují ukázku v praxi. Jakej typ je tato slečna neposoudím. Ale rozhodně nikomu nepomůže že na někoho budete hnusní. A ted k tématům co se tu probíralo.
Chudák?: To zda tato kobyla má problém s jezdkyní či ne náleží někomu kdo je vidí pracovat! To samé tvrzení že je koník chudák. Neznám celý příběh ale kobyla je dobře živená. Mohla by být tedy více osvalená ale rozhodně tohle není zvíře co strádá. Aby se ve finále neměla lépe jak jiní hobby koně. Očividně se má velice dobře když se na ní jezdí minimálně. Kdo z vás je viděl naživo pracovat třeba na jízdárně? Jen tu krafete na základě fotek a přib*lblé obraně zadavatelky, která neví asi opět kudy kam protože Vy asi nechápete že vše ostatní je její věc a VY to nezměníte. To zda je dané zvíře chudák by měl posuzovat chiropraktik, veterinář, trenér či i kovář. Ne banda no budu slušná které viděli daného koně jen na fotkách.
Chiropraktik: To že ho majitelka má je velice dobré. Ano najdou se i šarlatáni ale za sebe mohu doporučit tyto: Plachá, Žežulková, Klimovičová a ještě byl dobrej jeden pán ale ted si nevzpomenu na jméno. Pokud má slečna jednoho z jmenovaných má koně pod kvalitní kontrolou a ti opravdu nebudou lhát v tom zda koně majitelka trýzní či ne. Osobně mám zkušenosti s p. Plachou a Klimovičovou. Obě vynikající a obě řeknou na rovinu.
Ochrana nohou:{/b} Nejsem si jistá zda je to ve vašem případě potřeba ale třeba do terénu bych zvolila klidně jen bandáže nebo kamaše aby se koník případně neporanil. A na skoky bych asi vzala od Tattiny ty neoprénové nevím jak se jmenují ale jsou podobné těm klubovkám. Více nepotřebujete. Jsou to pomůcky které spíše mají bránit poranění nohy. Jestli chcete investovat tak zvolte obyč kamaše a hotovo.
Vzpírání: dnes to učí koně kde kdo. Jsou koně pro tento kousek vhodní a ti kteří jsou nevhodní. Je potřeba si uvědomit kdy koně používají vzpínání. Mám pocit že to je při bojích a nebo když si vyřizují postavení. Jedná se o dominantní a i výhružné gesto. Čili koně většinou uši klopí. Někteří koně mají z člověka takový respekt že jim je tento kousek nepříjemný. Nemá to nic společného s tím že koně buze*rujete. Na fotkách jsem nikde neviděla ani bič či tušírku, kterou by koně buzer*ovala. Znala jsem jednu slečnu co to koně taky učila, ale takovým stylem že musel zasáhnout majitel stáje protože koně i tou tušírkou mlátila jelikož nedokázala přijít na nic lepšího. Věřím že to nebyla metoda kterou tato majitelka taky použila, ale podle projevu si myslím že ne. Hlavně jestli si správně pamatuji tato kobyla si taky prošla více domovy a užila si své. Je to zneužitelný kousek. Majitelka si musí rozhodnout zda má koně vhodného či nikoli, ale očividně to má v pohodě když koník nezneužívá. To co si koně kdo naučí je riziko a věc majitele.
Uždění: Ano páka není zrovna hračka, ale pokud je tam nějaký problém musí vědět snad majitel. Zas z fotek nelze posoudit zda majitelka za otěže škube či ne. Na fotkách je otěž volná. A ten Martingal není úplně špatný pokud ho majitelka dá tak jak má být. Ano nehody se stanou a asi si neuvědomila že je špatně bůh ví. Taky se mi to párkrát stalo když jsem měnila uzdečku nebo když jsem mazala cajky že jsem pospíchala a blbě to provlíkla. Ono kolikrát koním sedí lépe nelomené mírně vyklenuté uždění než nějaké ostré nebo tlusté lomené olivy, déčka a podobně. Co vím větší zlo by byla páka s pohyblivými hybly a lomením. Tohle by ale chtělo vidět koně při práci. Pak teprve můžu psát to že je dané zvíře chudák protože mu škubou za otěže na páce. Na fotkách s udidlem kobyla nevypadá že by byla nějak vyškubaná buz*erovaná či další ohavnosti co i zkušení jezdci páchaj. Spíš vy chcete mladou holku buzer*ovat. Hackamore se vám taky nelíbí že slečna má. To si má na chodivého koně co si chce trochu prosadit svou vzít provazovku aby jí kobyla někde přizabila? Udidlo má mít takové aby zvíře bylo pod kontrolou. Ne aby za něj škubala. Je-li to tato páka budiž.
Průvody a jiné akce: Nemohu soudit nemám zkušenosti. Ale asi je to v kompetenci pořadatelů. Jaké zvíře si vezmou do průvodu. Snad je slečna obeznámila že je to první průvod co kobyla jde. Kdyby něco asi by jí vykázali. Ve videu je zvíře relativně v klidu nejančí ani nikoho neohrožuje. U nás se chodí jedna historická akce taky. Jedna ženská sem posílá do průvodu koně co se panicky bojí davů. Koníček jančí minule se začal točit zadkem k divákům a stavět se na zadní. Průvod nedošli a koně si majitelka musela odvést. Dává ho do průvodu vesele dál a stejně nepřipraveného. Majitelka ze Zlatou někde očividně začít museli. A podle toho co psala kobylu prupravila na co mohla. Nikde jsem si nevšimla že by bylo psáno že kobyla nebyla zvyklá na dav. Pouze že se zalekla když vyšli z brány mumrajzu okolo. Na střelbu jí těžko bude ve stáji zvykat nebo vám by se líbilo kdyby do stáje kde máte koně někdo přitáhl dělo nebo pyrotechniku a začal střílet? Nebo aby dělal bordel na celou stáj? Nevíte jak to tam chodí.
Zmínila Kutnou Horu pokud jí toto kobyla prošla v klidu tak je to úspěch je to velká akce průvod jde v davu lidí v uzoučkých uličkách. Jezdím tam jako divák každý rok i když to mám daleko. To jak bude slečna nadále pokračovat je její věc. Možná bych doporučila nakontaktovat se s paní J. Spáčilovou která dělá koně pro film a tyhle akce a nebo filmové koně v Humpolci. Jistě vám poraděj a pomohou. Klidně mi napište soukromě.
Šklebivost: Toto může být dáno tím co má kobča za sebou. Nevím jak na majitelku ale psala že na cizí se šklebí pokud si správně pamatuji. Pokud má za sebou pestrou minulost je to logické že cizím nevěří.
Už se lidi proberte VŠICHNI jak majitelka tak ostatní diskutující. Bože to je tady kolektiv na dvě věci. Je to akorát k pláči
Možná by mě zajímalo zda bude slečna koníka kovat protože tyto akce se chodí na betonu a obecně koně se světlými kopyty mají měkčí rohovinu.
Na vaší otázku. ano kovat se bude. Loni v létě se jí sundali podkovy, ale kvůli akcím právě tohoto typu kovat opět začneme a už budeme.
nezapomente mě ukamenovat že nechci koupit koníčkovi botičky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
A k tomu chiropraktikovi. Mám jednoho z vámi jmenovaných, ale bohužel zde konkrétní nebudu. Lidi jsou schopný dotyčného člověka prudit. Mohu vám napsat soukromě kterého mám.
To DANDULKA
Neznáte, tudíž si nechte rady pro radící od cesty.
Hezky jste to kobyle pohnojila, neb jste jediná, která říká, dělej si s kobylou co chceš, ostatní ať se jdou bodnout.
Lhostejnost je velice hnusná vlastnost. Mnohému zlu by se mohlo zabránit, pokud by přihlížející nebyli lhostejní.
A to my tu zas lhostejní nejsme a drtivá většina z nás se i podpisuje.
Předpokládám, že jste vše četla, než jste sepsala to pojednání. Takže koukněte na přiložené fotky. Na obou je stejná koby, ale má jinou jezdkyni. Je to ta stejná kobyla, která teď nejde zastavit. Čím to, že dříve šlapala s dívenkou, (ke skákání jistě patří i práce na jízdárně) a teď je problém jak na jízdárně, tak i v terénu?
Než jste se tu pustila do zde přítomných, chtělo to, trochu se zorientovat a podumat, proč jsou všichni na tu ženu jak sršni. A to se většina velmi krotí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
To DANDULKA
Hezky jste to kobyle pohnojila, neb jste jediná, která říká, dělej si s kobylou co chceš, ostatní ať se jdou bodnout.
Lhostejnost je velice hnusná vlastnost. Mnohému zlu by se mohlo zabránit, pokud by přihlížející nebyli lhostejní.
Předpokládám, že jste vše četla, než jste sepsala to pojednání. Takže koukněte na přiložené fotky. Na obou je stejná koby, ale má jinou jezdkyni. Je to ta stejná kobyla, která teď nejde zastavit. Čím to, že dříve šlapala s dívenkou, (ke skákání jistě patří i práce na jízdárně) a teď je problém jak na jízdárně, tak i v terénu?
Než jste se tu pustila do zde přítomných, chtělo to, trochu se zorientovat a podumat, proč jsou všichni na tu ženu jak sršni. A to se většina velmi krotí.
A víte Zuzko kdo je to Danulka? Pořád jsem ve formě co se týče čtení "zdrojáků" Ifauny. Máte SZ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
carroll
napsal(a):
Můžu hádat?).
Správně.

sisi58
napsal(a):
To DANDULKA
Ano tak když si mám nechat rady pro sebe já nechte si je taky od cesty a třeba je prodejte tomu kdo bude mít zájem.
Zeptám se vás na jedno.
Jste majitel koně vy? Asi ne čili se starejte o sebe.
Kobyle těžko pomůžete tímto způsobem.
Co pomůžete koni kradeným fotem? Na první fotce je rozpadlí nespokojený koníček stejně jako na druhé. Jste zkutečně Hercules.
Koně má slečna dobře živeného v pořádku čili není ani důvod k odebrání ale pokud si troufáte podejte Trestní oznámení za týrání, když jste hrdinové. Pokud slečna doloží podklady od veterináře, kováře i chiropraktika tak jste víte kde a z ostudy budete mít kabát.
A podepsat se umím Moje jméno máte v Loginu. Takže nazdar stádo sršní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Správně.
Hádat ani nebudu.
Asi tak...
Tři čísla v loginu, úplně stejné slovní vyjadřování. Koukám že když se vás nikdo nezastane, zastanete se sama. Stáhnete fotky z netu, kvůli těm ji asi vzpínání učíte co?
Já nevím jak kdo navlíká martingal, chápu že ho navleče křížem, ale před zarážky... To opravdu nechápu jak dělá, pochybuju že sou to otěže které se nedají rozepnout, od toho tam totiž ta přezka je.
A že nemáte aby vás zabila? Ale máte. Kobyla vás vytahuje ze sedla, je dopředná, vy ji musíte držet.
Jestliže to tak není tak jí vraťte stihlo když je kobyla tak v pohodě.
napsal(a):
Ano tak když si mám nechat rady pro sebe já nechte si je taky od cesty a třeba je prodejte tomu kdo bude mít zájem.
Zeptám se vás na jedno.
Co pomůžete koni kradeným fotem? Na první fotce je rozpadlí nespokojený koníček stejně jako na druhé. Jste zkutečně Hercules.
Koně má slečna dobře živeného v pořádku čili není ani důvod k odebrání ale pokud si troufáte podejte Trestní oznámení za týrání, když jste hrdinové. Pokud slečna doloží podklady od veterináře, kováře i chiropraktika tak jste víte kde a z ostudy budete mít kabát.
Zbabělče!

Zajímavé, že registrace účtu dandulka proběhlo po tom, co se začali lide atlantide rikat PRAVDU. Stejné vyjadřování nezakryjete a podrobný login uz vubec ne.
Atlantido, jestli budete konat, zkuste spíš plastové podkovy. Na asfalt, dlažbu jsou mnohem vhodnější, méně kloužou. Sice jsou dražší, ale zas trošku tlumí nárazy, což je pro Zlatku rozhodně přínosné.
Možná to je jen nějaký můj problém, ale přijde mi, že klasické hladké podkovy kloužou po asfaltu jako po ledě, hlavně teda v krizových situacích, úskok, prudší obrat... Vím o koních, co se tak rozsekali.

kapička
napsal(a):
Atlantido, jestli budete konat, zkuste spíš plastové podkovy. Na asfalt, dlažbu jsou mnohem vhodnější, méně kloužou. Sice jsou dražší, ale zas trošku tlumí nárazy, což je pro Zlatku rozhodně přínosné.
Možná to je jen nějaký můj problém, ale přijde mi, že klasické hladké podkovy kloužou po asfaltu jako po ledě, hlavně teda v krizových situacích, úskok, prudší obrat... Vím o koních, co se tak rozsekali.
Dobrý den,
nám podkovy také klouzaly, jak po asfaltu, tak po blátě. Nyní nekoveme a je klid, je to nepříjemný pocit, když koni ujedou zadní a sedne si na zadek. A to jsme po silnici jeli 2x za život
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na vaší otázku. ano kovat se bude. Loni v létě se jí sundali podkovy, ale kvůli akcím právě tohoto typu kovat opět začneme a už budeme.
nezapomente mě ukamenovat že nechci koupit koníčkovi botičky.
Dejte plastové podložky. https://www.podkovy.cz/luwex-podlozka-vykrojena/ Kobyle to pomůže, vás to nezruinuje.
Mě se díky botičkám sebral zchvácený kůň. Teď funguje skoro jako nový.
napsal(a):
Zeptám se vás na jedno.
Sršni jsou v rojích. Co jste měla z Přírodopisu?
Pokud tedy jeste muzu..
1/ Tak nechapu proc hltite dalsi vlakno
Ale budiz vase rozhodnuti
2/jak jste prisla na to ze vas nemam rada?
3/ komu a jak prodam sve veci je vyhradne me rozhodnuti.
A ano neprodala jsem vam ji protoze
Ze vam je k nicemu. K nicemu. Chapete?
4/uz vas mam dost. Toho vaseho ignoranstvi.
Ja se vam celou dobu snazila pomoct ( poradit)
Vysledek 0
Mate vsechno fajn nic vas netrapi kobyla zadny problem nema tak co sem lezete? Kazdy zivi tvor ma mit sanci na dustojny a prijemny zivot.
Uz si prosim jednou pro vzdy uvedomte ze tady proste lidem nejde o to jestli mate vel s nebo xl.. jestli jste takova nebo makova. Lidem jde o toho kone.
Kdyby jste neco vedela o principech spravneho jezdeni, tak jiste vite ze i westednaci obsedaji na stihle. Jezdi na stihle a az od vyssi urovne je nutna paka a jizda jedno ruc. Tudiz paku pouziji az kdyz je kun 100% na stihle pak peo zjemneni pouziji paku. Paka je velmi ostra a at je lomena ci ne patri vyhrade zkusenym lidem a koni ktery reaguje. Ne ne dopredneho kone ktereho neudrzite.
A jak vy tu porad branite to vase vzpinani. Tak si to delejte. Kazdy uci kone co uzna za vhodne. Zabije vas ne nas. Kdyby jste ji radeji naucila obraty. Na sed zastavit ale to jen tak naokraj
A posledni bod chranice. Pokud chcete inveatovat kupte si veredusy. Ty jsou celkem velmi dobre ale spenky pred proslapnutim taky neochrani ikdyz stoji 5000 kc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.233
Na jizdarenskou praci pouzivame neoprenove kombi - jsou skvele kun se pod nimi neodre ani nespoti
Do terenu pouzivame skvele chranice, ktere ani v tom nejvetsim verdru kone nespoti a neodrou a jeste zvony taky z neoprenu a nebo zvony kentaur taky bajecne
Urcite nedejte na rady tech co tvrdi, ze chranice nepotrebujete - konska noha je tim castecne zpevnena a zaroven chranena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.233
Jeste dodala, ze jezdime jak pekne cesty tak i horsi lesni a zadne jehlici nebo jina necistota se nam tam nikdy nedostala a urcite je lepsi prevence nez pak resit nejake zraneni - konska noha je velmi dulezita a ochranu si zaslouzi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Kolik nicků chcete ještě atlantido použít? Když je vše v pořádku, proč chodíte lidi žádat o rady? Nechápu. A nepochopím, jakej to má vlastně celý smysl. A my se zase všichni chytli, možná stačilo od začátku ignorovat i ten dotaz, protože ho napsala zrovna Atlantida.

Chudák Mastňáček. Kdyby věděl, kdo se tu za jeho nick schovává Jen mě docela dost šokuje, že chodíte i na ovce / kozy, Atlantido. Nebo fakt nevim, kde jinde byste vzala inspiraci na další nový nickname. (PS: Mastňáček chová masná zvířata... koně ani omylem - jen pro upřesnění. Takže tenhle nick můžete smazat. To byla blbá volba. ) Jo... a jestli začnete psát ještě tam, tak si zajdu zažádat k psychoterapeutce o nějaký tišící léky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jo a Atlantido, Hempfinga si nekupujte, protože vy to nepochopíte. Je to napsáno dost složitě a člověk musí mít velmi hodně empatie a vlastního poznání, aby pochopil, co tím básník chtěl říci. Pro vás zbytečná investice.
Celek me zaujal ten sloh od jakeho si nicku. Podle toho jak je to napsane zrejmne stejny laik jako zlatka.
1 bod kterej me dosta. Co se udidla tyce ze majitel musi vedet kde je problem. PAKA SE NEPOUZIVA NA PRABLEM ZLATKO
2 svetla kopyta obecne nejsou mekkci -TO JE JIZ NEKOLIKRAT VYVRACENY MITUS SAMOZREJMNE NE MNOU ALE VEDECKY ZLATKO
3ze uci kobylu na zadni no a co?
CO KDYBY JI RADSI NAUCILA CHODIT NA UDIDLE KTERE JE PRO ZLATKU VHODNEJSI MISTO OPICAREN?
4) chodi na pruvody a akce s konem ktereho nezvladne sama v lese?
NO DOUFEJME ZE MA POJISTKU NA BLBOST A ZE NEKOHO KOBYLKA NA PRUVODU NEPREVALCUJE PROTOZE JI TY NERVY KTERE MA ZREJME Z OCELI UJEDOU.
Vzpínání jí pomalu začínám schvalovat. Alespoň se koby naučí bránit a škoda každé rány která padne vedle. Však ona ji to bude učit i v sedle, každá nezkušená to minimálně jednou zkusí. Jen mi bude líto kobylky, viděla sem dost pádů vzpínajících se koní, jeden toho zneužil v sedle, a i s jezdcem se zřítil na dreveny plot, měl sakra štěstí, jedno prkno se zlomilo tak, že ostrý kus se mu zapíchl do krku. Další měl frakturu lebky, vzepjal se totiž vevnitř stáje. Třetí frakturu žeber, vzepnout se na sfaltovce a přepadnout se nevyplácí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a Atlantido, Hempfinga si nekupujte, protože vy to nepochopíte. Je to napsáno dost složitě a člověk musí mít velmi hodně empatie a vlastního poznání, aby pochopil, co tím básník chtěl říci. Pro vás zbytečná investice.
Taky jsem v souvislosti s Atlantidou sáhla do knihovny a vytáhla toto, dovolím si citovat:
M.S. Mjr. Josef Dobeš - Kůň a jezdec ve výcviku (str.72 a 73)
Máme-li postupovat při práci na přijíždění koně systematicky, musí jednoznačné požadavky navazovat na výsledek práce předcházejících. V přehledu opakujeme postup a sled jednotlivých požadavků tak, jak na sebe logicky navazují:
Přehled postupu práce v přijíždění koně
Nižší stupeň ježděnosti
1. Najetí koně na pomůcky
a) holeněmi
b) otěží
c) vahou (sedem)
2. Zádrže (parády)
a) poloviční zádrž
b) celá zádrž (zastavení)
3. Práce v kroku – volný krok, krok na dlouhé otěži
4. Práce v klusu – střední klus, pracovní klus, krátký klus, prodloužený klus
5. Projíždění rohů a obratů, velký kruh, malý kruh
6. Obrat kolem předku (plece), sebraný krok
7. Práce ve cvalu – pracovní, krátký, střední a prodloužený cval
8. Práce na jedné stopě – obraty v chodu, ježdění na kruhu, vlnovky, obloukem změnit směr
9. Obraty kolem zádě – uhýbání na holeně
10. Couvání
Vyšší stupeň ježděnosti
1. Cval na vnější noze
2. Obraty kolem zádě
3. Práce na dvou stopách – překroky – dovnitř plec, dovnitř záď, renvers
4. Obraty kolem zádě v chodu
5. Přeskok ve cvalu
Vše na stihle.
Atlantido, v jaké fázi této klasické stupnice jste?
Odpovím si sama - nejste ani u bodu 1). No, hlavně, že učíte kobylu vzpínat se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A víte o jaké literatuře sní její kobylka? Něco takového kdyby kobylka mohla by jí koupila k narozeninám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A to se zas nelíbí mně. Nikdy jsem takto nevypadala, nikdy už vypadat nebudu, na to jsem líná a stará a proč musí všichni vypadat takhle...
Coudas, nedejte na testosteronem sršícího muže na titulní straně Když chcete knihu prodat, musí tam být něco takového. Ale kniha sama uvnitř je docela dobrá a skutečně si vystačíte jen s vlastním tělem. Nikdo neříká, že z vás musí být Schwarzeneger, ale i na protažení či probrání těla a vzpomenutí si na sportování v mladí to není špatné.
Jako padesát kliků taky neudělám, ale je fajn to zkusit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Saola já reagovala na tu předtím ale předběhla jste mně s příspěvkem Cvičit už nemám sílu, "cvičím" kolikrát celý dopoledne, ale ne pěkně v teplíču, ale v těch sra... co jsou teď, tak ještě vydávám energii na zahřátí S dcerkou dáváme pětiminutovku, protože jsem zjistila, že v druhé třídě neumí udělat technický dřep, tak se zaměřujem na tohle. Cvičit s vlastním tělem určitě super, jen se musí napřed unést, má tu postavu holt po nás.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Sophii
napsal(a):
Mě by zajímalo jakto že není hubená když tvrdila že celé léto denně jezdila na kole 16 kilometrů tam a zpátky takže 32 km...
Mně by taky zajímalo, proč nejsem hubená, když dělám co dělám...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dandulka - když už se sama sebe tak hezky zastáváte, mám jediný dotaz tedy na vaše druhé já - "Zeptám se vás na jedno. Jste majitel koně vy? Asi ne čili se starejte o sebe. Kobyle těžko pomůžete tímto způsobem." Podle tohoto vzorce - její kůň nic mi do toho není = proč bych měla někomu vůbec něco radit, když mi do jeho koně nic není, a proč tedy o radu, jakoukoliv vůbec žádá...
Mno, vím, že odpovědi se nedočkám, ae to já jen aby řeč nestála...
Já bych to viděla takto. ;)
https://www.facebook.com/horsedimension/videos/1555136737933730/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A kde maj sluchátka koně? Takhle "nasucho" bych se na to vyprdla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to se zas nelíbí mně. Nikdy jsem takto nevypadala, nikdy už vypadat nebudu, na to jsem líná a stará a proč musí všichni vypadat takhle...
Couďáskuuu. Vás se tohle vůbec netýká.Jinak upřímnost vaše je senzační.Já jsem taky starej a línej už.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nebo si taky pořiďte "vycházkového" koně a nejlépe závisláčka pěkného.Pobyt na čerstvém vzduchu a pohyb zaručen. Jak že zima je u koní nuda?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo si taky pořiďte "vycházkového" koně a nejlépe závisláčka pěkného.Pobyt na čerstvém vzduchu a pohyb zaručen. Jak že zima je u koní nuda?
Asi takto?
https://www.facebook.com/horsedimension/videos/1555136737933730/
Jinak vhodné pro Zlatku a Atlantidu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Protože si tělo zvyklo. Máte svaly + ženské tvary. Jsou ženské, které nemají ani jedno, nemusím chodit pro příklad daleko.
Já nemám svaly, já mám čáry. Příroda každému nadělila své, škoda, že se najdou tací, kteří to umějí tak bezvadně zdegradovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Couďáskuuu. Vás se tohle vůbec netýká.Jinak upřímnost vaše je senzační.Já jsem taky starej a línej už.
Mně na to vždycky říkaj - já bych chtěl bejt starej jako ty
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Asi takto?
https://www.facebook.com/horsedimension/videos/1555136737933730/
Jinak vhodné pro Zlatku a Atlantidu.
Nádherný, ne? Pohoda a žádný stresy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně na to vždycky říkaj - já bych chtěl bejt starej jako ty
Člověku je tolik na kolik se cítí.Takže já patnáct asi.
Sophii
napsal(a):
Mě by zajímalo jakto že není hubená když tvrdila že celé léto denně jezdila na kole 16 kilometrů tam a zpátky takže 32 km...
Tak opomenu to, zda tomuhle tvrzení od slečny věřím nebo ne (ne;)
Ale i kdyby ano, tak proto, že hubnout se musí především vyváženou stravou v kalorickém deficitu, ten pohyb tomu hubnutí zas tolik nepřidá, jak si lidi myslej.
Zejména pokud ten pohyb je kardio (jízda na kole), na který tělo nejdřív reaguje (něco by určitě zhubla), ale pak si na něj poměrně rychle zvykne a na stále stejnou zátěž se adaptuje.
Holky vzdyt nejde o to jestli mame 50 nebo 70 kg. Ale hlavni vec je citit se dobre a byt sama se sebou spokojena. Ja treba poznam kazde kilo ktere mam nahore a vlastne i dole.. Ale jde o to citit se dobre. Ja nikdy necvicila (pritel kazdy den) jednou jsem s nim byla a me to proste nebavi. Kdyz to ale vemu kolem a kolem tak ja cvicim u tech koni myslim vic nez bezna holka v posilovne. Zada mam jak arnold a silu ze zvednu sama sebe nad hlavu. Pritom si vsichni mysli jakej sem posera... jo prd. Kazdopadne to ale chce nejakym zpusobem se udrzovat. Zenska ma byt zenska a ne hromada cehosi mekkeho, neforemneho. To se muzu atlantida zlobit jak chce. Kdyby chtela ze 100 kg udela 80 za par mesicu a urcite by jo bylo lepe. Ale treba je takto spokojena a nevadi ji to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Mno, tak toto téma už jsme několikrát probrali, že, tak asi netřeba probírat znova... Myslím si, že u atlantidy není tak velký problém její váha jako její přístup ke všemu, což se pak na tý váze odrazit může. Ale já bych spíše řešila ochotu se učit a změnit svůj přístup a přestala bych házet vše na okolí a na to, jak chtějí jen všichni ublížit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Člověku je tolik na kolik se cítí.Takže já patnáct asi.
V tom případě jsem asi batole...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.233
Je smutny, kam se tahle diskuze dostala.Ceho jste docilili? tohle jeproste zase hon na carodejnice v tomto pripade na Zlatku/Atlantidu.Chtela jen radu ohledne chranicu a zase se to zvrhlo, protoze tady zase jisti lide maji potrebu zdelovat neco o co se nezadalo a nemuzou nebo nedokazi si veci nechat pro sebe a povznest se nad celou vec a jen radit k danemu tematu.
A resit tu jeji vahu to uz je vazne moc.Tohle uz je kybersikana, ale to vam asi nedojde
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je smutny, kam se tahle diskuze dostala.Ceho jste docilili? tohle jeproste zase hon na carodejnice v tomto pripade na Zlatku/Atlantidu.Chtela jen radu ohledne chranicu a zase se to zvrhlo, protoze tady zase jisti lide maji potrebu zdelovat neco o co se nezadalo a nemuzou nebo nedokazi si veci nechat pro sebe a povznest se nad celou vec a jen radit k danemu tematu.
A resit tu jeji vahu to uz je vazne moc.Tohle uz je kybersikana, ale to vam asi nedojde
Další nick?
Holka řeší chrániče na nohy a neřeší zdravotní a psychický stav koně.
Dám příklad ze života. Bydlela jsem jako mladá v Olomouci, tam jezdí tramvaje a v nich, za minulého režimu, ruští důstojníci. Moc se nemyli, ale o to víc na sebe lili ruské voňafky (kdo zažil, ví o co jde ). Takže místo čistoty, polití voňavkou. A Zlatka místo rozumné a přiměřené jezdkyně, nafasuje hyper super chrániče. Asi tak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosim vas co to zase je? Chtela poradit ohledne chranicu na nohy. Nejlepsi ochrana je adekvatni vaha jezdce. To ze se vam to zlatko nelibi je vas boj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tak ještě jednou. K tématu se vyjadřovali všichni do doby, než sama zakladatelka přidala fotky s tím, že se má kobyla jako prase v žitě. Podle fotek se tak má možná po stránce krmení, na což jsme reagovali, s oponencí majitelky, že ona vše dělá správně a za TO můžou všichni ostatní, bývalí majitelé, zacházení... Můžete mi říci, čím koho šikanujeme?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ještě jednou. K tématu se vyjadřovali všichni do doby, než sama zakladatelka přidala fotky s tím, že se má kobyla jako prase v žitě. Podle fotek se tak má možná po stránce krmení, na což jsme reagovali, s oponencí majitelky, že ona vše dělá správně a za TO můžou všichni ostatní, bývalí majitelé, zacházení... Můžete mi říci, čím koho šikanujeme?
Coudas, kyberšikana už tu byla. Je to furt dokola.
Majitelka by měla být, za péči o svou kobylu, svatořečená a ostatní přijdou do pekla, za to, že furt něco mají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Coudas, kyberšikana už tu byla. Je to furt dokola.
Majitelka by měla být, za péči o svou kobylu, svatořečená a ostatní přijdou do pekla, za to, že furt něco mají.
Jo, já vím, i trestní oznámení už tu bylo. A stejně jsme zas všichni nalítli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Je ale trochu smutné, že jí tam u ní nikdo neporadí.Možná si nenechá poradit a pak marná snaha.Musí člověk ukázat taky trochu pokory aby lidi měli důvod pomoci.Hlavně člověk musí slušně, pomoc oplatit a nebo alespoň nabídnout.Zkrátka chovat se slušně za každé situace.Vždyť já mám i louku od sousedky na spásání pro koně. Teda půjčenou samozřejmě.No a to jsem jen vždy slušně zdravil. Ani svatozář jsem tehdy neměl sebou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Však dyť máme zvednout pozadí a přijet poradit a pomoct...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je ale trochu smutné, že jí tam u ní nikdo neporadí.Možná si nenechá poradit a pak marná snaha.Musí člověk ukázat taky trochu pokory aby lidi měli důvod pomoci.Hlavně člověk musí slušně, pomoc oplatit a nebo alespoň nabídnout.Zkrátka chovat se slušně za každé situace.Vždyť já mám i louku od sousedky na spásání pro koně. Teda půjčenou samozřejmě.No a to jsem jen vždy slušně zdravil. Ani svatozář jsem tehdy neměl sebou.
Mám kolegyni u koní, která je némlich to samé co Atla. Všechno ví nejlépe. A to jí s koněm a u koní radili jiní borci, než má maličkost!
Ne, ne, tak to není! Ne, ne, tak já to dělat nebudu! Ne, ne to není pro mého koně vhodné! Ale co dělá, nemá logiku. Jen skřípu zubama.
Nevím, kam se chodí radit nebo kde bere rozumy, asi na FB do skupiny: "Ostatní mi nerozumí a závidí!"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Však dyť máme zvednout pozadí a přijet poradit a pomoct...
Já nic radit nemůžu..Co bych tam byl platný?A to aby na ní nejezdila jí už říkalo víc lidí. Proto tam nemá cenu jezdit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Mám kolegyni u koní, která je némlich to samé co Atla. Všechno ví nejlépe. A to jí s koněm a u koní radili jiní borci, než má maličkost!
Ne, ne, tak to není! Ne, ne, tak já to dělat nebudu! Ne, ne to není pro mého koně vhodné! Ale co dělá, nemá logiku. Jen skřípu zubama.
Nevím, kam se chodí radit nebo kde bere rozumy, asi na FB do skupiny: "Ostatní mi nerozumí a závidí!"
Taky pár lidí takových znám.Svým způsobem jsou hloupí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
sisi58
napsal(a):
Další nick?
Holka řeší chrániče na nohy a neřeší zdravotní a psychický stav koně.
Dám příklad ze života. Bydlela jsem jako mladá v Olomouci, tam jezdí tramvaje a v nich, za minulého režimu, ruští důstojníci. Moc se nemyli, ale o to víc na sebe lili ruské voňafky (kdo zažil, ví o co jde ). Takže místo čistoty, polití voňavkou. A Zlatka místo rozumné a přiměřené jezdkyně, nafasuje hyper super chrániče. Asi tak.
Ne tohle není můj nick a ani dandulka. Přišla mi i nabídka pomoci od nicku Mastnacek@.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Pro mastnacek@ prosím ozvěte se mi jěště nějak nelze vám momentálně odpovědět. Pošlu vám do soukromé správy své kontaktní údaje a můžeme se případně domluvit. Moc děkuji.
sisi58
napsal(a):
Jojo, takoví lidé jsou...
Nebudu kecat že sem si něčím takovým neprošla, taky sem sežrala šalamounovo houno a jela si svoje, a chtěla problém mít okamžitě vyřešenej ašla na to silou, ale lidi do mě hučeli, a plno lidí mě pomlouvalo, a po nějaké chvíli mi to v tý palici přecijen začalo šrotovat- a co kdyby přeci byla jiná cesta...
Musím říci že ta druhá korpulentní slečna co má taky tu zlatici sice jede podobné útočné bomby, ale přijde mi rozumnější, že přecijen nakonec dá na rady lidí tady a trošku nad tím pemýšlí, no že by šla na svou kobylu s pákou, to bych řekla že by jí nikdy ani nenapadlo.
Paní Zlatka/Atlantida by se mohla od ní třeba přiučit.
Ale ono je leší nevět své chyby, všechno svést na koně, a na lidi co před tím měli toho koně, a na minulost koně, ale napravit to? To ne, protože důležité je mít všechno hned, ale ono to kupodivu nejde.
Ona ta zlatka na to udidlo nereaguje, ona se s ním pere, ona se možná s tím udidlem vzteká. To udidlo jí vůbec nezastaví, ono jí je jedno že něco v hubě má, ona ho nerespektje... No za to může tamto a tamhleto, a já na ni nestačím. Můj trenér není schopný mě naučit jak koně zjemnit, no můj "trenér" řekl že přiježďování je k ničemu, radši ať jí jezdím na otěžích, a ať ji rovnou učím vzpínání. Do terénu jí dám páku, ať nad ní mám páku, ono ji to v hubě zabolí, a rvát se přestane.
Já tady vyprávím jak tu chuděru všichni týrali, jak je nepochopená, zničená, jak lidem nevěří. Ale já ji párkát pohonila v kruhovce jakože mega velký horseman ship, a to, že si při vzpínání ustoupí dozadu si vyjadřuji ne tak, že se kůň tímhle vyrovnává, aby nepřepadl, ale že má o mě strach... Na duhou stranu v sedle, kde s tou kobylou mám být synchronizovaná, a prakticky jeden jezdec, kor do terénu, jí narvu páku, protože mě nebaví řešit problém který má s udidly, a hackamore očividně nebylo tak ostré aby ji zastavilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Jojo, takoví lidé jsou...
Nebudu kecat že sem si něčím takovým neprošla, taky sem sežrala šalamounovo houno a jela si svoje, a chtěla problém mít okamžitě vyřešenej ašla na to silou, ale lidi do mě hučeli, a plno lidí mě pomlouvalo, a po nějaké chvíli mi to v tý palici přecijen začalo šrotovat- a co kdyby přeci byla jiná cesta...
Musím říci že ta druhá korpulentní slečna co má taky tu zlatici sice jede podobné útočné bomby, ale přijde mi rozumnější, že přecijen nakonec dá na rady lidí tady a trošku nad tím pemýšlí, no že by šla na svou kobylu s pákou, to bych řekla že by jí nikdy ani nenapadlo.
Paní Zlatka/Atlantida by se mohla od ní třeba přiučit.
Ale ono je leší nevět své chyby, všechno svést na koně, a na lidi co před tím měli toho koně, a na minulost koně, ale napravit to? To ne, protože důležité je mít všechno hned, ale ono to kupodivu nejde.
Ona ta zlatka na to udidlo nereaguje, ona se s ním pere, ona se možná s tím udidlem vzteká. To udidlo jí vůbec nezastaví, ono jí je jedno že něco v hubě má, ona ho nerespektje... No za to může tamto a tamhleto, a já na ni nestačím. Můj trenér není schopný mě naučit jak koně zjemnit, no můj "trenér" řekl že přiježďování je k ničemu, radši ať jí jezdím na otěžích, a ať ji rovnou učím vzpínání. Do terénu jí dám páku, ať nad ní mám páku, ono ji to v hubě zabolí, a rvát se přestane.
Já tady vyprávím jak tu chuděru všichni týrali, jak je nepochopená, zničená, jak lidem nevěří. Ale já ji párkát pohonila v kruhovce jakože mega velký horseman ship, a to, že si při vzpínání ustoupí dozadu si vyjadřuji ne tak, že se kůň tímhle vyrovnává, aby nepřepadl, ale že má o mě strach... Na duhou stranu v sedle, kde s tou kobylou mám být synchronizovaná, a prakticky jeden jezdec, kor do terénu, jí narvu páku, protože mě nebaví řešit problém který má s udidly, a hackamore očividně nebylo tak ostré aby ji zastavilo.
Jděte už do hajzlu všichni. Ráda bych aby se mi ozval dotyčný jenž mi napsal s nabídkou pomoci a vy ostatní si jděte po svém.
Je jen moje věc co učím svého koně! I kdybych jí stavěla na hlavu je to zase jen a jen moje věc. Též je moje věc na čem ho jezdím a jak s ním pracuji. Já jsem vedená jako majitel v průkazu i ve Slatiňanech. Já mám průkaz.
Pokud to nechápete tak si přešlápněte přesedněte atd... Stejně nedosáhnete toho čeho chcete. Koně neprodám konec a tečka!
Veroniko jak jsem psala ve vašem vlákně knihy jsou vaše tak si s nimi dělejte co chcete klidně si s nimi zatopte sežerte je nebo si vytřete víte co. Je to vaše věc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jděte už do hajzlu všichni. Ráda bych aby se mi ozval dotyčný jenž mi napsal s nabídkou pomoci a vy ostatní si jděte po svém.
Je jen moje věc co učím svého koně! I kdybych jí stavěla na hlavu je to zase jen a jen moje věc. Též je moje věc na čem ho jezdím a jak s ním pracuji. Já jsem vedená jako majitel v průkazu i ve Slatiňanech. Já mám průkaz.
Pokud to nechápete tak si přešlápněte přesedněte atd... Stejně nedosáhnete toho čeho chcete. Koně neprodám konec a tečka!
Veroniko jak jsem psala ve vašem vlákně knihy jsou vaše tak si s nimi dělejte co chcete klidně si s nimi zatopte sežerte je nebo si vytřete víte co. Je to vaše věc.
Vy přednostně nechápete, čeho že to chceme dosáhnout.
Joo to ste mega frajer no, že máte koně. To měl, má a bude mít kde kdo, bohužel.
Je to vaše věc, jistěže.
Nakonec jen arogantně hoďte hlavou, já si budu dělat co chci (chroust brambůrků), já mám průkaz (lok coca-coly)...
Ale pk netvrďte že vaše kobyla je zkažená lidmi před vámi, vy sama si ji kazíte vesele dál, protože vám je vaše kobyla jedno, hlavně ať máte na čem jezdit, a čím se chlubit na průvodech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Joo to ste mega frajer no, že máte koně. To měl, má a bude mít kde kdo, bohužel.
Je to vaše věc, jistěže.
Nakonec jen arogantně hoďte hlavou, já si budu dělat co chci (chroust brambůrků), já mám průkaz (lok coca-coly)...
Ale pk netvrďte že vaše kobyla je zkažená lidmi před vámi, vy sama si ji kazíte vesele dál, protože vám je vaše kobyla jedno, hlavně ať máte na čem jezdit, a čím se chlubit na průvodech.
No a co je to moje věc Nazdar. Svoje debilní rady si nechte pro sebe nežádala jsem o ně a jen v meziřečí Brambůrky nejím. A proč?
Protože mám problém s vyplavováním soli. Průvody jsem chodila i bez koně. Takže Sorry tím vaše teorie padá.
Nepadá vůbec nic.
Řešíte pitomosti. Jako třeba strašně důležité oznámení, že nejíte brambůrky. A koho to zajímá?
Že ste před pořízením koně chodila bez něj je logické, ale teď koně máte. Nutně žlutého ať je pro princeznu. Ať se umí vzpinat, to je moc moc důležité. Průvody moc moc důležité, ale její spokojenost pod sedlem? To vás nezajímá, to jí narvete páku, protože ste líná. Protože máte milion výmluv proč něco nejde a všechno je vina kobyly.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
Nepadá vůbec nic.
Řešíte pitomosti. Jako třeba strašně důležité oznámení, že nejíte brambůrky. A koho to zajímá?
Že ste před pořízením koně chodila bez něj je logické, ale teď koně máte. Nutně žlutého ať je pro princeznu. Ať se umí vzpinat, to je moc moc důležité. Průvody moc moc důležité, ale její spokojenost pod sedlem? To vás nezajímá, to jí narvete páku, protože ste líná. Protože máte milion výmluv proč něco nejde a všechno je vina kobyly.
Kobyla za nic nemůže je to práce lidí. Nikdy za to nemůže zvíře. Stejně jako za to nemohl Sandík že mě chytl do pařátů. Mohla jsem si za to sama protože jsem zapomněla že se jedná o plně divokého dravce zatím. Stejně jako není chyba psa když někoho pokouše. Je to vše výchovou.
No a co že mám žlutého koně. Moje věc. Když už jsem kupovala vybírala jsem to co se mi líbí. O to tu běží. Prachsprostá závist.
S těmi brambůrky jste začala vy. Na každou akci je tu prostě reakce základní fyzika.
K tomu Hackamore. Stále ho používám, ale pouze na jízdárně. Dokonce jsem si ho brala i na trénink kdy se prvně šermovalo meči.
Takhle vypadá neovladatelná zvíře . Ovladatelnost jednou rukou. Jen se mi furt bbě motá levá otěž kolem kroužku takže musím dát asi karabiny.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kobyla za nic nemůže je to práce lidí. Nikdy za to nemůže zvíře. Stejně jako za to nemohl Sandík že mě chytl do pařátů. Mohla jsem si za to sama protože jsem zapomněla že se jedná o plně divokého dravce zatím. Stejně jako není chyba psa když někoho pokouše. Je to vše výchovou.
No a co že mám žlutého koně. Moje věc. Když už jsem kupovala vybírala jsem to co se mi líbí. O to tu běží. Prachsprostá závist.
S těmi brambůrky jste začala vy. Na každou akci je tu prostě reakce základní fyzika.
K tomu Hackamore. Stále ho používám, ale pouze na jízdárně. Dokonce jsem si ho brala i na trénink kdy se prvně šermovalo meči.
Takhle vypadá neovladatelná zvíře . Ovladatelnost jednou rukou. Jen se mi furt bbě motá levá otěž kolem kroužku takže musím dát asi karabiny.
Atlantido jste prostě hnusný sobec. Vubec vám nejde o zdraví a spokojenost vašeho koně a na tom koni to jde vidět bohužel i na fotkach, nechci raději vidět, jak tose zvíře vypadá v reálu. Přesně jak někteří už psali, nechcete řešit problém, chcete ho pouze potlačit.
Koně bolí nohy(kvuli mé váze)-tak na něj narvu nějaké chrániče-aby to nebylo vidět...
Kůň mě nerespektuje-tak mu narvu do huby páku, jeho to bude bolet a prestane...
Kůň je opadly ze svalů, ale to nevadí...pujdu si na něm zarajtovat bez sedla...
Moje kobyla take byla "zlá a sklebiva" dle slov bývalých majitelů. Nakonec se ukazalo, že ma problem se zády-tak jsem na ni prestala jezdit a hádej co Atlantido-mam doma mazlíčka. Prostě pro Zlatku jsi evidentně problem ty, takže bys na ní se svou vahou sedat neměla. Víš ono staci chodit vedle ni na prochazky a uvidíš, jak půjdou kila dolů.
Ale moment, vaha neni vlastne váš problém. On za to může kůň.

Mimochodem na vaši poslední fotce nevidím koně spokojeneho a uvolneneho, ale koně, co něco zahlédl v dálce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No a co je to moje věc Nazdar. Svoje debilní rady si nechte pro sebe nežádala jsem o ně a jen v meziřečí Brambůrky nejím. A proč?
Protože mám problém s vyplavováním soli. Průvody jsem chodila i bez koně. Takže Sorry tím vaše teorie padá.
Myslela jsem, že brambůrky nejíte, protože jste tlustá a chcete zhubnout. Vy tedy umíte překvapit. Srovnejte si vše v hlavě a i vašemu koni bude líp. Hodně štěstí
A jen se připomínám, neodpověděla jste mi, na jakém stupni přiježděnosti koně (viz můj příspěvek s citací mjr. Dobeše) se s kobylou pohybujete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Sama to Atlantido píšete - nemůže za to kůň ale člověk. Ale toho koně přece už přes rok máte vy. Takže cokoliv se děje, je váš problém, váš průšvih vaše zodpovědnost. Tak jak sjte sama napsala, kůň je váš, v\ jste majitel, vy to vše berete na sebe. Tak nechápu, proč neustále vše schazujete na všechny kolem?
A s čím vám nabídl ten jakýsi nick pomoc? S přiježděním kobyly, nebo s výběrem chráničů? Za sebe nechápu, s čím by vám měl kdo pomáhat, když vy tu pomoc neustále odmítáte a jen vztekle kopete kolem sebe, protože nikdo nechce akceptovat vaše představy o tom, jak to má vypadat. Nepotřebujete ani pomoc fyzické osoby, kupte si třeba nějaký výukový program pro jízdu a práci s koněm, je jich spousta. Jenže ono to stojí peníze a to, že vám hned v úvodu řeknou, že se k ježdění musíte určitým způsobem dopracovat.
Lidi to nemá cenu, já jedu domů. Zbytečná práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
saola
napsal(a):
Myslela jsem, že brambůrky nejíte, protože jste tlustá a chcete zhubnout. Vy tedy umíte překvapit. Srovnejte si vše v hlavě a i vašemu koni bude líp. Hodně štěstí
A jen se připomínám, neodpověděla jste mi, na jakém stupni přiježděnosti koně (viz můj příspěvek s citací mjr. Dobeše) se s kobylou pohybujete?
Také jsem se ptala na spoustu věcí, nebojte, odpověď nedostaneme ani jedna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co vám mám závidět?

Coudas-asi ma koně více žlutého
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jsme tam, kde před rokem.
Všichni jsou blbí, jen ona je letadlo!
Sophii
napsal(a):
Je to vaše věc, jistěže.
Máte můj.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu. Je to jen vaše věc, že tu kobylu postupně mrzačíte, až ji jednoho dne zabijete.
Bydlet blíž k vám, asi bych se neudržela. Vzhledem k tomu, že byste mě nedohonila, názorně by vám vysvětlila, co a jak. A kobyla by se zadostiučiněním přihlížela. I když, Česko zas tak velké není, tak co si udělat výlet?! Přidáte se někdo?

sisi58
napsal(a):
Máte pravdu. Je to jen vaše věc, že tu kobylu postupně mrzačíte, až ji jednoho dne zabijete.
Bydlet blíž k vám, asi bych se neudržela. Vzhledem k tomu, že byste mě nedohonila, názorně by vám vysvětlila, co a jak. A kobyla by se zadostiučiněním přihlížela. I když, Česko zas tak velké není, tak co si udělat výlet?! Přidáte se někdo?
Já bych se klidně přidala, je mi kobylky fakt líto. Jenže on si člověk většinu uvědomí, až o někoho přijde. Myslím, že Atlantida by si to neuvědomila, ani kdyby její kůň skákal pod ní na 3 nohách, ani kdyby tahal břicho na zemi, jak se prohne v zádech.

Líbí se mi kůň Coudas, takový svalouš

sisi58
napsal(a):
To by možná nebyl tak špatný nápad, vidět majitelku a jejího koně na živo. Třeba by se dal přehodnotit názor na váhu na koníka, jestli je pro ni páka až zas tak špatná, atd.
Ale myslím že to nevyjde.
napsal(a):
To by možná nebyl tak špatný nápad, vidět majitelku a jejího koně na živo. Třeba by se dal přehodnotit názor na váhu na koníka, jestli je pro ni páka až zas tak špatná, atd.
Ale myslím že to nevyjde.
Souhlasím. Ale třeba se někdy objeví nějaké video, kde kobča kluše a cválá s jezdcem třeba na kolbišti, pak uvidíme, jestli si dáme pár facek a posypeme si hlavu popelem a nebo to bude naopak. :).
Pořád je to výmluva na stranu kobyly.
Kobyle je 16 je moc stará
Kobylu jezdili špatně
Kobylu vyvazovali
Kobyla dlouho nic nedělala
Kobyla, kobyla, kobyla. Hledáte vinu kde není.
Co já bych vám měla závidět? Barvu koně? No na barvu to nejezdí víme? A myslím že se svým běloušem nemusím závidět ;).
Kůň mi reaguje na holeně, na sed, otěž je pouze korekční. Chodí mi od zádi, se správným držením hlavy.
Královské průvody sice nejezdíme, ale můj fešák si každoročně střihá pochody svatováclavské, svatomartinské a Mikuláše. A můžu říct že už na prvním takovém průvodu co kdy šel, a že tam taky bylo rušno (dát mažoretky s orchestrem koním za zadek je fakt supr nápad) jsem ji ujela úplně sama nikdo mě vodit nemusel a ten kůň sice koukal ale stále byl plně ovladatelný na úplně volné otěži.
Ale to je všechno o tréninku milá Atlantido. Já s tím koněm nic neměla zadarmo, a to myslím doslova. Jezdíme spolu na tréninky, zveme si trenéry k nám, účastníme se veřejných tréninků... Fůra času, fůra peněz.
Jenže vy si raději pořídíte páku za 800, páč na pořádný trénink sebe a kobyly byste nebyla schopná zaplatit.
Jo a fotka nic, portrét kobyly absolutně k ničemu, ukažte video vaší práce jak vám to skvěle jde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Za pochvalu koně děkuji, snažím se.
Co se návštěvy týká, myslím, že kdyby se nás pár sešlo, Atlantida by se radši odstěhovala. Bohužel slečna nechce pomoct ani poradit, ona chce slyšet, že to dělá dobře a vlastně je vše v pořádku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Coudas-asi ma koně více žlutého
Jo pardon, pohledám žlutší.

napsal(a):
Líbí se mi kůň Coudas, takový svalouš
Upřímně... na té první fotce moc svalouš není - tam je spíš špek
Každopádně koník se má vidno spokojeně a Coudas to dělá dobře. Pro mě by byla kondice na druhé fotce daleko optimálnější. Nemám ráda obezitu u koní, právě z hlediska dlouhodobého přetěžování jejich pohyb.aparátu. Ale sama vím moc dobře, jak nesnadno se u dobře krmitelných koní udržuje optimální stav. Taky se potácíme mezi "ještě jakštakš" a "už moc oplácanej"