Špatně narostlá noha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2018 18:00
Lara898

XXX.XXX.202.10

Dobrý den, zvažuji koupi hřebečka, bohužel má vlivem rychlého růstu vytočenou přední nohu, dle veterináře a kováře by se to mělo do 3 let správnou korekturou srovnat. Co si o tom myslíte? Je tu někdo se stejnou zkusenosti? Za jak dlouho se to srovnalo?
Předem děkuji za odpověď.

30.1.2018 18:12
kallisto

XXX.XXX.135.151

To by se nenašlo zdravé hříbě? Koní je teď dost...
Co když se to nespraví? Co s ním pak?

30.1.2018 18:31
Lara898

XXX.XXX.202.10

Právě proto se ptám, chci věděla názory ostatnich. Abych věděla všechny možnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2018 18:40

Lara898 napsal(a):
Právě proto se ptám, chci věděla názory ostatnich. Abych věděla všechny možnosti.

Možnost, že se to nesrovná, existuje vždycky. Myslím si, že byste měla mít předem rozmyšleno i tuto eventualitu. A všechno jiné považovat za bonus.

30.1.2018 18:43

To je ale otázka na veterinára, ktorý koňa videl, tu sa možno dozviete akurát to, že niekto mal takého koňa a zrovnalo sa to, niekto mal a boli problémy. Bez fotky(videa) nemôžeme ani len hádať, že ako to vyzerá, ako veľmi je noha vytočená a čo to môže robiť v budúcnosti.

30.1.2018 18:58
koně

XXX.XXX.205.252

Lara898 napsal(a):
Dobrý den, zvažuji koupi hřebečka, bohužel má vlivem rychlého růstu vytočenou přední nohu, dle veterináře a kováře by se to mělo do 3 let správnou korekturou srovnat. Co si o tom myslíte? Je tu někdo se stejnou zkusenosti? Za jak dlouho se to srovnalo?
Předem děkuji za odpověď.

Vytočenou, jak? Odkud? Taky jak je starý? Asi by to chtělo nějak upřesnit.Třeba foto?
A vada je spíše "kosmetická" že vás tluče do očí nějaká nepravidelnost, ale hříbě je normálně pohyblivé a zatím nemá problém?
Jestli ho nechcete na konkrétní sport a výkon, ale jen tak, na rekre, a jste ochotná opravdu investovat peníze do pravidelných korektur od odborníka, případně do veterinárních služeb a přípravků, můžete ho koupit.Máte naději padesát na padesát.
Pokud on věkem ztěžkne a následně zchromne, navzdory péči, u rekre koně se mu můžete přizpůsobit a nechat si ho jen tak.Nebo se mu postoj urovná a budete na něm moci jezdit i mezi lidi
Já mám zkušenost jen s novorozenými hříbaty a telaty.To by člověk řekl, že tohle nemohou rozchodit Překloubené, přikleknuté, různě pokřivené a ejhle, za pár dnů to většinou rozběhají.Když mají možnost.
Jak radí výše baarbora, nejlépe poradí veterinář, který ho viděl.

30.1.2018 19:20
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tam to na tých sponkách vyzerá ako fyzitída, toho si neber ani omylom.

30.1.2018 19:37

Vůbec si nedokážu představit situaci, která by mě donutila uvažovat o pořízení koně, který má našlápnuto být invalida od svého narození...

Je nutné ho pořizovat? Je zadarmo? Nemáte chuť se kouknout po jiném hříběti?

30.1.2018 19:44

Lara898 napsal(a):
V dubnu mu bude rok.

Nemyslím to nejako zle, ale pokiaľ na tomto koni vy a aj veterinár vidíte jediný problém vo vytočenej nohe(ktorú popravde ani nejako nevidím), tak by asi bolo vhodné vymeniť ľudí okolo vás, ktorí vám pri kúpe radia.
Edit: už vidím inzerát a keďže je to minimálne polovičná appaloosa, odporúčam pred kúpou zaujímať sa aj o 5 panel test.
http://www.equichannel.cz/ochorenia-v-chove-americkych-plemien.

Horsana, fyzitída? Was ist das? Google v slovenčine nič nenašiel.

30.1.2018 20:22
koně

XXX.XXX.205.252

Lara898 napsal(a):
V dubnu mu bude rok.

Podle fotky vidím veliké uši a hlavu.A někde dole nožky s boulovatými klouby.
Která má být ta vytočená?
A jinak se doktorovi zdá jako pěkný?

30.1.2018 20:28

Zkuste Martin Mihály, Infovrt,1.číslo,2012 Fyzitída u koní, třeba. Tak houby, nejde to otevřítsmajlík
Mvdr je z klinikaslon, ale tam článek nemá. Tak až horsana.

30.1.2018 20:34
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemyslím to nejako zle, ale pokiaľ na tomto koni vy a aj veterinár vidíte jediný problém vo vytočenej nohe(ktorú popravde ani nejako nevidím), tak by asi bolo vhodné vymeniť ľudí okolo vás, ktorí vám pri kúpe radia.
Edit: už vidím inzerát a keďže je to minimálne polovičná appaloosa, odporúčam pred kúpou zaujímať sa aj o 5 panel test.
http://www.equichannel.cz/ochorenia-v-chove-americkych-plemien.

Horsana, fyzitída? Was ist das? Google v slovenčine nič nenašiel.

Hm, nejde mi vložiť ppt, škoda.

Zadaj si do googlu "fyzitida hříbat", alebo "physitis foal"

Je to zdurenie rastových zón dlhých kostí, sú k tomu na internetoch aj krásne obrázky, keď si zadáš slová vyššie.

30.1.2018 20:38
saola

XXX.XXX.168.103

Nebo zde (MVDr. Švehlová):
https://kun-mluvi-staci-mu-naslouchat.webnode.cz/news/angularni-deformity/

Vzpomněla jsem si na Koroka, ten to měl též?

30.1.2018 21:33

Vďaka dámy za odkazy, ten infovet mi to našlo hneď, ale bohužiaľ sa mi to nedalo otvoriť, možno kvôli prehliadaču.

30.1.2018 22:01
22verunka

XXX.XXX.168.42

Mela jsem hrozne krive hribe. Vytocena nozicka pp u hribete to bylo hodne znatelne. Az sem myslela ze bude mrzak... po trech strouhanich a rustem samozrejme se to srovnalo. Nebo spise rovnalo. Dnes noha uplne v poradku. Rtg je ok zadne poskozeni. Takze asi jako srovnat lze. Ale jen do urciteho veku. Strouhali jsme opravdu s ortopedem a poctive. Tapkali po tvrdem a prineslo to ovoce.

31.1.2018 14:18
vet.

XXX.XXX.199.63

Podle zduření na spěnkách vypadá, že má pravděpodobně fyzitídu - zánět růstových zón. Je to docela risk, takového koně koupit, může mít doživotní zdravotní obtíže. RTG jste dělali?

31.1.2018 17:49
31.1.2018 20:14
Moyda

XXX.XXX.74.8

Koník vypadá mile, ale já bych si spíše připlatila za zdravé hríbě než kupovat pravděpodobného mrzáčka do kterého budu cpát peníze za péčí a pravděpodobně bude jezdecké nevyužitelný, a pak se ještě těžce rozhodovat jestli ho pro bolest uspat nebo jestli to ještě dá.

5.2.2018 12:49
sovicka

XXX.XXX.56.132

Takové hříbě bych nechtěla ani zadarmosmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík