Dobrý den,
Hledám hřebce pro svoji klisnu. Favoriti jsou zatím Go on T.S a Cassini S Son T.
Potřebuju zlepšit korektost končetin, zádě a zlepšit mechaniku pohybu. Chci uchovat její mohutnost, ale dodat jí trochu ušlechtilosti a možná jemnosti extreiéru. Klisna má přiměřený temperament. Ale s vyloženě ohnivým hřebcem by výsledek nemusel být kladný.
který s hřebců si myslíte že by jí výce sedl?
Případně nevíte někdo něco o charakteru těchto hřebců?
Jaký jiný hřebec by případně mohl fungovat?
Děkuji:) přikládám foto koně :)
Kobylka je po otci Carismo = Calypso II x Anka
z matky Sulwa po Lowenmut.
Také jsme měli v plánu připustit Normana, škoda... Ale jestli má pěkný život, jak píšete, tak mu to přeju (mám k němu citový vztah, obsedala jsem ho). Cornessini nás také zaujal, původ je velice zajímavý, i když na náš vkus málo krve.
Nové hřebce má i stáj Hanák Pernarec, měli by být k vidění na výstavách v Písku a Štěnovickém Borku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Go-On je známý jako prý hodný a pracovitý hřebec, ale také velice tepmeramentní. Jak jsou na tom jeho potomci netuším.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě tip - já když si "prověřuji" nějakého hřebce, zkouším najít i jeho hodnocení ze zkoušek k plemenitbě - tady najdete Go-On, byl třetí, ale se známkou za jezditelnost 7,5... zdaleka nejnižší z pěti hodnocených... pro někoho to samozřejmě důležité není, pro někoho ano.
http://www.schct.cz/cz/hrebci/70-denni-test/zkousky-2014.html.