Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2018 19:01
hancus

XXX.XXX.0.182

Zdravím, uvažuju o koupi bezpečnostní vesty. Přecejen nejsem nejmladší, tak je na čase se trochu chránit, než se něco stane. Uvažuju o těchhle dvou typech:
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-jezdce/bezpecnostni-a-reflexni-vesty/bezpecnostni-vesty/bezpecnostni-vesta-komperdell-frontzip-slimfit-damska.html?force_sid=f527fdd172b0f750f9106f4718f1b97f

a

https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/bezpecnostni-vesta-dainese-balios-3-15358.html

Máte s těmi typy někdo zkušenosti? Kterou byste volili? Díky.

28.2.2018 10:10
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Pokud netrváte na vestě, podívejte se ve sportovních obchodech po gelových páteřních chráničích na snowboard. Jsou mnohem levnější, mají vyšší level ochrany (tuším 2 nebo 3 podle typu), líp se přizpůsobí tělu a dle vlastní zkušenosti jsou lepší než jezdecké páteřáky nebo vesty. Když už musíte, tak padáte jako do peřinky.

Já na ně nedám dopustit

Typ vámi navrhovaných vest jsem párkrát zkoušela, ale vždycky se to navzdory správné velikosti různě posouvalo a nikdy mi to nesedlo natolik, abych neměla pocit, že mě něco omezuje v pohybu. Na gelový páteřák prakticky hned zapomenete (a přece tam je).

28.2.2018 18:36
Gerlinda

XXX.XXX.99.140

Vyzkousela jsem loni v Equiservisu vse, co meli v te dobe v nabidce, stravila jsem tam mile dopoledne (zkouseni nejen vesty jako takove, ale i opakovane na sedle/makete kone). Nakonec jsem na svou konfekcni s velikost (drobnejsi s, ale detske nesedi) vybrala tu, co mate prvni ve vyberu (Komperdell SlimFit), jezdim v ni rok, ani se nehla. Vestu oblekam nez jdu do vybehu privest kone, nez tam dojdu, nevim o ni, kdyz je hodne ztuhla (nevytopena sedlovna), nevim o ni nejpozdeji kdyz kone chytim a privedu k sedlani. Behem jezdeni ji vubec nevnimam, vyrobce uvadi, ze se prizpusobi telu a fakt jo. Spadla jsem v ni nekolikrat (takove to "prask jezdcem o zem") a nestezuju si, ani modrina, stejne tak jak pote, kdy me omylem kun na zaver pretahl kopytem... Ostatni vesty se hrnuly a tlacily uz pri zkouseni v obchode...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2018 06:03

Prodávám vestu Komperdell za 2000 Kč, případně mi napište. Velikost S.

Koupila jsem ji za 6900, měla ji dvakrát a začala jezdit bez vesty. Už jsem dala spoustu inzerátů a nikdo nikdy neměl zájem ;).

1.3.2018 11:54
hancus

XXX.XXX.158.144

Škoda, že nenabízíte velikost l smajlík do bych se vážně nenasoukala.

1.3.2018 11:57
hancus

XXX.XXX.158.144

Gerlinda napsal(a):
Vyzkousela jsem loni v Equiservisu vse, co meli v te dobe v nabidce, stravila jsem tam mile dopoledne (zkouseni nejen vesty jako takove, ale i opakovane na sedle/makete kone). Nakonec jsem na svou konfekcni s velikost (drobnejsi s, ale detske nesedi) vybrala tu, co mate prvni ve vyberu (Komperdell SlimFit), jezdim v ni rok, ani se nehla. Vestu oblekam nez jdu do vybehu privest kone, nez tam dojdu, nevim o ni, kdyz je hodne ztuhla (nevytopena sedlovna), nevim o ni nejpozdeji kdyz kone chytim a privedu k sedlani. Behem jezdeni ji vubec nevnimam, vyrobce uvadi, ze se prizpusobi telu a fakt jo. Spadla jsem v ni nekolikrat (takove to "prask jezdcem o zem") a nestezuju si, ani modrina, stejne tak jak pote, kdy me omylem kun na zaver pretahl kopytem... Ostatni vesty se hrnuly a tlacily uz pri zkouseni v obchode...

Super, díky za názor. Mě se na ní líbí, že je taková na pohled tenká, že bych si v ní nepřipadala jak golem obrovská. Ještě se Vás zeptám - nevadí zadek vesty? Nezachytává se o rozsochu? Jde případně strčit do kalhot? smajlík. Jak moc se na těle přizpůsobí - roztáhne? l by mi byla dost těsná. Díky.

1.3.2018 12:00
hancus

XXX.XXX.158.144

alfi pav napsal(a):
Pokud netrváte na vestě, podívejte se ve sportovních obchodech po gelových páteřních chráničích na snowboard. Jsou mnohem levnější, mají vyšší level ochrany (tuším 2 nebo 3 podle typu), líp se přizpůsobí tělu a dle vlastní zkušenosti jsou lepší než jezdecké páteřáky nebo vesty. Když už musíte, tak padáte jako do peřinky.

Já na ně nedám dopustit

Typ vámi navrhovaných vest jsem párkrát zkoušela, ale vždycky se to navzdory správné velikosti různě posouvalo a nikdy mi to nesedlo natolik, abych neměla pocit, že mě něco omezuje v pohybu. Na gelový páteřák prakticky hned zapomenete (a přece tam je).

Ta komperdell má stupeň 3 a podle toho co píšou, tak by měla být maximálně přizpůsobivá. Nikde kolem ji bohužel nemají. Nepředpokládám, že bych padala kdovíjak často, ale fakt je, že se o sebe s věkem začínám bát a chtěla bych se nějak chránit. Náhoda je blbec. Dokonce i helmu mám objednanou, i když jezdím western smajlík

1.3.2018 13:58
kallisto

XXX.XXX.157.94

Rozhodně vestu, ne jen páteřák.

A pokud chcete investovat, kupte nafukovačku.

1.3.2018 17:54
Gerlinda

XXX.XXX.99.140

No, na pohled tenka je, na omak je cca 1 cm (?), tezko rict, nemam ji ted u sebe. Mozna i vic. Neni uplne monstrozni, ale ze by to byla neviditelna slupicka, to neni. Vyhodou je, ze se prizpusobi (fakt se sama srovna s tim, zda mam 2 svetry v zime a beru ji pod bundu nebo v lete jen na triko - komfort furt stejny), pravidelne se nasoukam do tuheho utvaru a nez nasedlalm kone, ani nevim, ze ji mam, taky ji mam natesno, ale nehrubo chytim suchym zipem v prvni vrstve, pak zazipuju a za chvili je pokojsmajlík. o rozsochu se mi nezachytava, ale neskacu, drezurni prace je naprosto komfortni, stejne tak jako teren. Do kalhot jsem ji nezkousela strkat, takovou volnost ty kalhoty zas nemaji - pocitejte s tim, ze vam fakt prida kolem tela poctivych 10 cm po obvodu, hrubym odhadem. Kdybych musela kupovat novou, jdu do ni znovu, uplne bez debaty, ackoliv byla draha jak zakon kaze. Nicmene bez zkouseni bych do ni nesla - spousta vest mi byla pocitove "dlouha" a v sedle se sunuly nahoru, az jsem je mela kus nad rameny, ackoliv jsem snerovala nadoraz. a pokud mate stejne jako ja takovou tu "prechodovou" velikost, vyplati se prozkouset i detske, casto prekvapi.

23.3.2018 13:11
Eillia

XXX.XXX.228.123

Taky mám Komperdell SlimFit a jsem s ní moc spokojená. Velikostně musí být fakt hodně těsná, po zapnutí takový korzet, ale přesně jak píše Gerlinda, po chvíli se přizpůsobí a ani o ní nevíte. Nosím ji ven na mlaďocha a neměnila bych smajlík I když si v ní, zvlášť v zimě, přijdu tak dvojnásobná :D.

23.3.2018 18:09
lenacia

XXX.XXX.205.245

zašla jsem si takhle do potřeb vyzkoušet ochranné vesty. XXL mi nebyly. Ani pánské mi nebyly, přes břicho cca ale přes kozy ani jedna. Nevím, asi maj výrobci pocit, že ženy od koní nemaj prsa nebo co.

24.3.2018 14:30

Lenacia: co zkusit sportovni podprdu? Mnohdy prsa "zplosti"

24.3.2018 14:52
lenacia

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lenacia: co zkusit sportovni podprdu? Mnohdy prsa "zplosti"

ráda bych... dejte vědět až vyrobí sportovní podprdu 120 s košíčky D

24.3.2018 16:52
Dep

XXX.XXX.233.147

Lenacio, já jsem taky obdařená. Mám z Lidlu sportovní podprdu, stála pár kaček a je fakt dobrá. Je hodně elastická a podrží. A vestu mám tuhle: https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-jezdce/bezpecnostni-a-reflexni-vesty/vesta-bezpecnostni-usg-flexi-eco-dospela.html ale teda nějak se s ní nemužu zžít.

24.3.2018 20:05
kapička

XXX.XXX.58.223

Sportovní podprsenkou to není... Ta správná totiž nemá prsa připlácnout, ale držet na místě. Já zkoušela ty klasické sportovní podprsenky a akorát to připláclo, vypadalo to blbě, ale při pohybu to stejně nedrželo. Teď mám sportovku s kosticemi, košíčky, nikde nic rozplácnutého, pod oblečením to vypadá skvěle, jako normální podprsenka a hlavně se nic nehýbe, nevypadává a nebolí. A že u mě je co držet na místě,70I
Kamarádka má teď novou vestu, prý je dost nastavitelná, že se do ní vlezu, tak jsem zvědavá...

24.3.2018 23:05

kapička napsal(a):
Sportovní podprsenkou to není... Ta správná totiž nemá prsa připlácnout, ale držet na místě. Já zkoušela ty klasické sportovní podprsenky a akorát to připláclo, vypadalo to blbě, ale při pohybu to stejně nedrželo. Teď mám sportovku s kosticemi, košíčky, nikde nic rozplácnutého, pod oblečením to vypadá skvěle, jako normální podprsenka a hlavně se nic nehýbe, nevypadává a nebolí. A že u mě je co držet na místě,70I
Kamarádka má teď novou vestu, prý je dost nastavitelná, že se do ní vlezu, tak jsem zvědavá...

Spis jsem to myslela tak, ze sportovni podprda ma prave jen efekt drzet, bez vselijakych push up efektu.
Asi zacinam byt celkem rada za sve dvojky a velikost S

25.3.2018 08:01
kapička

XXX.XXX.54.145

No ono ve větších velikostech i normální podprda jenom drží Ještě push up, to už by bylo trošku moc... Ségra se skoro přistávací drahou si to chválí taky, zvlášť když se mnou chodí nakupovat. Říká, že každá, co nadává na malý prsa by měla jít na nákup oblečení a podprsenek s nějakou, co je má velký, a hned by byla ráda za to, co má A to já mám trička M...

10.12.2018 21:05

Žkna napsal(a):
Zdravím, co říkáte na tohle? Je to použitelné i pro jízdu na koni?
https://www.lidl-shop.cz/CRIVIT-PRO-Lyzarska-vesta-s-chranicem-patere/p100203019

https://www.lidl-shop.cz/CRIVIT-PRO-Lyzarska-vesta-s-chranicem-patere/p100228025

Ne. Pad z kone je jiny nez pad na lyzich a vyrobce vam ochranu pri padu z kone nejspis nezaruci.
Kupte si vestu jezdeckou, testovanou na urazy pri jezdeckem sportu, tady se setreni a vymysleni alternativ nevyplaci.

10.12.2018 21:23
Naďa3

XXX.XXX.71.251

Žkna napsal(a):
Zdravím, co říkáte na tohle? Je to použitelné i pro jízdu na koni?
https://www.lidl-shop.cz/CRIVIT-PRO-Lyzarska-vesta-s-chranicem-patere/p100203019

https://www.lidl-shop.cz/CRIVIT-PRO-Lyzarska-vesta-s-chranicem-patere/p100228025

Pokud chcete ušetřit, tak si kupte na bazoši nebo v inzerci na koňských serverech nějakou vestu z druhé ruky. U helmy se to nedoporučuje, ale vesta i po pádu slouží stejně. A většina vest na prodej je skoro nepoužitá - lidi si je koupili, ale pak je nenosili.
Já jsem si musela zvyknout, ale dnes už ji ani nevnímám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík