Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Zdravím nemá někdo zkušenost s podkovami od Firmy Razer z usa? Podkova by měla být z oceli ale má vlastnosti takové že nechá kopyto koně pracovat jako kdyby podkovu neměl. Chtěla bych tyto podkovy zkusit protože podle videi to vypadá dobře. Proto mě zajímá zda někdo zkoušel nebo je používá.
https://www.youtube.com/watch?v=PD-O7XokqdQ&t=68s
Prosím návrhy s pořízením bot sem nepište nemám o boty zájem.
Předem moc děkuji.
Zkušenosti s nimi nemám, ale podle videí se nejedná o podkovy, ale o tlusté podložky, které hlavně doplňují funkci střelu. Podkova samotná je ve videích tenká pantofilce, která pracuje s podložkou i bez v běžném rozsahu. Tím že ta podložka je tak tlustá, budou se určitě rychle povolovat hřebíky a další jevy, které souvisí s nošením podložek např. luwex. To už se dá dobře v diskuzích dohledat.
Podkovy Razer nepoužívám, ale dívala jsem se na pár videí a jediný rozdíl, který vidím je, že u barel racingu to koním míň podjíždí v obratech. Stejného efektu docílíte i s vidiovými hroty a nebude vás to stát tolik jako asi stojí ty razer podkovy. Pokud bychom šli do detailu, tak by bylo záhodno se ptát, co má škodlivější vliv na koňskou nohu při prudkých obratech - jestli efekt sklouznutí kdy přirozený skluz následuje koňská hmotnost nebo to, že se kopyto zapíchne do země a na ně se navalí setrvačností celá koňská váha a kopyto ten náraz musí snést, aniž by mohlo po zemi trochu pojet a poddat se tomu...
Jinačí rozdíl jsem v pohybu koně na videích nezaznamenala, nebyl vidět nijaký zvýšený komfort při pohybu na rovných liniích, což by pro mě bylo směrodatné - jak často budete s koněm provádět prudké obraty skoro na místě, aby se tyhle podkovy vyplatily?
Pokud chcete podkovu s větším tlumícím účinkem, tak zvolte epony, jsou dostupnější, jsou různé druhy a většina českých kovářů je schopná je i korektně nakovat. Mají i podobný druh podkovy jako ty razer (plast s ocelovým jádrem). Známý kove na plasty a s hřebcem jezdí 160km závody na všech podkladech, písek, kamení, půda, cesty.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alfi pav
napsal(a):
Podkovy Razer nepoužívám, ale dívala jsem se na pár videí a jediný rozdíl, který vidím je, že u barel racingu to koním míň podjíždí v obratech. Stejného efektu docílíte i s vidiovými hroty a nebude vás to stát tolik jako asi stojí ty razer podkovy. Pokud bychom šli do detailu, tak by bylo záhodno se ptát, co má škodlivější vliv na koňskou nohu při prudkých obratech - jestli efekt sklouznutí kdy přirozený skluz následuje koňská hmotnost nebo to, že se kopyto zapíchne do země a na ně se navalí setrvačností celá koňská váha a kopyto ten náraz musí snést, aniž by mohlo po zemi trochu pojet a poddat se tomu...
Jinačí rozdíl jsem v pohybu koně na videích nezaznamenala, nebyl vidět nijaký zvýšený komfort při pohybu na rovných liniích, což by pro mě bylo směrodatné - jak často budete s koněm provádět prudké obraty skoro na místě, aby se tyhle podkovy vyplatily?
Pokud chcete podkovu s větším tlumícím účinkem, tak zvolte epony, jsou dostupnější, jsou různé druhy a většina českých kovářů je schopná je i korektně nakovat. Mají i podobný druh podkovy jako ty razer (plast s ocelovým jádrem). Známý kove na plasty a s hřebcem jezdí 160km závody na všech podkladech, písek, kamení, půda, cesty.
Opýtam sa ot, ale kto má žrebca s takou výkonnosťou? Kvôli chovu ma to zaujíma.Vďaka za odpoveď.
napsal(a):
Opýtam sa ot, ale kto má žrebca s takou výkonnosťou? Kvôli chovu ma to zaujíma.Vďaka za odpoveď.
Shagya plemeník Koheilan Duka, z Mengusoviec, jeho video:
https://www.youtube.com/watch?v=SYT-DTlA15E.
Pokud vím, je to jediný aktivně sportující shagya plemeník s touto výkonností ve střední Evropě.

Aha, vďaka, Duku samozrejme poznám, myslela som, že niekto z čr :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Děkuji všem. Musím koncem března nakovat na předky máme velice mnoho akcí a kopýtka by moc trpěla nehledě na další fakty že ze zdravotních důvodů bylo kování i doporučeno.,
Chtěla bych aby kopyta mohla pracovat jak by měla. Prostě se přizpůsobit nerovnostem atd... Což Razer defakto slibuje.
Ono bude spíš záležet, co má kůň za kopyta a to musí zhodnotit kovář. Jde o to aby to nepadalo a neničilo rohovinu, což čímž měkčí se dá podkova, tím víc pracují hřebíky a v měkkém kopytě se budou uvolňovat. Ona normální ocelová podkova na zdravé kopyto není žádné zlo, když se jezdí s rozumem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
kapička
napsal(a):
Ale tak to myslím slibují i plastové podkovy, třeba nějaké ty epony a jak bylo zmiňováno, mají s nima kováři zkušenosti.
No mám obavy aby plastovky nezlikvidovala za 14 dní. Fláká se na předku i když ted už to není tak hrozné jako to bylo.
Rohovinu taky nemá zas tak špatnou. Šla jsem s ní před 3 týdny výšlap cca 15km krokovku bylo i dost silnic a kopýtka má ok. Není ani moc vyštípaná.
Ono jde spíš o tvar kopyt předních a o množství akcí. Má je užší, Když měla podkovy měla je lepší.
Já jsem první kdo jí nechal kovat a bylo to protože měla nekvalitní rohovinu a obrousila se že jí i kamínek v trávě vadil. Loni jsme sundali a asi to byla chyba měli jsme podkovy od firmy Beisik.
Letos máme kolem 10 akcí a jen u jedné vím co nás čeká. Zbytek jsou akce pro nás nové. Ale ta jedna tak tam bude výšlap 9km na betonu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mám obavy aby plastovky nezlikvidovala za 14 dní. Fláká se na předku i když ted už to není tak hrozné jako to bylo.
Rohovinu taky nemá zas tak špatnou. Šla jsem s ní před 3 týdny výšlap cca 15km krokovku bylo i dost silnic a kopýtka má ok. Není ani moc vyštípaná.
Ono jde spíš o tvar kopyt předních a o množství akcí. Má je užší, Když měla podkovy měla je lepší.
Já jsem první kdo jí nechal kovat a bylo to protože měla nekvalitní rohovinu a obrousila se že jí i kamínek v trávě vadil. Loni jsme sundali a asi to byla chyba měli jsme podkovy od firmy Beisik.
Letos máme kolem 10 akcí a jen u jedné vím co nás čeká. Zbytek jsou akce pro nás nové. Ale ta jedna tak tam bude výšlap 9km na betonu.
Niet sa čoho obávať, videla som plastové podkovy po 120km na šutroch, po 140 na skalách( ja som odtiaľ na kobyle po 80km doniesla žiletky), po 240 na tráva-asfalt. viem, že plasty prešli florac, čo je najťaží vytrvalostný terén v Európe, na troch koňoch, hoci teda raz tuším prezúvali.
A pokiaľ má kobyla dobrú rohovinu, nie je problém ju obuť iba na akciu a plasty zase odložiť- tak to praktizuje známy.